Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, a proč si teda ta jeho obhájkyně nazažádala o jiného soudce když je podle vás tato soudkyně tak očividně předpojatá? A pak to, že o případu věděla dříve než dostala spis, jak tomu jako měla zabránit, když toho bylo všude plno? Jak byste to tedy řešily vy?
@Helca729 píše:
To, že si soudkyně dala čas na to, aby zvážila argumenty žaloby i obhajoby a nevynesla rozsudek již v pátek mluví snad za vše. Nechci se ji zastávat, ale i ona je jen člověk a ne naprogramovanej robot s kamenným výrazem ve tváři a když slyší v soudní síni ty do nebe volající nesmysly rádoby tzv „znalců“ no tak hold si povzdechne. Podle toho se ale snad nedá hodnotit její profesionalita nebo to, jestli straní jedné nebo druhé straně.
Heli, ale ona jako soudce musí být maximální profesionál a skutečně musí vyslechnout vše naprosto nestranně tak, jak píše @Gába27. Je to její práce, víc, je to povolání, poslání. A ona jedná jako pavlačová bába. My si tady můžeme dovolit mít emocionálně zabarvené názory, ona v práci prostě nikoliv.
@zuzukobylka píše:
Holky, a proč si teda ta jeho obhájkyně nazažádala o jiného soudce když je podle vás tato soudkyně tak očividně předpojatá? A pak to, že o případu věděla dříve než dostala spis, jak tomu jako měla zabránit, když toho bylo všude plno? Jak byste to tedy řešily vy?
Tohle já nevím, nejsem odborník. Ale myslím, že se tohoto obvykle každý právník bojí, protože si tím naštve celou tu soudcovskou obec. Nevím, jestli případnou stížnost nejprve neposuzuje právě ten soudce, na kterého to jde. Vážně netuším, jak se tohle dělá… Možná to chtějí případně napadnout až po rozsudku? Fakt nemám ponětí…
@haninek píše:
Heli, ale ona jako soudce musí být maximální profesionál a skutečně musí vyslechnout vše naprosto nestranně tak, jak píše @Gába27. Je to její práce, víc, je to povolání, poslání. A ona jedná jako pavlačová bába. My si tady můžeme dovolit mít emocionálně zabarvené názory, ona v práci prostě nikoliv.
Byla jste některá z vás, která toto tvrdíte, osobně u toho soudu? Jestli ne, tak nám asi nikomu nepřísluší to hodnotit, jelikož informace zprostředkované bleskem a novinkama jsou, jak jinak, dosti bulvárně podbarvené. Pokud blesk napíše, že soudkyně nad výrokem Rejžkové kroutí hlavou a vzdychá, znamená to, že to tak skutečně bylo? Odkdy se tady bere jako berná mince to, co napíše bulvár? (který jednoznačně straní obžalobě).
Mimochodem, k tomu zesměšňování znalců a Rejžkové - obávám se, že se všichni jmenovaní zesměšnili sami, v případě Štefana sama Rejžková. Nemusím chodit daleko - když Rejžková vypustí z pusy, že zemřely na genetickou vadu, kterou Klárka zdědila po matce, tak bych se té Gilové snad ani nedivila, kdyby projevila minimálně údiv.
@Amalthea I kdyby tam někdo prohlásil, že je odnesli ufoni, soudce má zachovat profesionální tvář.
@haninek píše:Ano, máš jasno. Já takhle jasno nemám, protože z toho, co jsem četla, mi prostě jednoznačný výsledek nevychází. Opakovaně píšu, že vrahem pravděpodobně je už proto, že nejsou jiné možnosti a způsoby, ale proces není fér a celé je to jak z katastrofického filmu.
Před soud se může z nějakého důvodu dostat kdekdo, pak by se vám asi takhle moc nelíbilo chování zástupců spravedlnosti, kdyby bylo takhle namířené proti vám a ještě o vás vycházely obnažující bulvární články.
Byla jsi to ty, kdo napsal, že ti je ho líto, i kdyby byl vinný. Na to to Boball navázala dotazem, jak by ti mohlo být líto vraha holčičky, to není o Kramném to je o tobě.
@Gába27 píše:
Jestliže doma sex nebyl a pak se mu v podstatě samy ty holčiny nabídnou, tak proč by to neřešil s kámošem, že? On hodnotil první mllenku Gabrielu (Felicie) a tu blondýnku Šárku (Ferrari). Podle popisu byla Šárka dost dobrá, navíc mu splnila jeho sny, proto Ferrari. Na tom chování mi nic úchylného nepřišlo, aby se mu muselo provádět sexuologické vyšetření. Chlap se dozví, co všechno jeho manželka prováděla, jak mu zahýbala a on bude v celibátu? Kde to žiješ, prosímtě?A k tomu, proč by ho chtěli vykoupat… No, třeba proto, aby si obhájili, proč chlapa drží už skoro dva roky ve vazbě. Pokud by teď soudkyně vynesla osvobozující verdikt, tak to bude celkem průser, že? Stát by ho musel odškodnit za nedůvodný pobyt ve vazbě a náklady na vazbu jsou taky docela vražedné (měsíčně až 45.000 Kč). To vše z peněz daňových poplatníků.
Já četla, že hodnotil Moniku a milenku, ale třeba se pletu, nebo autor, co jsem četla.
Takže patolog je jasnovidec a věděl hned na začátku, že ho budou držet dva roky ve vazbě, tak se preventivně posychroval a vybásnil si stolici ve střevě??? Nebo jak si to myslela?
@Gába27 píše:Až tady na této Kramného kauze mi došla obludnost a nebezpečnost tohoto systému. Šly na mě mrákoty, když jsem četla, jak se soudkyně chovala ke svědkům obhajoby, k advokátce.
Takže taky jenom četla. Já doufala, žes tam byla. Já jen, že ti lidé, co to psali, jsou placení, za co největší skandál a celkem často lžou ![]()
K jakému svědku obhajoby se chovala špatně?
@kadlina pochopila jsi to správně - Srovnával Moniku s Kateřinou J. – ‚je to jako z felicie do ferrari‘.
@haninek píše:
@Amalthea I kdyby tam někdo prohlásil, že je odnesli ufoni, soudce má zachovat profesionální tvář.
já jen psala, že bych se jí nedivila ![]()
@kadlina Nemáš pravdu. Já píšu o tom, že i když si stejně jako vy myslím, že on to udělal, je proces nespravedlivý a mě je obecně líto těch, kterým se tohle děje. I proto, že si myslím, že v demokratické společnosti to nemá místo.
A prosím, nekuchej to a neřeš, nakolik je mi líto té mrtvé holčičky a její mámy. Je to šílené a strašné. Bohužel. Já jsem opravdu pouze a jen chtěla sdělit, že to vedení procesu nepovažuju za spravedlivé a že důkazy nejsou. Podle mě je soudkyně těžce neprofesionální a nevím, co si myslet o státním zástupci.
Jinak se moje osobní emoce a názory asi shodují s většinou zde diskutujících a myslím si, že diskutuju slušně a bez napadání.
@Amalthea píše:
já jen psala, že bych se jí nedivila
Lidsky klidně. Ale tam musí sedět velký formát a velký profesionál. A to nesedí ![]()
@haninek píše:
Lidsky klidně. Ale tam musí sedět velký formát a velký profesionál. A to nesedí
to nevím, já tam nebyla a médiím už nevěřím vůbec nic, jsme jen jejich loutky, bohužel
@Amalthea píše:
to nevím, já tam nebyla a médiím už nevěřím vůbec nic, jsme jen jejich loutky, bohužel
To máš pravdu.
Ale právě z médií víš, že on dělat tohle, chtěl tamto, tuto ojel, tam uštřil… A těm médiím to někdo předal. Všem médiím ty samé informace. To by mělo být divné. A není.
Kdyby bylo médiím dva roky servírováno, že on je chudák a nevěděl nic, že v Egyptě se dějí divné věci, že je to celé divné, a že nemá česká strana informace a spolupráci, dnes by veřejnost za Petříka plakala, byl by za chudáka, co ztratil všechno, dámy, které zde tleskají, by mu posílaly fotky a nabídky ke kdovíčemu… Vždycky stačí na něco se zaměřit.
Tím netvrdím, že on je nevinen, to prostě nevím.
Ale to je to, co chci celou dobu říct - na základě toho, co jsem četla v bulváru, neboť jiné info nemám, nevím, co bych si měla myslet. A nelíbí se mi chování soudkyně a státního zástupce. To je celé mé sdělení.
Fakt ho nemiluju ani ho neznám, nelíbí se mi a chová se slizounsky. A těch dvou holek je mi samozřejmě líto strašně moc. Sama jsem máma…
@haninek
dobře, ale z médií vím hlavně to, co do nich řekl on sám, a že toho bylo hodně. Ten mediální zájem o jeho osobu vyvolal on sám a zjevně mu to dělalo a dělá dobře. Nikdy mě v tomto případě nezajímalo, co kde napsal blesk či který jiný plátek, ale co řekl on popř. policie nebo státní zástupce. A skoro po celou dobu, co byl v Egyptě, bylo vše Novou podáváno tak, že on je chudák a oběť, ne že ne, jenže lidi mu to moc nežrali, takže ten mediální obraz vytvořený médii moc nezafungoval
tak o čem se tady vlastně bavíme? Média po jeho návratu a následném vzetí do vazby vlastně neustále vařila z vody, policie veřejnost téměř neinformovala, proto tady taky dlouho panovalo přesvědčení, že holky umřely na otravu. Takže to, o čem píšeš KDYBY, se podle mě skutečně dělo ![]()
Jasně, co řekl on bylo taky různě sestříhané, ok, ale třeba ta jeho 2hodinová výpověď, kterou poslal do Česka, ta je k poslechu bez jakýchkoliv zásahů.
@Amalthea Máš pravdu, že on se chová debilně.
Já jsem to dosud nesledovala, takže nemohu úplně debatovat o detailech. Ale v tomto s tebou souhlasím.
Jenže potom došly detaily o sexu. A na tom to celé stojí, na tom Legerský vystavěl motiv a všichni to řeší.
A furt si myslím, že chlapů-hovad je plno, ale nemusí hned vraždit… Kramný je třeba fakt pako a něco v tom vztahu nesedělo, ale to nestačí.
A soudkyně nemá kroutit hlavou, odfrkávat a zakazovat obhajobě to, co dovolila obžalobě.
A určitě se shodneme, že bulvár se pásl hlavně na věcech ohledne vztahu, sexu, peněz… To se přece nemá dostat ven, když je proces v běhu. I soudkyně čte. I ona je pod tlakem. U nás na písku se měsíc řešilo, jak on je hajzl. A samy všechny víte, jaké moudro může na písku bujet a kdo je tvoří. A to jen zlomek. Tomu nejde uniknout.
Kdyby TEORETICKY ten chlap nebyl vinen, byl by pěkně v…
A ta soudkyně má tohle všechno mít na paměti a nedat se čímkoliv ovlivnit. Má jen číst a poslouchat to, co se děje v soudní síni.
@haninek A čím by jako měla být ovlivněná, vždyť to všechno je i v tom spisu, ne? Na to nemusí číst bulvár. Mně se taky nelíbilo, kolik těm vztahovým a sexuálním záležitostem věnovali pozornosti a hlavně, kdo všechno u soudu vypovídal jako svědek. Často lidi, kteří neznali ani Moniku ani Petra. Nicméně, společně s psychologickým posudkem a skutečností jací oba manželé byli a jak se chovali, to vypadá, že ten motiv skutečně je někde tady. Bylo spácháno už mnoho ošklivých zločinů s podobnými motivy, bohužel.
Ale chápu co tím chceš říct a víceméně souhlasím ![]()