Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@chebskamaminka píše:
@Pajaxxx proč si to rozmýšlíš![]()
já myslím, že moc ženských zraněných na to nemá věř, že jsem za ten rok a čtvrt na to neměla ani jednou pomyšlení, měla jsem dost co dělat se psychicky srovnat, to víš to by bylo pro tebe pak jednodušší „srovnat skóre“
no upřímně muže jsem tvůj včerejší román na vedlejší diskusi nechala přečíst a počkala až zareaguje a pak jsem mu řekla, že má štěstí, že kdyby vedl takové názory jako ty, tak má na stole rozvodové papíry, u nás jsme po provalení nastavili hranice, mantinely a to jestli překročí, tak ví, že okamžitě končíme a on ví, že jsem dost svéráz a tvrdohlavá na to abych šla, když to prasklo chtěla jsem jít taky
ono víš, já bych nikdy vážně naložila všem nevěrným alespoň na den to co musí unést podvedený, proto mě názory tvého rázu „nevoní“,nemáte představu jaké to jak těžké to a ikdyž jde život dál a posílí vás to jako manžele, pro nás podvedené (jako pro jedince), rána se může uzdravit, ale jizva už zůstane navždy a protože ji máme před očima každý den, zůstane svým způsobem i ta bolest, byť třeba otupena časem
No, behem mesice kdyz to bylo kriticke kvuli me nevere jsem zhubl z 85 na 68kg. Prakticky jsem nejedl. Nicilo me ako manzelka trpi. Vubec neslo o sebelitost. Chtel jsem vsechno vratit zpet aby to manzelka nikdy nemusela zazit. Jenze to nejde. Nenavidim se za to. Ale co uz. Delam aj dobre veci, uklizim ponozky, myju nadobi, siju
Ale pozoruji na sobe, ze me obcas prepne. A touha je znovu neovladatelna. Mantinely nefunguji. Manzelka mi samozrejme tez vytycila hranice. Na rovinu jsem ji rekl, ze to je k nicemu. Jestli se chce rozvest at to udela hned. Jinak at me odpusti a nevycita me to. Mozna se vam to muze zdat tvrde, ale z pozice poskozene vidite jen sebe(v zadnem pripade to nechci omlouvat). Me to szira, ze jsem neco podobneho udelal. Szira to kazdeho kdo mel charakter. Nejde s tim nic delat. Zadna omluva na to neexistuje. (Ani „jsem chlap“:)) Vyrovnat se s tim co jsem udelal je o to horsi, ze vim, ze bych to udelal znovu v jistých slabsich okamzicich. Zivot pak neni tak stereotypni a predvidatelny. Aj to nebezpeci z odhaleni je na tom pritazlive… Tohle je moje dualita. Prosim nezlob se na me. Ja bych byl rad kdybych manzelce mohl slibit s uprimnym srdcem, ze to uz nikdy neudelam. Jen jsem zatim k tomu nedospel. Ale snazim se. Tu je to moje terapie
Pravdepodobne se otestuji s nejakou… A tesne pred tim nez dojde na vec reknu NE, JSEM PŘECE ŽENATÝ!
Ach jo… ![]()
@káťa píše:
Já jsem myslela, že to právě nechceš a snažíš se svodům pokušení vyhýbat…
Výhybat, ano… nebo sa tomu naučit vzdorovat
Rici „ne“ kdyz bychom lezeli vedle sebe nazi na posteli - to by byl uspech… Teda jen v pripade, ze by uz nebylo po vsem…
@sissi79 píše:
@Pajaxxx dite ma fungovat jako tmel?
ne. to me nikdy nenapadlo. spis decko vetsinou narusi sporadanou domacnost, nevyspalost, hadky… takze tmel? v zadnem pripade. Spis jen do pevneho svazku.
@Pajaxxx píše:
ne. to me nikdy nenapadlo. spis decko vetsinou narusi sporadanou domacnost, nevyspalost, hadky… takze tmel? v zadnem pripade. Spis jen do pevneho svazku.
Takze i pres neveru, tve pocity ze neodolas dalsi chces dite?
@sissi79 píše:
Neodpovedels.
Protoze tebe se vylozene bojim. Jsi drsna zenska a kdyz bych byl pripoutany k posteli, nemel bych pak uz moc na vyber…
Pocky.. Takze byt nedostopna je problem?
Ne to je prave oki:) Kamosky jsou fajn, kdyz vydrzi.
@Pajaxxx píše:
Protoze tebe se vylozene bojim. Jsi drsna zenska a kdyz bych byl pripoutany k posteli, nemel bych pak uz moc na vyber…Pocky.. Takze byt nedostopna je problem?
Ne to je prave oki:) Kamosky jsou fajn, kdyz vydrzi.
Kdo se boji nesmi na emimi ![]()
@sissi79 píše:
Takze i pres neveru, tve pocity ze neodolas dalsi chces dite?
To jsou malickosti. Vim ze to dopadne dobre, jinak bych to nedelal. Vse jinak sedi dokonale. A kvuli nejakemu pocitu, ze mozna neco nekdy provedu… To bych decko odkladal az nadosmrti. A docela se na nej tesim abych pravdu rekl. Jeste neco stouralko?:) Neboj, dite neskonci s rozvedenou mamickou ani se zastrelenym tatinkem.
@Markéta80 a když to nebude klapat, tak to budu řešit, já ráda po těch těžších cestách ![]()
Obnovovatelka diskuze to stejně asi nezvládne psychicky. Předpokládám, že se to provalí. Alespoň podle jejích příspěvků to tak vypadá. Navíc je to člověk, se kterým se stýká, a až ta chvíle přijde, kdy půjdou všichni čtyři na pivo, tak se bude chovat jinak než obvykle. To se nezdá, ale partner bude takové signály registrovat. Je to těžká situace, manžel je žárlivý, nedávám tomu skoro žádnou šanci na pokračování manželství.
@Pajaxxx a to je to co mě děsí, to o čem píše o těch svých pocitech, mě manžel řekl nesčetněkrát, že už by to nikdy v životě neudělal, že ikdyby byla doma krize bude jí řešit a neutíkat jinam, taky ho sžíralo co to se mnou udělalo, nenáviděl se, jeden čas mu ujíždělo z úst, že by nejradši nežil, člověk si pak když čte tvoje řádky, že stejně neví čemu věřit, škoda, že vidina toho, že by jsi přišel o manželku, tě nezastaví v té tvé dualitě
no s tím co si vytrpí i ten nevěrník ve vztahu, víš, v to se nezlob zase ty na mě, ale to já absolutně neomlouvám, protože za to si může ten co podvádí (ať muž nebo žena) sám, ať už vezmu klasický trojúhelník u nás, nebo u vás - i ta milenka si mohla zažít svoje, ikdyž ta taky věděla do čeho jde, ale nakonec tu prostě u mě lítost pro nevěrníka prostě není, protože ať už ty, nebo můj muž (budeme-li se bavit o nás) vy jediní jste lhali milenkám i ženám, vy jediní jste znali pravý stav věci na obou stranách
říkáš, že na sobě pracuješ, jak dlouho, že to je co to doma prasklo?
@Pajaxxx píše:
To jsou malickosti. Vim ze to dopadne dobre, jinak bych to nedelal. Vse jinak sedi dokonale. A kvuli nejakemu pocitu, ze mozna neco nekdy provedu… To bych decko odkladal az nadosmrti. A docela se na nej tesim abych pravdu rekl. Jeste neco stouralko?:) Neboj, dite neskonci s rozvedenou mamickou ani se zastrelenym tatinkem.
Nestouram, jen se ptam. Ale pokud vis ze vse sedi tak je to super. Hodne stesti ![]()
@jipo píše:
Obnovovatelka diskuze to stejně asi nezvládne psychicky. Předpokládám, že se to provalí. Alespoň podle jejích příspěvků to tak vypadá. Navíc je to člověk, se kterým se stýká, a až ta chvíle přijde, kdy půjdou všichni čtyři na pivo, tak se bude chovat jinak než obvykle. To se nezdá, ale partner bude takové signály registrovat. Je to těžká situace, manžel je žárlivý, nedávám tomu skoro žádnou šanci na pokračování manželství.
Konecne navrat k tematu. A bohuzel takto recene to dava smysl.
Ovsem jen v pripade jestli jeji manzel uz delsi dobu nespi s manzelkou milence. Coz asi nespi…
Rozhodne by si moje kolegyne-nevernice mela sednout se svym milencem (a nevyspat se nim
) a domluvit se na jasnych pravidlech jak to bude dal. At zmizi neprijemny pocit kdyz je v jeho pritomnosti. Vzdy to jde zatlouct tak, ze to nikdo nikdy nenajde. Ale ne kazdy unese vinu. Kdyz je me neco neprijemne tak do toho tak dlouho stouram az se s tim sziju… Vyhybani uplne vsemu neni v tomto pripade mozne.
@sissi79 no zajímavá situace u @Pajaxxx, když přemýšlí o tom, že neodolá zřejmě příště, nebo že to nelze, ale nadruhou stranu taky jsme se začali snažit i přes „můj blok“ v jisté věci, takže zase tak to zavrhnout nemůžu…