Nevíme si rady a dcerou, nějaké nápady z venčí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3600
26.6.22 18:00
@Kipa22 píše:
Tady moc rad nedostaneš, jen sodu od vědoucích dokonalých matek, které nevidí dál než na špičku svého nosu. Miluju, když tu matky píšou, že musíš dávat hranice a nesmíš povolit. Copak je holka v kriminále? Zajímavé je, že nikdy nemluví o lásce.

To nevadi milacku, ze byvadis, ze nas vydiras, ze na mamu vrestis kravo a na tatu de.bile. my te mikujeme tutu nunu a vydrz chvilku, maminka se vsim prasti a leti ti poslouzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.6.22 18:06
@Arboretka píše:
To nevadi milacku, ze byvadis, ze nas vydiras, ze na mamu vrestis kravo a na tatu de.bile. my te mikujeme tutu nunu a vydrz chvilku, maminka se vsim prasti a leti ti poslouzit.
:palec:

Jsem si vzpomněla, jak tu na mě mě pětileté dítě tehdá ječelo, že rodiče tu jsou od toho, aby ho zabavovali a dělali to, co chce on. A on si taky bude dělat jen to co chce, nikdo mu nebude říkat, co má není nemá. :roll:

No nezabila jsem ani jeho, ani sebe, a překvapivě se s ním dá o pár let později i celkem rozumně koexistovat, i kdys své mouchy a občasné slovní průjmy má furt.

Jenže já mu tenkrát v těch pěti letech neběžela pro ten sirup do piti, a když nechtěl uvařenou večeři a ještě ji brutálně slovně devalvoval, tak si ty vyžadované těstoviny s kečupem uvařil (s dopomoci) sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.6.22 18:25

A mladší dítě tu před rokem jakožto predskolak leželo ráno vztekle hodinu u lednice a pak další hodinu u vchodových dveří, kde do nich kopalo a ječelo „Dejte mi najíst“, jelikož byl problém převléci se k snídani z pyžama do běžného oblečení. I to zkoušelo "Tak mě teda oblec, když chceš, abych byla oblečena " a následoval nafuceny pokus o tichou domácnost z její strany.

No bylo ji to prd platné, snídani dostala až v deset, když konečně po dvou hodinách zasedla oblečena ke kuchyňskému stolu.
To byl zatím poslední exces. Zda se, že hranice pochopila. A sociálka zatím nedorazila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.6.22 18:29
@Anonymní píše:
Vždyť jsem napsala, že rady jsme nějaké dostali. Copak to v tom textu nevidíš? :nevim: Ale jako bychom byli jediní. Ostatní děti zvládají. To nebude úplně odpovídat realitě. Dceru tu víc rozebírat už nechci ne kvůli urážení se ale protože nic nového se sis nedozvíme už

Tvoje dcera bude náročnější kousek. Asi daně povahou/temperamentem geny (s tím nic neuděláš, to jsou rozdané karty, se kterými musíš hrát) a zrejme umocněno ne úplně ideálním přístupem vás rodičů.

A ne, to že další dvě děti fungují bez problémů nic neznamená.
Každé dítě je jiné, na každé je potřeba trochu něco jiného. Některé se vychovává s prstem v nose, na jine je potřeba doktorát z rodičovství. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
26.6.22 18:29

@Svistice v 10 bych řekla, ze čas snidane je pryc :lol: ale ze mohu nskrajet jablko k svacine.

• Citovat
  • Upravit
33005
26.6.22 18:31
@jahuhudka píše:
@Svistice v 10 bych řekla, ze čas snidane je pryc :lol: ale ze mohu nskrajet jablko k svacine.

No vidíš, a já byla hodná maminka a ten rohlík se šunkou jsem ji dopřála. A mezi 8-10 jsem pracovala na HO za občasného připomenutí, že se může během 2 minut obléct a dostat to jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.6.22 18:32

Pěkně si vás vodí - pokud nechce jíst co je a chce držet hladovku, tak ať je ohladu.

Pokud dělá takovouhle scénu, tak bych ji přinesla číslo do klokánku, ať si tam domluví nástup.

Hele - zajděte buď do nejbližší poradny pro rodinu - společně s manželem a trošku se zpevněte v základních rodičovských dovednsotech.- tedy v tom, že dítě dostane bezpečné hranice.

Kdybž bude vědět, že podobných spratkovstvím si nevydupe ani pozornost, ani to co chce, tak s tím přestane.

Základní princip je odměňovat žádoucí chování. A odměnou je i pozornost. Takže pokud se chová skutečně jako rozmazlená kráva, tak jí popsat co dělá, proč je to nepřijatelné a prostě si jí přestat všímat, dokud se nezačne chovat nějak příčetně.

Pravda - něco podobného, byť jednoduššího to chtělo začít zhruba tak ve dvou letech.

Pokud odměňuješ pozorností, i jen negativní nežádoucí chování, tak ho tím zpevňuješ - tedy příště ho použije zas.
Stejně tak není třeba hysterčit se santikou protože milostslečna nepila - kdybyste tomu nevěnbovali pozornost, tak by byla scéna u snídaně a pak byste měli klid, protože holt by se posléze děvenka najedla sama.

Jinak jestli chce sirup a pečivo, tak už si pro něj mohla dávno někam dojít, ne?

Výchovu jste dost zanedbali a teď si necháte celou neděli pro takovhéhle hysterické divadlo.

Zajděte do to poradny, je v každém okresním městě a služby jsou bezplatné.

Dlohododobě by se vám nejspíš hodila asi rodinná terapie -tady je adresář lidí co to umí http://www. soft-zs. cz/akreditace/terapeuti#

no a pro začátek si pořiď alespoň tuhle knihu.
 https://www.kosmas.cz/…uji-hranice/

Když to nezačnete řešit hned a to tak, že najdete někoho, kdo vám s celým tím procesem změny rodičovských postojů bude pomáhat, tak jako popisujete dítě, které téměř jistě bude experimetnvoat s drogama… Právě kvůli tomu, jak obskurní prostředí doma má a že jí vlastně projde všechno.

Příspěvek upraven 26.06.22 v 18:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
26.6.22 18:33
@Kipa22 píše:
Tady moc rad nedostaneš, jen sodu od vědoucích dokonalých matek, které nevidí dál než na špičku svého nosu. Miluju, když tu matky píšou, že musíš dávat hranice a nesmíš povolit. Copak je holka v kriminále? Zajímavé je, že nikdy nemluví o lásce.

Já zase miluju, když rodič pokazí svou opičí láskou úplně všechno a pak chce zázračnou radu a pomník. Člověk nemusí být jaderný fyzik, aby pochopil, že poskytnout dítěti hranice i lásku lze současně. Říká se tomu výchova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32281
26.6.22 18:33

@_.Emilyyy tak my jsme dneska měli oslavu…oba synci slavili narozeniny…mají je kousek od sebe, takže tu jsou dva dorty…ale já je nemůžu…nesmím laktózu :cert: :cert:…takže mám roupy a honím mě mlsná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
26.6.22 18:34
@Anonymní píše:
To myslíš vážně, nebo ironicky? Ona opravdu jinak hodná je. Jen paličatá když si něco umane a zkousi to jenom na nás.

Pročpak asi?

• Citovat
  • Upravit
32281
26.6.22 18:36
@Anonymní píše:
Vždyť jsem napsala, že rady jsme nějaké dostali. Copak to v tom textu nevidíš? :nevim: Ale jako bychom byli jediní. Ostatní děti zvládají. To nebude úplně odpovídat realitě. Dceru tu víc rozebírat už nechci ne kvůli urážení se ale protože nic nového se sis nedozvíme už

Nedramatizuj to…samozřejmě nejste jediní…a troufám si říct, že tohle někdy zkusí každé dítě…ale jako úplně malé…a je na tobě jak se k tomu postavíš…pokud uvidí, že se domůže čeho chce řevem a vztekáním, tak to vytáhne při každé příležitosti…tak to prostě je…děti jsou moc chytré a ví jak na tebe…na tobě je, jestli povolíš nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25121
26.6.22 18:37

Zakladatelko,
dočetla jsem sotva půlku a je to smutné čtení..
vypusť soudy žen, co mají jen malé děti
Puberta dcer prostě umí být peklo, tak od 12 to zažívám taky a občas jsou to nepěkné situace.. (hádají se, nadávají si, odmlouvají, řeknou mi klidně NE, s jídlem taky různé scénky kdo co jo a kdo co ne).. koriguju to tak nějak středem.. nejdu přes „mrtvoly“, jestli chce obědvat suché brambory nebo guláš bez masa, Ok, její volba..
Pro sirup bych ovšem dceru poslala v klidu, to bylo přece nejsnazší řešení
nebo uvařit sladký čaj? však je to podobné…
v tomto vedru půl dne nepít je fakt blbé a co předvedla s tou lékárničkou a flusáním už byl ovšem vrchol a jak se držím, tak tam by letěla facka, hadr do ruky a holčičko PR.. tu už fakt byla hranice…
pokud ji mít nebude, tak bude hůř a hůř
drž se, není to lehké, vím to sama…
PS : Teď mi tam jako avatara na disney+ nastavila tlustého bílého sněhuláka a čekala, jak se budu vztekat a co udělám.. Tak jsem jí v klidu vzala ovladač z ruky.. Ona : Tak to jsem zvědavá, co uděláš, to neumíš!!.. S přehledem jsem klika na domeček, správu profilů a jen s jedním uťuknutím si tam dala beze slova Pocahontas :mrgreen: polkla, mlčela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
@Svistice píše:
No vidíš, a já byla hodná maminka a ten rohlík se šunkou jsem ji dopřála. A mezi 8-10 jsem pracovala na HO za občasného připomenutí, že se může během 2 minut obléct a dostat to jídlo.

Ano jsi. Ještě bych to ráno vyšperkována rychle snidani co miluje a pak už by pochopitelně nebylo :lol: Já se divím, ze ke mne jezdí i jako dospěli :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
32281

@Svistice díky, pobavila si mě :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
26.6.22 18:38
@hanka.br. píše:
Moje rada zní - jdi ven na sluníčko, když z nudy píšeš bláboly na internet ty hvězdo. Už jsi to přehnala. Když trolíš, musíš myslet na to, abys to nepřehnala a dalo se tomu věřit. A k tvé otázce - děti mám už dospělé.

Mně to taky od začátku připadá jako troll.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML