Nezve on, nezvu já

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.12.21 18:42
@Michelle_M píše:
Tak samozřejmě že se jí to nelíbí, když jí řekneš „Terko přijď, ale Karla nech prosím tě doma“, tobě by se to snad líbilo? :D Já prostě nechápu ten tvůj přístup… Můj bratr má přítelkyni asi pět let, na narozeninách mi byla několikrát a hádej, kolikrát pozvala ona mě? :jazyk: Ani nevím, jestli nějaké oslavy pořádá a je mi to celkem fuk, já jí vždy popřeju, pokud se zrovna máme potkat, tak dám malou pozornost. Na mých narozeninách je s bráchou vždy vítaná. Ale zásadní rozdíl mezi námi asi bude, že já mám bratra i ji ráda.

My se ani nepotkavame, takže není možnost nijak mu popřát k narozeninám a dát nějakou pozornost. Tak u vás je to jiné.
Mě by se nelíbilo, kdyby můj partner ségře na narozeniny šel a přitom ji na jeho narozeniny nepozval. Zeptala bych se ho, proč moji ségru nechce na jeho narozeninách? Když ona ho tak ráda na její zve.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.21 18:47

@prokr on jeho rodiče a sourozence na jeho narozeniny zve. Vždy k nim přijedou. Proto já být ségrou bych se partnera zeptala, proč vynechává moji rodinu, když moji rodině on na narozeniny semnou jde.
Ono pak se taky může stát, že si moje rodina nenechá kálet na hlavu a zachová se stejně jako on.

• Citovat
  • Upravit
16302
18.12.21 18:51
@Anonymní píše:
Ano, protoze jsem si vzala příklad tady z uživatelek. Když mi tady uživatelky napsaly, že je to jeho věc koho si na narozeniny pozve, tím pádem jsem si vzala příklad z komentářů a píšu, že tím pádem je to i moje věc, koho na narozeniny pozvu.
Já mu na narozeniny automaticky nechodím, on mě ano.
Když řeknu ségře, přijď sama, tak se mě zeptá co máš proti mému příteli? Nic. To stejné se mohu zeptat i já, co on má proti mě, když nezve. :nevim:

Ty ale srovnáváš nesrovnatelné. On přijde na tvoje narozky jako doprovod tvojí sestry. Ty bys na jeho narozky přišla jako doprovod koho? Nikoho, on by tě musel extra pozvat, a nejsi jeho sourozenec. Ty zveš sourozence, on by zval sourozence své přítelkyně, a to už není pro něj ta nejužší rodina.
Já když k nám pozvu na jakoukoliv akci ségru, tak automaticky zvu i její děti a jejího manžela. Ale když dělá její manžel nějakou svou oslavu, tak většinou pozve zase svoje sourozence s rodinami a svoje nejbližší kamarády, ale už nezve mě jako švagrovou.
A to spolu máme skvělé vztahy. Úplně stejně to je na druhou stranu, manžel pozve svého sourozence s partnerem, ale nečeká, že partner jeho sourozence ho bude na oplátku zvát, protože on není jeho nejbližší příbuzný, je jen švagr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
@Anonymní píše:
@prokr on jeho rodiče a sourozence na jeho narozeniny zve. Vždy k nim přijedou. Proto já být ségrou bych se partnera zeptala, proč vynechává moji rodinu, když moji rodině on na narozeniny semnou jde.
Ono pak se taky může stát, že si moje rodina nenechá kálet na hlavu a zachová se stejně jako on.

No a Tvoji rodiče k sestře na oslavu jeho narozenin a narozenin Tvojí sestry chodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
@Anonymní píše:
Ono pak se taky může stát, že si moje rodina nenechá kálet na hlavu a zachová se stejně jako on.

Třeba proto, že mu zase nejste tak blízcí? Hele, já každý rok mám tak 15-20 oslav narozenin, kam mě někdo zve. Když mám narozeniny já, tak bych musela pokaždé pozvat tak 100 lidí, kdybych zvala každého, kdo na narozeniny zve mě. Takže prostě vždycky zvu ty, kteří jsou mi nejbližší a neřeším, jestli z těch, co zvu, někdo zve nebo nezve mě. Rozhoduju se podle toho, s kým ty narozeniny slavit chci. Když mám kulatiny, pak udělám třeba větší akci, kam pozvu celou ves. Sama píšeš, že se nepotkáváte… to má mít vážně povinnost vás zvát, protože jsi sestra jeho partnerky? Vždyť to je hrozně umělé. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.21 18:58

@prokr opakuji, on svou rodinu na narozeniny zve, jezdí k ségře mu popřát. Jeho rodiče i sourozenci.
Přesto jsem vždy zvala, aby přišli. A ségra nikdy neřešila, že já zvu ji i jeho, ale on mě a nás ne.
Takže jeho rozhodnutí, že nás a mě nepozve, tím pádem to bohužel ob..ere i ségra, ze nezvu taky. Jeho věc, že nezve, ale tím pádem je to věc i moje.
Ségra má říct partnerovi, tak svoji rodinu pozveš a moji ne.Neco je špatně.
Tak už tady někdo chápe, proč jsem se na pozvání vykašlala?

• Citovat
  • Upravit
5593
18.12.21 19:04
@Anonymní píše:
@prokr opakuji, on svou rodinu na narozeniny zve, jezdí k ségře mu popřát. Jeho rodiče i sourozenci.
Přesto jsem vždy zvala, aby přišli. A ségra nikdy neřešila, že já zvu ji i jeho, ale on mě a nás ne.
Takže jeho rozhodnutí, že nás a mě nepozve, tím pádem to bohužel ob..ere i ségra, ze nezvu taky. Jeho věc, že nezve, ale tím pádem je to věc i moje.

Ale já jsem se Tě ptala jestli zve TVOJE RODIČE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.21 19:04

@zrcadlo no vidíš, zjednodušíme to, on nemá povinnost zvát svagrovou, svagrova nemá povinnost zvát svagra. Na nějaké doprovody nehraju.Moje rodina je sestra. Pro mě je její partner jen doprovod. Jenže když doprovod nezve mě, tak já nějaký doprovod na svých narozeninách taky chtít nemusím. A co jako, že je mojí ségry partner, tak ať je. Když nezve on mě tak já ho nemusím zvát taky. Mě nějaká hra na doprovod opravdu nezajímá. Ségra se umí doprovodit i sama.

• Citovat
  • Upravit
14727
18.12.21 19:05
@Anonymní píše:

Ne, popravdě to chápu čím dál míň :D On zve své rodiče a sourozence, stejně jako ty :nevim: K tobě on jde jako doprovod sestry, na jeho narozeniny zase přijdou zřejmě partneři jeho sourozenců. Ale ono je to nakonec jedno, celé je to o tom, že ho prostě nemáš ráda a nechceš ho tam. No tak to sestře řekni, že není zvaný, ale počítej s tím, že ani sestra možná nepřijde a že se vztahy v rodině rozes… ještě víc, než už je máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.21 19:06
@prokr píše:
Ale já jsem se Tě ptala jestli zve TVOJE RODIČE

Nezve naše rodiče. Ale sám na jejich narozeniny v doprovodu chodí.

• Citovat
  • Upravit
1540
18.12.21 19:08

Jak já ti rozumím :lol: My zveme švagrovou s celou rodinou (2 dospělí a 3 děti) na všechny oslavy narozenin a svátků všech členů rodiny + na Vánoce a Velikonoce… no my u nich byli za 6 let jednou. Vloni mě už ale dostala, když plánovala slavit narozeniny její dcery s mým manželem a nenapadlo ji přinést ani blbou pomazánku nebo kupované sušenky.
Prostě se nad to povznes a nebo je nezvěte… Já se tím vcelku bavím, i když po letošních narozeninách, kdy mi ani nepodali ruku (natož aby je napadlo přinést nějakou drobnost jako dárek) a Mikuláši, kdy malá dostala prošlé cosi ze dna skříně, jsem zatím odhodlaná už je na žádnou oslavu nezvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
18.12.21 19:09

Tohle fakt nechápu. Proč si se sestrou na rovinu nepromluvíš? Vždyť ke komu by už měl být člověk upřímnější, než ke své vlastní rodině? Vyjasněte si, jak a s kým chcete slavit narozeniny. Pokud se ukáže, že sestra, z nejrůznějších důvodů, nemá zájem slavit s vámi narozeniny, předneste to tak i matce. Místo těchto taktických tanečků a radění se na emiminu si prostě promluvte, ježiš!

Příspěvek upraven 18.12.21 v 19:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
18.12.21 19:09
@Michelle_M píše:
Ne, popravdě to chápu čím dál míň :D On zve své rodiče a sourozence, stejně jako ty :nevim: K tobě on jde jako doprovod sestry, na jeho narozeniny zase přijdou zřejmě partneři jeho sourozenců. Ale ono je to nakonec jedno, celé je to o tom, že ho prostě nemáš ráda a nechceš ho tam. No tak to sestře řekni, že není zvaný, ale počítej s tím, že ani sestra možná nepřijde a že se vztahy v rodině rozes… ještě víc, než už je máte.

No ale psala, že poslední 3 roky už ji nezve ani sestra na svoje narozeniny…
Já v tom teda trochu nevychovanost a vychcanost ze strany sestřina přítele vidím.
Zakladatelka mu zřejmně moc nevoní, zvát na oslavy včetně partnerčiných/ sestra zakl. ji nechce, ale cpát se na zakladatelčiny oslavy mu zjevně nevadí :think:

Příspěvek upraven 18.12.21 v 19:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
18.12.21 19:10
@Anonymní píše:

Špatně je, že uvažuješ jako zpovykané rozmazlené dítě, které dupe nožičkou, protože mu jednou někde není věnovaná pozornost. :nevim: On evidentně nedělá vůbec oslavu ve smyslu oslava, jen se sejde s nejbližšími, což ty pro něj prostě nejsi. A ty kvůli tomu radši nebudeš mít na narozeninách vlastní sestru, aby tam náhodou nepřišel. Jak malé dítě… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.21 19:11
@Michelle_M píše:
Ne, popravdě to chápu čím dál míň :D On zve své rodiče a sourozence, stejně jako ty :nevim: K tobě on jde jako doprovod sestry, na jeho narozeniny zase přijdou zřejmě partneři jeho sourozenců. Ale ono je to nakonec jedno, celé je to o tom, že ho prostě nemáš ráda a nechceš ho tam. No tak to sestře řekni, že není zvaný, ale počítej s tím, že ani sestra možná nepřijde a že se vztahy v rodině rozes… ještě víc, než už je máte.

Jak to víš, kdo k nim chodí na narozeniny? Píšu přijedou rodiče a sourozenci. Podle čeho soudis, že jich přijede 10?Cele je to o tom, že on mě prostě rád nemá a nechce mě tam.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová