Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hecate píše:
Ale co máme dělat my, co nás jako dárce krve nechtějí???
existují bezplatné služby třeba Domu světla a podobných organizací
@xavierka píše:
ještě tehotensky a test na drogy a je to komplet
Potom přijdou IQ a EQ testy, dále genetické testy, výpis z rejstříku trestů a dluhů.
@Annnemari píše:
@nototo a to je zdarma? Ale HPV které způsobuje rakovinu nevysetruji, ne?
Ne to nevyšetřují, to není pohlavní nemoc. to je virus který může ale taky nemusí způsobit rakovinu
A ano, jednou za čas na vyžádání zdarma. Je dobré říct při žádosti něco jako že proběhl „rizikový sex“, ale asi záleží na doktorovi ten můj s tím problém neměl a nic jsem vysvětlovat nemusela. Ale nemůže to na tebe zase vykazovat pojišťovně co měsíc, jednou za čas ano (třeba 1× za půl roku při velké prohlídce)
Příspěvek upraven 26.08.21 v 12:00
@FlorenceF Jenkins já taky nemůžu darovat krev, protože jsem moc hubená a to jsem to zkoušela několikrát, ale vždy mě vážili, takže jsem neprošla…
Za mě je to trochu zvláštní- ukázat papír a Ty běž taky. Výpis z registru dlužníků Ti taky ukazoval? To bych chtěla vidět zas já
Teď vážně, chápu to na jednu stranu, je to zodpovědný, divný mi to ale prostě přijde. Nějak ani nevím, jak bych reagovala, kdyby s tímhle na mě někdo vybaf. Snad bych se asi snažila, když je to pro něj tak důležitý ten papír, ať mi to pomůže nějak zařídit. No ale nevím. Já jsem z jinýho těsta prostě. Mě by tohle nikdy nenapadlo.
@Nicole-7 píše:
@FlorenceF Jenkins já taky nemůžu darovat krev, protože jsem moc hubená a to jsem to zkoušela několikrát, ale vždy mě vážili, takže jsem neprošla…
Kolik proboha vážíš?? Já mám 50 a 5kilo +/- a vzali mě. A jak jsem měla 49,9 tak mě taky vyhodili
No dneska po dítěti jsem už tak akorát obaleňoučká tukem ![]()
@Lotty28 píše:
Právě že ji ze zdravotních důvodů papat nemohu a ani ji nechci. Mám autoimunitní onemocnění, lupénku, kterou jsem si změnou životního stylu vyléčila sama. Nemohu si dovolit, aby mi to nějaké hormony opět rozjely. To raději budu sama a bez sexu.Napadlo mě případně místo kondomu použít pesar a spermicidy. Kondom není jedinou bariérovou ochranou.
Jestli chce si užít bez kondomu, protože mu nějakým způsobem vadí, tak by mu mohl vadit i ten pesar. ![]()
Přijde mi smutné, jak to tady mají někteří potřebu relativizovat. Fakt máte pocit, že výpis z rejstříku trestů nebo IQ testy dotyčného vám mohou způsobit doživotní následky???
@nototo na 170 cm teď mám 47 kilo, takže mi řekli, že vážím moc málo a mám Nízké bmi
a i když jsem měla 49, tak mě nevzali…
snoubenec chodí několikrát ročně darovat krevní destičky, tak to kompenzuje i za mě
a snad po těhotenství priberu…zatím jsem se z 49 dostala zas na 47 kilo
Ach ty těhotenské nevolnosti ![]()
@nototo píše:
Přijde mi smutné, jak to tady mají někteří potřebu relativizovat. Fakt máte pocit, že výpis z rejstříku trestů nebo IQ testy dotyčného vám mohou způsobit doživotní následky???
Ty vyzadujes po partnerovi lejstra, ze jsi zdrava, pred PRVNIM sexem? To zas prijde smutne me. To uz bych radsi na prvnim rande vytahla negativni covidovy test. ![]()
@Silverine247 píše:
Ty vyzadujes po partnerovi lejstra, ze jsi zdrava, pred PRVNIM sexem? To zas prijde smutne me. To uz bych radsi na prvnim rande vytahla negativni covidovy test.
Tak po sexu už to nemá význam. Ja si fakt ještě kvůli tomu, ze jsem to studovala a o všech nebezpecich věděla, před prvním klukem rikala, ze po něm budu chtít testy, a to asi žádný úzkostlivy typ nejsem. Ale nakonec jsem na to neměla koule ![]()
@nototo píše:
Ne to nevyšetřují, to není pohlavní nemoc. to je virus který může ale taky nemusí způsobit rakovinu
A ano, jednou za čas na vyžádání zdarma. Je dobré říct při žádosti něco jako že proběhl „rizikový sex“, ale asi záleží na doktorovi ten můj s tím problém neměl a nic jsem vysvětlovat nemusela. Ale nemůže to na tebe zase vykazovat pojišťovně co měsíc, jednou za čas ano (třeba 1× za půl roku při velké prohlídce)
Mám pocit, že HPV se vede jako STD. ![]()
Každopádně rutinní testy na HPV se opravdu nedělají, dokonce i v případě té „špatné“ cytologie se nedělají hned… a pokud se později dělají a ten HPV se prokáže, tak se znovu testuje nejdřív za rok od posledního pozitivního testu.
Jinak u těch ostatních jako třeba ty chlamydie nebo ureoplasmata, co jdou na gyndě hodit pod zdravotní pojištění… taky si myslím, že pokud o ně nežádá co měsíc, měl by jí gynekolog v pohodě vyhovět.
@annlady píše:
existují bezplatné služby třeba Domu světla a podobných organizací
Dělám si srandu
.
Konkrétně na HIV testování jsem sama házela zakladatelce odkaz na bezplatné testování.
Ale nejsi-li dárce krve, neřeší tady ty „podobné organizace“ další choroby typu syfilis nebo žloutenka, tedy ty choroby, které dárci mají pokryté.
@Nicole-7 píše:
@nototo na 170 cm teď mám 47 kilo, takže mi řekli, že vážím moc málo a mám Nízké bmia i když jsem měla 49, tak mě nevzali…
snoubenec chodí několikrát ročně darovat krevní destičky, tak to kompenzuje i za měa snad po těhotenství priberu…zatím jsem se z 49 dostala zas na 47 kilo
Ach ty těhotenské nevolnosti
Neboj přibereš
Já bych zase teď potřebovala zpevnit. Sice jsem se s váhou srovnala, ale prostě jsem taková „obalená“
Držím palce ať se ti ty nevolnosti srovnají