Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
JOO,beru te za slovooooo-----_)
akorat NEUMIM KARAOKE,tak se necham vest.....:-)))))))
kRASNE SNY A NEPADEJ MOC ZVYSOKA ![]()
čau holky, na chvilku jsem se vzálila - oslava narozek - a už se tu seběhla super olomoucka diskuse! Bristol je ted super, na večerní program jsem sice ještě nebyla, ale nedam se dlouho přemlouvat ![]()
Napoly - když jsem byla po tom triplu na genetice, doktor přepočítal podle UZ stáří děcka, zjistil že je o 14 dní mladší, než bylo na žádance, tak jen ty triply přepočítali a riziko DS vyšlo 1 ze 1700, oproti původním 1 ze 30 to je pro mě nebe a dudy… a AMC mi už rozhodně nedoporučoval. takže tak to zkončilo. Dal mi ale nález - dost podrobný, kde byl popsán mozek, obličej, krk, břišní stěna, moč. trakt, končetiny…nevim co ještě… všechno fyziologické.teda kromě srdce, tam nebylo napsáno nic, že to se musí až po 20tt… tak nevim jestli ted ten druhý UZ na který jdu za týden bude obnášet to samé??? nebo už mam generalku genet. UZ za sebou? trošku se tím uklidnuju
letim spat, zítra - teda už dneska - papa
farska - však nějaký starý „pecky“ zvládneš ![]()
renčo - tak to nevím,ale asi to bude to samý - takovej kontrolní utz…a to už budeš v kterým tt? …to už by toho měli vidět víc …i pohlaví ![]()
a ten výsledek je teda fakt „pěknej“ rozdíl ![]()
no včera jsem byla tak hotová, že jsem padla do postele a už už usínám,ale přišli naši od bráchy - slavil narozeniny - tak byl taťulda připitej a „vyváděl“
…naposled jsem slyšela jak vyšel na dvůr a strašně se divil, že je venku tma ![]()
a já bych měla jít vzbudit manžu páč mám dneska slíbenou odvetu na minigolf
včera dostal pěkně „na prdel“, tak to přece nemůže nechat jenom tak
![]()
Dobré ráno!
pěkně blbě se vstává po „propařeném“ večeru, ale je fajn, že aspon kocovinu nemam
i když jsem měla dojem, že jsem ji měla imrvére cele první 3 měsíce
![]()
Napoly a víš co ještě? zjistila jsem že gyndr. mi nejprv do průkazky psal i ten termín co spočítal z prvního UZ a už tenkrát se to lišilo s tim podle PM o 10dní!!! pak se na to vyflákl a tupě se sestrou opisovali jen to podle PM, takže on VEDEL že to dítko je starý jinak než mi píše, taky moc dobře věděl o mých cyklech 35-50dní a že ovu mohla přijít fakt kdykoliv… no, kdyby se trochu snažil, myslim že jsem si ty nervy mohla odpustit. pak se tvářil, jakože to skoro napsal tak schválně, aby mě skríning zachytil a přepočítali to genetici… ale díky bohu, nebo nevim komu, že to dopadlo takhle… ještě teda příští týden budu vytrašena k smrti… budu končit 22tt, posledně mi už pohlaví řekli, ale to jsem byla v 17tt a myslim, že ten pindik tam ještě klidně mohl přirůst ![]()
držim pěsti na minigolf, at drahému zase natrhneš prdel
je to docela vtipálek, ne? doufam že na tom dvoře neusnul
a díky za tip, taky bych tam mohla toho svého workoholika vytáhnout ![]()
tak to je drsný…k jakýmu dr chodíš?
mě se taky termín podle PM a utz liší…ale to jsem mu říkala hned při první návštěvě (ten měsíc to bylo totiž jen jednou
)
taky jsem se divila, že mě včera vytáhl na ten minigolf
on je totiž děsnej lenoch, takže na nějakou aktivitu ho musím docela přemlouvat…třeba o tenise jsem básnila pokaždý, když bylo sluníčko nebo nějak přijatelně…a ejhle, po čtyřech letech jsme si koupili rakety
…no a poprvé jsem se to učila a podruhé jsme si jen pinkali páč už jsem byla těhu…to nas…
…takže teď mám raketu na okrasu ![]()
a to ses nepochlubila. že čekáš holčičku…tak to gratuluju!!! a myslím, že pindík nepřirostl ![]()
já jsem zvědavá, co ten můj piškotek schovává mezi nožkama ![]()
chodim do Spey k bývalému prim. Lubuškému, ale on je jinak fajn, všechno trpělivě vysvětlí, ukáže… jen už je holt vysloužilý porodník se zastaralými metodami, posledně mi chtěl přepočítávat TP podle prvních pohybů - v dnešním světě kompjůtrů…
nehledě na to, že fakt nevim od kdy to přestaly být moje prdy a začalo to být dítě, doteď to často nerozeznám… a to máš super, že víš kdy malé vzniko, může slavit dvakrát narozky!!
nam se to těma přepočtama zamotalo, že jsem ráda, že jsem neupadla u svého žárlivce v podezření ![]()
a kdy ty jdeš na nějaký UZ? posílají už ve 20tt, ne? to jen já jsem starou školou poslaná až po 22tt. a co by jste chtěli? repete kluka, nebo holčičku?
jinak gratuluju k tenisovému umění, ja jsem na tiohle nikdy neměla trpělivost ![]()
běžim vyřizovat nekonečnou byrokracii kvůli hypotékám, pojištění, snad se nebudu muset moc rozčilovat… ![]()
taky chodím do Spey, ale ke Komárkovi…
hi hi, to si z manži dělali srandu, když jsme čekali Filipka, že bude chodit s miminem v ruce a pozorovat, komu je podobnej
…no, nakonec jsem porodila „manžela“ - ale o metr a půl menšího
…ten malej ze mě neměl ani chlup!!! jen, chudák, podědil obočí
![]()
já mám v průkajdě napsaný, že ten větší utz by se měl dělat mezi 18tt a 20tt…takže jdu za 10 dní - chtěla jsem to tak, aby bylo lépe vidět pohlaví ![]()
ale abych pravdu řekla, tak je mi to celkem jedno - ani bych to vědět nemusela…jenom „starej“ je hroznej zvědavec a musí to vědět
…holčička by potěšila, aby byl páreček a já mohla česat culíčky
a chlapeček by nepřekvapil, ale zase by si kluci aspoň pohráli ![]()
každopádně jestli to bude takovej „žrout“, jak můj prvorozený, a ještě když se k tomu přidá manža, tak za dva roky budu vypadat jakz koncetráku
![]()
takteda přeju rychlé vyřízení a příjemné úředniky…(teda pokud ještě nevymřeli
)
já čekám, až se malej vzbudí a valíme na tu odvetu ![]()
Ahoj Olomoučandy! Právě jsem narazila na Vaši diskuzi. Vidím, že to tady žije, to je super!
Wape- Peťo Ahooooj!!!
Už máte sbaleno domů?? My jdeme dnes zase na bazén! Hurá, i když včera tam byla hlava na hlavě a v tom dětském bazénu se fakt bojím, kdy mě které děcko kopne do břicha. Stačím uhlídat max. Aničku. Už jsem i minulý týden jedno děcko sprdla, at dává pozor. A jedno děcko jsem lovila z bazénu. Tata byl Bůh ví kde a než se asi 150kg tatíček přivalil, děcko už bylo v bazénu a s mou pomocí už i na břehu, tak tatínek měl „keine Ahnung“, co se zatím odehrálo. A že se mu tam klučík trochu topil. (V tom stresu jsem si ani neuvědomila, že jsem na toho klučíka mluvila česky ![]()
RenčaF: v prvním těhu jsem chodila ke stejnému Dr., jen ted bydlíme přechodně mimo, (že Peťo
), tak musím chodit k jiné Dr., ale na Lubuškyho si nemůžu stěžovat. Je fakt, že už má své roky a opravdu některé metody jsou ještě z „dob krále klacka“. Pro něj je podstatný termín podle PM a hotovo. Já vždycky nechápu, když má někdo více termínů. To od Lubuškyho opravdu neznám. Já to naštěstí měla všechno kolem toho termínu PM, tak to bylo v klidu. Lub. je z mého pohledu hrozně opatrný a pečlivý, tak věřím, že to opravdu tak napsal těm genetikům schválně. (No po té jeho tragédii v nemocnici jeho opatrnost chápu.) A taky ten jeho UTZ už není nejnovější, tak si říkám, s jakou přesností asi stáří mimi podle toho dokáže určit. ![]()
Jinak koukám, že termín mám podobný, my jsme plánovaní na Silvestra! ![]()
Mějte se všechny krásně!!
Zdravim tehulky z Olomouce,
wape - já jsem Šárka, už víš, chodili jsem spolu chvíli plavat
, takže jsi to ty Peťo, já jsem si to myslela
, připadala jsi mi taková akční, nevíš už všechny z našeho kurzu porodily? mohly bychom se tedy potkat, až se vrátíš, jestli se ti bude chtít
jinak s těmi termíny je to u každého jinak, já například to měla po každé vypočítáno dle PM, poprvé to vyšlo přesně na den a podruhé jsem rodila o tři dny dříve, ale pokud má někdo problémy s PM, tak se to nikdy nedá říci přesně a termínů může být několik
srazík - to by byl docela dobrej nápad, až budeme moci jít, můj prcek má necelé dva měsíce, takže zatím je to pasé, ale v budoucnu ![]()
Ahoj holkýýý!
Tady se to nějak rozjíždí
Vítám nové dušičky.
Já měla teď nějaké problémy - malému se zachtělo na svět - naštěstí se umoudřil a vypadá to o něco líp - nicméně se musím šetřit a pokud možno ležet. Všem se to krásně říká, mají rady, ale praxe je teda jinačí - zvlášť s malou prdolínou.
Jinak jsem na BC vyčmuchala, že Domi se dneska narodila holčička - v 5h měla nástup na vyvolání a za 4h měla malu u sebe.
od Domi: Ahoj, tak už máme i holku! Šárka je šťastně na světě a má se k němu 9:27, míry obvyklé, 90-60-90 to ještě není Zdraví Dominika, Péťa a Vojta
Takže Domi - mooooc a mooooc gratuluji k princezně a přeji hlavně zdravííííí
Renčo - kolem toho 20tt je ten UTZ zaměřen především na srdíčko a ostatní orgány. A pokud ti doktor řekl, že čekáte holčičku, tak bych s tím i počítala. Mně už řekl ve 13tt na tom screeningu, že je to chlapeček (pokud by si tím nebyl jistý, tak by mi nic neřekl) a v 16tt sám ukázal svůj pokládek všem na obdiv.
Jéé,Barulátko-
děkujeme ze skvele zpravyy!!!!!!!
A DOMI GRATULUJU,DOCKALA SE,HOLKA,KONECNE
![]()
A takovy rychly porod bych si dala taky rict......No-tak priste snad…
![]()
taky gratuluju k miminku…
a vítám nové „duše“ ![]()
barulatko - no, já si myslím,že ve 13tt je ještě moc brzy na určení pohlaví…mě to dr sice taky ukazoval, ale že se to ještě změní…anebo nemusí…ale pokud je to podle utz holčička, tak pindík už jí nenaroste
…pokud je to klučík, tak mu do toho 20tt klidně ještě může „upadnout“ ![]()
farska - jj, taky bych si nechala líbit takovou rychlovku ![]()
nazdárek! až ted jsem se dovalila z úřadů, jeden větší lempl než druhej, když už ty papíry chápu i já, proč by nemohli oni… ???
Zdenuli **: taky si myslim, že Lubušky je dobrý doktor, jen mě mohl aspon upozornit, že to může blbě vyjít, nebo něco, neřekl nic, nabrali mi krev, řekli že to je na vývojové vady a šmitec. Ja jsem si řikala že pravděpodobnost je malinká, jsme oba mladí, zdraví, v širokém příbuzenstvu žádné genet. vady…no a pak mi najednou bez varování přišel ten dopis jen tak do schránky. no doufam že se už podobne překvapko opakovat nebude!!!!!!!!!! A ty ted bydlíš v Německu v Lipsku?chápu to dobře? kamarádka se mi tam taky přestěhovala a ted někdy ma rodit holčičku ![]()
Barulátko** : to maš sikovne mimi, že se dalo ukecat a poslechlo tě, do je dobré znamení
!!! a myslíš, že v tom 17tt mi stejně kontroloval organy, ktere už byly vidět?? mam totiž z toho vyš. dost rozsáhlý elaborát, kde popisuje moč. systém, trávicí trakt, mozek, adt… kromě srdce právě… možná moc hysterčím, omlouvám se, ale jsem už příšerně vyplašená … a gratuluju ke klučíkovi!!!!!!!!!
Napoly, fakt je to s tim pohlavim tak? mě spíš připadne, že vyrůst z toho kusu kůže cokoliv
ale jak řiká můj tata, je jedno jakého to bude pohlaví, hlavně at je to pohlaví vyhraněné ![]()
nic, jdu se na chvilku natáhnout, mam z toho běhání nohy jak baně