Olomouc - tipy na akce, hřiště atd

• Fotoalbum (44)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
767
19.10.09 15:08

Ahoj Peto, jojo, užíváme si to tu! éčka ted fičí jedna báseň! I kvůli tomu Herbstwochen. Ale fakt mi po něčem bude hodně smutno. Tento týden začnu pomalu balit, letní věci asi fakt už neužijem, i když ted o víkendu počasí docela šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
19.10.09 15:15

Wape - dík za „info z parku“, taky se chystám na to jít se tam podívat (musím sebrat odvahu :wink: )
Ale SRAZÍK určitě udělat můžem, nám ta odpoledne taky vyhovují - krom čtvrtka a pátku. Takže můžem třeba hned zítra - to bych brala s sebou Vojtulu, nebo ve středu bez Vojtuly, který bude dopoledne ve Čtyřlístku :)
A Vy se ještě do Německa vracíte? Nebo už jste v OL „nafurt“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
19.10.09 21:19

Domi na zítra jsem kluka „prodala“ babičce a dědečkovi…a ve středu musím na plicní zkontrolovat očkování po TBC…takže asi nám tak zbývají odpoledne co? A to bychom mohli ve středu odpoledne anebo v pátek odpoledne…anebo pak příští týden třeba hned v pondělí dopo :-)
Je to těžký se mnou, co?? :-)

Zdeni dnes jsem se tu trmácela s kočárkem a nadávala jsem…vzpomínám na LIppstadt a Bad Waldliesborn, jak tam nejsou žádné vyvýšené chodníky a hnusné kostky…Honzíček skákal v kočárku jak na trampolíně :-) ajaj..ale není to vše horší opravdu ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
19.10.09 21:31

Peťo, však jo!! :D Dyť my to máme tak pěkně rozdělené, Anička se těší 100%, já na 50% a P. teda vůbec, no tak průměrně je to u nás pade na pade. Ale dnes jsem byla u Hebamme a říkala, že je fakt mimi maličké a divila se,že leží pořád celé těhotenství stejně. (Tak P. byl z toho víc špatný, než já.) Říkala, že může mít krátký pupečník, no a jestli má ten krátký pupečník ještě omotaný kolem krčku… no abych fakt nešla rovnou na císaře jak Ty. Uvidím, co Dr. v Ol. Ale nedostatkem zeleniny to teda nebude, baštím ji hodně! :D :D :wink: Ještě že jsem aspon těmito informacemi vyzbrojena.
Jo a zítra si to aspon těch pár hodin bez Honzíčka užij, je potřeba si odpočinout!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
21.10.09 10:23

Zdeni tak to si tedy užíváš…ale neboj…mimčo má určitě nějaký důvod, proč se neotáčí a i kdyby to dopadlo na císaře, tak aspoň víš, že vše bude v klidu. Když by to byl císař neuvažuješ přeci jen o Olomouci? Dnes se tu dívat do porodnice na miminko - narodil se kolegyni Maxík v pondělí :-) Jsem zvědavá, jestli mi přijde maluškatý nebo jak se budu cítit s takovým mimčem.

My se právě vrátili z plicního…očkování ok. Odpoledne jdeme na kyčle.

Domi tak my se ještě asi do Německa jednou podíváme. A to nejspíše od příštího týdne až do nějakého 20.11., ale pak už asi ne :-( páč v té zimě to cestování a pak taky manžel se tam musí nějak pobalit a dovézt domů a to by s námi do auta nedal.

Dnes je tady tedy zima, co? Jsem myslela, že na to plicní půjdeme pěšky, ale když jsem viděla 1°C, tak jsem to vzdala a jeli jsme autem…normálně jsem musela škrabat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
23.10.09 11:05

Zdeni tak jsem včera čekala na kámošku, která měla praxi v mateřské škole Holečkova…čekala jsem před školkou a hrály si tam děti, učitelky je hlídaly a docela se mi to líbilo, že byly důsledné, ale příjemné. Ale proč to píšu…docela zajímavá story. Jak tam tak čekám, tak najednou zevnitř vyběhla jedna učitelka a začala tam zmateně poletovat a ptala se těch, co už byly venku, jak dlouho tam jsou. Za chvíli tam poletovalo takto 5 učitelek a pak i ty holky, které byly na praxi…no tak mi to přišlo, že někoho hledají. Jsem se pak ptala kámošky a že prý jo…nějaký chlapeček, ve školce třetí den (je nový) se prý najednou vydal na procházku, že se jde projít a nějak (nechápu jak) se dostal ven z areálu a tak se tam procházel :lol: :lol: ale prý si ho všimly učitelky z jiného oddělení a dovedly ho zpět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
23.10.09 12:06

Něco podobného jsem viděla cca před půl rokem na Jílové.
Taky někoho hledali a kdo ví jak dlouho to dítě bylo pryč, protože to zjistili až ve chvíli kdy rozdávali obědy.
Tak jsem na to koukala a říkala si, bože svěříš dítě a oni ti ho zašantročí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
23.10.09 22:21

Teda holky, dobrá story!! Na té Holečkové přitom mají nahoře na bráně takovou záklopku, děcko tam určitě nedosáhne. Tak někdo asi zapomněl tu záklopku tam dát, že si děcko otevřelo. No hrůza by mě jímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
24.10.09 10:38

Ahojky,

tak jsem „u sousedů“ zjistila, že Barulátko už to má za sebou :D
Takže Gratuluji k narození Honzíčka!!! A přeji hodně zdraví a mamince spoustu mlíčka a klidné noci :D

Ad ŠKOLKA - jojo, za 3 týdny nás to čeká, Vojta bude mít nástup do „normální“ celodenní školky :D Teď chodí 2× denně na dopoledne do Čtyřlístku a moc se mu tam líbí, tak jsem zvědavá, jak to bude v té školce. A taky se na to těším :wink:

Předevčírem a včera jsem procházela pokácenou Rudlolfovou alejí. Na jednu stranu to není tak hrozné - především tím, že všude kolem je zeleň a stromy, na druhou stranu (zvlášť když jsem tam šla včera sama s kočárkem) mne jímal takový zvláštní smutek - kombinace toho prázdna a podzimu… Už aby bylo zase jaro :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
27.10.09 16:06

Ahoj holky!

Jsem tu dlouho nebyla :oops: Nicméně, jak psala Domi, se nám 20.10. narodil Honzík (3150g, 47cm) Už jsme doma od pátku (pouštěli nás o den dřív - přeplněno) a sžíváme se a ladíme (hlavně večerní usínání).

Domi - taky bych chtěla po novém roce malou dávat do čtyřlístku, tak doufám, že nám to vyjde.

Zdeni - mně taky doktorka říkala, že je malej drobeček a podívej, nakonec měl přes 3kg. A co se týče toho CS kvůli KP - já bych se nebála (měla jsem to takhle u Haničky a ve Štbk a úplně v pohodě). Teď na podruhé jsem si užila opravdický porod (i když byl vyvolávaný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
27.10.09 17:32

Barulátko - vítejte doma :D Ještě jednou moc gratuluju :D Takže Štbk byl přeplněný?
Hm, „za mne“ bylo plno v den, kdy jsem rodila, a o 3 dny později už měli volná lůžka, takže mě chtěli pouštět až standartně 4. den, ale já chtěla jít už 3.den (rodila jsem ve čtvrtek, chtěli mě pustit v ponděli, odešla jsem v neděli) - nebyl jediný objektivní důvod, abych tam zůstávala - z gyndy mi dr. říkal, že by mě pustili už 2. den a z novorozeneckého v okamžiku, kdy Šárka začla přibírat, což bylo v noci ze soboty na neděli. Při vizitě jsem pak očekávala, že mě pustí, když není žádný problém, ale dr. mi řekla, že pouštět nebudou, protože nemají přeplněno a pouštějí až 4.den 8O 8O 8O Poté, co mi udělala kontrolní UTZ a ten byl v pořádku, tak jsem jí říkala, že chci odejít na reverz -tak mě nakonec pustila… To jsem fakt nechápala, když jsem byla já i Šárka v pořádku, aby nás tam drželi o den dýl jen proto, že „se to tak dělá“ :roll: Pak ať si někdo stěžuje, že ve zdravotnictví chybí peníze, když se takhle plýtvá…

A jaké máte problémy s večerním usínáním? Honzík pláče? My zatím u Šárky večerní usínání neřešíme :oops: (ale říkala jsem si, že pomalu nějaký režim začnem zavádět - chtěla bych tak od 3-4 měsíců). Š. má zatím největší aktivitu kole 9, 10 hodin večer - bouchá do hrazdičky a děsně se u toho chechtá :lol:

Tip na středeční večer - http://olomoucky.denik.cz/…epublik.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
28.10.09 13:32

Domi - malá je večer zvyklá, že po Večerníčku si jdeme číst a pak se ke mně přitulí (čelo na čelo) a tak usíná (ke všemu při rožnuté lampičce). Jenže s Honzíkem to přitulení moc dobře nejde a on zrovna v tu dobu bývá vzhůru.

Co se týče přeplněnosti - když jsem rodila já, tak se tam ten den narodilo 5 holčiček a ten náš mrňousek, ve středu večer už začínali lítat a hledali kam by mohli dát přistýlku. Taky mi připadalo, že tam bylo strašně moc mamin, které čekali na CS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
28.10.09 14:59

Barulátko moc velká gratualce…koukám, že nejenom jmenovec, ale i podobné míry! Tak přeji hodně úspěchu se sžíváním :-) a ať jde večerní usínání :-)

Zdeni zítra přeji příjemnou cestu, málo slziček při loučení s Lippstadtem a velkou radost z návratu domů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
2.11.09 16:20

Ahoj holky, jsem taky z Olomouce (domi si mě určitě pmatuje z diskuze o mateřské - zatím nedořešeno:(), tak vás sem tam čtu. Teď mě zaujalo, domi, píšeš, že Vojta nastupuje za chvíli do školky. Tak jsem nad tím přemýšlela - jak to vlastně je u dětí, které jsou narozené tak jako po začátku školního roku? To jste šli v dubnu na zápis a nastoupí po těch třetích narozeninách? Příští rok to u nás bude aktuální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
3.11.09 09:38

Zuzajdiku - ahoj :wink:
Jojo,je to přesně tak, jak píšeš. S Vojtou jsme byli u zápisu v dubnu a na rozhodnutí o přijetí je datum nástupu den po jeho 3.narozeninách (což jak víme, je blbost, protože nabývá-li se právo, nabývá se v 0:00 hodin dne dosažení určitého věku :wink: ). Taková je praxe v Olomouci. Vím, že někde jinde berou děti i před 3.narozeninami, ale tam asi nemají tak plné školky…
Takže určitě běžte na ten zápis v dubnu. Do jaké školky se chystáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová