Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky tak ja jsem idiot, zabouchla jsem si v panelaku dvere, kloice vevnitr, ja s malym venku, tak jsem musela volat hasice a stalo me to 5OO kc:-) ![]()
JInak holky dneska je nadherne, konecne pekna prochazka dneska, toho slunicka si zaciname konecne vazit, co??? Uz at je jaro…
Domi ta nemoc se vas drzi..tak at rychle prejde. ![]()
ahojky!
Evi - dnes bylo opravdu suprově. I Hani si to užila. Beztak si to objednala Wape, aby mohla s malým na plavčo ![]()
Dneska jsem raději volala na magistrát, jestli ví o našem Honzíkovi, tak mi paní řekla, že jo, ale mají toho teď hodně a málo volných termínů - nicméně bychom měli mít vítání první víkend v březnu. Doufám, že se malej do té jejich kolíbky ještě vejde - byli jsme totiž na 3m kontrole a to naše miminečko má 7880g a 69cm. ![]()
Baru - Ty kojíš? To musíš mít smetanu, ne?
Míry teda parádní (ale nosit bych to nechtěla
)
Evi - no ještě že to dobře dopadlo a že jste se dostali domů…
Domi - jjj, malej je plně kojený. Jsem přemýšlela, že bych to své mléko poslala na rozbor. Naštěstí je malej pohodář a celkem si vydrží hrát buď v lehátku nebo na dece. Když má nosící náladu, tak ho doma nosívám v šátku. Venku je zvyklý na kočárek.
Ahojky,
holky, nemáte tip na dobrého/dobrou kožního doktora/doktorku? Šárka už je v obličeji zase jak ještěrka (nad očima v obočí, na kořenu nosu, pri začátku vlásků a u oušek) - asi to je seborrhea, kožní dr. mi na to dala mastičku, ale ta myslím moc nezabrala.. už je to víc jak týde, teď jí to mažu mastičkama, kterýma jsem jí to mazala v cca 2 měsících, ale taky se to moc nelepší…
Přiznám se, že ta „moje“ kožní, kde jsem s Šárkou byla, mi moc dobrá nepřijde, mám dojem, že mi taky nijak moc extra nepomohla… (na plíseň na nohách mi předepsal jakousi šílenou a drahou vodičku ve spreji, stříkala jsem to a žádná změna a pomohl mi až obyčejný myfungar, který jsem si koupila v lékárně
)
Takže díky předem za tipy ![]()
Domi - já těm kožařkám taky moc nevěřím. Mám pocit, že na všechno píšou ty stejné masti. Manžel byl strašně spokojený ve FN - prý první Mudr, která mu napsala mastičku bez kortikoidů. Jak se vrátí z práce, tak se ho zeptám na jméno. A na Hradisku prý taky nejsou špatní.
Domi, já chodím na Dobnerku k MUDr. Jiřině Kolářové. Je hrozně milá, taková i lidská, k dětem fajn a zdá se mi, že mi vždycky pomohla.
K usínání - já jsem to teda aplikovala na obě děti, aniž jsem tušila, že se to jmenuje Estvill.. Ale v kombinaci - večer kaše, přesun z košíku v ložnici po postýlky v pokojíčku, konec nočního kojení, to vše v jeden den. U obou krátce po šesti měsících. U obou bych řeklůa první dvě noci řev (cca hodinu a půl), dál mírnější, do týdne klid. U Adámka jsem to pak rozhodila dovolenou - byli jsme měsíc v karavanu v Chorvatsku a tam jsem si noční řev nemohla dovolit, takže automaticky prso. Tak si na to zvykl, že ke konci dovči jsem kojila v noci tak po hodině a půl. Děsila jsem se, co bude doma. Po příjezdu jsem ho lupla do postýlky a spal do rána.. Takže jednoznačně doporučuju, není nad volné večery. Člověk se musí někdy zregenerovat. K dudlíku ale neporadím, naši kluci od narození neměli.
zuzajdiku:-) tak to snad nekdy zkusime taky:-) j si porad rikam, ze ho budu tim stresovat, ale usinani u prso to je des, rikam, ted v zime pohoda, ale jaro, leto chodit v osum spat??? moc se ani s manzelem neuzijeme, nepokecame vklidu sami atd…
domi dobra kozarka je i na Janskeho na te poliklinice, ja s ni byla moc spokojena
eevulko, tak proti zabouchnutí dveří jsme si nechali nainstalovat do zámku takovou kostku. Dveře nejdou tím pádem zabouchnout, ale musí se zavírat na kliku (zevnitř). Zvenku na zavření musím mít klíč. naštěstí jsem si zabouchla dveře jen jednou, když jsem ještě neměla děti a nebyla ani těhotná. Kostku proti zabouchnutí jsem minimálně 2× ocenila, když byla Anička hloupoučké batole, které mi chtělo ze srandy zavřít dveře, když ona byla v bytě a já venku na chodbě. To jsem skutečně ocenila, protože v roce a půl ji vysvětlovat, jak má vzít zevnitř za kliku… no nevím, jak by to dopadlo.
Dobrá kožařka je Korandová na Jánského, chodila jsem k ní s Andulkou kvůli atopickému ekzému. Nemůžu si na ni stěžovat.
Dnes jsem musela s Lucinkou vyběhnout i do toho mrazu, jak na svíčku manža dlouho v práci a Andulka musela jít do tanečního kroužku. Tak byla Lucinka zabalená do dek, že jsem měla trochu strach, jestli se v tom kočárku neudusila
Už aby ty velké mrazy přestali. Doma už mi z toho hrabe.
Zdenu - kam chodí malá tančit? Já se chystám s malou na tančení rodičů s dětmi a od tří let by už chodila sama.
Baru tak teda Honzík váží a měří víc, jako náš Honzík v 6 měsících
![]()
Jo a na zítra si objednávám také hezké počasí, opět musím do plavča.
Zdeni to jsi dobrá, že jste šly ven…mě už to doma taky fakt jako neba ![]()
Zuzajdik mě by zatím přišlo líto odnaučovat malého od nočního kojení, přijde mi moc jako miminko a že bych ho trápila…a tak zatím trápí on mě
Kožařka o té na Dobnerové jsem slyšela jen to nejlepší ![]()
HOlky máte nějaký tip na zubaře pro malého? Předem ď.
Baru, Andulka chodí 1× týdně na hodinu na Rožňavskou, je to taneční škola M plus(??). Chodí tam samí tříleťáčci a je to právě od těch tří let.
Peto dobrou zkušenost mám se studentama na Palackého náměstí, na té zubní poliklinice. 3× jsme zkoušeli Andulku u našeho zubaře, ale on to vůbec s dětmi neumí. Takže naše Ani absolutně neotevřela pusu ani na půl centimentru.(Tak Dr. tvrdil, že je zvláštní, že takové děcko ještě neviděl). Ale byl mimo Dr., tam na té zubní poliklinice jsem s Andulkou neměla sebemenší problém -dali jí na hraní stříkačku a hadičku,v klidu si s ní povídali a ukazovali jí ty věci, dali jí to ošahat, takže otevřela pusu „na to tata“ a já jen čučela, jaký to byl rozdíl.
domi tu kožařku jsem myslela taky tu Korandovou, delala cely zivot ve fakultce, tak zlusenost by mohla mit, zkus ji