Orlová

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
127
21.5.06 17:51

Ahoj holky,
tak jsem se teprve před chvílí vrátila od našich po pár dnech, tak teprve teď píšu.

Pati s alergií u prcka naštěstí nemáme žádné zkušenosti, ale pokud máš nějaké podezření, tak raději běžte k doktorovi, budeš alespoň klidnější. No my tam jsme pomalu s každou vyrážkou.. :oops: Ale je fakt, že než něco zanedbat, tak raději jdu, i když se na mě někdy dívají dost divně. :?

Kalinichto taky Ti moc přejem, aby bylo brzo všechno vpořádku a Ty sis mohla užívat těhotenství v klídku a pohodě doma. Jinak o cvičení pro těhulky už Ti psala Pati, já s ním bohužel nemám žádné zkušenosti a to jsem se na to moc těšila. Nějak mi to doktorka nenapsala do průkazky, takže jsem měla smůlu.

Tak ať se vám holky daří, zatím ahojky.

Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1683
21.5.06 18:26

Uvidime jak to se mnou dopadne. Zitra mam v 6:30 znova nastup. Budou mi delat ultrazvuk a primar mi naznacoval, ze jestli bude dobry, konecne me pusti. Drzte mi palecky.

Pati: Jasne, ze bych se rada nekdy sesla. Krome sveho byvaleho pritele v Orlove nikoho neznam, takze budu jen rada, kdyz si najdu nejakou kamaradku :)

Kitten: jak jsi to myslela s tim cvicenim? To musim mit v prukazce doporucene od doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
22.5.06 10:53

Ahoj Kalinichto no v půkazce je kolonka ve které je přímo okýnko pro razítko a souhlas doktora, že můžeš chodit na cvičení. Mi o něm sice říkala sestřička v poradně, ale neměla jsem v průkazce právě to razítko a zaškrtnuto „ano“. Ale já byla na nemocenské, takže jsem se stejně nemohla sebrat a jít pryč, protože jsem měla vycházky jen 2× 2hodiny a navíc mimo právě tu dobu, co bylo cvičení.

Nevím jak to teda má být, ale raději se přeptej u svého dr. ostatně, pokud jsou nějaké komplikace, tak Ti cvičení nedoporučí. Tak se měj a ať jsi brzo OK.

Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
22.5.06 11:11

Ahoj holky,

Kittten, to Vám teda „závidíme“, že nemáte žádnou alergii. To my máme. U doktorů jsme samozřejmě byli, nenechala bych to náhodě. Manžel je alergik, tak víme, jak je to nepříjemné. Ale dnes už to vypadalo líp, doufám, že to nezakřiknu. Mějte se fajn :lol: .

Kalinichto, moc Ti budeme držet palečky . Ještě k tomu cvičení - do průkazky mi napsal lékař, že souhlasí. Chodí tam i těhulky od dr. Kudělky, takže by měl vědět. :lol:
Není to nic náročného, byla jsem celé těhotenství na nemocenské a dr. mi to povolil.
Psala jsem už večer, ale bohužel emimino nějak nefungovalo.

Mějte se fajn, pa, pa Pati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
22.5.06 14:53

Pati ahojky, tak to je mi moc líto, že vás postihla alergie. Ale dobrá zpráva je, že už je malý na tom líp. No dneska se to alergiemi jen hemží, takže nebýt alergikem je vlastně rarita.. :) Já ani manžel nejsme alergici a málý zatím naštěstí taky ne, tak jem moc ráda, i když se taky dost obávám že se třeba časem něco vyskytne. No raději jsme opatrní hlavně ve stravě. Tak se mějte a užijte si dnešního sluníčka.

Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
23.5.06 10:09

Ahoj Kitten :D , sluníčka jsme si včera moc neužili, jelikož jsme měli kolečko po lékařích. Nejdříve na ušním (Honzík měl zánět zvukovodu způsobený alergií), tam nás paní doktroka moc nepotěšila, jelikož se nám to z levého ucha přemístilo do pravého, takže za týden jdeme znovu na kontrolu. A pak jsme ještě jeli do Havířova ke kožní, ta nás celkem potěšila :lol: . Prý je to to dobré, mo my maminy se na to díváme jinak, že :roll: . Dneska ještě budeme pokračovat, jdeme k naší paní dr. (Chwajolová) s močí, to zmákneme při jedné návštěvě zároveň se starší dcerou, která má preventivku.

Holky, už dávno jsem se chtěla zeptat, ale vždy jsem zapomněla - Kde na 5-té etapě bydlíte? My bydlíme v baráku, který je za hřištěm a mateřskou školou. Vlastně skoro úplný konec ulice F. S. Tůmy. Třeba se známe od vidění.

Mějte se fajn, pa,pa Pati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
23.5.06 10:36

Ahojky Pati ,
tak to je mi moc líto, že máte takové běhání po doktorech. To by mě ani nenapdlo, kolik problému může způsobit alergie. Držím pěstičky, ať máte brzy klid. A na copak jste vlastně alergičtí? A proč jezdíte na kožní až do Havířova? Je fakt, že tady u pana doktora se čeká měsíc, než mají volný termín, tak asi proto, že?
My zas máme běhání po nefrologii, ale naštěstí to taky už vypadá dobře, jenže asi tam stejně budem muset na kontroly chodit, ale jednou nebo dvakrát do roka to nebude taková hrůza.

No k tomu bydlení, je možné že se známe od vidění. My bydlíme totiž na K. Dvořáčka hned naproti školy (teda zezadu jak je ta tělocvična). Tak se mějte ahojky.

Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
23.5.06 21:30

Nazdárek Kitten :lol: , na to kožní do Havířova jsme dostali tip od naší dr. Ale jsme spokojení, je to starší paní doktorka a specializuje se na děti a mládež. Je strašně pohodová a velmi příjemná.
Dneska byl taky hezký den. Celkem jsme si to užili, byli jsme skoro celé odpoledne venku (prošli jsme se na kávičku „Za plot“). Bylo to fajn, my maminy jsme pokecaly, však to určitě znáš . Pokud budete chtít, můžete někdy vyrazit s námi. :lol:

Ahojky Kalinichto, myslíme na tebe, vlastně na Vás :lol: . Ozvěte se, už se těšíme na zprávičku.

Ahoj Pati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
24.5.06 08:39

Zdravím Pati no zas tak moc to neznám… My chodíme na procházky většinou sami, protože tu zas tolik známých nemám, víš.
Minule jsi psala, že máš ještě kromě Honzíka i holčičku kolik jí je? To musíš mít doma spoustu radosti se dvěma dětma. :wink:

Papa Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
24.5.06 09:04

Ahojek Kitten :D , pokud Ti to nebude vadit, rády tě přivítáme do našeho „babince“, člověk aspoň přijde na jiné myšlenky, podělí se o své starosti i radosti.
Máme doma ještě Terezku, ale to už je velká holka, teď v květnu oslavila 11-té narozeniny. Takže doma máme dvě zlatíčka a Terča teď je i velký pomocník.
A ještě k té naší alergií, včera jsem na toto téma zapomněla napsat. My totiž nevíme, co malému alergii způsobuje. Kolem 3 měsíce nám to začalo (mírný atopický ekzém) a teď se to trošku zhoršilo. Nevypozorovali jsme zatím žádnou potravinu, po které by se mu to zhoršilo, takže s největší pravděpodobností to budou pyly. Manžel je alergik, tak svou roli hraje i dědičnost :( .

Hezký den přeje Pati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1683
26.5.06 09:37

Ahoj holky,

tak jsme zpatky. Z nemocnice me uz pustili a ted sedim doma na nemocneske. Bohuzel mi nenapsal vychazky a MEEP jeste nedorazil aby mi zavedl do bytu internet, takze tajne zdrham k nasim :-)
Mimisek je pry v poradku. Vcera jsem ho videla, krasne sebou mrskal. Uz se tesim az ucitim prvni pohyby :-)
A co vasi mali? Co noveho s algerii? Nejak jsem zila v domeni, ze kdyz porodim, tak budou vsechny starosti za mnou, ale vypada to ze teprve poradne zacnou :-)
Jinak ja bydlim na 1.maje, divam se z oken primo na vchod do skolni druziny. Zase si ukradnu chvilku a skocim sem ......... ach jo, vypada, ze bude prset, to zas bude naladicka pod psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
26.5.06 11:30

Ahoj Kalinichto,

to jsme rádi, že už jsi doma :lol: :lol:. Taky jsem byla celé těhotenství na nemocenské, ale moc jsem si to užívala. Měla jsem i vycházky, ale to ti určitě taky napíše. Hlavně klídek a pohodu, to teď potřebujete nejvíce.
Abych pravdu řekla, bez internetu už si to nedokážu představit, jsem asi závislák :roll: . Hlavně ať ho máš co nejrychleji doma a můžeme komunikovat.
Počasí je teda šílené, mám plný balkón prádla, tak to je paráda. Zítra máme jít na smažení vaječiny, ale počasí nám nepřeje, tak se to asi odloží.
Až bude hezky a ty budeš moci vyrazit ven, musíme se domluvit a někde se potkat. Už se moc těšíme :lol: .

Ahoj Pati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
26.5.06 11:59

Ahojek,

tak ještě jednou já. Kitten, prosím o radu, kdy jsi začala malému dávat těstoviny a jaké (vaječné nebo bezvaječné). Honzík jí jen polévky (teď už s masem) a s ostatními příkrmy musíme hooooooooodně opatrně, tak nevím, kdy se dopracujeme k dalším dobrůtkám. Mimo to polední jídlo ho jen kojím. Všechno mu mixuji, jelikož ještě nemáme žádný zub. Děkuji za radu. Asi jste zase někde na výletě, že! Vy se teda máte :D .

Jinak se náš ekzém moc nelepší, chvíli to vypadá, že už to bude super a pak se to zase zhorší :( . Musíme být trpěliví, ale to se dobře říká.

Dneska odpoledne jdeme na Terčin koncert do Domu dětí, jdeme i s malým, jsem zvědavá, jak to dopadne. Určitě Vám dám vědět, jak jsme si to užili.

Nazdárek, těším se na Vaše zprávičky. Pati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
28.5.06 12:02

Ahoj holky,
no výlet to ani nebyl, měla jsem přijímačky a dopadlo to asi dost bledě :cry: no a samozřejmě když už jsem byla v Ostravě, tak jsem zůstala ne chvíli u našich, tož tak. :)

Pati budu moc ráda, pokud mě seznámíš s dalšíma maminkama. Já už jsem celkem zdravá, tak se těším, že se konečně poznáme osobně. :wink:
Jinak s těstovinama Ti asi moc neporadím, já je dala malému zatím jen jednou, moc mu chutnaly. Byly to bezvaječné, protože mám docela vítr z těch vaječných, i když se pomaličku na ně taky chystám, asi to s tou opatrností až moc přeháním. Samozřejmě mixujeme dodnes a to má Adámek sedum zoubků, ale jak zjístí, že jsou v baště nějaké kousky, tak ho bojkotuje. :cry:
Jinak nedávno jsem se tady ptala na radu jak má vypadat jídelníček 10m mimi, tak můžeš pohledat a okouknout, jak to u nás vypadá.

Kalinichto tak to je moc skvělá zpráva, že už jste doma, a oba vpořádku. Tak si to pěkně užívej a o vycházky si zkus říct přímo dr. Určitě Ti něco napíše, je to dost nepříjemný sedět jen doma moc dobře to znám. :wink:
V kterém jsi vlastně týdnu? A neboj pohyby si do porodu ještě užiješ až až. :lol:
A starosti? Tak ta Ti fakt teprve začnou, ale je to nádherné starat se o své miminko, tak se toho vůbec neboj, zvládáme to všechny a Ty budeš určitě skvělá maminka. Tak se opatrujte.

ahojky Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
28.5.06 13:45

Ahojky holky,

moc Vás zdravíme :lol: . Nejdříve popíši náš zážitek z pátečního koncertu v Domě dětí. Koncert trval něco přes hodinu ( celkem dost dlouho), asi 1/2 hoďky Honzík spal, tak to byla paráda. Pak se ovšem vzbudil a hlasitě dával najevo, že to není to pravé ořechové :cry: :cry: , ale vydržet jsme museli, aby to Terči nebylo líto. Chvíli byl teda v předsálí s Honzíkem manžel a chvíli já. Jen když hrála Terka, tak jsme v sále byli oba. Zatím to tedy nevypadá, že by byl Honzík milovníke hudby 8) .

Kitten- to jsi teda dobrá, že ses rozhodla pro VŠ. Taky se na něco chystám, ale chci se aspoň trošku připravit, takže mě to čeká příští rok. Manžel teď končí (dodělával magistra), 7. června má státnice. Takže doma atmosféra houstne, má z toho pěkné nervy. Však více povykládáme, až se konečně osobně setkáme :lol: .
Díky za zkušenost s těstovinama, asi ještě počkám nebo zkusím koupit bezlepkové, jak radily maminy tady na emimi.

Pa,pa Pati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová