Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
tak jsem zase utekla na internet:-) Chtela bych videt ty vase mrnata, uz se tesim az budu mit svoje. Ve ctvrtek jsem ho videla. Kroutil se mi tam jak zizalka. Myslim, ze jsem ho predevciram, kdyz jsem lezela ve vane, citila. Ale nejsem si jista, bylo to jako kdyby me neco lehtalo dole uvnitr briska. Hrozne zvlastni. Jinak jsem v 15tt, je to videt na metriku, ktery vzdycky naskakuje za mym textem. Podle ultrazvuku, jeho velikost ale odpovida 17tt, takze pekny macik ........... nechcete si pridat taky metriky at nemam zmatky ve vasich spuntech?
A Pati neboj, Honzik prave ze ma hudebni sluch, chtel jim to predstaveni jen trosku ozivit ![]()
Zdravím vespolek,
Kalinichto promiň jsem to trdlo a ani jsem si nevšimla metříku.
Tak mrňous už kope maminku jo? No já cítila pohyby až ve21 týdnu a bylo to takové zláštní šimrání ale moc krásné. Tak si to moc pěkně užívej, než Tě to bude rušit ze spaní.. ![]()
Pati máte moc šikovného klučíka, když půlku prohajal. A hudební sluch určitě má, jen to ještě neumí dát tak najevo jestli se mu to líbí, nebo právě naopak. A jak tak čtu, tak Terezka je taky šikulka.
No že máte doma dusnou to věřím, manžel to má určitě náročné před státnicema, ale už jen pár dní a bude to. Nacopak si chceš dát přihlášku a kam, jestli se můžu zeptat?
Mějte se holky Kitten
Ahojky holky,
to jsem moc ráda, že nám ta diskuse tady tak funguje
, ale ještě více se těším na to osobní setkání.
Kalinichto - zrovna včera večer jsem pracovala na těch metřících, chtěla jsem tam dát i fotky, jenže to už pak obsahuje hodně znaků a nefunguje to. takže máme jen metříky bez fotek. Ty první pohyby miminka si užívej, u nás doma se pak strašně líbilo, když se mi bříško hýbalo celé, ale to si ještě počkáš. Tak si to krásně užívej, je to fakt moc hezké období.
Kitten - s tou VŠ ještě nejsem pevně rozhodnuta a možná toho zkusím více (Slezská univerzita v Karviné, ale tam bych musela na nějaký přípravný kurz, to bych sama asi nedala, no a pak něco na Pedagogické fakultě v Ostravě, tam bych snad tu přípravu mohla zvládnout sama). Mohly bychom vyrazit na společnou procházku, napiš kdy by se Vám to hodilo (raději více termínů) a určitě se domluvíme.
Zítra jedeme na „výlet“ do Ostravy, stavíme se za „tetama“ v práci a trošku tam mamka pokecá, koukneme po obchodech a pak hurá zpátky domů. Nějak jsem se rozepsala, tak už tedy končím.
Přeji hezký den Pati
Ahojky,
vcera jsem si byla vyzebrat vychazky, a dal mi je od 9-12 a pak 14-17. Takze uz muzu utikat na net bez problemu
Holky pres jakou spolecnost jste z domu pripojene a jak dlouho vam trvalo zapojeni. Me si z MEEPu od minuleho tydne vubec neozvali, tak se bojim, ze na me zapomneli.
PATI: ja si dodelavam vysokou dalkove uz druhym rokem, ale vubec to nezvladam. Prvni rok v poho a ted nemam hotovou ani ejdnu zkousku. Vzdyckz do toho neco vleze. Bud pokazeny pocitac. Moc prace v praci. Sem tam nejaka ta rodinna oslava a obcas se musi doma taky uklidit. Vubec netusim co s tim ted budu delat. ![]()
Jo a chtela jsem se vas zeptat, kde se daji v Orlove nakupovat miminkovske veci? Zatim jsem koupila dvoje dupacky ve Skeepu nahore v Prioru, ale tam je to spis o stesti. Potrebovala bych plinky, kosilky, bryndacky a podobne veci.
Ahojek,
tak jsme zpět doma. V Ostravě jsme dneska moc dlouho nebyli, stavili jsme se v práci a zašli nakoupit do zdravé výživy, více jsme nestihli. ale aspoň něco. Po práci se mi zatím nestýská, ale po holkách celkem jó. A jak jste na tom Vy?
Kalinichto - tak to je super, že už máš vycházky, to už se všechny můžeme domluvit a osobně se setkat
. Jakou VŠ děláš? Taky z toho mám někdy strach, jak bych to zvládala, ale je to ještě moc daleko. Kdo ví, jestli se vůbec dostanu!!!!! A k těm miminkovským věcem: v Orlové jsme toho moc nenakupovali (něco málo v ORLU - v prodejně ANDÍLKU - 1. patro), spíše v Ostravě a v Havířově (na starém Šumbarku a v ELÁNU). Na net jsme doma napojeni přes MEEP, ale když se později chtěli napojit naši sousedi, tak jim to taky dost trvalo. Radím tedy urgovat a uhánět.
Holky už se fakt nemůžu dočkat, až se osobně potkáme, jsem jako malá holka.
To počasí je teď jako na apríla,že!
Zdraví Vás Pati
Ahoj ahoj,
tak jsem tu zas…
Pati tak žádný závazný termín setkání nebudu určovat, ale můži Ti říct, že my máme čas téměř každý den. Stejně pokud počasí dovolí, tak jsme venku.
Kalinichto tak my jsme připojeni taky přes meep, na náš popud dělali celý barák, ale dobré zkušenosti teda vůbec nemám. Zaprvé nám zničili disketovku a navíc nám vůbec nerozchodili internet, tudíž to nechali tak a kliente starej se. Takže nemít bráchu co se v tom vyzná, tak jsme dneska bez netu..
No o tom, že to trvalo dost dlouho nebudu snad ani mluvit.
Ještě k tomu oblečení na prcka. Tak andílka už Ti psala Pati, jinak něco málo je v hypernově a jinak nevím. Já pocházím z Ostravy, takže se tam orientuju o mnoho líp a věcičky mám většinou odtama. Navíc s mýma vycházkama mi musela hodně nakoupit mamka.
No ale pokud se nebojíš nakupovat přes net, tak to můžeš klidně vyřešit takhle elegantně z domova.
ahoj Kitten
Diky moc holky.
Vidim, ze v Bohumin je na tom lip. Jsou tam hned dva miminkovske obchody, Chicco a jeste jeden. Vidim to asi na Polsko. Kamoska mi poradila, ze staci prejet hranici a vlezt ve meste do jakehokoliv znackoveho obchodu, tak je to tam o 20% levnejsi nez u nas. Zkousela porovnavat Chicco v Bohumine a Chicco v Gliwicich.
Ted si ale zkusim sehnat tehotenske rifle. Mam termin az v listopadu a to bych jen v platenacich neprezila ![]()
Jinak asi mate pravdu do Meepu budu muset zavolat jinak se nedockam. A ten net nutne potrebuju kvuli praci.
Kvuli schuzce vam dam vedet. Nasi od pondelka meni okna v celem baraku, tak jim ve vychazkach vozim do Dolni Lutyne aspon obed. Vcera jim uz vsechny na:,–(ili a ode dneska je budou zdit, tak nevim jak dlouho jeste. Snad do konce tydne
PATI: ja uz jsem bakalar z financi, ted si dodelavam dalsi stupen. Ale nevim proc, nejak jsem si rekla, ze inzenyr nezni moc dobre a ja blazen jsem se prihlasila na britskou univerzitu. Studuju MSc in Management Studies na Nottingham Trent University. Zprostredkuje to ale Brno www.bibs.cz , takze je vetsina v cestine. Jen par seminarek a disertation musi byt v anglictine, protoze to obcas ctou i britove. Ach jo. Nechapu proc jsem se tam cpala.
Kdyz si to tak po sobe ctu, zni cela ta odpoved nejak depresivne ![]()
Jsem se ale nejak rozkecala
Navic jsem se z Novacka zmenila na Povidalku, no teeeda.
Dotaz, co jsem varili vcera a co dneska k obedu? Dochazi mi napady
Vcera jsem delala karbenatky s bramborem, dneska to vidim na segedyn. Premyslela jsem, ze bych udelala neco s ryzi, ale u nas v rodine se moc nevarila, takze krome rajske, jater a ciny k ni neznam vubec nic
Kalinichto tak koukám, že s vařením to je docela lgrace. U nás se moc nevyvařuje, nějak na to není času, kolik by bylo potřeba. Takže včera jsme měli játru (od maminky) a dneska jsem dělala špízy s pečenýma bramborama a okurkovým salátem. Jinak jednoduché je kuře, sekaná, nebo jen opečený salám, vepřo knedlo zelo, rizoto, špagety, pak trošku pracnější svíčková. nebo nějaké omáčky (koprovka, rajská, křenová…) pak mě ještě napadají francouzské brambory, šunkofleky no jídel je spousta, někdy stačí otevřít kuchařku, jen tak pro inspiraci. Tak ahoj a vaření zdar.
kitten
Ahojek,
tak jsem tady zase. Počasí nic moc a mě přepadla nějaká depka
, už aby svítilo sluníčko, to bude hned lepší.
K tomu vaření toho moc nenapíšu, přes týden doma nevaříme (manžel jí v práci, Terka ve škole a já si chodím pro obědy do školní jídelny). Vaření mě moc nebere a taky na to není moc čas. Teď teda dělám malému polévky, to je jasné, ale jinak jsem na vaření líná. A o víkendu u nás vaří taťka, kterého to baví. Mám asi štěstí. Mám moc ráda dušenou mrkev a to je celkem rychlovka, pak halušky se zelím a anglickou, žemlovku, palačinky, hovězí na hříbkách s rýží, pečené krůtí stehno s rýží.
Taky chodíme ven každý den, většinou odpoledne. Tak se Vám trošku popíšeme a třeba na sebe venku narazíme. Jezdíme už v golfáčích (máme Inglesinu Zippy), barva je tmavě modrá v kombinaci s bílým kárečkem. A jak bychom poznali Vás?
Kalinichto toho bakaláře máš na Slezské v Karviné? Každopádně ti to můžu jen závidět, samozřejmě v dobrém.
Pa,pa Pati
Ahoj,
Tak pokud jde o to nás poznat, tak v tom nevidím problém, jezdíme zatím pořád ve sporťáku. Máme chicco modro-béžový s nepřehlédnutelnou opicí na stříšce…
Tak už jen domluvit sluníčku..
Kitten
Opět Vás zdravíme,
tak to je lehké poznávací znamení, už jsme se několikrát potkaly. Počasí je dnes na draka, ale příští týden už to má být lepší. Tak třeba budeme mít štěstí a venku na sebe narazíme.
Kalinichto - ještě jsem si vzpomněla, že dětské věci se v Orlové dají koupit ve věžáku (naproti Durčáka - jak jsou tam potraviny,parfumerie,…), je to ten prostřední věžák. Má to tam paní, která bydlí u nás ve vchodě, je celkem dost ukecaná, ale věci tam má dost, dá se vybrat. Jak psala Kitten, dá se i přes internet, já takhle nakupuji dost často. Je to rychlé a pohodlné.
Co dobrého jsi uvařila dnes? Až budeš mít doma internet koukneš na nějakou kuchařku a nápadů bude spousta.
Ahojky Pati
Huraaaaa. Vcera vecer mi volali z Meepu a uz pul hodky jsem doma napichnuta na internetu. A to jsem jim dneska chtela volat.
Kitten: dik za tip. Dneska mame francouzske brambory. Zrovna pred chvili jsem dovarila zeleninu, ale myslela jsem ze se pozvracim. Byla v ni pekne tlusta zelena housenka. Bleee
Pati: bakalare mam na UJEPu v Usti nad Labem, chtela jsem byt co nejdal od rodicu. Jinak Univerzita v Karvine je pekne drsna skola. Jedna z nejtezsich v CR. Lepsi je jit na Ostravskou.
Jinak musim zaletet do Orla pro brambory (mam jich malo) nez mi zkonci vychazky a pak se vam zkusim nejak popsat. Rict, ze to jsem ta bez kocarku je asi dost blby vtip ![]()
Tak jsem zpatky. Merim 172 a mam hnede vlasy po ramena. Ted kdyz je zima, tak chodim v ryflich, svetru a bunde, takze nejde videt ze jsem tehotna, spise vypadam jako tlusta
… jinak kdyz byva tepleji tak nosim cerne platenaky s vysivkou na leve noze a tricko (to jde videt, ze se krasne kulatim
jo a vetsinou mam pres to prehozene cerne ponco. Moc zatim ale na prochazky nechodim, maximalne vyvencit sveho cerneho jezevcika. Takze me asi tezkou poznate pokud me neuvidite nekde v obchode s poncem pres ramena ![]()
Jdu dodelat bramborky, at se mi pecou ......... a zitra to vidim na to kuratko s ryzi pro nase a ovocne knedliky pro me, nam nam (zatim jesto porad mi neleze maso a hlavne kureci)
Ahojek ještě jednou,
Kalinichto, tak vidíš, že ses dočkala toho netu, myslela jsem, že to bude horší (dle čekačky našich sousedů). Dneska jsme byli chvíli venku, vystihli jsme tu chvíli, kdy svítilo sluníčko. A na 16:15 hod. máme objednaný stůl v ALFREDU, musíme oslavit den dětí, Terka má pizzu strašně ráda, tak pro její radost si tam sedneme. Po té rekonstrukci jsme tam ještě nebyli, jsem tedy zvědavá. Jen doufám, že tam nebude nakouřeno, hlavně kvůli malému. Raději bych si sedla venku, ale to dnes nepůjde. Dám pak vědět, jaké to bylo.
Nevím, jestli bych tě na ulici poznala. to spíš ty nás, podle toho kočárku. S těma golfáčema od Inglesiny tady jezdíme jen my (tmavě modá barva + bílé káro). Jestli si nás někdy všimneš, hned nás odchyť. Pokud se tedy dříve nějak nedomluvíme.
Tak pa,pa Pati