Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bondatrova Trápit svědomí za co? Za to, že díky jejímu genetickému materiálu který by jinak skončil na vložce se narodil člověk? ![]()
@boball píše:
@Bondatrova Trápit svědomí za co? Za to, že díky jejímu genetickému materiálu který by jinak skončil na vložce se narodil člověk?
Ano, z mého genetického materiálu člověk někomu úplně cizímu.
@boball píše:
@Bondatrova No ano a pořád nějak nechápu to svědomí.
Dát vajíčko-svoje dítě úplně někomu cizímu a nikdy se nedozvědět, jaké má to dítě třeba problémy, jak se má, jak vypadá, jak je o něj u těch lidí postaráno. Myslela bych na to celý život a moje svědomí by tím hodně, hodně trpělo. Nikdy bych už v životě neměla kouska klidu v duši.
@Bondatrova píše:
Dát vajíčko-svoje dítě úplně někomu cizímu a nikdy se nedozvědět, jaké má to dítě třeba problémy, jak se má, jak vypadá, jak je o něj u těch lidí postaráno. Myslela bych na to celý život a moje svědomí by tím hodně, hodně trpělo. Nikdy bych už v životě neměla kouska klidu v duši.
Nebo když si představíš, že by pak to dítě teoreticky potřebovalo třeba ledvinu, nebo kostní dřeň - kdo by byl automaticky nejvhodnější dárce? Těžko bych té bytosti vysvětlovala, že já jsem „pouze genetická informace“, takže s tím nemám nic společného…
No ta představa kolik dětí by bylo podobných těm mojim tak to ani ná
hodou
@kaja00 píše:
Vadilo a docela dost.
A kdyby byl tvůj partner neplodný, tak bys ho opustila nebo bys přijala darované sperma?
Můj muž daroval, já darovala vajíčka, ani jeden s tím nemáme problém ![]()
Naopak, jsme rádi, že jsme mohli pomoci někomu, kdo nemůže mít vlastní miminko ![]()
Sami děti máme a neumíme si představit život bez nich ![]()
@Anonymní píše:
A kdyby byl tvůj partner neplodný, tak bys ho opustila nebo bys přijala darované sperma?
Můj muž daroval, já darovala vajíčka, ani jeden s tím nemáme problém
Naopak, jsme rádi, že jsme mohli pomoci někomu, kdo nemůže mít vlastní miminko
Sami děti máme a neumíme si představit život bez nich
to je jiná situace, ale asi bych přijala darované sperma.
@kaja00 píše:
to je jiná situace, ale asi bych přijala darované sperma.
tak tobě opravdu nerozumím
![]()
@veverka 5 píše:
tak tobě opravdu nerozumím![]()
Já jí rozumím, vajíčka bych nikdy nedala, kdyby chtěl dát sperma manžel a já o tom věděla, tak by to byl pro mě okamžitý důvod k rozchodu, ale kdybych byla neplodná nebo z nějakých důvodů nemohla mít dítě, tak nevím, ale možná darované sperma bych přijala.
@veverka 5 píše:
Kdyby nebyli dárci, nemohla bys přijmout ani prd
však ať si ostatní darují jak je libo, já jen říkám, že bych nikdy nedarovala a nechtěla bych, aby daroval můj chlap
@Bondatrova píše:
však ať si ostatní darují jak je libo, já jen říkám, že bych nikdy nedarovala a nechtěla bych, aby daroval můj chlap
Ale sama bys darované přijala
..tvl, tak Ty v tom máš fakt jasno, děvče ![]()
Veronika6913 kdybys darovala vajíčko a to dítě bys třeba čistě teoreticky za pár roků potkala z nějakých důvodů a bylo ti třeba podobné a tak, tak bys mu taky říkala jen vajíčko? Darované vajíčko? Netrápilo by tě svědomí?