Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Šmoulice píše: ¨
A koho to zajímá? Nechali si tolik děcek, tak ať se snaží…
No, zlé jazyky dokonce tvrdí, že paní brala léky na vyvolání ovulace, zbytky si koupila od někoho někde na netu - oficiálně se to nesmí, ale pořád takové inzeráty nárazově nacházím. Podle lékařů to možné je, ale nikdo jí to nemůže dokázat. Opravdu není tak těžké se dostat k lékům typu clostybeghyt nebo jak se to jmenuje..Ono to mohlo být tak, že chtěla další dítě, aby jí navazoval rodičák, nešlo jim to, tak si sehnala ty léky, ale neuvědomila si, jak dalekosáhlé důsledky to může být, většinou se při tom hlídá utz počet folikulů a styk je řízení(v určitý den).
Názor na to můžu mít jaký chci, ale pokud rodina nemá na živobytí, opravdu se to vyřeší velice rychle. Něco jiného je, kdyby mohli čerpat peníze ze sbírky libovolně i na účely domácnosti a staršího syna.
Nejlepší by bylo, kdyby je donutili ty peníze vrátit. Je to lepší varianta, než ponechat si sbírku plus dávky.
Mohla to nechat v klidu, ale to neeee, tak holt Kdo chce víc, nemá nic… U jiných by se tvrdost zákona neřešila, tak proč by tahle rodinka měla mít neustále nějaká privilegia! Je to výsměch!
@anoki ale s tím měli počítat ne? vždyt peníze mají. No jo asi očekávali že se jim prachy povalí a ono prd a každým rokem bude méně lidí co jim pošlou nějaké všimné
@WaIl no žádné překvapení
![]()
@Jana206
Nejsem právník, ale schůdná cesta by byla peníze vrátit Magistrátu a ten by je zas věnoval na jejich sbírku pořádanou Milovicema, odkud průběžně čerpají i na Antonia.Vlk by se nažral a koza ( dávky), zůstala celá.
@anoki píše:
http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…Jsem ráda, že jsem se ze článku konečně dozvěděla kolik dostávali každý měsíc z našich daní, tedy 27000,– pěkná pálka. Šak děti půjdou konečně do školky a otec může začít konečně pořádně makat a matka taky podle svých možností.
Jo pořídit si 6 dětí není žádná sranda.
Teď s těma zmatkama na vládě nevím jestli bude mít Marxová čas je řešitale určitě jim, jak bude mít čas, nějak pomůže
Ten článek je teda krásně hysterický. Sami připouští, že můžou z těch peněz hradit 5/8 nájmu, stejně tak jídlo pro paterčata, hygienické potřeby, dopravu - prostě vše za paterčata… Za sebe a staršího syna by to měli zvládat sami, ne? Navíc pořád mají 300 tisíc na druhém účtu, za kterého už mohou peníze využívat i pro staršího syna… jako chápu, že si představovali, že peníze budou šetřit na budoucnost, ale takhle to prostě nechodí, no ![]()
@Markéta80 Všimné
![]()
Zájem bude upadat, o tom se už ale diskutovalo i v době jejich narození.
Mě jako spoustě dalším lidem vadí, že z jejich rodiny nikdo pořádně nepracuje. Nezazlívala bych matce pěti dětí, že s nimi zůstala čtyři roky(nebo ještě déle),doma.Ale nemůžou na tom privilegovat celá rodina. Navíc teď už jsou děti velké. Mě nejvíc dostalo, když kolem třech let psala, že s nimi není schopná jít sama na procházku, že se jí rozutíkají, že hřiště nemá plotek a další kecy..Že potřebuje na hlídání minimálně tři dospělé osoby.Jsem si potom říkala, jak to řeší tety v jeslích, kde je sice více dospělých osob, ale rozhodně ne jedna na dvě děti..A taky jsou rodiny, které mají ještě víc dětí(i když narozených postupně),ale dokážou se o ně postarat sami po všech stránkách. Já bych tu mimořádnou péči chápala po první rok života, maximálně ty dva roky.
Kdyby to byla nějaká normálně fungující slušná rodina, tak bych jim ty peníze přála a bylo by mi i líto, že je nedostali. Jenže zase paradox, fungující slušná rodina, kde by otec normálně vydělával, by neměla nároky ze sociálky na 27 tisíc měsíčně ![]()
Nejlépe by bylo, kdyby Saše z té sbírky zaplatili povinně nějaký kvalifikační kurz a ona si potom mohla hledat nějakou práci na jednu směnu. To by byly nejlépe využité peníze. NE jim pořád něco podsouvat.
V Blesku psali, že jejich slavná právnička
říkala, že nejspíše ten dar vrátí, jestli jim teda ministryně nepomůže. Protože teď nemaj ani na ten chleba. Ale taky tam opsali, že z toho daru můžou platit 5/8 nájmu- Tak na ty 3/8 by snad taťka mohl vydělat ne?? ![]()
Ale on se vlastně raději bude válet na té rodičovské ![]()
Nevím jestli se po rodičovské vrátí zase do Alberta, ale myslím si, že tam už bude „obyčejný prodavač“ a ne zástupce vedoucího lahůdek jak byl před tím ![]()
To místo mu po tak dlouhé době už zabral určitě někdo jiný ![]()
@A666 Z čeho by to hradili, když otec je na rodičáku a ona nepracuje(myslím tedy)..Nejsem si jistá, jestli se ta sbírka dotýká i dávek státní sociální podpory(přídavků a příspěvku na bydlení),tam se to ale přiznává najednou za to konkrétní čtvrtletí a tyto dávky by jim byly odebrány jen na tři měsíce, tam ty podmínky nejsou tak přísné.
Oni ale myslím kromě rodičáku žádný vlastní příjem nemají, nebo se pletu?
Jak to má ta Saša? Je doma vedená jako osoba pečující o děti? JE to možné, když otec je s nimi stále na rodičáku? Já vím, že marodila a byla na operaci s kýlou, i proto si ten rodičák přehodili.
@Konnny píše:
Do toho je navezla Samková, to je tedy právník na baterky. Nicméně si myslím, že se to rychle nějak pořeší, ministerstvo nebo Šabatová najdou cestičku, výjimku. Situace kdy nemají na nájem a jídlo je neúnosná, takhle to zůstat nemůže. Na to právě si myslím, že hřeší.
Na Idnesu pro jistotu zrušili všechny diskuze k tématu:)
Jsem zvědavá jestli se dozvíme, co bude dál. V červnu otci skončí mateřská, nebudou mít nárok na pečovatelky od státu (jedině dobrovolnice), tak jak si poradí. Děti pokud vím se psalo, že půjdou do školky v září.
Na iDnes jsou vždy předem zakázané všechny diskuze týkající se této menšiny (čili nejen této rodiny). ![]()
@Šmoulice píše: ¨
A koho to zajímá? Nechali si tolik děcek, tak ať se snaží…
S tím souhlasím ![]()
@Jana206 jasně že u matky by bylo jasné že bude doma ale z jejich famílie nikdo nepracoval. nemocně nevypadají, takže lachtaní nemoc? zajímalo by mě co ten její bratr? otec chudinka má bolest zad tak přece makat nepůjde ne, státe starej se a to dětem ukáží co a jak a když se to propočte kolik každé z dětí cca bude mít potomků tak síla
Jo počítali že díky tomu že čekají jich 5 prachy se pohrnou. Vždyt on to i někde řekl že vlastně tím že jich bylo 5 si řekli že je to výhra, čtyřčat už je více takže by to nebylo tak zajímavé
Už tenkrát měli peněz minimum, v bille ten plat asi taky nic moc ale proč by vstával do práce když se může válet a skoro 30 000 vydělají a on má exekuce tak makat se mu ani nevyplatí ![]()
@Ester13 píše:
Grrr. A to jsem jim ze začátku tak fandila. Saša mi přišla moc milá, krásná. A houbeles.
Já taky
.
@Jana206 píše:
@A666 Z čeho by to hradili, když otec je na rodičáku a ona nepracuje(myslím tedy)..Nejsem si jistá, jestli se ta sbírka dotýká i dávek státní sociální podpory(přídavků a příspěvku na bydlení),tam se to ale přiznává najednou za to konkrétní čtvrtletí a tyto dávky by jim byly odebrány jen na tři měsíce, tam ty podmínky nejsou tak přísné.
Oni ale myslím kromě rodičáku žádný vlastní příjem nemají, nebo se pletu?
Jak to má ta Saša? Je doma vedená jako osoba pečující o děti? JE to možné, když otec je s nimi stále na rodičáku? Já vím, že marodila a byla na operaci s kýlou, i proto si ten rodičák přehodili.
To máš těžký. Dítka už jsou starší, neměl by to být takový náper co se týče zvedaní atd., tak by se měli zase začít zvládat starat hlavně sami… neříkej mi, že by nezvládli alespoň poloviční úvazek jednoho rodiče…
@A666 píše:
Ten článek je teda krásně hysterický. Sami připouští, že můžou z těch peněz hradit 5/8 nájmu, stejně tak jídlo pro paterčata, hygienické potřeby, dopravu - prostě vše za paterčata… Za sebe a staršího syna by to měli zvládat sami, ne? Navíc pořád mají 300 tisíc na druhém účtu, za kterého už mohou peníze využívat i pro staršího syna… jako chápu, že si představovali, že peníze budou šetřit na budoucnost, ale takhle to prostě nechodí, no
přesně to mě též napadlo
Nedá mi to…
Ne, nezávidím jim peníze, ale sbírka by se měla vyplácet opravdu potřebným, kteří se především snaží zabezpečit svou rodinu jakýmkoliv poctivým způsobem…
Zde nějak snahu pořád nevidím ![]()