Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Me se to libilo taky. Vubec nemam za zle to, ze se zminuje, jak nemaji prachy. a treba doufaji, ze se najde sponzor. Musi to byt masakr, jen ten byt na kolik je vyjde. Ona bere rodicak, on jestli vydela 20 tisic. Myslim, ze to musi byt velmi narocne po strance financni.Ted je v akci Nutrillon za 299,jinak o sto korun drazsi a kolik toho ta decka vypijou. Moc jim drzim palce a preju, at se sponzori najdou. Je jasne, ze kecy o tom, ze se cpe Romum budou urcite…
To nikdo neřekl. Slyšela jsem (teda četla na FB) teorii, že AK si přivydělává jako dárkyně vajíček, takže to bylo po stimulaci. Ale nějak mi to nesedí…nastimulovaná vajíčka jsou příliš drahé zboží, aby jich tam pět (nebo čtyři, první a druhý paterče jsou jednovajky) nechali, takže je leda možný, že šlo ještě o dozvuk stimulace v dalším cyklu, to se stát asi může a i by to vysvětlovalo, proč ji lékař během stimulky nevaroval, že tam roste víc folikulů a mají se raději chránit a cyklus vynechat. Ale pak teda jsou prostě přirozeně a jen bylo zbytečný to komplikovat vysvětlováním, který by stejně půlka lidí nepochopila a jen dál odsuzovala ještě víc. Ale co je na tom pravdy fakt nevím, prodávám jak jsem koupila.
@martulkasloník píše:
Sledovala jsem a mocpěkný, i jsem si pobrečela. Ti dva manželé jsou mi sympatičtí ač jindy cigány fakt nemusím ale vypadají že žijí slušně. teď ještě aby vše co bude řečeno v dokumentu či jak se o to bude snažit režisér je veřejnosti ukázat byla pravda. co by mě ale zajímalo početí dětí, všude se mluví že nejsou z umělého…ale řekl někdo zda nejsoutřeba z clostylbegytu? kámoška díky němu na utz měla až 6 vajíček narostlých, to potom bych si na zázrak moc nehrála.
@elanaa no já to spíš myslela tak že jako hodně ženských se druhý nedařilo a dostala clostyl. já ho taky dostala, dr. mě upozornila na možnost vícerčat, tak jsem si nechala v době ovulace dělat utz. kdyby mi řekla že je tam víc jak jedno zralé tak do snažení nejdem. a právě že kámoška jak to slyšela že jsem dostala prášky a že je tam možnost dvojčat trojčat tak si za týden pro mě letěla taky(máme stejnou doktorku) akorát že já neměla vajíčka dle vyšetření, ona dle vyšetření fungovala normálně, dr. jí řekla ať si dá jen to nejnižší dávkování jako jsem měla já ale ona hned si dala plnou dávku a pořád mi vypisovala že by to byla sranda kdyby měla dvojky, nešla ani na ten utz a fakt se jí podařili. teď všude vykládá jaký to byl zázrak a jak je to náročný, no věřím že je ale kdo chce kam… znáš to. tím nemyslím že tahle rodina z dokumentu si to takto pojistila, prostě tělo se zbláznilo a měla hodně vajíček a všecko se uchytilo. jen bych se v případě doktorů nezmiňovala o nějaké statistické možnosti když je to podchycený lékama.
@martulkasloník já vím jak jsi to myslela, jen jsem to doplnila. Oni doktoři by ten růst folikulů při Clostilu měli kontrolovat vždy, je to mrcha, rád dělá i cysty, takže uzv během stimulace je na místě nejen kvůli počtu folikulů. Ale bohužel, asi ne vždy se to děje, leckdo na to prdí.
@elanaa no třeba moje dr je pečlivá, na utz zve, mě třeba u té mé kámošky přišlo divné že by jí nasadila clostyl dva měsíce po začátku snažení(chvíli před tím měla revizi po potratu, takže plodná byla), a že jí řekla ať začne chodit na utz až za pár měsíců. podle mě jí je dala(i mě je dala dva měsíce dopředu s tím že když dva měsíce nic tak je mám nasadit) a kámoška celá lačná po dvojčatech si to nasadila hned a proto nemohla jít na utz když podle doktorky ty prášky ještě neměla začít brát. ale přiznat mi to ta kámoška nechce, ale bylo divný že se mě pořád ptala kolik jsem měla folikulů po té základní dávce, co říkala doktorka atd. právě že máme stejnou doktorkua přijde mi divný že by si jí nepozvala na ultrazvuk, že mě si zve a jí ne
@martulkasloník jo, tak to vypadá že to bylo tak
Navíc snižuje sliznici, takže prostě ten, kdo záměrně zanedbá při braní Clostilu doporučený uzv, nejedná zrovna chytře. Kamarádka může být ráda, že to všechno dopadlo dobře.
@luckyhorse píše:
Nejsem rasista, ale nějak prostě nemůžu téhle rodině přijít „na chuť“. Otec vypadá v pohodě, ale ta maminka mi prostě nesedí. Už když se děti narodili, tak říkala všude do televize, že svoje děti nebude vystavovat ani se s nimi nikde ukazovat a ejhle už je tu document. To stejné, jak pořád povídá, aby jí lidi pomohli a poslali víc peněz, že nemá na to a ono. Dostala spoustu krásných darů a místo aby těmto lidem poděkovala, tak řeší, že nemá na dům, ale jen na byt a že by tedy jako mohli poslat lidi víc. A řeší jen ty nenávistné dopisy a komentáře, nevím, proč se snaží lidem vnutit svůj názor, že jsou Romové diskriminovaní.
Dokument začal vznikat ještě v těhotenství, prohlášení maminky přišlo až po nenávistných a nechutných reakcích tipu „usmažme je“ apod. A kromě toho, každý má právo na změnu názoru. Maminka i tatínek paterčat mají můj velký obdiv.
Jinak je vždycky „vtipné“, když někdo podobný příspěvek uvede slovy, „nejsem rasista, ale…“
.
@Rolin píše:
Dokument začal vznikat ještě v těhotenství, prohlášení maminky přišlo až po nenávistných a nechutných reakcích tipu „usmažme je“ apod. A kromě toho, každý má právo na změnu názoru. Maminka i tatínek paterčat mají můj velký obdiv.Jinak je vždycky „vtipné“, když někdo podobný příspěvek uvede slovy, „nejsem rasista, ale…“.
presne tak, deti prestala ukazovat potom, co jim chodily dopisy o tom, ze maji jit do plynu apod. Nataceli to s tim, ze minimalne rok to nebudou zverejnovat. Viz tady je rozhovor s reziserkou projektu
„Rozhovor s reziserkou“ :http://ona.idnes.cz/…d-/deti.aspx?…
Libilo se mi to a velky respekt pred tim mladym tatinkem i maminkou.
@elanaa píše:
To nikdo neřekl. Slyšela jsem (teda četla na FB) teorii, že AK si přivydělává jako dárkyně vajíček, takže to bylo po stimulaci. Ale nějak mi to nesedí…nastimulovaná vajíčka jsou příliš drahé zboží, aby jich tam pět (nebo čtyři, první a druhý paterče jsou jednovajky) nechali, takže je leda možný, že šlo ještě o dozvuk stimulace v dalším cyklu, to se stát asi může a i by to vysvětlovalo, proč ji lékař během stimulky nevaroval, že tam roste víc folikulů a mají se raději chránit a cyklus vynechat. Ale pak teda jsou prostě přirozeně a jen bylo zbytečný to komplikovat vysvětlováním, který by stejně půlka lidí nepochopila a jen dál odsuzovala ještě víc. Ale co je na tom pravdy fakt nevím, prodávám jak jsem koupila.
To mas jako s tim jak lidi slyseli, ze Antonin nepracuje a hle on dela pres 6 let na jednom miste.
Mna len zaujima, ako tie deti vychovaju..stacilo mi, ked priviezly tie kociky a ten mladsi syn po nich bubnoval atd..no nevim..
Neobdivujem ich, je mi ich lito..
Neni umenie dieta porodit, ale vychovat..
A cely zivot byt na daroch okolia a nrjakym sposobom sa dozadovat i ked nepriamo niecoho.. ![]()
Prababicka je vo svojom zivle, ta mi neni sympaticka..
Inak som rodila minuly rok a maly mi lezal na rovnakom oddeleni ako patercata, so slecnou som sa potkavala na chodbe, prehodili sme par slov, a nebola tak mila ako do kamer.. ![]()
Dokument je úžasný..
Těším se na další díl..Rodina je mi velice sympatická a fandím jim..Vůbec si nedokážu představit ten záhul s pěti dětmi a ještě klukem, za to mají můj velký obdiv a přeji jim jen to nejlepší ![]()
A ty hnusné dopisy a komentáře, jako to je hnus..Opravdu jim není co závidět.. ![]()
@miisenka A vidis, znama s ni lezela na gynekologii a rikala, ze je moc mila… ze to neni zadna „cikanka“ (tady to vubec nemyslim v rasovem podtextu), ale slusna zenska.
Tohle je vsechno, jedna pani povidala. ![]()
Myslim, ze to maji hrozne tezke a vzdycky mit budou.
Ač nepřizpůsobivé občany nemusím, tahle rodina je mi sympatická. Snaží se. Samozřejmě čas ukáže, jak jim půjde výchova, ale není správné hned někoho odsoudit na začátku. I v 99% se najdou čestné výjimky. A že lidi nadávají, že něco dostala, nebo že si o něco řekla. Vsadím se, že drtivá většina těch, co uráží a nadávají by si řekla taky a brala by všemi deseti jakoukoliv pomoc, kdyby najednou museli živit a šatit 5 dětí. Chtěli 1.