Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Manticora píše:
Vidím to stejně holky, taky mi to od nich přijde trochu jako vypočítavost, automaticky předpokládat, že jim sponzoři budou hradit jejich domácnost a vybavení (nemyslím pro děti).
Neřešilo se někde v prvním dílu, zda Saša neuvažovala o redukci? První díl jsem taky nestihla celý. Všimla jsem si, že jsou věřící, to většina romů bývá (teda takovým tím lehce vypočítavým způsobem typu vezmu si z víry co se mi hodí do krámu).
**Je zajímavý sledovat rodinu Saši, oni si evidentně sami sebe mezi romskými rodinami hodně považují. Maminka několikrát říkala, je Saši pro něj škoda, že Saša je bílá, a že o ní měli zájem i bílé rodiny (to mi přišlo vtipné, mluvit o holce jak o věci, která se prodá)****.
No ta maminka je vůbec nějaká taká speciální
co si myslí že jsou něco extra. mě tam v sovislosti s ní aj dostalo jak si stěžovali že maminka nemůže dělat ošetřovatelku a tím pádem za to nedostane penízky ![]()
@klarushka tak ona to myslela tak, že maminka mohla místo do práce/bytí na podpoře být ošetřovatelkou místo těch ženských, který obec stejně musí platit. A samozřejmě by to tím pádem měla mít zaplacené, jako každý jiný - nějakým příspěvkem na pomoc v domácnosti apod. Já tohle naprosto chápu, pokud by to maminka byla ochotná dělat, tak je to určitě lepší, než platit nějaké cizí paní, které k tomu nemají o nic větší kvalifikaci, než babička dětí…
@klarushka
V žádém dokumentu se prostě nikdy nedozvíme vše
. Proč je něco tak a jiné zas jinak, pořád o tom můžeme jen spekulovat a každý na to má samozřejmě svůj náhled.
@BAZÁREK ANGIE píše:
@klarushka
V žádém dokumentu se prostě nikdy nedozvíme vše. Proč je něco tak a jiné zas jinak, pořád o tom můžeme jen spekulovat a každý na to má samozřejmě svůj náhled.
Tak to je jasný jen jsem poukazovala na to že některé věci prostě nesestříhaj ![]()
Nejsem naivní, vím, co umí udělat střih. Ale ty věty jim do pusy nikdo cizí nedal a to, že si do nového bytu asi nic moc nepřinesli, tak to je asi taky nesestříhaný.
Přitom do té doby někde žít museli přece. A jak říkám, za 9 měsíců, než se mrňous narodí, tak snad našetřím alespoň na použitou výbavičku. Ale tady nebylo nic. To je divný, zvláštní. ![]()
Fakt to na mě působí jako reklamní spot na jejich účet. Nemůžu si pomoct. Když to přitáhnu za vlasy, působí dojmem, jako že se tu na Zemi zjevili náhle před porodem jako ve filmu Terminátor (byl nahatej, nic neměl, ani oblečení a to si musel opatřit v baru tak, že to stáhnul z nějakýho chlápka
). Tak snad nebyli doteď nahatý a někde žili?
@klarushka píše:
No ta maminka je vůbec nějaká taká speciálníco si myslí že jsou něco extra. mě tam v sovislosti s ní aj dostalo jak si stěžovali že maminka nemůže dělat ošetřovatelku a tím pádem za to nedostane penízky
Já bych tedy určitě chtěla raději ke svým dětem svoji maminku než cizí ženské
. Její plat je něco jiného, když jde zaplatit cizí, nevidím důvod, proč by to nešlo v rodině
.Bylo vidět, že to Saše není příjemné, když se jí cizí ženy starají o miminka, ale komu by taky bylo, že? Jo, je to pomoc, to se nedá upřít, ale myslím, že by byla daleko raději kdyby tu pomoc nepotřebovala a mohla se o miminka starat sama. Prostě si dovedu představit, že má strach, každá máma se přece chce o mimi starat sama, protože ona to umí nejlépe
.
@barca77 píše:
@klarushka tak ona to myslela tak, že maminka mohla místo do práce/bytí na podpoře být ošetřovatelkou místo těch ženských, který obec stejně musí platit. A samozřejmě by to tím pádem měla mít zaplacené, jako každý jiný - nějakým příspěvkem na pomoc v domácnosti apod. Já tohle naprosto chápu, pokud by to maminka byla ochotná dělat, tak je to určitě lepší, než platit nějaké cizí paní, které k tomu nemají o nic větší kvalifikaci, než babička dětí…
No nevím ale myslím si že pokuď babička chce pomáhat tak bych jí za to neplatila to by pak měla pobírat příspěvky každá 2 babička ![]()
@Pinkie píše:
Nejsem naivní, vím, co umí udělat střih. Ale ty věty jim do pusy nikdo cizí nedal a to, že si do nového bytu asi nic moc nepřinesli, tak to je asi taky nesestříhaný.
Přitom do té doby někde žít museli přece. A jak říkám, za 9 měsíců, než se mrňous narodí, tak snad našetřím alespoň na použitou výbavičku. Ale tady nebylo nic. To je divný, zvláštní.Fakt to na mě působí jako reklamní spot na jejich účet. Nemůžu si pomoct. Když to přitáhnu za vlasy, působí dojmem, jako že se tu na Zemi zjevili náhle před porodem jako ve filmu Terminátor (byl nahatej, nic neměl, ani oblečení a to si musel opatřit v baru tak, že to stáhnul z nějakýho chlápka
Tak pokud žili předtím v zařízeném pronájmu, nic moc vlastního asi opravdu neměli
.
K nábytku - myslím, že to bylo nešťastně sestříhané a vypadalo to, že oni čekají, že jim někdo koupí nový nábytek. Al podle mě problém byl v tom, že jim vadilo, že jim řekli, že je nepustí z porodnice, dokud nemají vybavený byt - což mi osobně přijde jako strašná nespravedlnost, koho z nás kontrolovala sociálka, jestli máme sedačku, než jsme šly s miminkem domů? Po 5 měsících v nemocnici by to se mnou asi seklo už… A z toho plynul ten její povzdech - když po nás chtějí vybavený byt, tak proč nám na něj nepřispějí, to já docela chápu, jako dát dítě do kojeňáku jen proto, že rodina nemá v ložnici postel nebo zařízený obývák, to je šílená kravina. A v jednom z posledních záběrů bylo vidět, že nakonec sedačku mají, nějakou starou ošuntělou, asi koupenou v bazaru nebo zdarma odněkud za odvoz, takže to vyřešili nakonec tak, jak by to asi udělala naprostá většina lidí - zajdu do obchodu, kouknu, vidím, že to je moc drahý, tak vezu z druhé ruky, když na novou nemám… A k nintendu - oni klidně mohli to nintendo koupit už dávno, šetřit na něho, jako kompenzazi pro toho nejstaršího, že na něho najednou nebude vůbec čas a tak. Třeba dali prostě přednost tomuhle a mysleli si, že sedačku apod. zařídí později, stejně asi nebudou mít nejbližších pár měsíců čas na ní sedávat…
@Pinkie píše:
Přitom do té doby někde žít museli přece. A jak říkám, za 9 měsíců, než se mrňous narodí, tak snad našetřím alespoň na použitou výbavičku. Ale tady nebylo nic. To je divný, zvláštní.Fakt to na mě působí jako reklamní spot na jejich účet. Nemůžu si pomoct. Když to přitáhnu za vlasy, působí dojmem, jako že se tu na Zemi zjevili náhle před porodem jako ve filmu Terminátor (byl nahatej, nic neměl, ani oblečení a to si musel opatřit v baru tak, že to stáhnul z nějakýho chlápka
tak tohle mě dostalo ale v podstatě si to popsala naprosto přesně ![]()
@klarushka píše:
No nevím ale myslím si že pokuď babička chce pomáhat tak bych jí za to neplatila to by pak měla pobírat příspěvky každá 2 babička
To je ale úplně něco jiného - oni jí ty pečovatelky platí a to asi neplatí každé druhé mamině, že? To prostě nejde srovnávat, teda podle mě.
@klarushka no tak něco jinýho je sem tam pohlídat a něco jinýho je odejít z práce a být celý den každý den u vnoučat. A ta její máma určitě nemá ještě důchodovej věk. Přece když se staráš o své staré rodiče, kteří mají právo na příspěvek na pečovatelku, tak tu pečovatelku taky můžeš dělat ty a peníze si nechat - a stát v tom naopak lidi podporuje, protože je každému jasné, že je lepší mít u sbe někoho z rodiny než cizí ženské. Pokud máš vícerčata a tudíž právo na pomocnici, tak nevidím důvod, proč by to nemohl dělat někdo z rodiny. Je to přece úplně to stejný. A pro děti by to bylo lepší, byla by tam pokaždé ta stejná osoba, jejich babička, která je má ráda, a ne že se tam točí dokola 5 ženských, tudíž pokažd nekdo jiný
@BAZÁREK ANGIE píše:
@PinkieTak pokud žili předtím v zařízeném pronájmu, nic moc vlastního asi opravdu neměli.
Teoreticky to možný je, ale jak jsem psala, přece 9 měsíců věděli, že jsou těhotný a mohli si alespoň na něco našetřit. Třeba na tu sedačku. ![]()
EDIT: Nebo cokoli posehnat za odvoz. času bylo dost. To je zarážející. Nejsou snad v situaci, kdy musejí mít všechno „brand new“ a čekat na sponzory, jak maminka Saša včera celkem drsně řekla.
Příspěvek upraven 18.09.14 v 11:19
@barca77 píše:
K nábytku - myslím, že to bylo nešťastně sestříhané a vypadalo to, že oni čekají, že jim někdo koupí nový nábytek. Al podle mě problém byl v tom, že jim vadilo, že jim řekli, že je nepustí z porodnice, dokud nemají vybavený byt - což mi osobně přijde jako strašná nespravedlnost, koho z nás kontrolovala sociálka, jestli máme sedačku, než jsme šly s miminkem domů? Po 5 měsících v nemocnici by to se mnou asi seklo už… A z toho plynul ten její povzdech - když po nás chtějí vybavený byt, tak proč nám na něj nepřispějí, to já docela chápu, jako dát dítě do kojeňáku jen proto, že rodina nemá v ložnici postel nebo zařízený obývák, to je šílená kravina. A v jednom z posledních záběrů bylo vidět, že nakonec sedačku mají, nějakou starou ošuntělou, asi koupenou v bazaru nebo zdarma odněkud za odvoz, takže to vyřešili nakonec tak, jak by to asi udělala naprostá většina lidí - zajdu do obchodu, kouknu, vidím, že to je moc drahý, tak vezu z druhé ruky, když na novou nemám… A k nintendu - oni klidně mohli to nintendo koupit už dávno, šetřit na něho, jako kompenzazi pro toho nejstaršího, že na něho najednou nebude vůbec čas a tak. Třeba dali prostě přednost tomuhle a mysleli si, že sedačku apod. zařídí později, stejně asi nebudou mít nejbližších pár měsíců čas na ní sedávat…
No já si myslím že u nich bylo to nepropuštění hodně zařízeno tím že tento případ byl hodně medializován a ano přineslo jim to sponzory ale na 2 stranu jim holt každej viděl do talíře a i na tý sociálce věděli že pro děti nic nemaj tím pádem je domů nepustili. je to holt cena za medializaci a já se na jednu stranu nedivím protože pustit domů matku s 5 dětma když děti nemaj připravený ajni postele si asi sociálka u případu co je až takhle známej nelajzne ![]()
A rodiče Saši pracují? Nevíte? Byli tam někde rodiče jejího přítele? Viděla jsem jen jeho sestru. Jen by mě zajímalo, jak vypadají, že se tam moc neobjevují…
S tím nábytkem, já jsem to teda pochopila tak, že je sociálka chce zkontrolovat skrze pořízení nábytku pro ty děti, o tom, že oni musí mít postel a sedačku, se tam nemluvilo, ne (možná jsem to přeslechla, pořád jsem odbíhala ke klukovi).
To nintendo, je jedno kdy ho koupil, prostě bych ty našetřené peníze investovala do výbavy pro děcka nebo do zařízení bytu. Klukovi max. nějakou maličkost, museli přece počítat s tím, že na staršího syna nebudou mít čas. Navíc kupovat takhle starému dítěti počítačové hry (navíc ty hry samotné jsou pěkně drahé) mi přijde hodně blbý nápad. Jako nemáme na tebe čas, tak tě posadíme před počítač.