Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pinkie píše:
To určitě nebylo tak myšlený. Spíš má člověk pocit, že od tý doby, co se rozhodli pro paterčata, to hodili na ostatní a natahují packy, jako by to bylo samozřejmý. Město by jim mělo pomoct, to ano a jsem pro to všemi deseti, ale nelíbí se mi, jak k tomu přistupují oni. Jako k samozřejmosti. A to naštvání nad tou sedačkou to jen potvrzuje. Neviděla jsem, že by se o něco přičinili sami. O to jde.
A je zajímavý, že já teda viděla hned několik záběrů z práce toho táty paterčat…
Podle mě i to samo o sobě jistý „přičinění se“ je…
To, jestli pak v roce prcků byl nebo nebyl na neschopence kvůli zádům je druhá věc, ale zase si říkám, že před tím pracoval a kolik ženských se „hodí marod“, aby nemuseli do práce, když se jim nepovede, aby jim mateřská navazovala atd.
Tak v tom taky nějak moc rozdíl potom nevidím… I kdyby na tu nemocenskou šel jen kvůli dětem (ale od toho tady my nejsme, to má posuzovat jeho doktor, proč a jestli je nutný, aby na nemocenské byl). ![]()
Já bych na jeho místě být nechtěla, ráno jezdil z Milovic vlakem do Prahy do práce (takže cesta tak hodinu a čtvrt minimálně), v Praze z práce pak za ní (a pak za dětma do nemocnice), pak zase zpátky do Milovic, kde na něj čekalo stěhování atd.
Nechtěla bych být na jeho místě… ![]()
Příspěvek upraven 18.09.14 v 14:22
S tou redukci by me to zajimalo takt. V prvnim dile neco lekar rikal, ale o redukci tam nic nebylo a pochopila jsem, ze uz byla ve vyssim tydnu, kdy se zacalo objevovat dalsi a dalsi dite. A v kterem tydnu ji udelali cisare? To jsem taky nenasla.kdo to vi napiste
@LJM píše:
S tou redukci by me to zajimalo takt. V prvnim dile neco lekar rikal, ale o redukci tam nic nebylo a pochopila jsem, ze uz byla ve vyssim tydnu, kdy se zacalo objevovat dalsi a dalsi dite. A v kterem tydnu ji udelali cisare? To jsem taky nenasla.kdo to vi napiste
Děti se narodily císařským řezem v 31. týdnu těhotenství
Myslela jsem to tak, že musí přijmout rozhodnutí za svoje životy a potažmo za životy svých dětí. Nelze spoléhat na pomoc sponzorů do jejich 18ti let. Ono by úplně stačilo, kdyby tatínek řekl něco v tom smyslu:" Potřebujeme pohovku, na novou nemáme, tak jsem si na Nevyhazujto vybral z druhé ruky". To mi u nich chybí, ta samostatnost a proaktivní přístup k nastalé situaci.
A mimochodem, opravte mě, pokud se pletu, ale nikde jsem v tom dokumentu neslyšela z jejich strany „děkuju“ (za pomoc, dary atd.).
@Manticora píše:
Myslela jsem to tak, že musí přijmout rozhodnutí za svoje životy a potažmo za životy svých dětí. Nelze spoléhat na pomoc sponzorů do jejich 18ti let. Ono by úplně stačilo, kdyby tatínek řekl něco v tom smyslu:" Potřebujeme pohovku, na novou nemáme, tak jsem si na Nevyhazujto vybral z druhé ruky". To mi u nich chybí, ta samostatnost a proaktivní přístup k nastalé situaci.
A mimochodem, opravte mě, pokud se pletu, ale nikde jsem v tom dokumentu neslyšela z jejich strany „děkuju“ (za pomoc, dary atd.).
Asi tak…také mě přijde, že spolíhaji na pomoc druhých…
@Manticora Přesně. ![]()
Jenže mám pocit, že když se někomu něco nelíbí ohledně jejich chování (ačkoliv jim jinak drží palce a přeje jim to), je hned označenej za rasistu či za závistivce.
Já tak holou řiť (naštěstí) nemám, ale třeba just ten nábytek bych si pořídila starší a za odvoz a ne novej, protože když si vezmu, že pak třeba bude mimino na Nutrilonu a krát pět dětí, tak to je pořádnej měsíční výdaj. A ty peníze jim pak budu chybět. Myslela bych víc na budoucnost, co když jim už pak nikdo nic nedá? Moc na to spoléhají.
Raději bych si ty peníze, co mi lidi poslali, šetřila na horší časy a „nevyhazovala“ je za novej nábytek (skříně). Tak to vidím já.
@Pinkie píše:
@Manticora Přesně.
Jenže mám pocit, že když se někomu něco nelíbí ohledně jejich chování (ačkoliv jim jinak drží palce a přeje jim to), je hned označenej za rasistu či za závistivce.
Já tak holou řiť (naštěstí) nemám, ale třeba just ten nábytek bych si pořídila starší a za odvoz a ne novej, protože když si vezmu, že pak třeba bude mimino na Nutrilonu a krát pět dětí, tak to je pořádnej měsíční výdaj. A ty peníze jim pak budu chybět. Myslela bych víc na budoucnost, co když jim už pak nikdo nic nedá? Moc na to spoléhají.
Raději bych si ty peníze, co mi lidi poslali, šetřila na horší časy a „nevyhazovala“ je za novej nábytek (skříně). Tak to vidím já.
ono teda i z čistě praktickýho hlediska-umíte si představit tu batolecí a předškolní demoliční četu, která na ten nábytek v nejbližších letech naběhne? ![]()
@Manticora To děkuju jsem taky nezaznamenala. Přitom by si to lidi, kteří jim pomáhají, zasloužili, jen na jejich transparentním účtu je přes půl miliónu a posílají to tam lidi jako my, po dvoustovkách, pětistovkách, tisícovkách. Už jsem to říkala, já jim opravdu přeju, bez té pomoci se neobejdou, jen po tom včerejším díle, tak jak byl zpracovanej jsem hodně rozpačitá.
Upřesnění. On to je transparentní účet Klubu dvojčat a vícerčat, takže to asi není všechno jen pro ně, abych tady nerozpoutala nějakou mýlku. Tady je odkaz na ten účet:
Mě totiž po shlédnutí včerejšího dílu připadá, že ten dokument ani tak není pro ně a o dětech, ale pro to, aby autorka vyvolala ještě větší vlnu nevole a závisti. V tomto díle jsem neshledala naprosto nic pozitivního, samá negativa
. Něco ve stylu tak se podívejte jak jsou nenažraní- a myslím, že spousta lidí, která jim dosud fandila, musí být po jeho shlédnutí, přinejmenším na rozpacích
.
Příspěvek upraven 18.09.14 v 15:02
@Denisa56 píše:
Upřesnění. On to je transparentní účet Klubu dvojčat a vícerčat, takže to asi není všechno jen pro ně, abych tady nerozpoutala nějakou mýlku. Tady je odkaz na ten účet:https://www.gemoney.cz/…tni-ucty/003?…
K čemu to je? Jen to rozpoutá další vlnu nevole
.
@Denisa56 ja jsem „dekuju“ zaznamenala od tatinka pri prijmu tech kocarku, pak Sasa dekovala v rozhovoru pro TV, z cehoz v dokumentu bezel kousek - ze dekuje maminkam za emaily, atd…Nevim, mozna to zaznelo jeste nekde jinde, mozna ne.
Sama jsem byla rozpacita z toho, jak si vybirali ten nabytek a ona rikala, ze ji mrzi, ze jim nikdo nic nedal nebo tak neco - jiste - mohlo to byt vytrzeno v kontextu, nemusela to myslet takhle doslova, ale tak oni jsou na to uz proste zvykli, ze ocekavaji, jak se bude bila vetsina starat a je vyjimecne, kdyz se sami pricinuji o sve blaho.
@BAZÁREK ANGIE To je normální otevřený účet, na to se může podívat každý. Já to dala v souvislosti s tím, že v tom dokumentu zaznělo hlavně hodně negativ na lidi, jak jim nepřejí a závidí atd. A přitom je hodně lidí, kteří pomáhají. To informování by mělo být vyvážené. A tohle je především „pívo“ režisérky toho dokumentu, ona to prostě nezvládla.
@KlaraBoch píše:
@Denisa56 ja jsem „dekuju“ zaznamenala od tatinka pri prijmu tech kocarku, pak Sasa dekovala v rozhovoru pro TV, z cehoz v dokumentu bezel kousek - ze dekuje maminkam za emaily, atd…Nevim, mozna to zaznelo jeste nekde jinde, mozna ne.
Sama jsem byla rozpacita z toho, jak si vybirali ten nabytek a ona rikala, ze ji mrzi, ze jim nikdo nic nedal nebo tak neco - jiste - mohlo to byt vytrzeno v kontextu, nemusela to myslet takhle doslova, ale tak oni jsou na to uz proste zvykli, ze ocekavaji, jak se bude bila vetsina starat a je vyjimecne, kdyz se sami pricinuji o sve blaho.
Jenže furt je to o tom, že když to u té postýlky řekla, tak ten její přítel na ni koukal, jak kdyby ji chtěl přerazit… (Asi byl sám zaraženej tím, co z ní vylezlo…)
Nebo jsem jediná, komu to tak přišlo?
My jsme při zařizování bytu taky prolízali kde co, koukali jsme se… To, že manžel řekl, že nějaká sedačka je super neznamenalo, že ji chcem kupovat…
Jen je při tom prostě natočili a blbě to sestříhali…
Respektive sestříhali to „dobře“, protože se o tom diskutuje…
Vylolalo to ohlas a o to těm producentům především jde… Podívá se pak na to o to víc lidí, aby viděli „co to tam říkali“…
Takhle se zvyšuje sledovanost… ![]()