Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
18.9.14 15:12
@Denisa56 píše:
@BAZÁREK ANGIE To je normální otevřený účet, na to se může podívat každý. Já to dala v souvislosti s tím, že v tom dokumentu zaznělo hlavně hodně negativ na lidi, jak jim nepřejí a závidí atd. A přitom je hodně lidí, kteří pomáhají. To informování by mělo být vyvážené. A tohle je především „pívo“ režisérky toho dokumentu, ona to prostě nezvládla.

Jenže ten účet není čistě „pro ně“, takže to je zbytečný to sem dávat… To je to samý, jako kdybych dala do diskuze o postižených dětech účet někoho stejně postiženýho s tím, že ten člověk si nemá stěžovat, protože se na tuhle nemoc vybírá spousta peněz… :think: ;) Pokud vidím, tak co se dá dostat do historie (cca dva nebo tři měsíce zpátky) nebyl z toho účtu udělanej výběr… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
18.9.14 15:18
@kate02 píše:
Jenže furt je to o tom, že když to u té postýlky řekla, tak ten její přítel na ni koukal, jak kdyby ji chtěl přerazit… (Asi byl sám zaraženej tím, co z ní vylezlo…) ;) Nebo jsem jediná, komu to tak přišlo?
nejsi. Já už jak začala, tak jsem schválně sledovala jeho a fakt tím byl překvapenej, tohle určitě nebylo nějak nahraný nebo tak něco. Sašu obdivuju, jak se k miminům dost zdatně postavila, ale celkově mi prostě nesedí, není mi sympatická a ty řeči a fňuky (nad pečovatelkou, nad sedačkou) jí profil u mě nevylepšujou. Ten Tonda se mi líbí mnohem víc, přijde mi skromnější, asi to neměl jednoduché.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
18.9.14 15:29

Ja se porad snazim odhlizet od toho, ze to jsou cikani, protoze s nimi mame jako rodina bohate soukrome i pracovni zkusenosti (a prekvapive z 90% negativni :jazyk: ), ale ten jejich pristup mi k pohodovemu vychutnani si toho poradu moc neprispiva 8) Snazim se hledat to dobre, ale moc tam toho nebude, je to proste jine etnikum, vyjadruji se uplne jinak, nemaji takt (miluju tu babicku..), atd.
Na serial jsem se tesila, ale uz je mi jasne, ze tech 13 dilu nezvladnu :mrgreen: Vsak ale diskuse se tocily i kolem protagonistek 4 v tom nebo toho docusoapu o svatbach- nekdo je makovy, jiny zeleny, neni na svete clovek ten, aby se zalibil lidem vsem…Je mi jasne, ze reziserky vsech tehle dokumentu si vetsinou hrajou na tutu nunu, plkaji o tom, jak navazali vsichni perfektni kamaradsky vztah, ale nakonec jim vzdycky pujde o sestrihani co nejvic kontroverzniho nebo jinak divaka lakajiciho materialu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
18.9.14 15:38
@Rolin píše:
@PetraJ Bylo to obráceně, na operaci se zády byla maminka, táta byl (je?) na ošetřovačce… Takhle holt vznikají ty fámy…

Tak já bych se spíš divila, kdyby měla maminka paterčat záda v pořádku! Muselo bejt otřesný nosit takovej buben, navíc už druhý těhotenství. O stavu dělohy a břišní stěny, která se z padesáti procent podílí na správném držení páteře vůbec nemluvím. Chudák ženská a péče o pět mimin! Já si to teda umím představit jen stěží. Myslím, že jim není absolutně co závidět a už vůbec nemá nikdo právo soudit, jak by se měli ve své situaci zachovat. Je na nich, na rozdíl od vetšiny cikánů vidět, že se snaží. Kdyby se jim narodila jen jedna dcera, nikdo by je dneska neznal, tatínek by chodil do práce, maminka byla doma se dvěma dětma na mateřský - prostě obyčejná rodina jako každá druhá. Tu otřesnou kritiku prostě nechápu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LJM
429
18.9.14 15:39

Holky dik za info s terminem porodu, jeste jak to je s tou redukci plodu? Byla nabidnuta nebo to neslo uz? Jsem jen zvedava.Bylo o tom nekde neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
18.9.14 15:41
@kate02 píše:
Jenže furt je to o tom, že když to u té postýlky řekla, tak ten její přítel na ni koukal, jak kdyby ji chtěl přerazit… (Asi byl sám zaraženej tím, co z ní vylezlo…) ;) Nebo jsem jediná, komu to tak přišlo?My jsme při zařizování bytu taky prolízali kde co, koukali jsme se… To, že manžel řekl, že nějaká sedačka je super neznamenalo, že ji chcem kupovat… :-D Jen je při tom prostě natočili a blbě to sestříhali… :nevim: :think: Respektive sestříhali to „dobře“, protože se o tom diskutuje… :mrgreen: Vylolalo to ohlas a o to těm producentům především jde… Podívá se pak na to o to víc lidí, aby viděli „co to tam říkali“… :jazyk: Takhle se zvyšuje sledovanost… :mrgreen:

Tak to POZOR, je velkej rozdíl říct, o sedačce, že je super (což píšete vy) a říct nad sedačkou, že si žádnou vzít nemůžu, protože se nenašel žádnej sponzor. A říct to hodně kysele.
Za chvíli budou naříkat, že starej nemá na trenky, že nemají sponzora. Kde to jsme? :roll:
EDIT: Tohle nebylo „blbě“ sestříhaný, to tak prostě řekli. Já v té její větě vidím obrovský význam proto, že je z ní patrné, že lidi mají podporovat nejen její děti (což je v pořádku, i když starej se mohl taky na můj vkus víc činit, ale dejme tomu, to je otázka názoru), ale HLAVNĚ, je z toho patrné, že očekávají, že lidi se postarají o ní a jejího muže. Že jim lidi zaplatí bezva život. Sedačku, televizi, a satelit by nebyl?

To je to, co mě včera vyděsilo. Pak jsem to před spaním tlumočila svému (díky zkušenostem) rasistickému muži a on mi jen řekl, ať nejsem naivní, co taky čekat od…, že to věděl od začátku. A to mě mrzí, ale asi má pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
18.9.14 16:01

@Pinkie skutecne je rasista? Tedy clovek, ktery tvrdi, ze rasy nemaji stejna prava, takze treba cernoch nemuze mit stejna prava jako beloch jen proto, ze je ma jinou barvu kuze a par dalsich odlisnych znaku? To si nemyslim, ze takhle uvazuje tvuj muz :nevim: Cikani jsou stejna rasa jako my - europoidni, proto me nadzvedava, kdyz i EU vycita CR „rasisticky“ postoj…pritom je to naopak, mame tady pozitivni diskriminaci (jejimz vysledkem je i tenhle dokuserial) a to, ze nekdo ma spatne zkusenosti s cikany a proto je asi logicky moc nemusi, z neho nedela rasistu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
18.9.14 16:04

@KlaraBoch Podle mě rasista není. On má jen problém s cikánama, co nemakají a natahují pacinku. Jinak je to světoběžník, kterýmu nevadí žádná „rasa“. Cestovali jsme spolu hodně všude možně a nikdy mu nevadilo žádný jiný „zbarvení“ a to ani u nás. Máme i spoustu „barevných“ přátel v zahraničí a v pohodě. Ale kdo by ho slyšel mluvit o problematických cikánech, asi by ho za rasistu označil. :mrgreen:

EDIT: Takže je vlastně takovej rasista jen přes cikány. :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.9.14 16:06
@Pinkie píše:
Tak to POZOR, je velkej rozdíl říct, o sedačce, že je super (což píšete vy) a říct nad sedačkou, že si žádnou vzít nemůžu, protože se nenašel žádnej sponzor. A říct to hodně kysele.
Za chvíli budou naříkat, že starej nemá na trenky, že nemají sponzora. Kde to jsme? :roll:
EDIT: Tohle nebylo „blbě“ sestříhaný, to tak prostě řekli. Já v té její větě vidím obrovský význam proto, že je z ní patrné, že lidi mají podporovat nejen její děti (což je v pořádku, i když starej se mohl taky na můj vkus víc činit, ale dejme tomu, to je otázka názoru), ale HLAVNĚ, je z toho patrné, že očekávají, že lidi se postarají o ní a jejího muže. Že jim lidi zaplatí bezva život. Sedačku, televizi, a satelit by nebyl?To je to, co mě včera vyděsilo. Pak jsem to před spaním tlumočila svému (díky zkušenostem) rasistickému muži a on mi jen řekl, ať nejsem naivní, co taky čekat od…, že to věděl od začátku. A to mě mrzí, ale asi má pravdu.

Ale mě furt přijde, že k tomu uvažování má blíž ona, že od ní tyhle řeči vychází… Ten její přítel mi je prostě sympatickej a přijde mi, že s ní kolikrát fakt ani nesouhlasí… :think: Ale je znát, že ji má fakt rád… :nevim:

Fakt mi přijde, že to spíš vychází od ní… Jenže zas v době, kdy to točili je asi docela krátce po porodu, takže nějaký „fňuky“ bych v rámci toho, jak na ni můžou působit hormony, nějak moc neřešila… :think: Uvidíme, jak to pak bude dál… Faktem je, že mi je sympatičtější táta těch dětí, než ona… Jenže on nebude ani z poloviny tak utahanej jako ona (aspoň ne v těch dvou dílech, co jsme viděli… ) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
18.9.14 16:10

Já třeba moc nepochopila, jak říkal, že nikdy nechtěl cikánku. Takže on není cikán? A její rodina zas nad ním ohrnovala nos, že je tmavej… To jsem fakt nějak nepobrala :lol: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
18.9.14 16:14

@Manticora nechápu, jak tohle můžeš napsat. Jejich rozhodnutí nebylo, že mají tolik dětí najednou. Příroda jim nadělila a za to, že se k tomu postavili takhle, mají můj obdiv. Jít na potrat 5 zdraých dětí jen proto, že jich je prostě moc, to je přece strašný. A dát některé z nich pryč? To přece jako matka (předpokládám, vzhledem k emiminu), nemůžeš myslet vážně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
18.9.14 16:17

@Fíková Já to pochopila, myslím, že to uvedl slovy, že má jinou mentalitu než ostatní. To je něco podobného, jako když si Češka chce vzít Angličana, Němce, Švéda apod., protože si o Češích-mužích myslí, že jsou to gaučový tupouni :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
18.9.14 16:26

@barca77 Nemluvila jsem nikde o potratu ani redukci (byť jsem si jistá jako manželka lékaře, že jí byla nabídnuta, pokud bylo vícečetné těhotenství detekováno v začátcích). Jak jsem vysvětlila předchozí stránku, jde mi o přijmutí zodpovědnosti za početnou rodinu a samostatnosti v jejím zajištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
18.9.14 16:29

Nechci je slepě bránit, taky mě v dokumentu některé věci zarazily, ostatně jako u všech dokumentů tohoto typu, každý jsme jiní. Ale víc výhrad jsem teda měla k těm dvěma gráciím z Navždy spolu než k rodičům paterčat :-))) Ale ještě bych jen ráda dodala, že znám pár inženýrů, co se téměř ve 30 letech diví co je to zelená karta a co že je to povinný ručení, že je potřeba vybírat schránku každý den, protože může přijít důležité oznámení a že vlastně plyn a elektřina taky něco stojí…
Oni zkrátka žili celý život jinak, byli u rodičů, pak měli 1+1 třeba i zařízený a odešli z něj s prázdnou a když pak poprvé v životě potřebovali kupovat sedačku, tak prostě zamířili do obchodu. Když zjistili, že taková sedačka stojí i pár desítek tisíc, tak sáhli po jiné možnosti, no. Ale je fakt, že taky mě zarazilo, jak si Saša stěžovala, že jim ji nikdo nezasponzoroval, kdo ví, třeba to bylo fakt vytržené z kontextu, že tím myslela, že když po ní chtějí zařízený byt, tak by jí s tím mohli pomoct. Uvidíme, co s dozvíme v dalších dílech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
18.9.14 16:34

@Manticora já myslím, že ona to těhotenství zjistila, až když to nešlo, ale jistá si tím nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí