Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BAZÁREK ANGIE píše:
Nikoho nečastuji nadávkami, pouze souhlasím s tím, že bych se z toho zbláznila a že jim fandím. Nepotřebuji, aby mě někdo chytal za slovo jak malé dítě. Já bych zas něoho určitě potkat nechtěla a taky to tady neventiluji. Každý má právo na svůj názor, nikomuho neberu.
Zkoukla jsem druhy dil a musim souhlasit s tim sousedem a to s tema foliema na okno i s tim uklidem v byte. To preci tatinek mohl zvladnou sam po praci nebo po navratu z nemocnice.
Babicka vnoucat je typicka"zla" tchyne a rekla bych ze i falesna. Dedek je v pohode.
S tou sedackou me prisla taky trochu vycurana.
Ale stejnak ji tu Sasu obdivuju.Kdyz si vezmu sebe kdyz jsme prvni tyden po porodu probrecela… Chvily v pohode pak zas hroznej brekot pry se tomu rika poporodni blues tak mit patercata tak asi skoncim na psycharne.
@alexxa píše:
Zkoukla jsem druhy dil a musim souhlasit s tim sousedem a to s tema foliema na okno i s tim uklidem v byte. To preci tatinek mohl zvladnou sam po praci nebo po navratu z nemocnice.
Babicka vnoucat je typicka"zla" tchyne a rekla bych ze i falesna. Dedek je v pohode.
S tou sedackou me prisla taky trochu vycurana.
Ale stejnak ji tu Sasu obdivuju.Kdyz si vezmu sebe kdyz jsme prvni tyden po porodu probrecela… Chvily v pohode pak zas hroznej brekot pry se tomu rika poporodni blues tak mit patercata tak asi skoncim na psycharne.
Ty, já nevím… S tím úklidem atd…
Než jsme se stěhovali, chtěli jsme si „přebarvit“ zdi, manžel to dělal sám (já jsem hlídala děti) a to nemusel cestovat přes hodinu do práce/z práce, za mnou do nemocnice,… Den má jenom 24 hodin…
podle mě mu třeba hodinu a čtvrt zabrala jedna cesta do a z práce - to už jsou dvě a půl hodiny, 8 nebo 8 a půl hodiny v práci, dohromady cca 11 hodin, nějaký to cestování do špitálu mu mohlo vzít třeba půl hodinu, pak aby u ní taky chvilku byl a nebyla tam sama… Ta dvě - tři hodiny… To je 14 hodin… Do toho stěhování, balení,… Podle mě toho měl na práci víc než dost a teda nově vymalovanej ten byt určitě nedostali… To mě právě zarazilo, jak je tam u počítače ta zeď omlácená…
určitě ne nově vymalovaná…
@kate02 Co jsem pochopila dela v Milovickem Plusu, ci co je to, bylo za prodejnu.
@pipiinka píše:
@kate02 Co jsem pochopila dela v Milovickem Plusu, ci co je to, bylo za prodejnu.
http://www.dama.cz/…sutrak-24999
Jinak teda jel ráno do práce do Prahy ![]()
@kate02 No vidis a ja jsem pochopila, ze u toho pocitace ze to je nataceny u starych-u tchanovcu.Tak jasny, ale vem si ze na to mel nejaky 4 mesice. Urcite si mohl vzit volno dejme tomu tyden a kdyby za zenou a detmi 2 dny z toho tydnu nejel nic by se nestalo.Ale tohle mame kazdy jinak nastaveny. Za nami pritel jezdil obden pac vyrabel postylku aby to stihl nez nas pusti.Vis co. Vzdyt neni blbej aby nevedel, ze ten byt musi prichystat a docela se divim pac u Romu neni zvykem, aby si nepomohly kdyby rekl par pribuznym.
A jaká pomoc by se vám jevila přiměřená?
Mně by se zdálo normální, kdyby přišli sponzoři, kteří by si na tom mohli za pár šupů udělat super reklamu (kdyby se v této zemi dobročinnost nosila) a řekli: Budeme paterčata obouvat až do jejich 18 narozenin, do šesti let čtvery boty ročně, do 18 dvoje - zdraví Deichmann nebo Baťa.
Pleny, umélou výživu, odrážedla, kola, oblečení, velký postele, povlečení, psací stoly.
Nevím, jak to ve skutečnosti je, ale myslím, že pokud by cítili nějakou podporu, třeba by z toho nebyli až tolik rozladění a nemluvili o sponzorech a sedačce.
Představa, že budu muset kupovat patery boty každé tři měsíce, je šílená. Co boty, taková blbost jako trenky, budou malý, nový potřebuje aspoň patery x 5 - nejmíň tisícovka, i kdyby nakupovala u vietnamců. A co toho takový dítě potřebuje.
@Virginia Boty mě taky napadly… Pálka je to i pro dvě děti, ale pro 5?
Nejhorší je, že po sobě pořádně nemůžou dědit, takže ani na tomhle neušetřej… Mazec… ![]()
Ale třeba s těma kolama… Nevím, jestli bych si troufla vzít 5 takovejchhle mrňousů zároveň ven na kole, netroufnu si ani se svejma dvěma ![]()
@Virginia me by pripadlo adekvatni, kdyby jim nejaky sponzor dal k dispozici i poradne auto, kam by se vsichni vesli. Obleceni a boty, skolni pomucky, to by taky bylo vhodne. Vzdyt to opravdu neni obvykle, aby zena porodila patercata, to musi ten zivot prevratit nekolikrat naruby. Nemuzou na to byt sami a spolehat jen na prijem otce. Samozrejme se da ocekavat pomoc sirsi rodiny, ale kazdy neni Bakala nebo aspon nejaky nadprumerne vydelavajici- nam by z rodiny nemohl financne vypomoct skoro nikdo a to nejsme cikani a nejsme ani zadne socialni pripady.
@KlaraBoch Jo, to auto by bylo taky dobrý.
Zasloužili by nějakou širší pomoc - ono už jen to, když se pět dětí vypraví na střední, nebo by jim chtěli dopřát nějaký náročnější koníček.
Pokud mám děti popořadě, tak to jde - nejstaršímu je 18, za sedm let bude mít i po vysoký, začne se starat sám, nejmladší mi půjde za sedm let do první, druhé třídy, takhle to jde celkem ukočírovat.
Ale pokud by jich najednou začalo studovat pět?
Pět by jich jelo najednou na výlet do Anglie, pět by jich jelo najednou na lyže.
Je to strašný.
Nechápu, že se fakt neozval nějaký pořádný sponzor, který by si na tom tu reklamu udělat mohl.
A že oni takhle blbě mluví o tom, že je nikdo nesponzoruje - no kde je psáno, že když budou dělat, jak to všechno mají v malíku, tak se sponzoři pohrnou. ![]()
Netuším, co bych na jejich místě dělala.
(Nic to ale nemění na tom, že ten dokument je udělanej blbě, no.)
@Virginia píše:
@KlaraBoch Jo, to auto by bylo taky dobrý.
Zasloužili by nějakou širší pomoc - ono už jen to, když se pět dětí vypraví na střední, nebo by jim chtěli dopřát nějaký náročnější koníček.
Pokud mám děti popořadě, tak to jde - nejstaršímu je 18, za sedm let bude mít i po vysoký, začne se starat sám, nejmladší mi půjde za sedm let do první, druhé třídy, takhle to jde celkem ukočírovat.
Ale pokud by jich najednou začalo studovat pět?Pět by jich jelo najednou na výlet do Anglie, pět by jich jelo najednou na lyže.
Je to strašný.
Nechápu, že se fakt neozval nějaký pořádný sponzor, který by si na tom tu reklamu udělat mohl.
A že oni takhle blbě mluví o tom, že je nikdo nesponzoruje - no kde je psáno, že když budou dělat, jak to všechno mají v malíku, tak se sponzoři pohrnou.
Netuším, co bych na jejich místě dělala.
(Nic to ale nemění na tom, že ten dokument je udělanej blbě, no.)
Hele a ty se divíš po tom, co říkali ti lidi, co jim dali kočárky? Jak jim lidi volali, vyhrožovali, nadávali?
Tohle není reklama, kterou by si někdo chtěl dělat, bohužel pro celou tu rodinu a ty prcky…
Ono taky jak jinak sehnat sponzory, než něco plácnout v televizi, že jo… ![]()
Leda ty sponzory prostě natvrdku oslovit sami
, nakonec dělá se to tak běžně, i do blbý tomboly si to prostě maturanti obšlápnou, nestojí na náměstí s transparentem „Budem mít maturák, škoda že se nenašel nikdo, kdo nám dá věci do tomboly, chyťte se za nos a přispějte“.
nic jinýho mě nenapadá…dokument je opravdu pojatý tak nešťastně, že se na ně mohli naštvat fakt i lidi, co jim doopravdy fandí.
@kate02 Je to těžký, no. Navíc i to, že pokud by byli sponzoři, tak by zase byli pod drobnohledem, co sobě nebo tomu staršímu koupí. Jestli má paní novou zimní bundu anebo moderní telefon.
Aby pořád zodpovídali, co s čím udělají atp.
Fakt by byla nejlepší materiální pomoc, přímo věci těm dětem.
Je to strašný.
Nejlepší by byl nějaký miliardář, který by podle potřeb dětí vypomáhal, anonymně a bez komentářů okolí, protože by o tom nikdo nevěděl. Ale to je utopie.
Je mi jich fakt líto, z normální rodiny se stali subjektem, který je nutné sledovat a hodnotit. Vlezlo jim do života plno lidí - pečovatelky, sociálka. Musí to být strašný.
Nějaká Ikea nebo Kika jim klidně mohla zasponzorovat vybavení celého bytu, proč ne
. Pro ně by to byla kapka v moři a rodině by to moc pomohlo. Ano, nemusí mít vše nové, ale mohou…už tak to budou mít vše celý život nepředstavitelně složité. A když se nenašli sponzoři v začátku, čím budou děti starší /a výdaje větší/ tím to bude horší. ![]()