Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MarketaJ Oni je asi mají doma, koukala jsem, že ta konstrukce se složí něco jako golfky a ty korbičky měli uložené ve skříni, pěkně jedna polička, jedna korbička až do stropu.
@madi Tak to nevíme, jak to bylo, třeba to s nima konzultovali. Ony asi i ty Milovice mají své omezené možnosti. V každým případě, měli pronájem 1+ 1 a byl jim přidělen větší byt, tak i to je myslím dobrý. Zatím jim to asi stačí, horší bude, až budou děti větší, školní… Ale podle mě jsou teď rádi, že maj co maj, jsou zaměstnaní tím kolotočem kolem prcků, beztak by pro ně bylo momentálně nereálný někde jezdit a hledt vhodnější pronájem.
@Denisa56 píše:
@Virginia Ty to opravdu nechápeš? Kde by na domek vzali?
Domek by si pronajmuli, tak jako ten byt.
@jája428 no pro mesto je to vyhodnejsi, ze ty penize skonci vjejich kase nrz aby se zarucili na hypo
@jája428 jak to? platili by hypo, v případě nějakého rozumného baráčku hodně podobnou částku jako teď, v případě, že by neplatili, by o barák přišli ![]()
ale je mi jasný, že to není jednoduchý… jen uvažuju
![]()
@madi píše:
@jája428 tak z čeho platí ten nájem? z dávek![]()
Tak třeba příplatek na bydlení nebo jak se ta dávka jmenuje.
V případě placení hypotéky tohle odpadá.
@jája428 musí mít mnohem víc dávek, hmotnou nouzi, příspěvky na bydlení, přídavky na děti, co vím, tak existujou i nějaký příspěvky pro kojící matky
![]()
@jája428 taky nevím přesně, ale rodina se šesti dětmi na ně tutově dosáhne. jinak by jim moc nezbylo ![]()
@madi píše:
@jája428 musí mít mnohem víc dávek, hmotnou nouzi, příspěvky na bydlení, přídavky na děti, co vím, tak existujou i nějaký příspěvky pro kojící matky![]()
Dávky v hmotné nouzi jsou tři. První dvě – příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení – můžete pobírat opakovaně. Třetí dávka – mimořádná okamžitá pomoc – je jednorázová.
@jája428 píše:
tak uz nas rozsekni.muzou bydlet „zadarmo“resp plati za ne tech 14 tisic stat? nebo se musej nejak podilet?
Neznám jejich příjmy. Těžko říct, ale myslím si, že přídavky na děti mají 100%, u té hmotky možná taky, tuším, že doplatek na bydlení je podmíněný právě tím příspěvkem na živobytí (ale nejsem si jistá).
Takže určitě jim něco z té částky uhradí stát v podobě sociálních dávek.
@jája428 píše:
no on ma desitku(cetla jsem to, zdroj uz nevim),ona jen rodicak
Desítku nemá, vždyt už půl roku marodí, ne? ![]()