Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
22.9.14 07:28
@jája428 píše:
a je to vyreseny.deti budou od ted nemocné skoro pořád, takže do prace už nemusí. juchuuu :dance: on by měl předevsím živit rodinu nebo se aspon snažit. maj snad babku ne? a dokonce za to dostava zaplaceno, tak at se snaží. :roll:

Ty já nevím, ale 5 nemocných batolat, to je teda pořádná darda… A sfouknouttos tím, že mají „babku“… I když za to teda dostává zaplaceno, tak si jen obyčejnou rýmu u tolika malejch dětí nedokážu představit… :think: Asi mám blbou fantazii… :think:

Nějak jste tam totiž přehlídli to, že „Tonda je už půl roku doma na ošetřovačce a NEMŮŽE do práce.“ ;) Vy si to přeberete tak, že už nikdy nebude makat, mně to přijde tak, že spíš jim jde o to na to upozornit skrz ty pečovatelky… :think:

Takže se už nic nepíše ani o tom, jestli té babičce za to platí, nebo jestli jsou na to úplně sami… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
22.9.14 07:37

Holky kde jste přišly na to, že té babičce platí za ošetřování dětí? To nejde :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26093
22.9.14 07:53
@jája428 píše:
tak to kazdopadne i dve jsou záhul, ale nedovedu si predstavit, že pri nemoci deti, chlap nepracuje. z ceho budou zit? oni ty pecovatelky uz nemaj? prý maj dve na 4 hodiny denne. pravda, asi se nestaraj o deti, ale vyperou, vyžehlí, atd

Hele, čteš vůbec to, co sem dáváš? Nebo jen kopíruješ? :think: Píše tam, že „pečovatelská služba vypadla“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
22.9.14 08:03

Já zase někde četla, že pečovatelky tam jsou jen kvůli dětem, že úklid bytu nemají v popisu práce

@jája428 píše:
tak to kazdopadne i dve jsou záhul, ale nedovedu si predstavit, že pri nemoci deti, chlap nepracuje. z ceho budou zit? oni ty pecovatelky uz nemaj? prý maj dve na 4 hodiny denne. pravda, asi se nestaraj o deti, ale vyperou, vyžehlí, atd
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.9.14 08:13
@jája428 píše:
Já si myslím, že dámě se taky ne každá zamlouvá a stridalo se to tam jak ponožky. :roll:

Hele, já už tady psala o té rodině se čtyřčatama, kde prodali barák, šli bydlet do malýho bytu a otec zůstal doma a pečoval o děti s matkou, protože to, „co“ jim posílali za pečovatelky se jim nelíbilo… ;) U nich to je v pohodě? :think: Resp. teda bylo… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
22.9.14 08:15

No, tak nebudeme předbíhat, a uvidíme, co bude dál v dokumentu, jak to měli s nemocema, prací atd. Tedy my, které to ještě úplně neodradilo.
Já jsem zvědavá na ten díl, jak bude Saša brečet, že nemá sponzora na mlíko, že usíná u odstříkávání, atd. Ale to si asi ještě počkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
22.9.14 08:15
@jája428 píše:
@madi strana 24,25 tusim

no jo, píše to tam Pinkie bez odvolání na zdroj, o pár příspěvků výše píše někdo jiný, že by si babička musela udělat nějaký kurz :think:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
22.9.14 08:16
@Phoebe13 píše:
Já zase někde četla, že pečovatelky tam jsou jen kvůli dětem, že úklid bytu nemají v popisu práce

Sama Saša v sama doma říkala, že by se správně dítěte vůbec neměly dotknout :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
26093
22.9.14 08:17

*Při zmínce o některých »výhodách«, které stát poskytuje, se jen hořce pousměje. „Pečovatelka, na tu jsme nárok měli. Problém je, že nikde není uvedeno, jakou má mít kvalifikaci. Co k nám chodilo z úřadu práce za existence, to bych vám přála vidět,“ tvrdí Denisa.

Nakonec se této role zhostil tatínek dětí. A právě z příjmu pečovatelky mu také úřednici vypočítali nynější podporu v nezaměstnanosti.*

http://www.ahaonline.cz/…z-penez.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.9.14 08:23

Jako já je sice chápu, ale nechápu, proč se zbytečně reje do té rodiny paterčat… :oops: Protože očividně to není o tom, z jakýho etninka jsou a „bílí“ to měli úplně stejně jak oni… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.9.14 08:30

Holky, to není o tom zda se jedná o černé nebo bílé občané.. Spíš to lidi vzali z toho pohledu, že bílý občan at je v jakékoliv situaci tak se pomoci nedočká. Zatímco barevný občan se bez problémů domůže všeho. Takže asi tak.. Nemá to nic společného s rasizmem, ale s fakty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.9.14 08:33

Já jsem teda četla že bílá rodina s čtyřčaty žije v jednopokojáči, město se o ně nepostaralo ani omylem. Nemají vůbec nic! Takže tak. A kde je hranice spravedlnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
22.9.14 08:33
@chipsa píše:
Holky, to není o tom zda se jedná o černé nebo bílé občané.. Spíš to lidi vzali z toho pohledu, že bílý občan at je v jakékoliv situaci tak se pomoci nedočká. Zatímco barevný občan se bez problémů domůže všeho. Takže asi tak.. Nemá to nic společného s rasizmem, ale s fakty.

Mohla bych požádat o ta fakta? Protože upřímně mi není jasné, o jaká fakta by se mělo jednat. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.9.14 08:40
@jája428 píše:
@kate02 a měli i oni sponzory na mlíko, kočáry, dostali byt? pořádala se na ně sbírka? asi ne když byli v 1+1

Dostat byt s 15tisícovým nájmem je výhra. :palec: A v 1+1 (nebo teda v menším bytě) byli proto, že prodali rodinnej barák, kde bydleli před tím… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.9.14 08:46

To je jak kdybych někomu řekla, že můžete bydlet v luxusní vile s výhledem na moře, krytým bazénem a blablabla… Ale musíte platit měsíčně 40 tisíc… :think: :mrgreen:

Navíc oni se zas dostali tímhle do patové situace, věděli, že do té 1+1 se těžko vlezou, navíc přišla nabídka od města na větší byt a kdyby řekli, že nemají zájem, zase by byla spousta mravokárců, že si neváží pomoci a odmítaj ji a atd. atd. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí