Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jája428 píše:
a je to vyreseny.deti budou od ted nemocné skoro pořád, takže do prace už nemusí. juchuuuon by měl předevsím živit rodinu nebo se aspon snažit. maj snad babku ne? a dokonce za to dostava zaplaceno, tak at se snaží.
Ty já nevím, ale 5 nemocných batolat, to je teda pořádná darda… A sfouknouttos tím, že mají „babku“… I když za to teda dostává zaplaceno, tak si jen obyčejnou rýmu u tolika malejch dětí nedokážu představit…
Asi mám blbou fantazii… ![]()
Nějak jste tam totiž přehlídli to, že „Tonda je už půl roku doma na ošetřovačce a NEMŮŽE do práce.“
Vy si to přeberete tak, že už nikdy nebude makat, mně to přijde tak, že spíš jim jde o to na to upozornit skrz ty pečovatelky… ![]()
Takže se už nic nepíše ani o tom, jestli té babičce za to platí, nebo jestli jsou na to úplně sami…
![]()
Holky kde jste přišly na to, že té babičce platí za ošetřování dětí? To nejde ![]()
@jája428 píše:
tak to kazdopadne i dve jsou záhul, ale nedovedu si predstavit, že pri nemoci deti, chlap nepracuje. z ceho budou zit? oni ty pecovatelky uz nemaj? prý maj dve na 4 hodiny denne. pravda, asi se nestaraj o deti, ale vyperou, vyžehlí, atd
Hele, čteš vůbec to, co sem dáváš? Nebo jen kopíruješ?
Píše tam, že „pečovatelská služba vypadla“…
Já zase někde četla, že pečovatelky tam jsou jen kvůli dětem, že úklid bytu nemají v popisu práce
@jája428 píše:
tak to kazdopadne i dve jsou záhul, ale nedovedu si predstavit, že pri nemoci deti, chlap nepracuje. z ceho budou zit? oni ty pecovatelky uz nemaj? prý maj dve na 4 hodiny denne. pravda, asi se nestaraj o deti, ale vyperou, vyžehlí, atd
@jája428 píše:
Já si myslím, že dámě se taky ne každá zamlouvá a stridalo se to tam jak ponožky.
Hele, já už tady psala o té rodině se čtyřčatama, kde prodali barák, šli bydlet do malýho bytu a otec zůstal doma a pečoval o děti s matkou, protože to, „co“ jim posílali za pečovatelky se jim nelíbilo…
U nich to je v pohodě?
Resp. teda bylo… ![]()
No, tak nebudeme předbíhat, a uvidíme, co bude dál v dokumentu, jak to měli s nemocema, prací atd. Tedy my, které to ještě úplně neodradilo.
Já jsem zvědavá na ten díl, jak bude Saša brečet, že nemá sponzora na mlíko, že usíná u odstříkávání, atd. Ale to si asi ještě počkám.
@Phoebe13 píše:
Já zase někde četla, že pečovatelky tam jsou jen kvůli dětem, že úklid bytu nemají v popisu práce
Sama Saša v sama doma říkala, že by se správně dítěte vůbec neměly dotknout
![]()
*Při zmínce o některých »výhodách«, které stát poskytuje, se jen hořce pousměje. „Pečovatelka, na tu jsme nárok měli. Problém je, že nikde není uvedeno, jakou má mít kvalifikaci. Co k nám chodilo z úřadu práce za existence, to bych vám přála vidět,“ tvrdí Denisa.
Nakonec se této role zhostil tatínek dětí. A právě z příjmu pečovatelky mu také úřednici vypočítali nynější podporu v nezaměstnanosti.*
Jako já je sice chápu, ale nechápu, proč se zbytečně reje do té rodiny paterčat…
Protože očividně to není o tom, z jakýho etninka jsou a „bílí“ to měli úplně stejně jak oni… ![]()
Holky, to není o tom zda se jedná o černé nebo bílé občané.. Spíš to lidi vzali z toho pohledu, že bílý občan at je v jakékoliv situaci tak se pomoci nedočká. Zatímco barevný občan se bez problémů domůže všeho. Takže asi tak.. Nemá to nic společného s rasizmem, ale s fakty.
Já jsem teda četla že bílá rodina s čtyřčaty žije v jednopokojáči, město se o ně nepostaralo ani omylem. Nemají vůbec nic! Takže tak. A kde je hranice spravedlnosti?
@chipsa píše:
Holky, to není o tom zda se jedná o černé nebo bílé občané.. Spíš to lidi vzali z toho pohledu, že bílý občan at je v jakékoliv situaci tak se pomoci nedočká. Zatímco barevný občan se bez problémů domůže všeho. Takže asi tak.. Nemá to nic společného s rasizmem, ale s fakty.
Mohla bych požádat o ta fakta? Protože upřímně mi není jasné, o jaká fakta by se mělo jednat. Děkuji.
@jája428 píše:
@kate02 a měli i oni sponzory na mlíko, kočáry, dostali byt? pořádala se na ně sbírka? asi ne když byli v 1+1
Dostat byt s 15tisícovým nájmem je výhra.
A v 1+1 (nebo teda v menším bytě) byli proto, že prodali rodinnej barák, kde bydleli před tím…
![]()
To je jak kdybych někomu řekla, že můžete bydlet v luxusní vile s výhledem na moře, krytým bazénem a blablabla… Ale musíte platit měsíčně 40 tisíc…
![]()
Navíc oni se zas dostali tímhle do patové situace, věděli, že do té 1+1 se těžko vlezou, navíc přišla nabídka od města na větší byt a kdyby řekli, že nemají zájem, zase by byla spousta mravokárců, že si neváží pomoci a odmítaj ji a atd. atd. ![]()