Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
22.9.14 08:49
@jája428 píše:
a proc ho prodali? protoze jim nic jineho zrejme nezbylo, kdyz jim nikdo nic nedal.
ty si jako myslis, že tech 15 tisíc platí oni ze svého? :mrgreen: tak to jsi me po ránu pobavila

no, ze začátku určitě aspoň část platili ze svýho… Teď už teda ne… :jazyk: Ono u nich ani ten příspěvek na bydlení nebude žádná výhra, protože Milovice jsou asi docela mrňavý město, takže ten strop bude někde na 10 tisících, víc jim nedoplatí… :think: Nevím, no… :-)

Je to o tom, co chceš vidět… :jazyk: Prostě cikáni žijící z dávek jsou problém, bílá rodina na dávkách jsou chudáci, kterým nic jinýho nezbylo, no… :-) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.9.14 09:22
@jája428 píše:
no jo chudacci se museli přestehovat do většího :roll:
pokud ani jeden z nich nedelá, neverím, že si aspon cast najmu hradí ze „sveho“
i kdyby, tak je to zase z toho, co jim dal stat. a že pusobí nevděčně, to nepříjde jen mně. ;)

Tak ona je taky otázka, jestli majitel bytu souhlasil, že tam můžou s tolika dětma bydlet, že jo…? :-) To je další věc, třeba se někam stěhovat museli a ukaž mi majitele bytu, kterej rodině s 6 dětma pronajme třeba tu 1+1? ;) Když i samoživitelka se třema dětma má problém takovej byt sehnat? Viz: https://www.emimino.cz/…leni-203278/
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.9.14 09:41
@jája428 píše:
@kate02 podle mě je to byt mesta :think:

Teď jo, ale před tím ne… ;) A u bytu od města si fakt nemůžeš diktovat, že „tohle je moc velký“, je totiž dost možný, že to byl jedinej volnej byt a pro ně vlastně jediná možnost, jak to vyřešit. Což samozřejmě nikdo z nás neví, ale odsoudit je za to dovede spousta lidí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.9.14 09:41
@kate02 píše:
Dostat byt s 15tisícovým nájmem je výhra. :palec: A v 1+1 (nebo teda v menším bytě) byli proto, že prodali rodinnej barák, kde bydleli před tím… :think: :nevim:

Bydlím v městském bytě takže vím jak to je. Určitě berou příspěvek na bydlení + všelijaké výhody, takže tím bych se neoháněla. Stát jim to zacvaká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.9.14 09:46
@chipsa píše:
Bydlím v městském bytě takže vím jak to je. Určitě berou příspěvek na bydlení + všelijaké výhody, takže tím bych se neoháněla. Stát jim to zacvaká.

Ale určitě ne všechno… Strop pro příspěvek na bydlení mají nějakejch 13 tisíc, ale reálně platí o dost víc… ;) Na hmotnou nouzi to u nich asi nebude… Takže zas tolik peněz nedostanou… :think: ;) Možná tak ještě přídavky na děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.9.14 09:46
@jája428 píše:
ale dyt je nikdo neodsuzuje za to, jaký dostali byt.ale ty tu pises, že byt za 15 tisíc není žádna výhra. ano, ale jen pokud by to meli platit z vlatní kapsy.tak to ale urcite není, platí to za ně někdo jiný

A ty bys tak chtěla žít? :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.9.14 09:50

Ze sociálních dávek:) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
22.9.14 09:52

Ja bych chtela videt, kolik partneru/manzelu by zvladlo uzivit 6 deti, respektive 8 clennou rodinu a z toho teda najednou 5 malych deti, ktere potrebuji vse petkrat :? Ne kazdy se muze spolehat na pomoc bohatych pribuznych a nema uspory, z nichz by mohl cerpat. Uz jsem to tu nekde psala, ze patercata se prece nerodi kazdy den, je to naprosto vyjimecne, tak snad neni neusnosne, aby tahle rodina neco dostala (at je bila, cerna nebo pruhovana), protoze to musi byt tak sileny zaprah, ze si to vetsina lidi asi nedokaze ani predstavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.9.14 09:57

Vůbec to není o tom že by někdo někomu záviděl kočár.. Ale prostě je to tak že když se bílý občan dostane do problému a příjde na sociálku požádat o pomoc, sociálka mu ukáže dveře! A natvrdo mu řeknou, že to že si zplodil děti je jeho problém. Takže bílý občan si musí poradit sám..
Jakmile příjde na sociálku barevný občan s deseti potomky, dostane všechno. No a to je ten problém ve spravedlnosti na který reaguje veřejnost. Strašná nespravedlnost! Proč se tady neměří všem stejně a dobře se má jen někdo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
22.9.14 10:01
@petasekd píše:
Sledovala a taky je obdivuju:-) :srdce: Deti jsou nadherne :hug: Jen mi bylo smutno z te nenavisti nekterych zlych a zavistivych lidi :,(

z těch lidí co přejí miminkům smrt je mi špatně z toho jak bezcitný a hnusní dokáží být. Haží všechny do jednoho pytle, přitom je to slušná rodina. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
22.9.14 10:02
Je to o tom, co chceš vidět… :jazyk: Prostě cikáni žijící z dávek jsou problém, bílá rodina na dávkách jsou chudáci, kterým nic jinýho nezbylo, no… :-) :nevim:

Ono jde o to, jaká procentuální část „bílých“ lidí žije z dávek a jaká procentuální část „černých“ žije z dávek. To je to, co lidem vadí. V každý společnosti se najde někdo, kdo dávky potřebuje, zneužívá je apod. Je ale alarmující, kolik procent „černých“ je na dávkách. A kdyby tady ten otec šel makat a nebyl doma na dávkách, bylo by to vstřícný gesto těm, který na něj a jeho rodinu platí (což jsou všichni pracující). A argumenty typu, že je chudák, že má malej plat a nevyplatí se mu to jsou totální kravina, každej si může najít lepší práci. Znám spoustu vyučených (kuchařů a nejen kuchařů, lidí jen s výučním listem) a jak se umí otáčet a kolikrát ani nedělají v oboru, na kterej studovali. ale prostě na sobě začali makat, nebáli se a dělají něco novýho. O tom to je. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.9.14 10:03
@Denisacek84 píše:
z těch lidí co přejí miminkům smrt je mi špatně z toho jak bezcitný a hnusní dokáží být. Haží všechny do jednoho pytle, přitom je to slušná rodina. :,(

No tak tohle je už přehnané, nikdo nikomu smrt nepřeje. Ale veřejnost reaguje na rozdíly ve spravedlnosti. Tak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
22.9.14 10:06
@chipsa píše:
Vůbec to není o tom že by někdo někomu záviděl kočár.. Ale prostě je to tak že když se bílý občan dostane do problému a příjde na sociálku požádat o pomoc, sociálka mu ukáže dveře! A natvrdo mu řeknou, že to že si zplodil děti je jeho problém. Takže bílý občan si musí poradit sám..
Jakmile příjde na sociálku barevný občan s deseti potomky, dostane všechno. No a to je ten problém ve spravedlnosti na který reaguje veřejnost. Strašná nespravedlnost! Proč se tady neměří všem stejně a dobře se má jen někdo???

Než budete psát takové bláboly tak si nejdřív něco prostudujte a zjistěte. Píšete naprosté blbosti. Mám dvě BÍLÉ kamarádky, které se dostlali do existenčních problémů a sociálka krom toho, že jim sehnala byt, tak zaplatila vybavení, pračku, ledničku a podobně. Opravdu mě baví ty ovčí názory některých lidí, kteří ani nevědí jak to opravdu chodí. Navíc mám v rodině duševně nemocnou a krom toho, že jí sociálka platí byt tak i pomáhá jinak a je bílá žádná romka.Ale to je jedno, každý kdo chce být hnusný tak je a fakt ho nezajmaj.Pak se ukazují takové ty lidi, které bych já osobně kopla do prdele.Mezi náma jak někteří rádi říkaj jsou taky fetky, bezdomovci a jiný ksindl, ale nejsou černý tak to nikoho netrápí asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
22.9.14 10:20

@KlaraBoch S tímto naprosto souhlasím. Ano, jedna věc je to že stát živí plno lidí co pracovat nikdy nepůjdou a znám plno takových bílých co v tom umí chodit a je mi z nich blivno, navíc když nevycházejí, uvažují o dalším dítěti, že bude víc dávek - má zkušenost s bílými. Romy nemám ráda, mám s nimi taky špatnou zkušenost. Ale druhá věc je opravdu to, která rodina i kdyby oba pracovali je schopna z platů uživit tolik dětí stejného věku + další dítě?
To, že na dávkách by měl ten chlap třeba víc než v práci je zase problém státu, že se tu to tolika lidem vyplatí, nepracovat a brát a brát. A pokud si spočítají že mají stejně, ne-li víc a navíc tatínka k ruce, tak je to jasná volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
22.9.14 10:28

@jája428 To asi ano. Ale upřímně kdo z většiny by takto nejednal? V kůži maminky by nechtěl být nikdo, sama s tolika dětmi, ok s babičkou, která ale myslím taky časem leze na nervy že…
Nevím, já nemůžu říct tak ani tak. nedávno byl manžel cca 4 měsíce na pracáku, protože hledal práci, na pracáku nikdo nebyl nijak vstřícný, tvářili se že na nic nemá nárok a my jsme takoví, že než se někde dohadovat, tak hold padly úspory aby se to přežilo. Věřím že mít jinou barvu kůže, tak má při první návštěvě hafol papírů a doporučení na co má nárok a co kde vypsat… Zase ale dlouhodobě být takto, řešit bych to nějak musela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí