Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9450
22.9.14 21:42

Tak když bych se vsituovala konkrétně do jejich situace.

Doma jedno tříleté, paterčata se narodily. Muž - přítel, dělá za desítku někde v marketu.

Jaký je rozdil v romech a nás?

Nárok na příspěvky máme všichni stejné, v té dané situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
22.9.14 21:58

@jája428 já reaguji na to, co tady píšete vy, tady se mluví pořád o tom, že jsou to Romové a o tom, jak Romové vše dostávají zadarmo a vy ostatní se chudáci nadřete… Sama jsi s několika takovými příspěvky souhlasila. Já za sebe v tom rozdíl nedělám, nemyslím si, že by v tomhle měli Romové nějakou výhodu, spíš naopak, protože se dennodenně setkávají s lidmi jako jsi ty, kteří je hned hodí do jednoho pytle s vyžírkami a nemakačenky.
A nepřispěla jsem jim nic, v době, kdy rodila ona, tak jsem rodila i já, takže jsem to vůbec nezachytila a nevěděla o tom. No a teď čekám, co se z toho vyvine a v jaké teda situaci jsou, sbírám informace a když uznám za vhodné, že pomoc ode mě potřebují a bue využita správn, pak přispěji, když ne, tak nepřispěji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.9.14 23:05
@barca77 píše:
Tohle není nespravedlnost, tohle je totální žblecht pramenící z tvého rasismu. Ty jsi tuhle situaci opravdu zažila? Byla jsi na úřadě a prosila o pomoc a oni ti ukázali dveře?
Kdyby se narodily paterčata bílé rodině, tak jim všichni nadšeně pomáhají a všichni jsou rádi, že přibylo tolik bílých Čechů najednou, firmy by se předháněly, kdo jim co zasponzoruje a byla by to úplně jiná písnička. Určitě by se nestalo to, co té firmě, která darovala kočárky. Romové když něco dostanou zadara, tak už polovina našeho ušlápnutýho národa kejhá, jaká je to nespravedlnost.A mimo jiné, vy, které tu nadáváte na otce paterčat, že momentálně nechodí do práce - a vy nejste/nebyly jste na sociálních dávkách? Mateřská, rodičák… to je úplně to stejné přece. Oni mají doma 6 dětí, zákon o pomoci paterčatům bohužel neexistuje, koukněte na Sama doma, kde nemusíte luštit, který bulvár si o vymyslel, ale uslyšíte to přímo z úst ředitelky nadace vícerčat a samotných rodičů - v době, kdy otec rodiny odešel z práce mělo zrovna všech 6 dětí neštovice. V červnu, kdy se ten pořad točil, měli jedinou pomoc a to pečovatelku na 4 hodiny denně! Emimino je plný zoufalých matek, které mají 1 dítě a nejsou schopné si ani umýt hlavu, tak si to představte se 6 dětma. To se prostě nedá zvládnout. Už jenom ty noci. Podle mého to, že otec zůstal doma a pomáhá s dětmi, je naprosto logické a podle toho, co říkali v tom pořadu, tak jakmile se situace trošku uklidní, tak půjde zase do práce a už se na to oba těší. NO bodejť by ne, který normální chlap by chtěl raději být doma s tolika dětmi a manželkou + tchyní na zabití k tomu.

Víte co by mě zajímalo? Kdo vlastně vymyslel ten zkreslující pojem rasismus, který neříká vůbec nic? Ano sociálka mě ukázala dveře. Bylo to v době když jsem přišla o práci, prokazatelně jsem sama žila v bytě. Nemohla jsem sehnat novou práci, neměla jsem ani na jídlo. Sociálka mě nedala nic s tím že jsem si měla šetřit. Z čeho jsem měla šetřit? To mě nebyli schopni říct. Neměla jsem z čeho zaplatit nájem, nezajímalo je to, nedali mě ani příspěvek v hmotné nouzi. Mě se to nelíbilo, odvolala jsem se a oni mě příspěvek uznali. A hádejte koli:) 200Kč..Vůbec je nezajímalo že jsem platila nájem kolem 5000Kč :zed: Nechali mě v tom, at si poradím sama. Takže po této zkušenosti nemám iluze o našem sociálním systému. Kdo se dostane ne svoji vinou do problémů, ukážou mu dveře. Jiným zase dají všechno. Tak to tady v ČR chodí a nikdo mě to nevymluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
22.9.14 23:12

@jája428 To je tvůj odhad nebo nějaké oficiální údaje?

Žít z existenčního minima 2 200 Kč je fakt záviděníhodná situace… U nás si tihle „vyžírkové“ tak strašně na státu mastí kapsu, že jim ještě za to stojí prohrabávat popelnice kvůli jídlu a oblečení. Určitě to dělají proto, že neví, co s těma haldama peněz, které si vyřvali na sociálce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.9.14 23:16
@chipsa píše:
Víte co by mě zajímalo? Kdo vlastně vymyslel ten zkreslující pojem rasismus, který neříká vůbec nic? Ano sociálka mě ukázala dveře. Bylo to v době když jsem přišla o práci, prokazatelně jsem sama žila v bytě. Nemohla jsem sehnat novou práci, neměla jsem ani na jídlo. Sociálka mě nedala nic s tím že jsem si měla šetřit. Z čeho jsem měla šetřit? To mě nebyli schopni říct. Neměla jsem z čeho zaplatit nájem, nezajímalo je to, nedali mě ani příspěvek v hmotné nouzi. Mě se to nelíbilo, odvolala jsem se a oni mě příspěvek uznali. A hádejte koli:) 200Kč..Vůbec je nezajímalo že jsem platila nájem kolem 5000Kč :zed: Nechali mě v tom, at si poradím sama. Takže po této zkušenosti nemám iluze o našem sociálním systému. Kdo se dostane ne svoji vinou do problémů, ukážou mu dveře. Jiným zase dají všechno. Tak to tady v ČR chodí a nikdo mě to nevymluví.

Ale jde o to vědět na co máš v té situaci nárok atd. A to tihle lidi moc dobře ví, proto si to taky vyřvou… ;) Úřednice jim nemůže nic „přiklepnout“ sama jen tak, pokud na to nemají podle pravidel nárok, to si uvědom… ;)

Není nic těžkýho prolézt si portál sociálky, podívat se, na co bys měla nárok a vypočítat si, kolik to bude dělat… ;) Ne tam jít s tím, že „něco chci“…

Já si říkám, že je to šílenej paradox, oni ti cikáni nejsou tak blbí, ani líní… V sociálních dávkách se moc dobře vyznají, šrot nám tady vozí pod oknama xkrát denně (a musí se s tím nadřít víc než dost)… Takže všechno je to o té motivaci. ;)

Problém většiny dávek od sociálky je v tom, že se posuzujou příjmy zpětně… Takže když někomu najednou vypadne příjem má smůlu ne proto, že je „bílej“, ale protože prostě nesplňuje podmínky. Příjmy mu posoudí zpětně, když vydělával, no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
22.9.14 23:17

@chipsa A proč ti zamítli podporu v nezaměstnanosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.9.14 23:19

V té době jsem byla po maturitě a měla jsem za sebou pár měsíců v první práci. Takže na podporu jsem neměla nárok, byla jsem tedy závislá na sociálce která mě v tom natvrdo nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.9.14 23:22
@chipsa píše:
V té době jsem byla po maturitě a měla jsem za sebou pár měsíců v první práci. Takže na podporu jsem neměla nárok, byla jsem tedy závislá na sociálce která mě v tom natvrdo nechala.

Jenže ony si ty úřednice prostě ty pravidla z prstu nevycucaj… ;) Je to nějak nastavený a buď pravidla splňuješ, nebo ne… :-) Není to o barvě… Pokud by byla cikánka ve stejné situaci jako ty, nedostane taky nic… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
22.9.14 23:33

@chipsa No jo, ale to by za téhle situace dostala to minimum co ty i občanka jiné barvy pleti (hodnotí se vzdělání, zdravotní stav, bydliště… prostě všechny skutečnosti, které můžou mít vliv na to, jestli je člověk schopen si vlastními silami opatřit příjem nebo ne).

Věř mi, že jsou na tom lidi mnohem hůř. Na „vyžírky“, co žijí z existenčního minima, nenadávám už jen z toho principu, že bych nikdy nechtěla skončit tak, jako oni. Ty jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
23.9.14 08:09

Nesoudím nikoho podle toho, jestli má fialovou nebo modrou barvu kůže..O tom to vůbec není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
23.9.14 09:02

@chipsa ale přitom říkáš, že Romové dostanou veškerý dávky a podporu, zatímco ty jsi nedostala nic.. to u tebe není souzení podle barvy pleti? Objektivní fakt, že ty jsi nic nedostala, protože jsi prostě měla čerstvě po maturitě, tě stejně nepřesvědčil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.9.14 09:15
@jája428 píše:
a to je myslím spatne. koukat se na lidi stejne. nekdo pracuje celej zivot, v padesati dostane vyhazov a smula a stat na nej kouka tak, jak kdyby nepracoval nikdy, teda poté co vycerpá podporu. stejne tak ženská, co deset let pracuje, pak najednou praci nemá, otehotní a nemuze si vybrat ani delku rodicaku? proboha proc? :nevim: nekde jsem cetla nazor, že je to proto, aby vyzirky nemely deti co dva roky a nepobiraly tech 11500. :nevim:

Proč? Protože to je pro stát výhodnější… ;-) Protože když pak ta ženská má dítě po třech letech, část peněz jí „propadne“ atd. :-)

Já netvrdím, že sociální dávky jsou nastavený stejně… Jen tvrdím, že podmínky jsou pro každýho stejný, takže vykřikovat, že „cikáni si vyřvou všechno a na mě se sociálka vykašlala“ je prostě mimo mísu… :nevim: I když chápu, že se to dotyčnejm nehodí do kapsy… :nevim: ;)

Mimochodem koukala ses na to, co všechno dostaly první československý čtyřčata? A první ryze český? :-) Nebo radši ne, protože bys musela uznat, že to, co dostala tahle rodina, je v podstatě „normální“? ;-)

První čtyřčata narozený v ČR:

Na počest Ondráčkových se tedy při jejich propuštění z porodnice konala slavnost za přítomnosti televizních kamer a mnoha sponzorů. Mladé rodině to »vyneslo« kromě kočárků, postýlek a auta také bezplatné zásobování kojeneckou vodou, sunarem a pracími prášky. »Tři roky jsem také nemusela kupovat oblečení. Město nám pomohlo s bydlením a se zdravotní sestrou, která mi s dětmi pomáhala. Ze zákona máte nárok na ošetřovatelku pouze jeden rok, havlíčkobrodská radnice platila paní Součkovou další dva. Byly to skvělé berličky! Nemám maminku, paní Součková mne učila vařit, starat se o děti, o domácnost.« Jen čtyři děti nakrmit, obléknout nebo uspat je sportovní výkon, dvěma rukama neproveditelný. A co teprve, když přijde obyčejná angína? »Stačí, když stůně jedno dítě. Co si počít s těmi ostatními? Dnes už nemám po ruce nikoho, kdo by je vzal na procházku…«

Zdroj: http://revue.idnes.cz/…lidicky.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
23.9.14 13:16
@barca77 píše:
@petramrk no ale sama jsi to přesně napsala - to není o Romech a barvě pleti, ale o přístupu a schopnosti/žaludku si něco na úřadě vyřvat. Mně se to taky nelíbí, taky nemám ráda vyžírky, ale zkrátka nesouhlasím s tím, že to je doména čistě Romů a že chudáci bílí, co by tak rádi pracovali, ale zrovna se nic v okolí neobjevilo, tak že s těmi stát zamete…

no právě s tím souhlasím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
23.9.14 14:17

@petramrk no tak pak se nestyď za označení, že jsi rasistka a raději si to včas přiznej, můžeš stihnout ještě pár pochodů s DS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
23.9.14 19:02
@Rolin píše:
Jaká pravda? Po netu koluje spousta haoxů, např. velmi populární je ten, jak se Romům vypočítává důchod z průměrné mzdy. Už byl několikrát vyvrácen a přesto se v „široké veřejnosti“ najde zhruba tak milión blbců, kteří mu nadále věří. Viděla jsem pár záběrů z ubytoven, takže jestli jim „široká veřejnost“ závidí tenhle život, tak to je s „širokou veřejností“ dost špatný :think:. Jinak největší profit na sociálních dávkách mají v současnosti bílí majitelé ubytoven, kterým stát posílá příspěvky na bydlení rovnou na jejich účet :zed:. Ale to už je off topic, nechci tu zaplevelovat diskuzi.
:pankac: :pankac: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky