Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Menora píše:
Pokud ale vím, tak RP je brán jako náhrada ušlých výdělků pro matku, nikoliv jako příspěvek na dítě, takže se na jejich počet ohled nebere.
no to asi jo, ale pokud by to tedy bylo bráno jako náhrada ušlých výdělků, tak jak to, že je RP pro všechny ve stejné výši (myslím tu celkovou sumu, která se dá čerpat 220tis.), vždyť přeci každý matka má výdělek jiný, a některá před porodem vůbec žádný… podle výdělku se přeci posuzuje výše peněžité dávky v mateřství (první půl rok) ![]()
@Rolin píše:
No minimálně tři čtyři roky na to spoléhají VŠECHNY rodiny.
Naše rodina tedy určitě ne. Jít do mimina a nemít našetřeno?
Bláznovství. Takže já na stát rozhodně nespoléhám, tak nepiš VSECHNY ![]()
@krtek7489 píše:
Naše rodina tedy určitě ne. Jít do mimina a nemít našetřeno?
Bláznovství. Takže já na stát rozhodně nespoléhám, tak nepiš VSECHNY
Nezlob se, ale dosud jsem neznala nikoho, kdo by odmítl rodičovský příspěvek. Jsi první.
Edit: Taky jsem dosud neznala nikoho, kdo by si preventivně šetřil na paterčata
. My měli našetřeno na jedno dítě, dvojčata bychom dali dohromady, trojčata už by byl problém, na víc bychom neměli a sháněli bychom taky sponzory. A to jsme průměrná „středostavovská“ rodina
.
Příspěvek upraven 24.09.14 v 13:16
Jinak je mi jedno, že jsou to cikáni, vypadají, že jsou z těch slušných, on pracuje. Co mi na tom vadí je to slečny neustálé stěžování, že očekávali větší pomoc, že je to málo atd… Měla jsem možnost je vidět ve snídaní s novou, jak jim byl rok. A jenom stěžování, žebrání, stěžování a žebrání, až jí pak museli ke konci utnout, protože se to fakt nedalo poslouchat. Chápu, že 5 mimin je k zbláznění, ale to, že jsou to cikáni, je pro většinu lidí velký problém. Být to bílá paterčata, byla by situace úplně jiná ![]()
@Rolin píše:
Nezlob se, ale dosud jsem neznala nikoho, kdo by odmítl rodičovský příspěvek. Jsi první.
Ale ty jsi napsala, že 3,4 roky se na něj všechny rodiny spoléhají. Pro mě je to pár korun, kapka v moři, rozhodně se na to nespoléhám a máme našetřeno.
@crazyidea píše:
myslím si to samé.
rodičovský příspěvek ve stejné výši, pro jakákoli vícerčata jako je pro jedno narozené dítě, je podle mě pěkný nesmysl. vždyť náklady se liší opravdu přiměřeně k tomu, kolik se najednou narodí dětí.
Je to nesmysl..Švagrová má dvojčata a teda měli co dělat, e jedním rodičákem..
@Rolin píše:
Nezlob se, ale dosud jsem neznala nikoho, kdo by odmítl rodičovský příspěvek. Jsi první.Edit: Taky jsem dosud neznala nikoho, kdo by si preventivně šetřil na paterčata
Příspěvek upraven 24.09.14 v 13:16. My měli našetřeno na jedno dítě, dvojčata bychom dali dohromady, trojčata už by byl problém, na víc bychom neměli a sháněli bychom taky sponzory. A to jsme průměrná „středostavovská“ rodina
.
Asi tak neznám nikoho kdo by 220 000 odmítl davka sociální to je s povinna není takže všechny co máme děti jsme soc. vyzirky
![]()
@krtek7489 píše:
Ale ty jsi napsala, že 3,4 roky se na něj všechny rodiny spoléhají. Pro mě je to pár korun, kapka v moři, rozhodně se na to nespoléhám a máme našetřeno.
Tak to já jo, mít a nemít v rodinném rozpočtu 7 600 Kč měsíčně po dobu tří let je docela rozdíl. Zvlášť když se splácí hypotéka.
@Rolin píše:
Tak to já jo, mít a nemít v rodinném rozpočtu 7 600 Kč měsíčně po dobu tří let je docela rozdíl. Zvlášť když se splácí hypotéka.
U nás to jsou 2 větší nákupy. I když snažím se šetřit
Ráda bych stáhla výdaje za jídlo o polovinu, hrozně prožereme ![]()
@Rolin píše:
Souhlasím..Taky máme hypotéku ![]()
Ahoj holky můžu se k vám přidat? Nečetla jsem úplně vše, některé názory mám stejné s některými nesouhlasím, ale o tom to je.
Předně bych nikdy s rodičema paterčat neměnila. Nechápu zlost lidí ohledně darů pro ně. Myslím že ani fyzicky, ani finančně to nemůžou sami zvládnout. A nikdo kdo nevydělává aspon 100 tis. měs. se na tuto situaci ani nemůže zabezpečit předem.
Souhlasím s dary, souhlasím s pomocí at to jsou romové nebo nebo ne. Jejich smůla je že to romové jsou. Chápu i souseda pokud měli problémy už s nějakýma romama, tak že má obavu. A upřímně 6 řvoucích dětí bych za sousedy taky nechtěla. Občas lituju naše sousedy a to máme děti jen 2 a domek
.Ale je pravda, že to přehnal. S okny souhlasím, že by mělo město udělat i jim, ale zbytečně to hrotil.Ted by mě zajímal jeho názor, po nějakém uplynulém čase kdy vedle sebe bydlí, né před tím než se tam pořádně nastěhovali. Jinak já si neumím ani představit, že by na to měli někdy vůbec zůstat sami-myslím alespon finančně. Sice si děti udělali sami, ale chtěli jen jedno k prvnímu synovi.Moc mě přišlo sympatický jak šla maminka na sterilizaci.Je vidět, že je soudná. Ale je pravda, že k ní mám také výhrady. Příjde mi až moc taková smělá, nebo jak to mám jinak vyjádřit. Chtělo by to aby si našli dlouhodobého sponzora, ale aby nenatahovali jen ruce.Aby se také starali, to je trošku riziko, ale myslím, že to není jen u romů. Je to u každého. A upřímně jim nezávidím, protože dokud budou dostávat budou pořád pod drobnohledem co si koupili, kam šli, jestli se tam náhodou moc nebavili atd. Doufám, že mě všichni pochopí jak to myslím.
@Edita27 píše:
S okny souhlasím, že by mělo město udělat i jim, ale zbytečně to hrotil.
Jemu nikdo likvidací jeho dětí nevyhrožoval, jeho rodina není medializovaná, tak nechápu, proč by chtěl fólie do oken.
@Bethuska píše:
Souhlasím s tebou skoro ve všm, kromě pana souseda.Jemu nikdo likvidací jeho dětí nevyhrožoval, jeho rodina není medializovaná, tak nechápu, proč by chtěl fólie do oken.
Buď je chtěl udělat také jako ochranu, když bude jejich soused a bydlí v přízemí, jak jsem pochopila. A nebo je to jen takového to „proč oni a proč ne já“
.
@Bethuska No protože podle mého názoru ti lidi, kteří hážou zápalné lahve do okoen nejsou mentálně moc vpořádku a můžou se isplést a hodit to vedle, Když těch oken bývá v panelácích víc než v RD.
@Bethuska Já ze začátku taky nevěděla proč jako, ale zase je fakt, že jestli bydlí někde ve vedlejším bytě, tak se někdo může splést a hodit něco jemu. Bohužel on to podal stylem - když mají oni já chci taky.