Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radúna Je to marný. Už jen vysvětlit někomu že 5 dětí naráz si člověk cíleně neudělá…
@radúna Taky nechápu…, i když kupř. po jedné diskuzi, kde řada matek psala, že přejí šestiletému klukovi, aby z něj pes trhal kusy masa, se vlastně ani ničemu nedivím…
Na dokument jsem se těšila-jeho forma není moc štastně udělaná, ale myslím, že ted už se to začne víc točit kolem starosti o děti a bude to z pohledu diváka zajímavější, protože představa starosti o pět dětí je děsivá ![]()
Pokud jde o pomoc od druhých lidí…jsem názoru kdo chce ať dá, kdo nechce ať si nechá…nebudu někomu zazlívat, že se tak rozhodl. Asi tady platí pravidlo přej a bude ti přáno. To, že jim někdo dal kočárky a věcičky to jim pomůže stejně ted, pak už se z slehne zem a bude to jen na nich a na státě.
@Rolin píše:
@radúna Taky nechápu…, i když kupř. po jedné diskuzi, kde řada matek psala, že přejí šestiletému klukovi, aby z něj pes trhal kusy masa, se vlastně ani ničemu nedivím…
@chipsa jsi hloupá a závistivá..Pleteš dvě odlišné věci..furt tu meleš něco o sociálce, přitom rodičovský příspĕvek mají jen jeden, to co dostávají od lidí jsou sponzorské dary, chápeš? K tvému rasismu se radši nevyjadřuju.. ![]()
@radúna píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
Ta diskuze se týkala mediálně propírané kauzy, jak parta kluků házela kamení po psech, jeden (fena chránící štěňata) se dostal ven z kotce a vrhl se na toho, který utíkal nejpomaleji. Pak se profláklo, že dotyčná parta byla z nedaleké ubytovny a už s tím klučinou měl málokdo slitování, byť bojoval v nemocnici o život… Ale to je taky off topic.
@Silwinka87 píše:
@chipsa jsi hloupá a závistivá..Pleteš dvě odlišné věci..furt tu meleš něco o sociálce, přitom rodičovský příspĕvek mají jen jeden, to co dostávají od lidí jsou sponzorské dary, chápeš? K tvému rasismu se radši nevyjadřuju..
myslím si to samé.
rodičovský příspěvek ve stejné výši, pro jakákoli vícerčata jako je pro jedno narozené dítě, je podle mě pěkný nesmysl. vždyť náklady se liší opravdu přiměřeně k tomu, kolik se najednou narodí dětí.
@Rolin píše:
Ta diskuze se týkala mediálně propírané kauzy, jak parta kluků házela kamení po psech, jeden (fena chránící štěňata) se dostal ven z kotce a vrhl se na toho, který utíkal nejpomaleji. Pak se profláklo, že dotyčná parta byla z nedaleké ubytovny a už s tím klučinou měl málokdo slitování, byť bojoval v nemocnici o život… Ale to je taky off topic.
To si pamatuju, to jsem možná ve zprávách viděla.
. Zvíře se postavilo nad člověka…co k tomu víc dodat. Ale to je taky OT, pardon.
Souhlasím s tím, že ten dokument není dobře udělaný, je setříhaný hrozně tendenčně a vlastně nezajímavě. Ve všech dílech omílají rasismus, Sašina matka neustále mluví o tom, jak Sašina přítele nemohli nikdy vystát (a nyní ho tolerují jen kvůli Saše a dětem), protože jim vzal jejich princeznu, ale v ukázce přištího dílu ho nazývá svým synem, pořád jsou tam stejné scény stěhovaní/montování nábytku atd. Zcela narovinu musím říct, a to nejsem rasistka, že mě některé momenty vytočily, ale přikládám to prostě špatnému střihu.
Jednu obrovskou pravdu tam řekla sama Saša - kdo z těch lidí, kteří je pomlouvají, by si to s nimi chtěli vyměnit? Myslím, že nikdo.
@crazyidea píše:
myslím si to samé.
rodičovský příspěvek ve stejné výši, pro jakákoli vícerčata jako je pro jedno narozené dítě, je podle mě pěkný nesmysl. vždyť náklady se liší opravdu přiměřeně k tomu, kolik se najednou narodí dětí.
Pokud ale vím, tak RP je brán jako náhrada ušlých výdělků pro matku, nikoliv jako příspěvek na dítě, takže se na jejich počet ohled nebere.