Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@snee Sleduji, otevře mi to oči. Je fajn, že se našli lidi, kteří jim pomohli. Budou to mít ale ještě hodně těžké.
Rodině fandím, jsou to slušní lidé píšu lidé, protože protože pokud je někdo slušný nerozlišuji jestli je barevný nebo ne.Pro mě jsou všichni lidi stejní a přeji jim aby se jim dařilo dobře a pevně věřím, že se najdou i normální lidi, kteří jim pomohou i nadále. Je smutný číst názory na sociálních sítích o tom, jací jsou či nejsou, když je nikdo ani pomalu nezná a soudí jen podle barvy pleti.Ta miminka ještě ani nemají nic za sebou a už se najdou tací, kteří je uražejí že to budou další nemakačenko a podobně. Lidi už se nad sebou zamyslete a přestaňte řešit barvu pleti, ale charakter a člověka jako takového. Když musím na ÚP pro potvrzení, tak tam je spousta jak se tu rádo píše dost bílého ksindlu s očima jako tenisáky, ale jak zde někdo napsal je bílej tak je to ksindl druhé kategorie, ale přitom člověk jako člověk nebo ne? Navíc mám známou a ta pobírá doplatek na bydlení asi 6 nebo 7 tisíc a ještě se tím chlubí, že není žádná soc matka.To je jasný, když zamlčela partnera.Taky zneužívá dávky tím se pro mne osobně řadí na stejnou kolej jako o těch co tu píšete.
Hlavně nejvíc řve jak jsou cikáni hrozný příživnici. To si pak člověk myslí svoje.
@chipsa píše:
V té době jsem byla po maturitě a měla jsem za sebou pár měsíců v první práci. Takže na podporu jsem neměla nárok, byla jsem tedy závislá na sociálce která mě v tom natvrdo nechala.
tak logicky jsi neměla nárok. K tomu aby jsi mohla brát podporu musíš mít odpracováno. Za mého mládí po škole to byli 2 roky, taky jsem neměla nárok na podporu, ale brala jsem něco málo ze sociálky a žiju.
@jája428 píše:
srovnej to s rodinou ctyrcat, ti nedostali nic, nikdo o nich poradne nevedel, takže podobne reci, jako že kdyby to byla bílá rodina atd si radsi nech
Nutno podotknout, že bílá rodina čtyřčat měla možnost také dostat byt, ale odmítla a odmítla tato rodina i veškerou pomoc.Tak bych řekla, že to je jejich problém. Já bych pomoc neodmítla rozhodně.
Je teda fakt a to nemůže nikdo popřít že kolem rodiny čtyřčat tolik povyku nebylo, ani se o nich nenatáčí dokumenty. Jakoby zmizela ze světa jen proto že má čtyřčata, zatímco druhá rodina je zajímavější tím že má paterčata. Přitom miminka mají stejné potřeby. Takže je to fér znevýhodnovat rodinu čtyřčat jen proto že má o jedno dítě mín?
@chipsa Ale o to právě jde, že mají o jedno dítě víc. Čtyřčat se narodilo u nás již několik, paterčata jsou unikát.
Aha, takže když se narodí šesterčata tak jen proto že budou unikátní, tak si zaslouží víc pozornosti než rodiny s menším počtem dětí?
@chipsa píše:
Aha, takže když se narodí šesterčata tak jen proto že budou unikátní, tak si zaslouží víc pozornosti než rodiny s menším počtem dětí?
Ano, přirozeně počatá šesterčata by si zasluhovala pozornost nejen na domácí scéně, ale i v zahraničí. Vítej v 21. století
. Jinak dokument o čtyřčatech taky byl, vysílala ho tuším kdysi dávno ČT. Pokud jde o pozornost, která byla věnována prvním českým čtyřčatům, viz str. 33 této diskuze
.
@chipsa píše:
Je teda fakt a to nemůže nikdo popřít že kolem rodiny čtyřčat tolik povyku nebylo, ani se o nich nenatáčí dokumenty.
Mám dotaz(-y):
Jsi si jistá, že rodina se čtyřčaty chtěla tolik popularity? Co když ani nechtěli být vidět?
Já to totiž nevím, tudíž nemůžu neustále veřejnost přesvědčovat, že kolem nich nebylo tolik povyku… ![]()
@chipsa píše:
Je teda fakt a to nemůže nikdo popřít že kolem rodiny čtyřčat tolik povyku nebylo, ani se o nich nenatáčí dokumenty. Jakoby zmizela ze světa jen proto že má čtyřčata, zatímco druhá rodina je zajímavější tím že má paterčata. Přitom miminka mají stejné potřeby. Takže je to fér znevýhodnovat rodinu čtyřčat jen proto že má o jedno dítě mín?
Tak logicky o ten,,povyk" asi nestála, ne? Rozhodně ale dostali chůvu na výpomoc atd.To tu náleží každému stejně.. ![]()
@radúna
tak vždyť i rodiče paterčat se nechtěli nijak popularizovat…
@crazyidea píše:
@radúna
Promin, ale působí to přesně opačně.
Zatímco o bílé rodině se čtyřčaty není skoro nic slyšet, tak romská rodina se snaží co nejvíc zviditelnit. Působí to tak, že se jedná spíše o snahu z toho co nejvíc rejžovat, nalákat co nejvíce sponzorů a financí. Nebo snad ne???
@chipsa píše:
Zatímco o bílé rodině se čtyřčaty není skoro nic slyšet, tak romská rodina se snaží co nejvíc zviditelnit. Působí to tak, že se jedná spíše o snahu z toho co nejvíc rejžovat, nalákat co nejvíce sponzorů a financí. Nebo snad ne???
A ty by jsi v jejich situaci o pomoc nestála? Já nad tím teď přemýšlím, jak bych se vlastně zachovala..Protože mít 5 miminek a odmítat pomoc my přijde bláznovství.. ![]()
@crazyidea píše:
@radúna
No, násilím je do TV asi nedotáhl nikdo, ne? ![]()
Ze začátku asi nechtěli, pak se jim to zřejmě rozleželo v hlavě a jsou vidět.
@chipsa píše:
K tvému rasismu radši nic. ![]()
A že se chtějí zviditelnit? A co jako? Dobře ví, že když je bude vidět, bude pomoc. Tobě to tak strašně vadí, že sponzoři jim něco dají? Tobě nedali na sociálce, aha, tak už chápu. Tomu se říká závist, víš?
Mám radu: Zviditelni se taky a požádej o sponzorství svého životního standartu
.
Prosím, ptala jsem se tě na něco, odpovíš? Nebo se bojíš, že nemáš důkazy a plácáš zase nesmysly?
Příspěvek upraven 24.09.14 v 12:03