Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý večer.
Uvítala bych vaše zkušenosti a příběhy, jak jste poznaly, že je vám muž nevěrný.
Nechce se mi prozatím nic dopodrobna rozepisovat, ale mám po deseti letech u svého muže celkem průkazné pochybnosti a zajímalo by mě, jak jste to poznaly vy u svých.
Jen stručně, co se u nás děje. Z ničeho nic mu začal pípat neustále mobil (svádí to na práci, nikdy dřív mu ale z práce nikdo nepsal), mobil má otočen displejem dolů. Bere si mobil všude s sebou, dokonce i do vany a nebo jak si jde jen udělat pití. Byl začátkem ledna na víkendové chatě s kolegy a kolegyněmi, vše začalo od té doby. Najednou má prý i přesčasy. Začal se chovat divně a taky mi i začal vyčítat věci, které jsme vždy měli vyřešené, ale teď mu najednou vadí a jsou překážkou v normálním fungování.
Co mě donutilo napsat tady, tak je poslední zkušenost. Jel dnes do Německa za sestrou na jednu noc, odvážel jí auto, které tady měla v opravě u rodinného technika. Přišla mi zpráva ve znění „Už jedu ťunto, za půl hoďky se vidíme“. Snažil se přes telefon všelijak vymluvit, že to psal sestře, ale k ní to měl 4,5 hodiny. Ta zpráva mi došla 5 minut od chvíle, kdy vyšel z domu. Jeho sestra mi psala, že dorazil (jsme řadu let zvyklé se informovat takto), ale cesta mu trvala skoro 8 hodin.
Pro mě jsou to dostačující důkazy, už jen čekám na nějaký poslední impulz a jdu od něj.
Prosím, napište mi, jak jste to měly vy. Mi je z toho moc smutno, ještě před Vánoci jsme měli ten nejdokonalejší vztah, úžasné sedmileté dítě a jeden víkend v horách to změnil. Ten vztah jsme měli opravdu skvělý. Každý večer jsme si povídali, drželi se za ruku, měli společné zájmy, nikdy jsme se spolu nenudili…
Každopádně nejsem typ ženy, která toto odpustí, nedokážu to. Nedokázala bych s ním už nikdy spát, přitulit se, vím, že setrvat ve vztahu po nevěře by nešlo, v tom mám jasno. Už jen při té představě se mi svírá žaludek.
Je mi to líto, ale myslím, že v tomto případě to je jasný.
Pokud nejsi troll, pak bych si s ním po návratu promluvila, co to má znamenat.
Zapomínáte na jednu věc - pokud ji byl nevěrný na pracovní akci, tak je to nejspíš kolegyně. Jak byste tady zajistili, aby ji nevídal?
A ano, myslím, že žena to pozná, otázka je, jak s tím nevěrník naloží.
Mimochodem - fotkami z akce se nechlubil? Já z takových akcí fotky mám a nemám problém je ukázat manžovi,,
@Anonymní píše:
Odpustit a kolikrát? Jednou ,dvakrát nebo pokaždé a dělat ze sebe pitomce? Já odpustila poprvé ,udělal to podruhé tak šel.Za čas přišel s prosíkem ,že ho to mrzí a chce se vrátit.Vzala jsem ho zpátky a co myslíš,udělal to znova ,tak šel nadobro. Znovu se zkoušel vrátit,prosil,sliboval ,ale já už mu nevěřila. Prosím o zachování anonymu nebo radši smazat .Děkuji
Asi tak. Ono se říká,„jednou nic neznamená, ale dvakrát už je zvyk“.Osobně si nejsem jistá, jestli bych nevěru odpustila i jednou.
Trosku Te povzbudim a kvuli duverne informaci prosim o zachovani anonymu. Chodila jsem s muzem 2 mesice, kdyz jsem zjistila, ze jsem i pres nehormonalni telisko otehotnela. Sok byl obrovsky, az se z toho na nejakou dobu vratil k byvale a chodil s nami obema. Vedela jsem o tom, ale gak nejak nemela silu ani chut ho poslat do haje, opravdu jsem o nej strasne stala a porad stojim. Nejak jsem podvedome vedela, ze bude skvel otcem, ale opravdu do dneska sama nechapu, kde jsem genkrat vzala tu silu. Nedelala jsem mu sceny, nevycitala a nakonec prisel asi dva mesice pred porodem sam, vse jsme si vyrikali a ikdyz z jeho strany to zamilovani prislo az o neco dele tak vam muzu rict, ze stastnejsi jsem nikdy v zivote nebyla. Je to uzasny muz a skvely tata. Dnes je to uz 6 let, jsme svy, koupili jsme baracek a cekame tretiho potomka a jsme opravdu stastny.
@nostress píše:
Je mi to líto, ale myslím, že v tomto případě to je jasný.Pokud nejsi troll, pak bych si s ním po návratu promluvila, co to má znamenat.
@terien píše:
Tak hlavně telefon, pořád pryč z baráku, na mě byl hnusnej, v podstatě jsem byla tak hrozná že by si pes ode mě kůrku nevzal, vyhýbal se sexu. Pak jsem mu do toho telefonu vlezla když spal a druhý den jsem se stěhovala. U tebe je to asi jasné, bohužel.
Mě by zajímalo, proč to ti ubožáci neukončí sami. Že místo čistého rozchodu radši týdny až měsíce hrají divadlo a deptaji, než aby přiznali barvu ![]()
@Lotrinka píše:
UJe hrozně velká škoda, že si lidé nedokážou odpustit a řešit to a hned pálí mosty… Z vývojového hlediska je nevěra přirozená, je neprirozene byl s jedním partnerem… Kvůli smoceni u kolegyně zahodit rodinu… Samozřejmě pokud on by k ní nechtěl odejít… Mělo by se více odpouštět a hledat kompromisy a ne dokonalost. Na 101 % je ti nevěrný… A ještě tak průhledné…
Neodpustila bych, nevěra opravdu přirozená není a pokud sis našla muže, který to tak má, tak je mi to opravdu líto. Říct mi doma ten můj, že nevěra je normální, prohodím ho dverma
naštěstí mám teda normálního chlapa
@terinka4444 píše:
Je to jasné, vyšuk.áví jinde. Víc důkazů ani nepotřebuješ. Jo, srazy a teambuildingy. To je prostě jak zkratka pro jedu si zašu.kat mimo vztah. Strašný. U vás je to úplně jasné, bohužel. Byl si zasouložit s ťuňťou.
Pokud to není troll, pak je to myslím jasné. Ale co mě ještě zarazilo,je to oslovení Ťunťa". To musí být ta milenka nějaká jednoduchá, nebo co. ![]()
@Lalelale píše:
Neodpustila bych, nevěra opravdu přirozená není a pokud sis našla muže, který to tak má, tak je mi to opravdu líto. Říct mi doma ten můj, že nevěra je normální, prohodím ho dvermanaštěstí mám teda normálního chlapa
Tak samozrejme, ze je kravina to co pise. Tvrdit, ze vsichni musi byt neverni a je to biologicky dane, je stejny nesmysl jako tvrdit, ze vsichni musi vrazdit. Ano, pokud by lidi nemeli mozek a ridili se jen instinkty, tak dejme tomu. Ale ono je tezke pripustit, ze dotycny zahnul vedome a v tu chvili mozek vypnul a nemyslel na nasledky. Tak se rekne, ze je to prirozene ![]()
Jinak muj nazor je ten, ze kdo odpusti potvrzenou neveru jednou, dava partnerovi bianco sek na libovolny pocet dalsich never. A musi s tim i pocitat, ze se to bude opakovat.
@Chytrak píše:
Tak samozrejme, ze je kravina to co pise. Tvrdit, ze vsichni musi byt neverni a je to biologicky dane, je stejny nesmysl jako tvrdit, ze vsichni musi vrazdit. Ano, pokud by lidi nemeli mozek a ridili se jen instinkty, tak dejme tomu. Ale ono je tezke pripustit, ze dotycny zahnul vedome a v tu chvili mozek vypnul a nemyslel na nasledky. Tak se rekne, ze je to prirozene
Jinak muj nazor je ten, ze kdo odpusti potvrzenou neveru jednou, dava partnerovi bianco sek na libovolny pocet dalsich never. A musi s tim i pocitat, ze se to bude opakovat.
Asi tak. Ale to sem píšou většinou ty samé nicky. Ony totiž neznají život v páru, kde je celoživotní úcta, empatie a věrnost jako samozřejmost. A běda, když někdo napíše, že jsou si s manželem/partnerem dlouhodobě věrni.
@Lalelale píše:
Mě by zajímalo, proč to ti ubožáci neukončí sami. Že místo čistého rozchodu radši týdny až měsíce hrají divadlo a deptaji, než aby přiznali barvu
No to je snad úplně jasné, ne? Doma má ženu, děti, servis a s milenkou se jen a jen baví a netíží ho vůbec žádné starosti. Pád do reality bývá tvrdý.
@terien píše:
Ale děje se, jenže ne vždycky je nejlepší řešení odchod. A pak je další věc, že většinou má na té nevěře svůj díl viny i ten druhý partner a o to spíš si ten vztah zaslouží minimálně pokus o restart. Jenže to ne každý rád slyší a ještě míň lidí si to připustí.
jsou lidi, kteří mají takové smýšlení, že se chtějí pokoušet o restart, pak jsou lidi, kteří to vidí jako věc, kterou nehodlají překonávat. A na nevěře nemá díl viny ten druhý. Vždycky jen ten nevěrník. Na krizi ve vztahu mají podíl jistě oba, na nevěře jen tem, kdo je nevěrný. A pokus o restart s nevěrníkem zase může chtít jen někdo, ne všichni.
@histep píše:
Bohužel taková je dnešní doba. Nejen ve vztazích. Pokud se cokoliv rozbije, tak to zahodíme a nesnažíme se to opravit. Proč? Protože je to „zahodit a vyměnit“ mnohem jednodušší a lidi jsou líní se o něco snažit.
opravit se dá jen rozbité, ne zničené na padrť, roztříštěné na kousky.
@nostress píše:
Asi tak. Ale to sem píšou většinou ty samé nicky. Ony totiž neznají život v páru, kde je celoživotní úcta, empatie a věrnost jako samozřejmost. A běda, když někdo napíše, že jsou si s manželem/partnerem dlouhodobě věrni.
Souhlas s tebou. Tak vetsina z tech co tu pisi, nezazili nikdy nic jineho ani zadne fungujici partnerstvi, tak si ani nedokazi predstavit, ze to nekomu opravdu funguje. A tobe pak pisou, ze se vychloubas, kdyz pochvalis sveho muze anebo napises jak to mas ![]()
Odpustit a kolikrát? Jednou ,dvakrát nebo pokaždé a dělat ze sebe pitomce? Já odpustila poprvé ,udělal to podruhé tak šel.Za čas přišel s prosíkem ,že ho to mrzí a chce se vrátit.Vzala jsem ho zpátky a co myslíš,udělal to znova ,tak šel nadobro. Znovu se zkoušel vrátit,prosil,sliboval ,ale já už mu nevěřila. Prosím o zachování anonymu nebo radši smazat .Děkuji