Poznaly jste, že vám je partner/manžel nevěrný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
My Melody
27.1.19 15:20
@Chytrak píše:
Tak samozrejme, ze je kravina to co pise. Tvrdit, ze vsichni musi byt neverni a je to biologicky dane, je stejny nesmysl jako tvrdit, ze vsichni musi vrazdit. Ano, pokud by lidi nemeli mozek a ridili se jen instinkty, tak dejme tomu. Ale ono je tezke pripustit, ze dotycny zahnul vedome a v tu chvili mozek vypnul a nemyslel na nasledky. Tak se rekne, ze je to prirozene :lol:
Jinak muj nazor je ten, ze kdo odpusti potvrzenou neveru jednou, dava partnerovi bianco sek na libovolny pocet dalsich never. A musi s tim i pocitat, ze se to bude opakovat.
:palec: Souhlas.
Ale asi by zalezelo od okolnosti. Pokud by me partner systematicky, planovite, vedome podvadel, tak neni o cem.
Pokud by to bylo jednou v nejakem prapodivnem zatemneni mysle…tak snad by to slo. Ale jak se ja znam, asi by to neslo. Nevim. Myslim, ze vztah by uz nikdy nebyl jak predtim.

Příspěvek upraven 27.01.19 v 15:51

• Citovat
  • Upravit
720
27.1.19 15:24
@e-Surfařka
@e-Surfařka píše:
Asi jde hodně i o tu zkušenost z okolí-já mam kolem právě naopak případy,kdy ty rozvodový bitvy hlavně o děti byly hodně tvrdý a děti jsou poznamenaný fakt hodně (i po letech,celkově maj problémy ve vztazích k rodičům,jejich novým partnerům,někteří i k vrstevníkům,návštěvy psychologů),takže z mýho pohledu udělat max.pro děti by bylo „spravení“ vztahu.Ale vůbec si nejsem jistá,že bych to dala.Jsem hodně citově založená,nepřenesla bych se přes tu zradu.Asi bych mu udělala takový peklo,že by šel sám.No snad to nebudu nikdy muset řešit.

Jenomže to jsou dvě různý věci. Ono to není" spravovat, nebo projít peklem při rozvodu". Je to zaprvé „spravovat, nebo se rozejít“ a případně pak „rozejít se lidsky a myslet hlavně na zájmy dítěte, NEBO podlehnout ublíženýmu egu a kopat při rozvodu kolem sebe bez ohledu na kohokoli“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
27.1.19 15:27
@nostress píše:
Asi tak. Ale to sem píšou většinou ty samé nicky. Ony totiž neznají život v páru, kde je celoživotní úcta, empatie a věrnost jako samozřejmost. A běda, když někdo napíše, že jsou si s manželem/partnerem dlouhodobě věrni.

Vystihla si to. :kytka:
Tvrdenie, ze vsetci su rovnaki, vsetci podvadzaju, je obranny mechanizmus tych, ktori su zraneni neverou a tymto sa ubezpecuju, ze nevera je standard a to co sa deje im, je norma a maju to tak vsetci. Alebo druha moznost, si tymto uspavaju svedomie nevernici.

Zaujimavy je tento oplosteny pohlad: „ja to tak mam, tak aj ty to tak musis mat“. Oni odmietaju fakt, ze existuju vztahy, kde je laska. A respekt. A pritazlivost. V takom vztahu je clovek natolko koncentrovany na partnera, ze nema potrebu zahybat.

Příspěvek upraven 27.01.19 v 15:40

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.19 15:47

Napíšu později, netušila jsem, že tady bude tolik příspěvků. Večer si vše v klidu přečtu a napíšu. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
69235
27.1.19 16:12

@e-Surfařka chápu, že tě to irituje a přijde ti to namyšlené. A namyšleně to myšleno není. Jasně že to nemůžeš vědět na 100%, ale třeba já konkrétně jsem si u svého muže jistá, když nemohu napsat na 100%, napišu na 99,9. Kdybych na to měla vsadit obě ruce, ledvinu a všechny své boty, klidně bych to vsadila. Do budoucna nevidím, ale doteď bych to klidně vsadila. Já jsem si jistá na 100%, tebe to rozčiluje, nicméně já s ním žiju, já ho znám, a já vím své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
27.1.19 16:25
@histep píše:
Nikoliv. Psala jsem puvodne o tom, ze dnes je doba, kdy se vse rozbite vyhazuje a neni snaha pokusit se tu rozbitou „vec“ spravit.
Bylo mi odpovezeno, ze nelze spravit neco, co se roztristi na kousicky.
Tak pisu, ze krehka vec se roztristi, pevna vec neco vydrzi. At se jedna o cokoliv, vcetne vztahu.
Nam vztah vydrzel a diky oboustranne snaze o reseni je dnes asi i lepsi.

Není to „se roztříští“, samo se to neudělá, udělá to jeden. Pak záleží jen na tom druhém, co se bude dít. Pevnost vztahu je co? Jenom to, co senese nebo udělá ten druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
27.1.19 16:34
@Maiandra píše:
Tohle taky nechápu a strašně mi to tady leze na nervy. Pokud hovoříme o rozbíjení vztahu, pak pochopitelně rozbíjí podvádějící partner, ne ten, který podvádění netoleruje a ve vztahu pokračovat nedokáže. Stejně jako kdyby jeden chlastal, zničil to on, ne ten, kdo prostě nechce být s alkoholikem. Atd. Taková ta klasika „přece nerozbiju rodinu, když on udělal to a to a já už k němu nemám důvěru“. Přitom v tu chvíli to prostě rozbitý JE a otázka je, zda to podváděný chce anebo může a dokáže odpustit a spravovat.

Vidím to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
27.1.19 16:55
@botl píše:
Není to „se roztříští“, samo se to neudělá, udělá to jeden. Pak záleží jen na tom druhém, co se bude dít. Pevnost vztahu je co? Jenom to, co senese nebo udělá ten druhý.

Presne…jako pevny vztah si predstavuji jinak nez to, ze musim lepit kvuli nevere ;) a taky souhlasim, jak tu nekdo psal…pokud odpustia, partner vidi, ze to jde, takze to udela klidne znova :nevim:

@terinka4444 souhlas, tez manzelovi verim uplne presne :palec: ale s tim tu nepochodime proste :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.1.19 17:02
@Kukacka123 píše:
Presne…jako pevny vztah si predstavuji jinak nez to, ze musim lepit kvuli nevere ;) a taky souhlasim, jak tu nekdo psal…pokud odpustia, partner vidi, ze to jde, takze to udela klidne znova :nevim:@terinka4444 souhlas, tez manzelovi verim uplne presne :palec: ale s tim tu nepochodime proste :mrgreen:

jo, protože jsou beztak pupkatý chlapi, co nemakají a žádná jiná by je nechtěla… to jsem se tu dnes dozvěděla :mrgreen: takže nám nejsou věrní, protože nás milují, ale proto, že nám nemají s kým zahýbat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
27.1.19 17:06

Nemyslím si, že by to všichni udělali zase znovu. může si z toho vzít i ponaučení. A taky ten podvedený by to neměl odpustit hned, ale pěkně to dát nevěrníkovi sežrat. Ať se snazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.19 17:13

Takhle je jednoduché říct jestli bych odpustila nebo ne. Ale když ta situace nastane, tak najednou nikdo neví.

Já nevím jestli bych odpustila. Možná nějaký jednorázový úlet, kdyby si to partner plně uvědomoval a upřímně by ho to mrzelo. Ale jinak asi ne. Nevím. Záleželo by na konkrétní situaci.

Prosím o zachování anonymity. Díky.

• Citovat
  • Upravit
2923
27.1.19 17:47
@Maiandra píše:
@e-SurfařkaJenomže to jsou dvě různý věci. Ono to není" spravovat, nebo projít peklem při rozvodu". Je to zaprvé „spravovat, nebo se rozejít“ a případně pak „rozejít se lidsky a myslet hlavně na zájmy dítěte, NEBO podlehnout ublíženýmu egu a kopat při rozvodu kolem sebe bez ohledu na kohokoli“.

Jenže ovlivnit člověk může jen to,jak k tomu přistoupí on sám.Co udělá ten druhý,nemůže tušit.A někdy to jsou věci,které by do dotyčného nikdo neřekl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
27.1.19 17:49

Já svému manželovi taky věřím, ale nebudu zde tvrdit, že mě nikdy nepovedl. To totiž nemůže vědět žádná z nás. Můj manžel dokonce nechodí do práce jako takového, mám ho hodně doma protože dělá z domů je pánem svého času, na firemní akce nechodí.. Takze tam ho žádná rajda nesbali.. Ale ven s kamarády, do hospody do baru na pánské jízdy jde a co tam se děje neví žádná z nás :) :nevim: jednorázový úlet bych (byť horko těžko) asi kousla.. Ale systematické podvádění to rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
27.1.19 17:54
@terinka4444 píše:
@e-Surfařka chápu, že tě to irituje a přijde ti to namyšlené. A namyšleně to myšleno není. Jasně že to nemůžeš vědět na 100%, ale třeba já konkrétně jsem si u svého muže jistá, když nemohu napsat na 100%, napišu na 99,9. Kdybych na to měla vsadit obě ruce, ledvinu a všechny své boty, klidně bych to vsadila. Do budoucna nevidím, ale doteď bych to klidně vsadila. Já jsem si jistá na 100%, tebe to rozčiluje, nicméně já s ním žiju, já ho znám, a já vím své.

Já bych na to těch 99,…% třeba dala taky.Ale to neni 100%, vědět to druhý partner prostě nemůže, proto mi ta formulace nepřijde na místě. Mimochodem spousta těch, co sázeli obě ruce, by dneska neměla čim jíst. Někdo tomu říká nepřesně jistota, pro mne je to osobní pocit vycházející z jisté namyšlenosti :nevim: (a asi mála odstrašujících případů v okolí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
27.1.19 19:32
@terinka4444 píše:
jo, protože jsou beztak pupkatý chlapi, co nemakají a žádná jiná by je nechtěla… to jsem se tu dnes dozvěděla :mrgreen: takže nám nejsou věrní, protože nás milují, ale proto, že nám nemají s kým zahýbat :mrgreen:

Jooo, taky jsem na to koukala :mrgreen: ale tak kdyz si to nekdo mysli, tak at ze :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí