Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vypada velmi pravdepodobne, ze tomu tak je, ale pockal bych si na dukaz, ktery nelze okecat - je to jen otazka [kratkeho] casu. Pokud je to poprve a vztah predtim vicemene fungoval, asi bych trochu bojoval, vypada to spise jako nahly zavan chemie, ktery nezvladl a ktery nejspise odezni.
@e-Surfařka jo ty mozna bys chtela vedet pravdu, ze te partner podvadi, ale spousta ostatnich ne. Ja to mam stejne jako ty, ale spousta dalsich jsou srabi, nesamostatni, nesebevedomi, pripadne lini jedinci a treba nechteji prijit o pohodicku, komfort, soudit se o majetek, a navic tusi, ze o ne uz by valny zajem u kvalitnejsiho partnera nebyl, tak radsi strpi neveru a tvari se navenek, ze neexistuje. Zaobali to do hezkych reci, kterym treba sami veri, ze to delaji kvuli detem, ale delaji to jen kvuli sobe. Ty rozdily vidis i v tehle diskuzi, nektere tvrdi rozhodne odpustit a pokracovat jakoby nic, nevera je prirozena vec a jine zas ze nikdy, je to neodpustitelna vec a okamzity konec.
Jo a taky souhlasim s terien, ze pokud v dlouhodobem vztahu jeden druhemu odpira sex, tak pokud mu pak druhy zahne, je chyba i na strane odpirajiciho, ale ne kazdy si to prizna.
@Chytrak píše:
@e-Surfařka jo ty mozna bys chtela vedet pravdu, ze te partner podvadi, ale spousta ostatnich ne. Ja to mam stejne jako ty, ale spousta dalsich jsou srabi, nesamostatni, nesebevedomi, pripadne lini jedinci a treba nechteji prijit o pohodicku, komfort, soudit se o majetek, a navic tusi, ze o ne uz by valny zajem u kvalitnejsiho partnera nebyl, tak radsi strpi neveru a tvari se navenek, ze neexistuje. Zaobali to do hezkych reci, kterym treba sami veri, ze to delaji kvuli detem, ale delaji to jen kvuli sobe. Ty rozdily vidis i v tehle diskuzi, nektere tvrdi rozhodne odpustit a pokracovat jakoby nic, nevera je prirozena vec a jine zas ze nikdy, je to neodpustitelna vec a okamzity konec.
Jo a taky souhlasim s terien, ze pokud v dlouhodobem vztahu jeden druhemu odpira sex, tak pokud mu pak druhy zahne, je chyba i na strane odpirajiciho, ale ne kazdy si to prizna.
Naprostý souhlas.. Zvyk, lenost, společný majetek
Takto jsem kdysi podezírala svého přítele a navždy tím nás vztah zkazila. Nevěrný mi nebyl. Jen sám v sobě něco řešil. Mě se to netýkalo vůbec.Nikoho neměl.
Jsem věčný optimista, asi bych potřebovala důkaz. Přesvědčivý. A nemysli, zrovna teď jsem po rozchodu, kdy mě přítel podvedl. On to ale přiznal. Hned po sexu. Smskou. Fuj
Promluv si s ním. V klidu.
@histep píše:
Krehka „vec“ se roztristi na kousky, pevna „vec“ neco vydrzi.
Pevná věc ve smyslu - Ta moje stará něco ustojí?
Dnes je taková zvláštní doba, ten, kdo si najde milenku řekne, " máme na tom, drahá manželko vinu 50 na 50" , dále pak sdělí, „problém máš ty, brouku, ne já, záleží na tobě, jak se k tomu postavíš“ a závěrem „pokud se rozvedeš, neseš vinu za rozpad manželství ty“.
@xiaxxx píše:
No divne je, ze to zacalo v lednu a on se hned takhle proflakne spatne poslanou smskou. Bere si schvalne mobil na zachod. Prescasy… Jako by chtel, aby manzelka to podezreni mela
. Treba ji jen chce donutit zarlit
![]()
.
Jo prekvapive nekdo je blbec a nekomu je uplne jedno, jestli se to provali nebo ne. Bud se mnou zustane (viz diskuze tady) a bude to tolerovat anebo ne a bude konec. Pro dotycneho skoro vzdy win-win situace. ![]()
@Chytrak
Abych to uvedla na pravou míru,já bych to rozhodně chtěla vědět,abych se mohla rozhodnout,co dál,ale v tuhle chvíli si nejsem jistá,co bych udělala. Dřív bych jednoznačně řekla,že vyrazila dveře.Teď už si nejsem jistá,nechtěla bych dětem rozbíjet rodinu a nemyslim si,že by v mym širokym okolí byl někdo lepší než můj manžel.Takže bych vlastně nejvíc uškodila sobě a dětem.Takže rozumově bych se to možná pokusila „spravit“,ale citově si myslim,že bych to asi nedala.Nicméně si myslim,že se pak člověk skutečně rozhoduje,jestli to přejde kvůli dětem (jim je skutečně šumák,jestli měl táta něco bokem,dopad na ně má situace doma,teda především to,jak se s tim popasuje máma a nic na tom nemění ani fakt,že to zavinil táta) nebo upřednostní sebe a své pocity.Další věc,co si myslim je,že v tomhle člověk může ve skutečnosti reagovat úplně jinak,než jak by si dopředu myslel.Takže jako směrodatný bych brala zkušenosti těch,co to opravdu zažili-ten zbytek si jenom myslí,že by reagoval danym způsobem.Já teda rovnou říkam,že nevim,jak bych se rozhodla- a snad to ani nikdy nezjistim.
@botl píše:
Pevná věc ve smyslu - Ta moje stará něco ustojí?
Nikoliv. Psala jsem puvodne o tom, ze dnes je doba, kdy se vse rozbite vyhazuje a neni snaha pokusit se tu rozbitou „vec“ spravit.
Bylo mi odpovezeno, ze nelze spravit neco, co se roztristi na kousicky.
Tak pisu, ze krehka vec se roztristi, pevna vec neco vydrzi. At se jedna o cokoliv, vcetne vztahu.
Nam vztah vydrzel a diky oboustranne snaze o reseni je dnes asi i lepsi.
@e-Surfařka Presne tak. Kdo nezazije, nemuze rict, jak by se zachoval. Zivot si nehraje na zadny KDYBY.
@e-Surfařka v podstate souhlas s tebou. Ja taky nerikam co je spatne a ani ty co odpusti neveru neodsuzuji i kdyz jsem zamerne pouzil tvrdsi slova. Ja bych to zrejme nedokazal. Doufam, ze to resit nebudu muset, ale ted mam za to, ze bych to ukoncil, pokud bych neco takoveho zjistil. Jinak mam v blizke rodine rozvod za sebou a probehl celkem hladce a i vztahy po zustaly vicemene v normalu, tak to mozna vidim zkreslene ![]()
@Chytrak píše:
@e-Surfařka v podstate souhlas s tebou. Ja taky nerikam co je spatne a ani ty co odpusti neveru neodsuzuji i kdyz jsem zamerne pouzil tvrdsi slova. Ja bych to zrejme nedokazal. Doufam, ze to resit nebudu muset, ale ted mam za to, ze bych to ukoncil, pokud bych neco takoveho zjistil. Jinak mam v blizke rodine rozvod za sebou a probehl celkem hladce a i vztahy po zustaly vicemene v normalu, tak to mozna vidim zkreslene
Asi jde hodně i o tu zkušenost z okolí-já mam kolem právě naopak případy,kdy ty rozvodový bitvy hlavně o děti byly hodně tvrdý a děti jsou poznamenaný fakt hodně (i po letech,celkově maj problémy ve vztazích k rodičům,jejich novým partnerům,někteří i k vrstevníkům,návštěvy psychologů),takže z mýho pohledu udělat max.pro děti by bylo „spravení“ vztahu.Ale vůbec si nejsem jistá,že bych to dala.Jsem hodně citově založená,nepřenesla bych se přes tu zradu.Asi bych mu udělala takový peklo,že by šel sám.No snad to nebudu nikdy muset řešit.
@histep píše:
Já ano.
Zažila jsem to u svých rodičů, kdy táta kolem 50 měl delší dobu nějakou bokovku. My děti už jsme byli dospělí, takže to nebylo o tom, zachraňovat vztah kvůli dětem. Naši to překonali, vyřešili, je jim dnes kolem 75 a jsou spolu.
Zažila jsem to ve svém vztahu (ze strany partnera), nebyla to taky žádná jednorázovka, vyříkali jsme si to, jedeme dál.Jen je to o tom, že zůstat ve vztahu musí chtít oba a oba se musí přičinit, aby to bylo možné.
S rodiči mám podobnou zkušenost, před tebou klobouk dolů, není to lehké, myslím, že ten vztah už nemůže být nikdy takový jako před nevěrou, ale souhlasím, že hned odcházet a bořit vše,pokud byl vztah víceméně ok je nerozumné. Rozumím ti a cítím s tebou, je to velmi zlá zkušenost. To tvé „jedeme dál“ je asi velmi výstižné, je to prostě život. ![]()
@Hanney píše: … , myslím, že ten vztah už nemůže být nikdy takový jako před nevěrou, …
Tak to ano, ale paradoxne, pokud se pres to dostanou, to neznamena ze musi byt celkove horsi.
Každá máme jiné hranice. Pro mě by byl jediný důkaz, kdybych je opravdu chytla v posteli. Pokud s ťuntou chodí na večeře, kafíčka, napíšou si sto sms denně, rozhodně to neschvaluju, ale jestli je to nevěra, tak hlavně morální. Čas, který je s ní, má trávit se svojí rodinou. A ťunta buď ma čisté svědomí, že o nic nejde a nebo je tak blbá, že Ti chce rozbít rodinu.
@botl píše:
Pevná věc ve smyslu - Ta moje stará něco ustojí?Dnes je taková zvláštní doba, ten, kdo si najde milenku řekne, " máme na tom, drahá manželko vinu 50 na 50" , dále pak sdělí, „problém máš ty, brouku, ne já, záleží na tobě, jak se k tomu postavíš“ a závěrem „pokud se rozvedeš, neseš vinu za rozpad manželství ty“.
Tohle taky nechápu a strašně mi to tady leze na nervy. Pokud hovoříme o rozbíjení vztahu, pak pochopitelně rozbíjí podvádějící partner, ne ten, který podvádění netoleruje a ve vztahu pokračovat nedokáže. Stejně jako kdyby jeden chlastal, zničil to on, ne ten, kdo prostě nechce být s alkoholikem. Atd. Taková ta klasika „přece nerozbiju rodinu, když on udělal to a to a já už k němu nemám důvěru“. Přitom v tu chvíli to prostě rozbitý JE a otázka je, zda to podváděný chce anebo může a dokáže odpustit a spravovat.