Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
opravit se dá jen rozbité, ne zničené na padrť, roztříštěné na kousky.
Krehka „vec“ se roztristi na kousky, pevna „vec“ neco vydrzi.
@Lalelale píše:
Mě by zajímalo, proč to ti ubožáci neukončí sami. Že místo čistého rozchodu radši týdny až měsíce hrají divadlo a deptaji, než aby přiznali barvu
Zrovna v našem případě jsem to taky vůbec nepochopila, protože jsme byli mladí, svobodní a bezdětný. Vůbec to neměl zapotřebí.
@Chytrak píše:
Souhlas s tebou. Tak vetsina z tech co tu pisi, nezazili nikdy nic jineho ani zadne fungujici partnerstvi, tak si ani nedokazi predstavit, ze to nekomu opravdu funguje. A tobe pak pisou, ze se vychloubas, kdyz pochvalis sveho muze anebo napises jak to mas
Mrzí mě to ale bohužel to je dost jasný
Ta sms ho prozradila, z toho se nevykecá.
@mau-mau píše:to jsou dobrý soudy teda.. hlavně, že nás všechny tak znáš. Nevím, na koho to bylo, ale vždyť přece o sobě navzájem prakticky nic nevíme, tak proč takové soudy?
![]()
Já jsem vdaná 12 let, takže se cítím docela dotčena
Je zbytecny se citit dotcena, vetsina nejsou vsichni
Prispevek byl miren k nostress a verim, ze ona to pochopila. Nejsem tu 1.den a vim co nekteri nekterym pisou, konkretne ona za to byla tady uz nekolikrat kritizovana.
Tebe se to netykalo, tak No hurting
![]()
@terinka4444 píše:
jsou lidi, kteří mají takové smýšlení, že se chtějí pokoušet o restart, pak jsou lidi, kteří to vidí jako věc, kterou nehodlají překonávat. A na nevěře nemá díl viny ten druhý. Vždycky jen ten nevěrník. Na krizi ve vztahu mají podíl jistě oba, na nevěře jen tem, kdo je nevěrný. A pokus o restart s nevěrníkem zase může chtít jen někdo, ne všichni.
Tak jasně, lepit vztah po nevěře neni pro každého a ne každý vztah za to stojí hlavně. To už musí vědět ty dva.
@nostress píše:Žila jsem ve vztahu, kde tohle vše bylo samozřejmostí . Po 20 letech ho okouzlila bezbranná, křehká slečna, kterou měl potřebu ochraňovat. A já se vrátila nohama na zem…
Asi tak. Ale to sem píšou většinou ty samé nicky. Ony totiž neznají život v páru, kde je celoživotní úcta, empatie a věrnost jako samozřejmost. A běda, když někdo napíše, že jsou si s manželem/partnerem dlouhodobě věrni.
@Anonymní píše: Žila jsem ve vztahu, kde tohle vše bylo samozřejmostí . Po 20 letech ho okouzlila bezbranná, křehká slečna, kterou měl potřebu ochraňovat. A já se vrátila nohama na zem…
To je mi samozřejmě moc líto.
Já jsem nikdy nenapsala, že mi manžel bude do smrti věrný. Jen vždy píšu, že do teď jsme si byli navzájem věrni, mimo jiné. Jsme vdaná přes třicet let.Ale jasně, že stát se může všechno.
@divine woman píše:
@Aleš T. Jestli jsi přesvědčený, že na tobě žena nepozná nevěru, tak good luck. Jsi naivní.
Když myslíš. Třeba jsem mistr pretvářky
Ověřovat si to nehodlám. Ostatně i nevěra jako taková, je dost ,,plovoucí" pojem.
Ale i zde pisatelky uvádí, že třeba rok nic netušily, takže když né věčně, dost dlouho to lze. Tím snadněji nějaká krátkodobá.
@nostress píše:
Asi tak. Ale to sem píšou většinou ty samé nicky. Ony totiž neznají život v páru, kde je celoživotní úcta, empatie a věrnost jako samozřejmost. A běda, když někdo napíše, že jsou si s manželem/partnerem dlouhodobě věrni.
Mne ta věta „jsme si s manželem věrni“ taky strašně irituje a to bych si troufla říct,že žiju ve výše uvedenym typu vztahu.Jde o to,že mi ta věta přijde strašně namyšlená vzhledem k tomu,že věrností druhýho si člověk nemůže být nikdy 100%jistej (před kým především by případnej přešlap chtěl utajit? Jasně,že právě před partnerem.A pravděpodobnost provalení něčeho jednorázovýho s ochranou se blíží nule u člověka s IQ nad 80).Kolikrát už se stalo,že se k dědictví přihlásilo nemanželský dítě „vzornýho manžela a celoživotně věrnýho chlapa“?Vždyť i Radek John,kterej je veřejně známej,tajil x let dítě,se kterym se pravidelně vídal.A provalení byla náhoda,bez tý bouračky ho mohl tajit ještě teď.Takže já preferuju formulaci,že jsem věrná a doufam,že manžel taky/nevim o tom,že by nebyl.Ale říct jsme věrní mě upřímně řečeno strašně irituje jako namyšlenost,kde si člověk nepřipouští,že i jemu by se mohlo stát to,co tisícům jiných před ním.Ovšem radu pro zakl.nemam,asi bych se večer tvářila mile,otevřela flašku,posilnila ho k upřímnosti a pak nečekaně uhodila.Ale možná je to úplně blbej nápad,nevim.Jen při konfrontaci,kdy mu to myslí,bych asi nečekala,že se dozvim pravdu,pokud rodinu nechce ztratit (pokud na rodinu peče a rovnou to vybalí,je to zas jiná věc).Proto ten alkohol.Pravdu bych vědět rozhodně chtěla,ne být za trubku.
@terinka4444 píše:
jsou lidi, kteří mají takové smýšlení, že se chtějí pokoušet o restart, pak jsou lidi, kteří to vidí jako věc, kterou nehodlají překonávat. A na nevěře nemá díl viny ten druhý. Vždycky jen ten nevěrník. Na krizi ve vztahu mají podíl jistě oba, na nevěře jen tem, kdo je nevěrný. A pokus o restart s nevěrníkem zase může chtít jen někdo, ne všichni.
Ve všech případech to tak není
@terinka4444 píše:
jak někdo může relaxovat u smradu ze stolice, to je nad mé chápání.
JAk se rika - moje ho*no nesmrdi.
@Anonymní píše:
No jo chlap, o ženské intuici nic neví
Tak to bezesporu - jen jsme z ni obcas na vetvi.