Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
300
12.6.13 07:24

@Aot teda holka, nebudeš to mít lehký ten odchod. Je fajn, že šef si tě chce nechat, a že je o situaci informován, nicméně myslím, že pokud od M. odejdeš a zůstaneš v Kanadě, nebudeš mít pokoj. Neexistuje varianta pracovat nějaký čas z domova? Tím myslím odjet do čech a pro kanadskou firmu pracovat odtud? Než se M. zklidní? Protože věř mi, v Kanadě ho budeš mít za sebou jak stín :( Tak by ses nemusela úplně odstřihnout a mohla se vrátit? Drž se.

• načítám...
22590
12.6.13 07:32

Aot uzasny pokrok, muselo se ti obrovsky ulevit :hug:
jen neponechej nic nahode a vsechny dulezite dokumenty odvez z domova, treba nekam do uschovy, do banky ci pod.
Zacala si se uz poohlizet po novem bydleni, jen tak letmo? Nejlepsi by pro tebe bylo bydlet s nekym dohromady ;)
A jak Marcovi vysvetlis ze mas druhy ucet a mensi plat? Tohle bude podle me dost velke sousto ktere nezkousne, protoze uciti ze si delas zadni vratka.

• načítám...
6311
12.6.13 07:37

To by aj mna zaujimalo s tym platom :hug: a tiez s tym dochadzanim do prace, co ked si Ta tam Marc pocka a bude Ta obtazovat?
Podla mna super, ze si to povedala sefovi, cim viac ludi to bude vediet (samozrejme ktorym mozes doverovat), tym lepsie vzhladom na Tvoju bezpecnost. Keby Tvojmu priatelovi ruplo v hlave a zamkne Ta doma a zavola sefovi, ze si sa rozhodla z prace odist, sef bude vediet, ze to asi nebude ok.

• načítám...
5199
12.6.13 07:38

Plán je t dobrej, ale obávám se, že tě jen tak lehko odejít nenechá. Ví, kde pracuješ, pokud tam chodí teď, co mu bude bránit lézt tam za tebou, dělat ti scény, pronásledovat tě? 8o Tohle není sranda, chtělo by to nějakého spojence, třeba kamarádku, u které bys mohla chvíli přespávat (aby s tebou někdo byl, mohl tě případně doprovodit). Z toho, co píšeš, na mě M. působí horším a horším dojem. To je magor, já bych měla docela stažený půlky. Čímž nechci říct, že bych neodešla, to ne, jen to chce rozvážit po krocích. A připravit se, že bude dělat velký problémy. :hug:

• načítám...
káťa
12.6.13 07:39

Aot, jsem ráda, že ses ozvala.
Ale možná se ti nebude líbit, co ti teď napíšu. Vím, že máš Kanadu ráda a máš tam práci, která tě baví…Obávám se ale, že Marc jako totál učebnicový psychopat tě nenechá se s ním rozejít a žít tam v klidu. Nedokážu si představit, co by dělal, kdybys mu oznámila rozchod, když blbá jóga ho přiměla, aby tě nechal vyhodit z práce a řekl ti, že nemáš svůj život. V jeho očích - ty jsi jeho majetek, nesvobodná a závislá a jakýkoli pokus o neposlušnost tvrdě ztrestá. Holka, on tě jako svůj majetek nenechá jít a žít si svůj život. Podle hesla, když jí nemůžu mít já, nebude jí moct mít ani nikdo jiný!!!
Jediné řešení, jak se ho zbavit, je podle mě, tajně se nachystat neprovokovat a utéct do ČR. A i tady to podle mého nebudeš mít jednoduché, určitě tě bude pronásledovat a stíhat i tu, ale tady přeci jenom nebude mít pevnou půdu pod nohama, je to pro něj cizí zem, ty tu máš zázemí a budeš se tu moci schovat. Úplně mě z něj mrazí holky, brrrrrrrr :(

• Upravit
7576
12.6.13 07:44

Na co jeste cekas? :kytka: psala jsem to tu uz, ze zadny hry ti nepomuzou! Ze to mas rict svemu okoli, aby te podporilo a hlavne v praci, domluvit se, zda tam muzes zustat a najit si svoje bydleni nebo se vratit domu. Na svuj ucet si nech posilat vsechny sve penize, preved si tam z vaseho uctu to, co je tvoje a jdi pryc.
A pamatuj si: ty se nemas za co stydet. To on je ten, kdo dela neco hnusnyho!

Nevim, jak to funguje v Kanade, ale tady lze udelat zapis na Policii ohledne jeho chovani. Nicemu to nevadi, ale kdyz se pak stane neco, je cesta k reseni pripravenejsi.

@Aot píše:
Ahoj holky,

tak jsem tady. Mam pro vas docela sokujici novinky. Zkusim to napsat vse poporade, aby to davalo smysl a melo hlavu a patu. Marc sel behat, pohadali jsme se. Sli jsme spolecne na obed, vse bylo fajn. Tak jsem zacala povidat o nove kolegyni, s tim, ze je to moc prijemna pani, a ze chodi na jogu, ze me to zaujalo, ze bych taky chtela zacit chodit. Zacal vyslech proc, kdy, co me to zase napadlo, ze uz nebudu mit vubec cas na domacnost, kdyz budu porad v tahu. Ja se hadat nechtela, tak jsem na nej hezky mluvila, snazila jsem se mu vysvetlit, ze taky potrebuju trochu odreagovani z prace, ze on prece taky chodi behat, posilovat, plavat.. Mluvila jsem na nej pekne, same milacku, ale byl docela znechuceny., ze si to rozmysli, tak jsem uz taky nevydrzela, a rikam, ze neni nic, co by si on mel rozmyslet, ze ja tam chodit chci, je to muj zivot. Tak zacal, ze to neni muj zivot, ale nas, a ze ten zivot mi dal on, ze si muzu takto zit, a ze mu mam byt vdecna :roll: Ze vse co mam je kvuli nemu. Coz ale neni tak pravda, ano, pomohl mi s praci, ale ja jsem tvrde drela taky. Nechtel uz o tom mluvit, odvezl me do kanclu, a sel se mnou holky dovnitr, ja se bala, ze neco rekne te nove kolegyni, treba at me nikam uz netaha, nebo tak. Ale sel za sefem, me uz bylo jasne, ze v tom neco je. Mela jsem srdce az v krku, jsem uz jak uzlicek nervu. :roll: Pak prisel za mnou, delal jakoby nic, popusinkoval me, a ze jde. Ja se ho ptala, proc byl u sefa, a on, ze to je prekvapeni. Byla jsem cele tri hodiny pak jak na trni, nemohla jsem se soustredit vubec na praci, porad jsem premyslela, zda nerekl sefovi, at kolegynku vyhodi, ale zas jen kvuli joze? To mi prislo prehnany. Tak mi to nedalo, sebrala jsem vsechnu odvahu, a kdyz sel sef okolo, poprosila jsem ho, jestli s nim mohu mluvit. On byl tak vstricny, ze se mi ulevilo a pozval me k nemu hned. Ptal se me, co pro me muze udelat, a ja vubec nevedela, co rict, abych nevypadala, jak nejaka stihacka, ktera musi vedet, o cem si dva znami povidaji. On asi me rozpaky vycitil, zacal se ptat na novou kolegyni, jak ji to jde, tak mi podal pomocnou ruku, jak ji to jde, tak ja zacala, ze moc dobre, ze je moc sikovna, a ze doufam, ze Marc nerikal neco jineho, ze jsme se ted trochu nepohodli. No a on se me zeptal, jestli nahodou nemam nejake problemy, tak jsem rekla, ze trosku mame. A on se me zeptal, jestli opravdu jen trosku, ze okoli vidi vic, nez si myslim? Me bylo tak strasne trapne. V tu chvili jsem si predstavila, jak se vsichni o mne v kanclu bavi, ze jsem uslapovana slepicka z ceska, ktere pritel despota sehnal praci, a ktera jen plni rozkazy, kamarady nema ani v praci, protoze se nemuze s nikym bavit. To byla takova dalsi facka, ale co prislo potom, to me uplne odrovnalo. Sef se me zacal ptat, jestli se mi v praci libi, jestli ji delam rada a tak, tak jsem rekla ze ano, ze jsem moc spokojena. Byla jsem uplne na dne, ze me chce vyhodit. Tak jsem se zeptala, proc se pta, jestli se mnou neni spokojeny. A on mi rekl, ze Marc za nim byl, jestli by me mohl, co nejdriv pustit z prace, ze by uz si dalsi rok nemusel delat problem s imigracnim, ze si o me zazada on, ze mu odchazi asistentka na materskou, ze pujdu misto ni, a taky, ze budeme zadat o partner viza. A ma to pro me byt prekvapeni s tou praci! Ja se uplne rozklepala pri te predstave s nim pracovat. Hned me napadlo, ze novou kolegyni zaucuju uz misto sebe. Ale sef mi rekl, ze Marcovi rekl, ze me ted potrebuje a jen tak me pustit proste nemuze. Ja verim tomu, ze pro me Marc ani zadnou praci nema, chce abych zustala doma bez prijmu, aby ke mel pod kontrolou, nebo ja nevim, nebo aby mohl rikat, ze mi dal praci, a mel me v hrsti s tim, ze me muze vyhodit kdykoliv. Tak jsem nakonec rekla sefovi, ze chci od Marca odejit, a ze v praci chci zustat. On mi rekl, ze me rozhodne nemini vyhodit, a ze si o me zase zazada, dokud nedostanu residentske vizum. Byl hodne chapavy, donesl mi vodu. Ja jsem mu samozrejme slibila, ze to zustane mezi nami, a on me samozrejme taky. A pokud budu neco potrebovat, tak se nemam obavat a poprosit ho o pomoc. Je to opravdu chlap s velkym CH. No a ted sedim doma, mam hlavu jak balon, chut to na Marca vyrvat, ale to nemuzu a navic vzdy je lepsi mit chladnou hlavu, tak mlcim, svaluju to na menstruaci. Zaridila jsem si ucet v bance, a zitra poprosim sefa, jestli by mi na cast vyplaty daval sek. Budu muset koncit, Marc brzy dorazi. A jinak jste mela pravda devcatka, myslim, ze ho milovat opravdu prestanu, necitim se vubec dobre, naopak, spatne a nesvobodne. A to taky diky vam. :hug: Ze jste mi daly peknou studenou sprchu. Ja vam za to dekuju :hug: Omlouvam se za chyby, ale nestacim to kontrolovat ani opravit, Marc tu bude kazdou chvilku, tak pisu ve spechu.

Zase se ozvu, ale az zitra. :hug:

Příspěvek upraven 12.06.13 v 07:45

• načítám...
22590
12.6.13 07:44

Aot me ted napadlo, kolik mas dovolene? Nemuzes se domluvit se sefem ze by jsi potrebovala odjet na dva mesice do CR, protoze mas z Marca strach a pak se zase do Kanady vratit? Veci si muzes preci jen dat nekam do uschovy, ne? Myslim ze by to chtelo zmizet ze dne na den z Kanady a treba za dva mesice se vratit, z CR si hledat bydleni atd…pripadne muzes zatim bydlet nekde v hotylku :think:
Mne teda nahani Marc hodne velky strach, kor ted kdyz by te chtel nechat vyhodit z prace 8o

• načítám...
26295
12.6.13 07:52

Aot ta situace není dlouhodobě udržitelná. Odejdi co nejdříve. Co nejrychleji vyřiď ty finance-vybrat z účtu a odejdi. Jinak souhlasím s názory holek, on tě nenechá v Kanadě na pokoji.Leda že bys měla nějakého kamaráda/kamarádku, který by ti poskytl ochranu, ale i tak to bude boj, bude tě pronásledovat… Snad je šéf „normální“ a bude se mu dát věřit.

Snad si budeš moct ty reakce přečíst. :roll:

• načítám...
7257
12.6.13 07:54
@káťa píše:
Aot, jsem ráda, že ses ozvala.
Ale možná se ti nebude líbit, co ti teď napíšu. Vím, že máš Kanadu ráda a máš tam práci, která tě baví…Obávám se ale, že Marc jako totál učebnicový psychopat tě nenechá se s ním rozejít a žít tam v klidu. Nedokážu si představit, co by dělal, kdybys mu oznámila rozchod, když blbá jóga ho přiměla, aby tě nechal vyhodit z práce a řekl ti, že nemáš svůj život. V jeho očích - ty jsi jeho majetek, nesvobodná a závislá a jakýkoli pokus o neposlušnost tvrdě ztrestá. Holka, on tě jako svůj majetek nenechá jít a žít si svůj život. Podle hesla, když jí nemůžu mít já, nebude jí moct mít ani nikdo jiný!!!
Jediné řešení, jak se ho zbavit, je podle mě, tajně se nachystat neprovokovat a utéct do ČR. A i tady to podle mého nebudeš mít jednoduché, určitě tě bude pronásledovat a stíhat i tu, ale tady přeci jenom nebude mít pevnou půdu pod nohama, je to pro něj cizí zem, ty tu máš zázemí a budeš se tu moci schovat. Úplně mě z něj mrazí holky, brrrrrrrr :(

Uplný souhlas. Holka musíš se ho zbavit. Vypracuj si nějáký účinný plán. Ten chlap je dokonalý psychopat, měla bych z něj velký strach.

• načítám...
1134
12.6.13 07:55

@Aot mne by zajimalo jak to chces poresit s usporama na spolecnym ucte :think: to ze z toho Marc posere az zjisti ze vybrala penize…jinak s tou dovolenou v CR je to dobry plan. Marcovi rict ze odchazis od nej i z kanady a pak se vratis do prace a do novyho bydleni. Sef vypada jak rozumny chlap a zda se ze vycitil ze Marc neco vymysli aby te mel pod kontrolou

• načítám...
532
12.6.13 08:00

Holky Aot asi nechce z Kanady pryč a jestli má zažádáno o resident VISA, tak myslím, že ani nemůže opustit zemi, než ho dostane. Doufám, že se jí podaří Marka bezpečně zbavit a zároveň žít život, jaký chce. Vypadá to na pěkný horor :zed:

• načítám...
9180
12.6.13 08:10

Aot - napíšu svůj postřeh, sice nijak zásadní, ale přesto…
Myslím si, že Marc není nijak psychicky narušený, jen se našel v tom „pomáhat“ chudince cizince a cítí se tak jako chlap (znám několik podobných), léčí si tím své ego, je ale fakt, že jemu to přerostlo přes hlavu… tím, že ty by jsi se chtěla osamostatnit, budovat kariéru je pro něj nebezpečné v tom, že nad tebou ztratí kontrolu…
Co se týká šéfa, tak to bych byla taky opatrná…nechci, aby to vyznělo přehnaně, ale je to taky jen chlap.. 8)

• načítám...
sophinka1
12.6.13 08:16

@Aot Ahojky. Prosím tě buď opatrná. Hlavně mám obavy kvůli těm penězům. Je jisté, že kontroluje účet co kdy a kde kupuješ a určitě má přesný přehled kolik tam chodí. A nyní nepřijde celá suma a vezmeš si ji šekem… To bude podle mě veliký problém. Nebylo by zatím jednodušší přesunout našetřené peníze? Předpokládám, že jsou na jiném účtě a ten nemusí být tak střežený, když do něj běžně nesaháte. I když teda když to píšu a vybavím si ci by mohlo nastat, kdyby na to přišel… :think: Ty peníze budou tvůj největší problém.

• Upravit
sophinka1
12.6.13 08:21

Podle mě, by bylyo nejlepší začít skloňovat miminko ve všech plánech. Prostě ho miluješ a chceš už miminko. Před sexem mluvit o miminku. Založila si účet pro miminko, atd… Toho, že se o tebe muset dělit se bojí, ale zárověň to ještě není nic na co by musel žárlit, protože ještě neexistuje. Tím by ses mu mohla znechutit.

• Upravit
4123
12.6.13 08:30

Aot, je moc dobře, že sis se šéfem takto na rovinu promluvila, myslím, že v něm můžeš mít oporu. Já na tvém místě, bych si začala pomalu hledat bydlení a potom se s Marcem normálně rozešla, peníze si převedla na svůj účet, sbalila se a šla…pokud si rozumíš s novou kolegyňkou, tak bych se snažila se s ní více zkamarádit, ať tam máš spřízněnou duši, pokud by si potřebovala nějakou „ochranu“ před přítelem…Marc asi bude dělat potíže, ale snad se to bude dát ustát…moc ti držím palce :hug:.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová