Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
taky chodíme k dr. Větrovské… S dr. Ptáčkovou jsem chodila na gympl, pak jezdila taky s námi do Hradce do školy, takže jí znám… Je moc fajn. ![]()
Jany , já bych to, že nedáváme maso neříkala, nemusí vědět všechno.
Prostě dítě buď prospívá, nebo ne a pokud ano, není důvod k starostem. Taky jsem maso moc nedávala, pribiňáky vůbec, jen jogurty a prostě jsem si to nechávala pro sebe, vyposlechla jsem, odkývala a pustila druhým uchem ven. ![]()
Bodlinko , tak to už bychom se pomalu mohly domluvit. Jen by bylo fajn, kdyby bylo aspoň trochu hezky a zatím to vypadá na dobu ledovou… ![]()
ahoj holky,
koukám, že se zase propadáme, tak jdu taky něco napsat. ![]()
Maso jsem do jednoho roku dávala fakt málo. Zato teď je Bětuška masožroutek, musím jí dát nejdřív přílohu, jinak by ji nesnědla a pak „tátino“ Jojo, řízečky od Bodlinky to byla mňamka
Teď Bětuška když vidí tetin kočár, jde zkoumat, co mají dobrýho… Zase máme období, kdy moc nebaštíme, ale přestala jsem to řešit, když má hlad, tak si řekne a podvyživeně opravdu vůbec nevypadá
Doktorce jsem taky nikdy neříkala, co jí dávám k jídlu. Asi je to lepší, každá má na to jiný názor. Určitě každá poznáme, kdy dítě neprospívá.
Mějte se.
Papa Petra a Bětuška
Ahoj holky,
už jsem chtěla napsat o víkendu, ale nešlo mi to sem vložit, tak až dnes…
Tak verča už doma nosí jen spoďárky - bez plenek, i když občas se zapomene…třeba včera, když jsme měli návštěvu, byla tak zaujatá, že stála v obýváku a načůrala si na motorku
Jinak čůrá teď zá:,–(ně na velký záchod, nočníkem opovrhuje ![]()
Jak je chladnější počasí a netáhne mě to ven, chytá mě pečící mánie, tak jsme si tento týden opravdu užívali sladkého
A verunka většinou sedí v kuchyni na zemi a musím jí dát hrnce a lžičky a mouku a vaří se mnou.Pak to uklízím půl dne ![]()
Sajsa - moc rády k vám zajedeme.Který ze dnů v týdnu by se vám hodil??U nás by to nejlepší bylo v úterý či ve středu, ale pokud tyto dny něco máte, přizpůsobíme se.Čas- tak po tom Verči spánku, to je v posledních dnech velmi, ale opravdu velmi variabilní
Jednou vstane už ve tři, podruhé usíná dvě hodiny, tak ve tři teprve usne a vstává až v pět ![]()
Ale budeme brát, že vstane tak ve čtyři, kouknu do jízdního řádu, jak to k vám jede a vyberu nějaký bus.A bez milosti jí prostě vzbudím, jako to ostatně ně dělám i jindy, když někam potřebujeme zajet.
Tak se mějte krásně.
A pište, pište, jak se vám daří atd.
Pa Bodlinka a Verunka
Ahoj holčiny,
tak já zase jednou píšu. U nás se dějou věci…
Máme totiž ovečky
. Beránka a ovečku. Jsou strašně hezký, ale jsou to mrchy. Udělali jsme jim ohradu, oni z ní utekly a sežraly mi kytky. No co, hlavně, že nesežraly hrášek.
Jinak Klárka už začíná sedět a vyrostly jí dva zoubky. Plavání se nám začíná chýlit ke konci. Už jsme se potápěli
. Dneska jdeme naposledy.
A co vy ostatní? Chodíte na Novák? Koncem týdne by mělo začít být hezky, tak bysme se mohly sejít, co říkáte?
Jany
Ahoj holky,
my musely plavání odložit. Bětka má zase průjem, už je to lepší, ale do vody jsem to neriskovala. Nemyslím, že by to plavečky zachytly… Jinak jsme v pohodě.
Jany - Bětuška ovečky miluje, jezdíme na chalupu a tam je jedni sousedi mají. Jsou teda docela zanedbaný, moc nevoní, ale naší Bětuli to nevadí a moc ráda je chodí krmit. To bylo po pejskovi první co uměla. Béé-béé. Koukám, že si s nimi užíváte ![]()
Na Novák chodíme docela často. Když neprší, jsme tam skoro každé odpoledne. Tak se klidně můžeme domluvit. Snad se i počasí umoudří.
Papa Petra a Bětuška
Ahoj,
tak konečně krásné počasí ![]()
Včera se mi Verunka začala koupat v Nováku, samozřejmě oblečená a nenechala si vysvětlit, že je třeba oblečení sundat, když se chce cákat ve vodě.Měly jsme naštestí záložní oděv, včetně bot, které jsme si předtím byly koupit, takže to zase nebyl takový problém.
Ona už si vůbec nevydrží hrát na písku.Dříve jsem měla takových 10min, kdy si stavěla bábovky a já mohla v relativním klidu psát dú z angličtiny, ale teď neposedí.
bbettka - jste vůbec v Pb??Dlouho jsme se nepotkaly ![]()
Tak kdo se s námi sejde na tom Nováku?? ![]()
Mějte se krásně a užívajte sluníčka.
Bohunka a Verunka
Ahoj všem,
Bodlinko v Příbrami jsme, ale na Nováku jsme dlouho nebyly. Bětušku pořád trápí průjem(už je to zase lepší), tak doktorka říkala ať na sluníčko moc nechodíme, aby neztrácela vodu z těla
Teď držíme dietu, chudák, může akorát rejži a rohlíky den starý, mrkev a vařený kuřecí… Každou chvíli prosí o něco jinýho. Je mi jí líto. Musíme vydržet, obě… Ale potvůrka mi to kazí, myslím že teď to má z toho, že si v sobotu lokla šampónu
.
Verunka je taky kousek, ještě že je teplo…
a bylo do čeho oblíknout.
O víkendu zůstáváme v Pb. Tak když někdo bude chtít, můžeme se na Nováku setkat.
Papa Petra
Ahoj holky,
já bych dneska vyrazila na Novák, doufám, že se tam potkáme. Mě kdyžtak poznáte podle kočáru Deltim - béžová barva, tak když se nebudu k nikomu hlásit, tak se hlaste vy ke mně - teda pokud tam někdo budete
.
Jany
Ahojky.
Předem - omluva za „ačka“, lale přednější byly pracovní záležitosti.
Na Novák bychom mohly taky dorazit, ale nevím jestli dneska. Když je takové teplo,tak ven chodíme až po půl třetí, takže bychom tam byly až po třetí. No pže mám dneska večer zase AJ, tak by to nebylo na dlouho.
Jo, a neplatí se už vlezné?
Jinak u nás nic moc převratného. Nočník - nula, dudlíka na noc používáme pořád, na procházkách Káťu pořád honím…
V Sokolíku už mají prázdniny a tak jsem zvědavá, jak to přečkáme. Chodíme na písek, ale ten K zajímá tak 10 minut a pak obíhá všechny průlezky a houpačky, takže z hřiště vylézám totál vyčerpaná. Zajímalo by mně, jak to že si tam skoro všechny maminy odpočinou, když já jsem K.O?
Jedeme se podívat na trh a musím ještě vyřídit pár nákupů, dokud je dýchatelně.
Gabika
Ahoj,
jen informační vsuvka - na Novák dnes asi jdeme, ale až tak kolem 16-17 hodinky, to už tam asi nikdo není, což?
bbettka - mrzí nás, že vás pořád trápí průjem
Snad už to brzy přejde
Bohunka
Ahoj,
na Novák se dnes také chystáme. Půjdeme až po čtvrté, tak se tam snad potkáme
nás Inglesinačky asi nikdo nepřehlídne, že Bodlinko ![]()
Dneska jsme ještě nekakaly, tak uvidíme. Snad už to bude dobré.
Pa a těšíme se odpoledne.
Petra a Bětuška
Tak nám to nevyšlo. Dostala jsem SMS, že si můžu vyzvednout nové brýle a doma nebyly peníze, Takže jsem musela na město a po všech vyřizováních jsme skončily na pískovišti nad tratí. Více sil jsem už nevydolovala.
Tímto se trochu omlouvám - snad příště.
G.
Ahoj,
tak jsme se na tom Nováku přeci jen aspoň některé sešly ![]()
Gabinko - je škoda, že jsi nemohla, tak zase příště.
Jany - doufám, že už je lépe, vypadala jsi tam tak zoufale
Já to trápení s jídlem vážně dobře znám, ale jak říkala Péťa, nějaké podvyživenosti bych se nebála ![]()
A v kolik pak Klárka usnula večer??
bbettka - snad se zase potkáme o víkendu
Pro Verču jsou zase všechny holčičky Bětuška ![]()
Tak se mějte krásně
Bohunka a Verča
Ahoj,
už je to zase dobré, krize je za náma, teda spíš za mnou, Klárka pořád nechce usínat sama, předevčírem večer brečela půl hodiny, včera odpoledne hodinu a večer už byla tak utahaná, že usnula hned
. Zvolila jsem vyřvávací metodu, je to sice hrozný, ale snad bude brzo pokoj. A jak jsem jí nechala hladovět, tak už jí i ty moje dělaný přesnídávky.
Ty jo, to dlouhý brečení je fakt strašný. Ale je fakt, že moje psycho krizovky vždycky trvají jen jeden den.
Jany
Ahoj holky,
to jsou vedra, my tu pod střechou (bydlíme v podkroví) máme úplnou saunu.
Jinak, jsem moc ráda poznala Jany a malou Klárku.
Zítra asi vyrazíme k vodě, jen ještě nejsem rozhodnutá, jestli na Novák nebo na venkovní bazén.
Bodlinko dej vědět, kam se chystáte a my se moc rády přidáme. To je hezký, že všechny jsou Bětušky ![]()
Bětuška také dnes sháněla Bolenu (Verunku). Jen jsme dnes nikam nešly a plácaly se u baráku ve stínu.
Hezký večer