Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, pokud pritel po druhem diteti touzi tak moc, ze o nem mluvi i po kazdem sexu, tak pochybuju, ze si to rozmysli. Ty na me pusobis tak, ze to dite nechces vubec, jen se to bojis priteli rict, tak to odkladas na neurcito. Tady bude na miste navrhnout kompromis a ten pak dodrzet. Partnerovi bych rekla, ze pokud chce dalsi dite, bude se muset vic zapojit do pece o deti a dohodla se, kdy by to druhe pripadalo v uvahu. Pak bys uz ale z toho nemela couvat. Pokud uz vis ale ted, ze 2 dite urcite nechces, mela bys byt uprimna a partnerovi to rict. Falesne vyvolavani nadeji, ktere nasledne nebudou naplneny by totiz vas vztah mohly zabit a pritel by ti to mohl vycitat. Konec vztahu muze ale zrejme nastat i v pripade, kdy na rovimu reknes, ze druhe dite nechces.
![]()
Kdyby se vice zapojil tak bych druhe dite nevylucovala. Zatim na to, ze chce druhe, tak se moc nestara ani o to prvni.Ach jo. Fakt sem z te situace vyrizena.
@terinka4444 pritel je uz starsi o dost.Moc mu nechybi do 50tky. Ja zas nechci byt na 2 deti sama.Uz me napadaj i myslenky, ze umre a podobne hruzy.No ale co ted uz s tim…Paradox je, ze za tento vztah jsem,,kopala" hlavne ja.Ted uz sama nevim, jestli jsem vubec byla a jsem pri smyslech..Tezko mi radit ted uz.
Ja uz sem si rozskrabala ksicht, okousala nehty a furt stejne nevim, co si pocit. Hlavne ja sem ten typ cloveka, ktery kdyz ma na vyber, tak si nakonec vybere,,blbe".Temer vzdy si reknu, ze sem mela udelat opak.Ja uz fakt nevim.Sama mam uz ze sebe dost.
@HMarketa píše:
Ja si nemyslim, ze je treba zakladatelku obvinovat, ze je neco sobecke. Myslim si, ze je fer, ze si to uvedomuje a pristup je zodpovedny. Pokud dite nechce, nikdo ji nemuze nutit. Ani pritel. Na zmenu nazoru ma pravo. Pred ditetem nevedela, jake to skutecne je. Pokud se k tomu stavi, jak se stavi, je rozumne dalsi dite uz nemit. Spis to probrat s pritelem, at to vezme. Promysli si to a rekni mu tedy definitivni ne. On uz to vstreba.
na změnu názoru nemá právo, když tady byla nedávná debata, kde chlap udělal to samé, byl to zákeřnej hajzl, kterýho je třeba ihned kopnout do zadku, dohoda o dětech je alfa omega vztahu, chlap strávil zbytečně čas se sobeckou ženskou a zatím mohl být s jinou, kdyby mu nelhala, a pracovat na druhém dítěti,
navíc největší svinstvo je, že zakladatelka vnitřně druhé dítě už nechce, ale manželovi dává falešnou naději a on s ní marní čas
Vis zakladatelko..hledas kolem sebe jen vymluvu proc ne..Tak dite nemej…ale rekni mu to.At se sam rozhodne zda to stebou chce dal tahnout.meli jste dohodu na kterem vas vztah udelal zaklady a ty couvas. Tak mu to ale rekni. Nedelej znej blbe.
@Anonymní píše:
Co myslite mohl by mazlik zabrat?
stopro, mělo by mu bejt tak 27 a hodně mu bít bio hodiny, snad se dohromady snesete ![]()
@Anonymní píše:
představ si to naopak. Jsi ženská, toužíš po dítěti a chlap ti místo toho navrhne, že si pořídíte třeba štěně. Asi bys ho poslala někam, že? Tohle si prostě musíte vyjasnit mezi sebou, jasně, upřímně, bez vytáček. Vysvětli mu, proč druhé dítě nechceš (což evidentně nechceš)
Psala jsem ze druhe ano, kdyby se venoval prvorozenemu.
Ale aby on mel na starost jen praci a ja obe decka, tak to ne.Kdyz chce vic deti, mel by se jim taky venovat.
@HMarketa píše:
Takze radeji druhe dite, ktere zena nechce? To nedopadne dobre ☹ Pro nikoho
to asi ne, spíš je zajímavý ten rozdílný přístup žena/muž. Protože když si tohle rozmyslí chlap, je fakt považován za hajzla (soudím podle diskuzí tady na e-miminu, osobní zkušenost nemám)
@Anonymní píše:
Psala jsem ze druhe ano, kdyby se venoval prvorozenemu.Ale aby on mel na starost jen praci a ja obe decka, tak to ne.Kdyz chce vic deti, mel by se jim taky venovat.
a na tohle reagoval jak?
@HMarketa píše:
Takze radeji druhe dite, ktere zena nechce? To nedopadne dobre ☹ Pro nikoho
Najdi si tady debatu tatínek po padesátce, údajně není problém a věk je jen číslo…
To že je přítel starší mu zmenšuje šanci na nový vztah a další dítě, tvoje změna názoru je vůči němu dost velký svinstvo.
Ale zas na druhou stranu, občas ve vztahu není vždycky všechno tak jak se naplánuje, se mnou se taky manžel nerozvedl (nebo já s ním), protože mít děti nemůžeme…a to jsme chtěli aspoň dvě ![]()
@Anonymní píše:
to myslíš vážně
, místo dítěte zvíře
Otázka jaký vtah má budoucnost, rozdílné názory na počet dětí, žádný sex. aby za chvíli partner nešel o dům dál jasně bych vysvětlila že se na další ted necítim možná za pár let ale pokud je přítel starší tak chápu že nechce být starý táta, klidně řekni i tu finanční stránku ale pokud dítě fakt nechceš řekni to hned ne ho nechávat v pocitu že za pár let dítě bude ![]()
@Anonymní píše:
Kdyby se vice zapojil tak bych druhe dite nevylucovala. Zatim na to, ze chce druhe, tak se moc nestara ani o to prvni.Ach jo. Fakt sem z te situace vyrizena.
tak mu to přesně takhle řekni - nestaráš - nezajímáš se ani o to jedno -k čemu chceš druhé?