Přítel chce druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
21.2.16 19:03
@Anonymní píše:
Rozchod si neumim predstavit.On by chtel stridavku.

on je totiž stejný rodič jako ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
21.2.16 19:33
@e-Surfařka píše:
Myslíš? A nebude tu pak třeba za chvíli psát o tom, jak se přetahují o dítě, jak nový partner dítě péruje atd.? A nemělo by se pak to dítě třeba náhodou mnohem hůř? Jako já mam třeba problém s tim, že ty nadávky jsou pro mne hodně přes čáru, ale hned pálit mosty a přehazovat si dítě (chlap by se ho asi moc vzdát nechtěl, že jo)? Určitě to neberu jako důvod k nadávkám, ale to, že je zakladatelky partner fakt vytočenej, když chce 2-3 děti, na dvou byli domluvený a ona teď tohle, tak v tom ho chápu (v tom naštvání, nadávky ne)..Ale jak už jsem psala, je vidět, že problémy jsou u nich mnohem hlubší než jenom spory o druhý dítě - hlavně oboustrannej nedostatek úcty k partnerovi..

jo, jsou tam hlubší problémy… myslíš, že bude pro malýho lepší, když se budou rodiče hádat tímhle stylem? nebo, že chlap zůstane, začne se mladýmu věnovat, nebo bude rád za to jedno a přestane na zakladatelku tlačit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
21.2.16 19:41
@Anonymní píše:
Rozchod si neumim predstavit.On by chtel stridavku.

střídavka nemusí být nutně 50/50, navíc když to chlapovi pude, aspoň si s mladým konečně začne budovat vztah… je to i jeho dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.2.16 20:00
@brko píše:
Kde jsou takove diskuterky? 8o nic ve zlem, jen proste nepamatuju, ze bych cetla nazory podobneho typu.Ano,najdou se, ale spis ctu ke videni situace ( chlap nechce dite, tak to bud nejak spolu vyreste, mluvte o tom, nebo holt vztah pujde do kopru.) bavim se o situaci, kdy dite neni na ceste. Situace, kdy chlap nechce dite, ktere je jiz pocate, je zcela jina.

Nebudu ti hledat konkrétní diskuze a je mi srdečně jedno, co si myslíš, já tu mám zkušenost takovou, tečka. Není na tom nic víc k řešení a nejsem retard, vím, o jaké situaci se tu bavíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
21.2.16 20:04

Anonymko ale on te muze sorry kopnout do zadku za to ze snim nespis..nedodrzis co jste si slibily. Najde si jinou a stridavku tak ci tak budete mit..Hold uz je to u vas na rozchod nebo na terapeuta. Nicmene ty sama mi prijdes hrozne protivna a defakto je ti prednejsi vlastni pohodli a to se na me nezlob ale tak to prezentujes od zacatku. Duvody proc nemuzes mit druhe se od zacatku stridaji az ke konci si zakotvila u verze nestara se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.2.16 21:24
@radkka píše:
Nebudu ti hledat konkrétní diskuze a je mi srdečně jedno, co si myslíš, já tu mám zkušenost takovou, tečka. Není na tom nic víc k řešení a nejsem retard, vím, o jaké situaci se tu bavíme.

Nemyslela jsem to zle, ani jsem po tobe nechtela hledat konkretni diskuze. To byla spis recnicka otazka.Mrzi me, ze jsi muj prispevek pochopila jako utok na tebe.Me treba naopak tvuj nazor na vec zajima…tedy vlastne zajimal.

• Citovat
  • Upravit
20767
21.2.16 21:35
@brko píše:
Nemyslela jsem to zle, ani jsem po tobe nechtela hledat konkretni diskuze. To byla spis recnicka otazka.Mrzi me, ze jsi muj prispevek pochopila jako utok na tebe.Me treba naopak tvuj nazor na vec zajima…tedy vlastne zajimal.

Ty promiň, asi jsem dneska vstala špatnou nohou. Já si to vybavuji hlavně ze starších diskuzí, kde se hojně souhlasilo i s podrazem, teď je to naopak, souhlasím, že často jsou od toho dotyčné odrazovány. Ale stejně mě mrzí, že tady ženská může změnit názor, s čímž souhlasím, ale pokud ho změní muž, tak je tu velkým množstvím uživatelek strašně odsouzen a nenáviděn za to, jak si tohle může dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.2.16 21:47
@radkka píše:
Ty promiň, asi jsem dneska vstala špatnou nohou. Já si to vybavuji hlavně ze starších diskuzí, kde se hojně souhlasilo i s podrazem, teď je to naopak, souhlasím, že často jsou od toho dotyčné odrazovány. Ale stejně mě mrzí, že tady ženská může změnit názor, s čímž souhlasím, ale pokud ho změní muž, tak je tu velkým množstvím uživatelek strašně odsouzen a nenáviděn za to, jak si tohle může dovolit.
:hug: :kytka: :mavam:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.16 23:32

@Malike Ano na rozchod to u nas je.To uz mi dochazi. Prvne v zivote uz nemam chut se o cokoliv ve vztahu snazit. Premaham se uz dost dlouho. Momentalne cekam na omluvu pritele za jeho dnesni chovani. Mozna si najde jinou zenu, zase by bylo lepsi kdyby odesel on, ne ja.On ma furt nejaky problem a jiny uz nebude.Tak at rodinu rozbije on. Kazdopadne sem rada, ze sem mu rekla, jak se veci maji a vi tedy na cem je.Je plnolety, tak at se k tomu postavi, jak chce. Vztah delaj dva lide a ja uz nemam silu se o neco snazit v tomto vztahu. Povetsinou stejne ustupuju jen ja a stejne to doopravdy nikdy neocenil.

• Citovat
  • Upravit
2923
21.2.16 23:41
@Gosi píše:
jo, jsou tam hlubší problémy… myslíš, že bude pro malýho lepší, když se budou rodiče hádat tímhle stylem? nebo, že chlap zůstane, začne se mladýmu věnovat, nebo bude rád za to jedno a přestane na zakladatelku tlačit?

Ale to je míchání jablek s hruškama. To, že zůstanou u jednoho dítěte, nepovede k tomu, že on bude lepším tátou a bude rád aspoň za jedno. Naopak. Je to prostě tak trochu patová situace. Maj vztah s evidentníma trhlinama a on bude mít po iluzi aspoň dvou dětí (což bych třeba já bez „relevantního“ důvodu nerozdejchala, taky jsem vždycky chtěla aspoň 2 děti a s jedináčkem bych nikdy nesouhlasila). Takže bych řekla, že chlap (ne zakladatelka) nebude mít důvod dál ve vztahu setrvávat. Stejně tak je blbost, si další dítě pořizovat do nefunkčního vztahu. Ale na druhou stranu, i přes ty nadávky, který pro mne osobně by byly velkej problém, myslim, že zakladatelka důvod k odchodu nemá (přijde mi na její straně až moc velká pohodlnost). Partner taky ideální nebude, jestli tráví čas radši s kamarádama než s dítětem a navrch to vyjadřování. Ale zakladatelka sama psala, že chlap na mateřskou nemůže, protože sama nevydělává tolik, aby rodinu uživila (důvod, proč chlap nemůže na RD, je teda taky na straně zakladatelky). Tím by taky mělo být daný, že standard péče o děti je na ní. Takže jak jsem psala na začátku, je to dost blbá situace, protože v danou chvíli není dobrý řešení ani jedináček ani druhý dítě. Na druhou stranu z toho, co zakl. psala, úplně bez šance ten vztah taky není a já myslim, že pokud je to aspoň relativně o. k., je pro dítě vždycky lepší mít rodiče u sebe než pendlovat mezi něma..

Příspěvek upraven 21.02.16 v 23:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.16 23:43

@Gosi Mas pravdu. Treba by se konecne synovy poradne venoval.Mel by urcene dny, kdy by se mu musel venovat. Takto se mu venuje jen kdyz ma naladu a nema nic jineho na programu. Takze ve finale by syn jen ziskal.Jen ja si neumim predstavit nebyt se synem treba tyden, kdy by byl u otce. Prece jen sem s nim od narozeni dene.Ale tak za rok jdu do prace, tak se stejne bude muset tatinek zapojit a ja zase budu vice vytizena praci. Pak to mozna nebudu videt tak tragicky.Ja kvuli teto situaci nemuzu uz ani v klidu spat.Zato pritel spi jak nemluvne. To taky o necem svedci. Kazdopadne dekuji za cene rady. Doslo mi, ze skutecne neni dobra doba na dalsi dite a pomohlo mi si uvedomit, ze muj partnersky zivot za moc nestoji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.16 23:51

@e-Surfarka Prave proto ve vztahu setrvavame.Oba mame stejny nazor v tom, ze lepsi je cela rodina pohromade.Ale zase uz to ve me hloda, ze si rikam za jakou cenu? Ja vztah ukoncovat nebudu, uvidim jak si to prebere pritel. Jestli se rozhodne pro rozchod, drzet ho nebudu. Kdyby sel vratit cas, rozesla bych se s nim jeste pred ditetem.Ted je tezke udat ten krok.

• Citovat
  • Upravit
2923
22.2.16 00:02
@Anonymní píše: @e-Surfarka Prave proto ve vztahu setrvavame.Oba mame stejny nazor v tom, ze lepsi je cela rodina pohromade.Ale zase uz to ve me hloda, ze si rikam za jakou cenu? Ja vztah ukoncovat nebudu, uvidim jak si to prebere pritel. Jestli se rozhodne pro rozchod, drzet ho nebudu. Kdyby sel vratit cas, rozesla bych se s nim jeste pred ditetem.Ted je tezke udat ten krok.

No jo, u vás je to těžký tim, že se musí udělat rozhodnutí ohledně dalšího dítěte a teď to na něj evidentně není, ale mně partner zazdít druhý dítě (přestože bylo dohodnutý), brala bych to jako hroznej podraz. No jenom vy víte, jakej vztah máte. Z toho, co tu padlo, není ideální, ale na druhou stranu není ani úplně v háji (až na ty jeho výrazy). Tak se asi budete muset oba hodně snažit ;) Jinak já teda věřim tomu, že pro dítě je pendlování mezi rodičema hodně náročný a nepříjemný. Znam i plno lidí, který se s rozvodem rodičů špatně vyrovnávali, i když už byli relativně velcí (přes deset let). Takže já v tomhle jsem pro to, že pokud to relativně jde, stojí za to na vztahu pracovat, i když není ideální (akorát ta míra „neideálnosti“ se asi u každýho dost liší :) )..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.16 00:09

Ja prave zjistuju, ze jsme nejak nekompatibilni. Vlastne za ten vztah od zacatku dost bojujem.Je to vycerpavajici.Oba jsme si uz driv rekly, ze kdyby nebylo maleho, nebyly bychom spolu. A ja verim, ze by to tak bylo. Tajze jakou cenu ma ten vztah…Ja si slibuju zlepseni v tom;ze pujdu do prace brzy a budem mit protismeny. Skoro se neuvidime, tak by to mohlo celkem fungovat. Uvidime.

• Citovat
  • Upravit
2923
22.2.16 17:38
@Anonymní píše:
Ja prave zjistuju, ze jsme nejak nekompatibilni. Vlastne za ten vztah od zacatku dost bojujem.Je to vycerpavajici.Oba jsme si uz driv rekly, ze kdyby nebylo maleho, nebyly bychom spolu. A ja verim, ze by to tak bylo. Tajze jakou cenu ma ten vztah…Ja si slibuju zlepseni v tom;ze pujdu do prace brzy a budem mit protismeny. Skoro se neuvidime, tak by to mohlo celkem fungovat. Uvidime.

Hm, tak to ale dost mění situaci - když ten vztah nefunguje, tak to by nebylo dobrý si pořizovat další dítě…Akorát to pak půjde asi do háje úplně (chlap si to asi přebere tím spíš, že co by se měl snažit, když ani to dítě nebude). No jo, je to fakt blbá situace, když jste si i řekli, že spolu jste kvůli dítěti. Na tom se pak asi fakt pracuje blbě, když ani není snaha kvůli partnerovi (kterej za to stojí? nestojí?)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí