Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jdukolem píše:
tak mu to přesně takhle řekni - nestaráš - nezajímáš se ani o to jedno -k čemu chceš druhé?
a jaká byla dohoda před dětma? ON zabezpečení hmotné plus dejme tomu péče o barák, auto, a další mužské práce doma, ONA péče o děti a domácnost? jestli takto, tak je to z její strany podraz
@pohledzdruhestrany píše:
a jaká byla dohoda před dětma? ON zabezpečení hmotné plus dejme tomu péče o barák, auto, a další mužské práce doma, ONA péče o děti a domácnost? jestli takto, tak je to z její strany podraz
to nevíme že to měli takto dohodnuto.. nepíše se nic o tom - já vydělávám a na děti ani nesáhnu
to je zatím jen spekulace..
navíc nezlob se, ale děti nelze přirovnat k péči o barák auto atd.. i otec je snad rodič a nemá jen plodit ale i pečovat ne? Pokud na takovou dohodu žena přistoupí - hele děti jsou tvoje a já vydělávám, tak je hloupá - kvůli těm dětem - ty potřebují tátu - ne kasičku
@jdukolem píše:
to nevíme že to měli takto dohodnuto.. nepíše se nic o tom - já vydělávám a na děti ani nesáhnuto je zatím jen spekulace..
ale tady nejde o nesahání na děti, ale o hledání jakéhokoliv vhodnýho antidůvodu (nepéče o děti, stáří partnera, peníze, dětský vzdor, a bla bla)
@jdukolem píše:
navíc nezlob se, ale děti nelze přirovnat k péči o barák auto atd.. i otec je snad rodič a nemá jen plodit ale i pečovat ne? Pokud na takovou dohodu žena přistoupí - hele děti jsou tvoje a já vydělávám, tak je hloupá - kvůli těm dětem - ty potřebují tátu - ne kasičku
tátu potřebují jako vzor - zodpovědný táta, který se stará o rodinu, pracuje v hospodářství, plní sliby, atd., není nutný, aby je koupal a uspával
tátu potřebují jako vzor - zodpovědný táta, který se stará o rodinu, pracuje v hospodářství, plní sliby, atd., není nutný, aby je koupal a uspával
@jdukolem píše:to snad ne..
k tomu nemám co dodat..
Tak to bylo po tisíciletí a nynější model větší péče mužů rozhodne nepřináší vyšší kvalitu výchovy ani vztahů, jak ukazují všemožné statistiky.
ale tady nejde o nesahání na děti, ale o hledání jakéhokoliv vhodnýho antidůvodu (nepéče o děti, stáří partnera, peníze, dětský vzdor, a bla bla)
hele jejich dítě má ted cca 2 roky? je v nejtěžším období - bezmozek co se už skvěle pohybuje zdrhá a má svůj názor, navíc nespí celou noc ( co jsem pochopila) představ si, že devět měsíců jsi těhotný, pak rodíš, odbudeš si šestinedělí a pak se rok a půl nevyspíš.. no upřímně odivuju všechny kod mají tak malý rozptyl mezi dětmi.. já bych to nedala –fyzicky a ani psychicky, ale před porodem a těhotenství bych ti tvrdila že dětí klidně pět a proč ne brzy po sobě… jenže pak to zažiješ a zjistíš si limity..a navíc když má tatínek názor že - vydělávám a to stačí.. no děkuju hezky ne každá na to v reálu má
Příspěvek upraven 20.02.16 v 21:43
Tak to bylo po tisíciletí a nynější model větší péče mužů rozhodne nepřináší vyšší kvalitu výchovy ani vztahů, jak ukazují všemožné statistiky.
aha a proč teda těch xxxx otců bojujeo střídavku? například? když to není tak nutné? ![]()
Najdi si tady debatu tatínek po padesátce, údajně není problém a věk je jen číslo…To že je přítel starší mu zmenšuje šanci na nový vztah a další dítě, tvoje změna názoru je vůči němu dost velký svinstvo.
tak zase měl poměrně dost času si tu velkou rodinu založit… to, že si vzpomněl za pět dvanáct na zakladatelku házet nelze…
neshodnou se v počtu dětí, péči o ně a ani se nevzali, nemá cenu to udržovat dál, to je pravda…
@jdukolem píše:
aha a proč teda těch xxxx otců bojujeo střídavku? například? když to není tak nutné?
na to je jednoduchá odpověď, bez střídavky by ho ani neviděli, nebyli by při něm, jako když pečuje žena a muž žije s rodinou
@Gosi píše:
tak zase měl poměrně dost času si tu velkou rodinu založit… to, že si vzpomněl za pět dvanáct na zakladatelku házet nelze…neshodnou se v počtu dětí, péči o ně a ani se nevzali, nemá cenu to udržovat dál, to je pravda…
oni se shodli na počtu dětí, ona udělala podraz a změnila to, ohledně péče o děti a zajištění rodiny nevíme, jak to měli dohodnuté předem
oni se shodli na počtu dětí, ona udělala podraz a změnila to, ohledně péče o děti a zajištění rodiny nevíme, jak to měli dohodnuté předem
nevíme ani jak to měli dohodnutý, jestli jako jednou bych si přala dvě děti a odpověď jo, to je super to jsem chtěl taky a nic dalšího, tak porušení týhle dohody bych moc jako podraz neviděla, stejně pokud byl tatínek nadšenej a sliboval jak pomůže, tam první podrazil on…
Najdi si tady debatu tatínek po padesátce, údajně není problém a věk je jen číslo…To že je přítel starší mu zmenšuje šanci na nový vztah a další dítě, tvoje změna názoru je vůči němu dost velký svinstvo.
ale tam on dítě nechtěl ale bylo už na cestě ne? ![]()
nebo si to pletu? ![]()
změnila to protože na ni dolehla realita? nebo z rozmaru? tak když ten milující muž chce druhé miminko a vidí že žena prostě nedává to jedno tak jak si představovala půodně, tak at se zapojí a ukáže jí že nebude sama na dvě…