Pro muže nejsem dúležitá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Icc
92
9.2.26 20:51

@Keyllah @KKubula
Stará se, rodinu zajištuje, je báječný táta. Aspoň podle zakladatelky. Jenom si ji nevšímá tak, jak by se jí líbilo. Připomíná mi jednu, jejíž manžel nesnášel práci na chalupě. Jinak patřil mezi ty, které nazývám prvotřídní.
Tahleta si taky myslela, že když ona miluje práci na zahradě, on to musí dělat s ní, když ji má rád. Tak dlouho se ho snažila převychovat, až to celé zkrachlo. Asi měla podle laťku zdravě vysoko. Je to už skoro patnáct let a zatím holka hledá.
Neberu partnerovi jeho koníčky a nechci, aby mi on bral mé. Partner není siamské dvojče, ačkoliv, jak vidím, by to ledaskterá chtěla. Zapomenout na něčí narozeniny není hrdelní zločin. Zvlášť když vidím, že na mě myslí při mnohem důležitějších věcech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
9.2.26 21:04
@Anonymní píše: Více

Pokud jsi s ním otevřeně a natvrdo nemluvila, tak nemáš nač pálit mosty. To, že v jedné větě uvažuješ o milenci a v další o odchodu, není známka jasného rozhodnutí, ale útěkové strategie. Místo aby ses postavila problému čelem a řekla mu jasně, co ti chybí a co už dál nechceš tolerovat, rovnou přeskakuješ k někde jinde mi bude líp. Nebude. Jen si přeneseš stejný vzorec jinam. :roll:

On podle popisu není padouch, funguje, zajišťuje, stará se, rodinu nechce opustit. Jen tě bere jako samozřejmou součást domácího provozu, ne jako partnerku. To je průšvih, ale řešit ho milencem je zbabělé a brzký odchod je nefér vůči vám oběma. Pokud mu nikdy natvrdo nezaznělo něco jako "Nejsem pro tebe priorita, jdeme to řešit " tak si nejdřív srovnej, co teda vlastně chceš, pak to řekni nahlas jemu a až když se nic nezmění, teprve pak má smysl cokoliv pálit :nevim:

A jinak právě proto, že máš dítě a JSI matka by to chtělo jednat jako zodpovědná, zralá žena :nevim:

Příspěvek upraven 09.02.26 v 21:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
9.2.26 21:06
@Icc píše: Více

A mít zájem o partnera chtít s ním trávit volný čas je koníček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
9.2.26 21:11

A při jakých dle popisu věcech na ni myslí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Icc
92
9.2.26 21:52

@Venetia
Mnohem důležitější je to, že když rozhoduje za nás oba (což se v každém manželství čas od času stává), rozhoduje tak, jak bych rozhodla já. Mohu se na něj spolehnout. Jsme manželé, milenci a především dobří přátelé, kteří se nemusejí v jednom kuse dýchat na záda. A to, že asi tak v jednom případě ze tří zapomene na nějaké výročí, je tak leda pro zasmání. Vynahradíme si to jindy.
Zakladatelka zřejmě cítí lásku ne jako partnerství, ale jako setrvalý obdiv své osoby. Připadá mi to hodně sebestředné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
9.2.26 22:04

Mně zas přijde, že si projektuješ vlastní představy a domýšlíš si věci, abys mohla psát tyhle komentáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
9.2.26 22:06

Popisuješ totálně rozdílný vztah, než má zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Icc
92
9.2.26 22:20

@Venetia
Zvenčí nahlíženo to asi není jiný vztah. Protože můj manžel se ke mně chová velmi podobně, jako k zakladatelce. Je skvělý otec, rodinu umí zajistit, jen já nijak neprožívám, že na něco zapomněl a že má v životě i jiné zájmy než mě. Všimni si, že zakladatelka tvrdí, že je dobrý otec. Kdyby společně netrávili čas, tak by to asi nepsala. Jen si nepřipadá dost důležitá. Rozdíl bude asi spíš v prožívání, než ve faktech.
@Suzume-chan
Vycházím z toho, co zakladatelka napsala. To, že si domýšlím, že asi nemá moc sebevědomí, nebude až taková chyba. A to, že si domýšlím, že jejího manžela nikdy ani nenapadlo, že by její sebevědomí měl řešit, to asi taky moc daleko od pravdy nebude. Taky je možné, že problém je zcela fiktivní a my si tady jen tak blbneme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
9.2.26 22:47

Ty jo to je výborná analýza,,zakladatelka to má jako já" já jsem spokojená ona má být taky. Sama domněnka. Hlavně, že mluvíš sama o faktech. A faktem je, že do vztahu patří i zájem o druhého a ten ji chybí viz čas bez dětí = kamarádi, jak píše. Nemá tu potřebu naplněnou a je úplně jedno, jak to máš ty. Několikrát si použila slova, že zapomene na výročí… No ono v kontextu všeho to nejsou jen ty,,zapomenuté narozeniny"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
9.2.26 23:56

Klidně ten chlap může být ignorant, co ho vlastní žena nezajímá… ale stejně tak to může být člověk, který projevy,,lásky,, vidí jinak… Problém může být i ve vnímání, co je vlastně pro vztah důležité a co je ten projev lásky (např. u nás doma se vůbec neřeší svátky, a narozeniny okrajově - až si náš syn najde ženu ze slavící rodiny, tak to bude problém a on si ho třeba vůbec neuvědomí - on neočekává dárek, proč by ho měla očekávat ona…). Myslím, že je důležité říci partnerovi, co mi chybí. Myslím, že je důležité si uvědomit to, jak já se chovám k němu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2385
10.2.26 05:35

Nezajímat se o partnera vylučuje být v kategorii prvotřídní partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
10.2.26 07:30

Aha, takže to máš stejný jako zakladatelka. Akorát s tím rozdílem, že tobě nevadí že pro něj nejsi zas až tak důležitá. Prostě jste manželé, fungujete. A to ti stačí. Jí ne. Když chlap zapomene na narozeniny, výročí atd ti nevadí? Takže sama sebe vnímáš jako nedůležitou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
10.2.26 07:46
@Anonymní píše: Více

Promiň ale představa že se rozejdeš a najdeš chlapa co ti snese modré z nebe je mimo..pár let budeš potřebovat aby ses vzpamatovala z rozvodu/ rozchodu, par let na to aby si sedla stridavka která tě čeká a jestli jsi na tom špatně psychicky ted za par let to bude mnohem horší..a pocitej ze budeš vybírat z kvanta prebranych chlapů u kterých bude zapomínáni dárku ten nejmenší problém..zůstaň kde jsi to je moje rada..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
10.2.26 07:52

Asi potřebuje občas vypnout, tak utíká za kamarády. Čas strávený s tebou bere jako další stresovou situaci kdy baterky nenabíjí, ale dále vybíjí. Další nepříjemná povinnost. Snaž se, aby čas s tebou byl pro něj odpočinkem a relaxem, nikoli stresem, pak jej bude trávit prioritně s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
10.2.26 08:22
@zoidberg píše: Více
,,Změň se, abys pro něj byla snesitelnější."
Taková dobrá rada nečteš její prožitek, ale hledáš pro něj vysvětlení, které ji zároveň nutí, aby se ona přizpůsobila — což je dost nefér.

Nenapsala, že je přetížený a utíká před hádkami, napsala máme čas být spolu jako pár, ale on ten čas věnuje jinde. To je ten rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí