Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Velryba černá
28.7.24 19:15

@Anna766 tak oni fakt chtějí sami od sebe, aktivně jedou, když babička potřebuje s něčím pomoci a tak. Jsem ráda, že se teď dokonce odhodlala k občasnému hlídání nejmladšího.

• Citovat
  • Upravit
14107
28.7.24 19:17

To já bych si vnouče rada brala na vylety, víkendy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
28.7.24 19:20
@Anonymní píše: Více

tak pokud jste děctví měli fajn, tak zas má své odchováno a evidentně fajn, tak bych to nehrotila. Na stáří bych jí oplatila fajn péči o mě a dál bych vztah babička-vnouče nechala na těch dvouch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
28.7.24 19:21
@Velryba černá píše: Více

To je super :kytka: ale přeci jenom to vnouče spíš pojede s prarodiči na výlet, do bazénu, do zoo atakdále jako menší. V 16 letech už s babičkou tak ochotně trávit čas po výletech nebude. Má už jiné zájmy, kamarády, některé už první lásku a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
28.7.24 19:22

nepsala jsi před chvílí, že dětsví bylo fajn? ale k lékaři jí nepomůžeš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@Anna766 píše: Více

Samozřejmě, ale pokud se bavíme o vztahu, kde mladí se odmítají starat, protože rodiče nehlídali vnoučata, tak než v takové domácnosti, to radši domov důchodců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá

@Anna766 kamarády samozřejmě mají, ale k babičce také chtějí (skoro 19 a 16,5). :) Jezdí na ty výlety, jezdí jí pomáhat na chalupu, apod. Mají ji rádi.

• Citovat
  • Upravit
107637
28.7.24 19:27
@hopsahejsa píše: Více
:palec: @Šmoulice
Jo myslím, že už tu podobnou diskuzi měla
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
28.7.24 19:28

Je mi 46, a nemůžu se dočkat, až budu babička. Moc se na to těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.24 19:34

Dneska je takových aktivit, že babičky netuší co dělat dřív. Ono, rozhodování, babičky jestli letos pojede na 6 prodloužený víkend, nebo si vezme na hlídáni vnoucata je jasný. Vyhraje vždy ten šestý prodloužený víkend. Nebo třetí letecká dovolená u moře… Prostě to je o prioritách, babičku s dědou ani nezvu jinak bych se vždy dozvěděl že nemají čas, že mají na práci důležitější věci… Zvláště když natvrdo hlásají, že hlídat nebudou nemají čas.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
28.7.24 19:35

Tak to máte zvláštní vztahy..máme hodně aktivní babičku a přesto si na vnuka čas najde. Některé aktivity podnikají společně, někdy jen oni dva a někdy jede někam babička dle svých představ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.24 19:36
@terien píše: Více

Já tento pohled například plně chápu, když například prarodiče hlásají tvoje děti = tvůj problém tak já hlásám tvoje stáří = tvůj problém. Je to hnusný, ale nerozkrajim se kvůli někomu kdo na vnoučata hází bobek z výšky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.24 19:38
@Snorlaxik píše: Více

Tak aktivity z vnoučaty jsou pouze: půjdeme tady na hřiště a nikdy jinak. Babička a děda potřebuji relaxovat, a to se neslučuje s jakýmikoliv aktivitami kde by je museli vzít někam autem, nebo nebo nedej bože autobusem… Prostě oni děti nějak moc nemusí…

• Citovat
  • Upravit
34473
28.7.24 19:42

Ale povinnost té péče nevyplývá z toho, jestli hlídají vnoučata. Vychovali své děti, je ostudné podmiňovat starost o rodiče tím, jestli ještě budou hlídat vnoučata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.24 19:44
@Anna766 píše: Více

Tak já s babičkou klidně rád jezdil i když mi bylo 20… Potřebovala pomoct? Nebyl problém. Chtěla parťáka na túry? Taky nebyl problém. Ono to je o vztahu, který si prarodič pěstuje od malá s dítětem. Mě si babička brala i na dovolený když jsem byl ve školce. Chtěla se mou trávit co nejvíc času… Ale když se prarodic na vnuka vysere v úzkém věku, tak toto nelze očekávat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová