Proč jsou učitelky neoblíbené?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
829
29.5.18 19:29
@Anonymní píše: :lol: :lol: :lol: tak jasně, následky si taky přičteš sama… u nás třeba bude v osmičce končit chlapec, který i díky svému chování nebude mít ukončené základní vzdělání, prostě ty čtyřky na závěrečném vysvědčení mít nebude. Taky učitelka

A co ten chlapec provedl? Vy děláte, jako by jste se v pubertě nikdy nešklebili? Já teda dost a myslíte si snad, že se teď na úřadech šklebím? No vy jste mě teď fakt dostali. Dokonce vedu porady a fakt mi to šklebení nezůstalo. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148359
29.5.18 19:29
@melasa píše:
Já tohle nechci rozebírat, v zahraničí se děti ušklebují zcela běžně a nikdo se nad tím nepozastavuje. A nešklebila se na učitele.

Mě to tedy nepřijde jako něco co je třeba napodobovat a dělat z toho buhvíco.
Holka taky doma měla kdysi kecy že učitelka je blbá a dala jí čtyřku z ekonomie.Tak jsem holku opravila že blbá není učitelka ale ona, protože se nenaučila a vykašlala se na to.
Některý rodiče jsou fakt nesoudný.
Nejsem učitelka.

Příspěvek upraven 29.05.18 v 19:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41090
29.5.18 19:30
@Anonymní píše:
Paní učitelky tady svými názory přesně ukazují, proč bývají neoblíbené…bohužel.

Hrdý anonym ukazují přesně co :think: strach stát si za svým názorem? :mrgreen: třeba já učitelka nejsem, ale to je ti vlastně fuk, ne? cílem bylo trochu si rýpnout a urazit učitelky, chápu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
29.5.18 19:33
@Keyllah píše:
třeba ano, třeba ne. Snad jí to do té doby nezpůsobí nějaké problémy u autorit či kamarádů. Tvoje volba, bohužel následky pro ni. Jako rodič moc nechápu, proč je takový problém obětovat trochu svého času, věnovat se dítku a vysvětlovat a vysvětlovat, popř. učit a učit. Mě by vadilo, kdyby kvůli tomu měla mít nějaké problémy, či za to nějak trpět a být nešťastná. Ale jak jsi psala-tvoje volba, tvůj názor ;)

Ona se šklebí i doma, holt je v pubertě, já z toho fakt vědu nedělám. A už bych to fakt uzavřela. Moje prvorozená dcera se taky šklebila, asi jsou holt po mě a to vystudovala úplně v pohodě, dělá ve zdravotnictví a navíc si ji chválí všichni pacienti, jak je empatická. Třeba to bude tím, že jsem ji v pubertě za každý úšklebek nezadupala do země. A už opavdu končím debatu o úšklebkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148359
@Anonymní píše:
Paní učitelky tady svými názory přesně ukazují, proč bývají neoblíbené…bohužel.

A někteří rodiče proč je s nimi těžká spolupráce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@melasa pořvával v hodinách, bouchal do lavic, zpíval si v hodinách, šikanoval učitele i spolužáky, několik žáků kvůli němu přestoupilo na jinou školu…nepomáhaly domluvy, speciální pedagog, psycholog, výchovné komise OSPOD, sociálka…tak dostal asistenta a byl vyčleněn mimo třídu, samozřejmě kromě výše uvedeného se nic neučil, takže výsledky 0. Těžká porucha chování.
Taky učitelka

• Citovat
  • Upravit
rokris
29.5.18 19:34

Tak teda, nechci tvrdit, že jsou všichni učitelé dobří. Je to jako v každém povolání, ale obdivuju, že se ještě vůbec najde učitel, který se přemluví, aby šel ráno do práce. Vždyť oni nemají už ani právo chtít, aby se na ně děcka nešklebily. Rodiče by si fakt měli učit děcka sami. Aspoň ti, kteří jsou taak chytří.

• Citovat
  • Upravit
41090
29.5.18 19:34
@Anna766 píše:
Holka taky doma měla kdysi kecy že učitelka je blbá a dala jí čtyřku z ekonomie.Tak jsem holku opravila že blbá není učitelka ale ona, protože se nenaučila a vykašlala se nacto.
Nejsem učitelka.

asi tak, dělat z toho aféru :roll: pokud je v pubertě, důrazně vysvětlím, že se to nedělá, ale podivovat se, že by to mohlo někomu vadit? Co přijde příště? Bude normální k tomu šklebení vypláznout jazyk? hádám, že to se taky dělá v zahraničí běžně :mrgreen: a pak co? házení věcí po učitelích? skákání jim do řeči během výuky? vulgarismy? překvapivě, taky nejsem učitelka, jen se snažím své dítko naučit základním zásadám slušného chování a vychovávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
29.5.18 19:35
@Anna766 píše:
Holka taky doma měla kdysi kecy že učitelka je blbá a dala jí čtyřku z ekonomie.Tak jsem holku opravila že blbá není učitelka ale ona, protože se nenaučila a vykašlala se na to.
Nejsem učitelka.Příspěvek upraven 29.05.18 v 19:32

Tak dostat čtyřku z ekonomie a říct mi, že je učitelka blbá, tak to bych ji taky dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41090
29.5.18 19:35
@rokris píše:
Tak teda, nechci tvrdit, že jsou všichni učitelé dobří. Je to jako v každém povolání, ale obdivuju, že se ještě vůbec najde učitel, který se přemluví, aby šel ráno do práce. Vždyť oni nemají už ani právo chtít, aby se na ně děcka nešklebily. Rodiče by si fakt měli učit děcka sami. Aspoň ti, kteří jsou taak chytří.

po dvou dnech by to vzdali a líbali učitelům nohy  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
29.5.18 19:38
@Keyllah píše:
po dvou dnech by to vzdali a líbali učitelům nohy :mrgreen:

No dyť. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
29.5.18 19:38

Baví mě diskuse o tom, jak je v Anglii tráva zelená a ve Finsku ještě mnohem zelenější.

Hele, anglické veřejné školství je v dost dezolátním stavu, trumfne ho snad jen veřejné školství v USA - popravdě, tímhle směrem bych vážně šla nerada. Zato v soukromém škoství jsou tak tuhá pravidla, že bychom se nad nimi hrůzou otřásaly/i (pokud to čtou i muži).

Finské školství má sice supr pověst, ale v posledních letech přestává zářit a v mezinárodních srovnávacích testech se začalo propadat (i když proti nás - furt paráda). Jestli je to jen nějaká výchylka nebo zda se jedná o nový sestupný trend, to teprve ukáže čas. Mezi námi, na finské školství u nás fakt nedojde, protože ač by ho možná unesli kantoři (někteří), jenže děti by s ním měly zaručeně problém (vyžaduje značnou aktivitu) a největší problém by měli místní zpovykaní rodiče (taky jsem rodič, ale co někteří vyváději, to mi zůstává rozum stát).

Ke šklebící se slečně - kdyby došlo na něco takového v mých hodinách, nejspíš bych se slečny vyptala, v čem je problém, o jejích výtkách bych s ní krátce podebatovala a pokud by byly faktické, vyvodila bych z nich důsledky. Pokud by faktické nebyly (vcelku pravděpodobná varianta), vysvětlila bych jí zásady slušného chování a požádala ji, zda by se jimi mohla řídit. Pokud by se šklebila nadále, asi bych ji požádala, aby opustila učebnu. Nejsem povinna se na její škleby dívat.
Z mých zkušeností - ona by si ji třída velmi brzy srovnala, protože by byla sama za blbku.

A k děckám - mám štěstí, učím velmi zajímavé mladé muže a ženy, se kterými se mi po nějaké zaučovací době v prváku docela dobře pracuje a které mám ráda. (I když mě samozřejmě občas doslova pekelně s*rou. :) A já je určitě taky.) Svou práci velmi mám ráda a miluju ji - ale špatně placená prostě je. Děti mi už skoro odrostly a protože manžel není ve školství, přestaly pro mě být prázdniny zajímavým benefitem. Raději bych dovolenou mimo sezónu a vyšší plat. K čemu mi je benefit, když o něho nestojím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
29.5.18 19:39
@Keyllah píše:
asi tak, dělat z toho aféru :roll: pokud je v pubertě, důrazně vysvětlím, že se to nedělá, ale podivovat se, že by to mohlo někomu vadit? Co přijde příště? Bude normální k tomu šklebení vypláznout jazyk? hádám, že to se taky dělá v zahraničí běžně :mrgreen: a pak co? házení věcí po učitelích? skákání jim do řeči během výuky? vulgarismy? překvapivě, taky nejsem učitelka, jen se snažím své dítko naučit základním zásadám slušného chování a vychovávat…

No vidíš a naše výchovná poradkyně mi sdělila, že dcera se učí dobře, z chováním problémy nemá, sportuje, jen někdy udělá úšklebek, což i ona vidí, že je blbost řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148359
29.5.18 19:43
@melasa píše:
Tak dostat čtyřku z ekonomie a říct mi, že je učitelka blbá, tak to bych ji taky dala.

Dobře, beru :kytka: protože jsou mezi námi tací rodiče, kteří by si na tu učitelku došlápli taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41090
29.5.18 19:43
@melasa píše:
No vidíš a naše výchovná poradkyně mi sdělila, že dcera se učí dobře, z chováním problémy nemá, sportuje, jen někdy udělá úšklebek, což i ona vidí, že je blbost řešit.

a proto to zmiňuje a některým učitelům to vadí, aha ;) řešit to nechceš, tak neřeš, ono se to nějak vyřeší samo. Buď to odezní, nebo narazí a život ji poučí ;) ale takto zbytečně ztěžovat život vlastnímu dítku, abych měla nad učiteli navrch, protože oni přece řeší kraviny a v zahraničí by se to nestalo, no, tvoje volba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová