Poradna duly
Jana Čurdová
To me to pali tak, ze kloktam vodu se soli 2× do hodiny.....
![]()
jestli se to do zitrka nespravi, zajdu rano do lekarny a poptam se ![]()
stazka Tak jestli to pálí, tak nevím
Mě vždycky v krku bolelo a nemohla jsem polykat
Ale teď musím zaťukat, od tý doby, co jsem těhulka, mi nic není. Taky dlabu Calibrum Baby, kyselinu listovou, Vitamin C a Magnesium, co mi naordinovala Dr. …
Ještě by mohl pomoct zábal na krk…
Stazko , pokud nejsi alergická na včely, fajn jsou i Propolki. Bioparox se v těhu může, ale osobně bych do něj šla až tehdy, kdyby to bylo opravdu zlé a nepomohlo nic jiného. Zkusila bych prieznitz, solí kloktáš, ještě mi docela pomáhá smíchat citronovou šťávu s medem 1:1, trošku ohřát (ale ne v mikrovlnce a nesmí se vařit - dávala jsem do horké vodní lázně) a po lžičkách sníst. Tak, snad jsem tě nezahltila, kdybys ještě něco potřebovala vědět, klidně se zeptej, léky jsou (no teď vlastně nejsou
) můj denní chleba.
Tedy ne jako že je jím, ale že mě znalosti živí… ![]()
Sajso,
diky za info. Je supr mit spolutehulku honenou pres leky!!! ![]()
Tantum jsem opravdu nepolykala, teda nemuzu zarucit, ze neco mililililnko nesteklo se slinama, ale to by snad melo byt OK. Zda se, ze se to po soli trosicku zlepsilo, mozna, ze to odezniva z nejhorsiho uz i samo, minutu po minute cejtim, jak se mi betonuje frnak, takze zadnej pyl, ale ryma jak vysita
¨
No nic, nebudu vzdyvhat nad nejhorsi muzskou nemoci a jdu si vykloktat.
(soli)
Zatim pa
Pra:,–(ko , jestli tomu správně rozumím, tak teď žiješ v Mnichově a plánuješ se přijet rvát o místo do FM se mnou ?
To je náhoda ! V Mnichově žil můj otec a brácha, teď už tam jen pravidelně jezdíme za známýma - svět je holt malý
.
Stazi , Tantum jsem vymazala, abys opravdu dřív zkusila obklad. Profesionální deformace…
Jinak kdyby z toho byla rýma, tak ten citron s medem je na nachlazení obecně, takže by se použít dal, do nosu se může použít i Nasivin, nebo Olynth, já teda radši dětský a určitě spíš spray, kapky rády stékají do krku, spray se lépe a přesněji aplikuje.Kdyby přišel kašel, nejraději mám cibuli nakrájenou na kostičky a posypanou cukrem, nebo medem. Pustí šťávu a tu dávám mockrát za den po lžičkách… Na teplotu, či bolest se dá použít Paralen. No, tak teď jsi vybavená pro všechny eventuality. Jak je vidět, raději zkouším napřed spíš alternativní metody. Jo, když už jsme u nich - jedna kamarádka mi poradila při začínající rýmě kápnout do nosu kapku citronové šťávy… 2× denně (já kapala třikrát) - je to nepoužitelné pro děti a chlapy, ale fakt to funguje. ![]()
Jolmo prý teď budete mít ve FM primátora… Nebo už máte. ![]()
Jo, budeme mít primátorku /dosud socanku/, ale nějak mi uniká smysl - obávám se že kromě přímé finanční výpomoci pro ni to žádný jiný efekt mít nebude…
No, ono to záleží na úhlu pohledu, ona to určitě kvituje s povděkem..
Ale jinak jsem smysl taky nepochopila. Jen že jsem to včera četla, 4 města, mezi nimi i vaše, že budou nově mít primátora. My máme předsedkyni o:,–(ního výboru…
Na to je ale FM přeci jen o dost větší. ![]()
Já nějak komunální politikou nežiju, teda pokud nejsem donucena prací
, ale vždycky jsem si myslela, že to mohou mít jen velká města, domnívala jsem se nad 100000, no možná by bylo dobré mrknout se na městský web, ať jsem v obraze ![]()
Jo, efekt kromě platu to dle vyjádření žádný mít nebude , viz. http://www.frydek-mistek.cz/…a_detail.php?…, tak můžu klidně spát… ![]()
Já taky komunální politikou nežiju, ale říkala jsem si, že primátora má tak Praha, Brno, Hradec Králové a Ostrava. No možná ještě někdo, třeba Plzeň… Psali tam, že se změnil nějaký zákon, takže vy už taky můžete. Fakt vymýšlí takové důležitosti.
Věděla bych o spoustě jiných věcí, které by bylo třeba řešit., ![]()
Jde vám o prestiž!!
Líbí se mi, jak u všeho píší „nebude to znamenat“, jen u výdajů z rozpočtu že by to „nemělo znamenat“. Nemělo, ale může. ![]()
Jak říkám, nedomnívám se, že by se pro nás občany něco změnilo.
Hele, musím vymyslet nějaký program na zítřek na celý den - budu sama s malým a nechci to jen tak proflákat, teda mohla bych, ale nechce se mi tady točit mlýnek ![]()
Zítra má být ještě hezky… Vy tam určo budete mít dobré vyžití, ne? Bazén (my teda taky máme, ale nosí si něj bradavice a další chuťovky
), dětská hřiště… U nás to je jasné. Vylezeme na zahradu a je to. ![]()
Paní primátorku jsem viděla… Možná, když o tom tak dumám, jde jí hodně i o její prestiž. Být starostka a být primátorka, to je rozdíl. ![]()