Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@majki.r píše:
A tak to asi každý rodič, taky bych nebyla šťastná, kdybych měla nešťastné dítě. Ale všechno má své meze, že jo.
No, ale každý rodič, nebo tedy většina, chce aby byly štastné všechny jeho děti ne? Ne, jen jedno.
@majki.r píše:
A tak to asi každý rodič, taky bych nebyla šťastná, kdybych měla nešťastné dítě. Ale všechno má své meze, že jo.
Tak, tak. Ja bych za sve dite dychala, ale prosazuji zdravou vychovu, zadne snaseni modreho z nebe. On to nikdy neumel, kdyz se mala narodila, starsi dostala, nevim, proc, novy notebook za temer 35tis. Ja jsem za porod dostals kulove a to jsme se s malou trapily 30hodin.
Jsou veci, ktere jsou opravdu hrozne a dochazi mi to poradne az ted, kdyz to pisu.
@boball píše:
No, ale každý rodič, nebo tedy většina, chce aby byly štastné všechny jeho děti ne? Ne, jen jedno.
To jistě
Já to myslela obecně ![]()
@majki.r Já vím
Tenhle týpek si měl najít paní tak o pět let starší a ještě možná bezdětnou. To by pak možná fungovalo.
@boball píše:
@majki.r Já vímTenhle týpek si měl najít paní tak o pět let starší a ještě možná bezdětnou. To by pak možná fungovalo.
Já bych jim zas přála, aby si našel nějakou semetriku, co vychovala důrazně pět dětí, aby postavila tu rozmazlenou derušku do latě. ![]()
@Nova.holka píše:
Tak, tak. Ja bych za sve dite dychala, ale prosazuji zdravou vychovu, zadne snaseni modreho z nebe. On to nikdy neumel, kdyz se mala narodila, starsi dostala, nevim, proc, novy notebook za temer 35tis. Ja jsem za porod dostals kulove a to jsme se s malou trapily 30hodin.
Chudinko.
Upřímně řečeno mě každý tvůj příspěvek utvrzuje v tom, že tvůj expřítel má rozum… A myslím, že to nebude pravda ani s tou SMS dcery nebo že jsi to minimálně pro nás hezky přibarvila… ![]()
@majki.r No,to bych jim přála taky.
Tak, občas se boží mlýny proberou a zamelou, třeba i v tomto případě ![]()
@Levandule121 píše:
Chudinko.![]()
Upřímně řečeno mě každý tvůj příspěvek utvrzuje v tom, že tvůj expřítel má rozum… A myslím, že to nebude pravda ani s tou SMS dcery nebo že jsi to minimálně pro nás hezky přibarvila…
souhlas! Zrovna jsem přemýšlela, jestli vyjádřit svůj názor anebo ne ![]()
Celá situace, jak ji vykresluje mi připadá hodně nepravděpodobná…osobně si myslím, že je zakl. ta rozmazlená a hlavně žárlivá (jak na peníze co dává dceři, tak na pozornost) a přítelovi s ní po další stereotypní scéně došla trpělivost. Že jim vztah neklape je zjevné, ale pochybuju, že je to vinna nevlastní dcery.
Sms podle mě nepřepošle, protože žádná nepřišla.
Holky ale jestli je to tak, jak zakladatelka píše, že ji vyhodil, že jí tu sms fakt poslala, pak je mi z té zakladatelčiny situace smutno,…vyhodit ji i s malou, kterej chlap to udělá?
Taky nechápu jak někdo může vyhodit své roční dítě i s jeho matkou jen tak z domu ![]()
Možná vám budu připadat divná, ale já být s tátou od malinka sama.. být zvyklá na to, že jsme prostě jen my dva a nikdo jinej… a v mých 22 letech, kdy se mi třeba rozjíždí život, mi táta přitáhne 27letou slečnu, která si s ním udělá dítě, tak dělám úplně to samý, co dělala tahle slečna. Pro ni jste stále jen vetřelec, kterej ji ničí rodinu a pochybuju, že by ji nějaká mladší sestra zajímala. Mně říct, abych ji pohlídala a vy si užijete večer s mým tátou, tak prostě řeknu ne. Jste matka, tak se starejte. To, že Vám říká mámo je jen čistá provokace. Byla zvyklá na to, že ji dával peníze, staral se o ní a te´d přišla ženská s dalším děckem.. snad jste nebyla tak naivní a nemyslela si, že to přijme s otevřenou náručí??? A ještě s takovým chováním, že Vám vadí, že jezdí domů na víkendy za svým tátou?? Bože, ženská.., co jste jako čekala..
@ulice Asi tak, bohužel. Ty detaily mě baví. Sice pořád vykládá, jak je dcera nedospělá, ale bez uzardění píše, jaká je ona chudinka, že je bez otce. Ale podle dědictví to nevypadá, že by o něj přišla zrovna v dětství, jako expřítelova dcera. Pořád tu hází narážky, že něco s přítelem řešili, ale nenapíše co. Proč? Jen že psycholožka uznala, že chyba je na jeho straně. To ale pochybuji, psycholog žádné soudy nevynáší. A tak dál, a tak dál. Ještě z něj, chudinka, nevyrazila zládné dary za porod… No jo no, když on možná celou dobu lituje, že ji přivedl do jiného stavu. Ale pravdy se tu od zakladatelky nedočkáme…
@Nova.holka zakladatelko hodne sil a at to vsechno dopadne podle tvych predstav. Je rozhodne lepsi, ze jste si to uz vyrikali, aspon je to venku a nikdo se nedusi. Chlap je teda charakter ![]()
s dcerou si nabije hubu. Ten uz nikdy nenavaze vztah, protoze ona se o to postara. Dokud ji tatinek neposle do zadele. Sama ti napsala, ze v tobe videla soupere. Sama to zrejme nepochopi dokud ji to on nevysvetli. Pro tebe je pozitivni myslenka na dite a na to, ze uz muzes dychat a nebudes se ji zabejvat. Udelala jsi dobre i kdyz jste se u toho zestekali. On udelal takovej zaver, tak at si spolu ziji o samote do halelujah…on volny nikdy nebude, ale ty jsi
@Nova.holka píše:
Vlastne jsem i rada, ze mala nebude videt tu „vychovu“ kazdy den a pritel nebude mit takovy vliv a jaz ni vychovam slusneho cloveka.
Ale ty jsi měla možnost výchovu jeho první dcery vidět každý den, a přesto, jsi si s takovým pořídila dítě? S někým, s jehož způsobem výchovy od počátku nesouhlasíš? Takže jsi programově svému dítěti nadělila do vínku, že bude vyrůstat bez otce? Tohle není fér. Do daného vztahu jsi šla dobrovolně, karty byly rozdané, věděla jsi do čeho jdeš, ty jsi souhlasila a svůj souhlas si stvrdila nikoli manželstvím, ale zplozením potomka, který je větším závazkem, než manželství.
Nebo jsi si myslela, že vaše dítě naruší pouto mezi starší dcerou a ním? Tak kdo intrikuje?