Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@majki.r Ahoj,taky bych chtela videt 11ky prsa! Muzes sem to foto dat jeste please? Ja si totiz pri tomto cisle predstavim Dolly Buster
Sama mam 85B nyni C.
Holky, to povinne ocko jde odlozit? A co je vubec povinne? Nekde jsem cetla, ze neco ockujou uz v porodnici, je to pravda? Ja s tim ocko moc nesouhlasim, navic u tak malych miminek! Ja mela reakci na ocko proti tetanu! Opuchla a zcervenala me pulka zadnice, byla to sila! Od te doby nechci ocko ani videt!!!
@omites píše:
Mě teda, když zhubnu, ty kozy letí dolů… teď je mám takové hezké, plné
Škoda, že jsem přišla o fotky
Já mám stejný problém, když jsem ve formě, mám stěží béčka. Teď kojím a jsem na D. Počítám, že do půl roku budu na B. Jinak jsem měla standardně C. Ale mně malá prsa nevadí, raději budu malá všude než velký prsa i se zadkem a stehnama, které mám prostě brutální. Jak mám nad 65kg, tak mám stehna jak sprinterky a bohužel to není jenom svalama
Navíc mám odstrašující příklad, moje mamka i ségra maj megaprsa. Sestra je tedy měla vždycky, ale mamka až po dětech, tak hodlám dělat vše proto, aby mi tak nenarostly. Nelíbí se mi to a navíc by mi to překáželo ![]()
@Tinkka píše:
Holky, to povinne ocko jde odlozit? A co je vubec povinne? Nekde jsem cetla, ze neco ockujou uz v porodnici, je to pravda? Ja s tim ocko moc nesouhlasim, navic u tak malych miminek! Ja mela reakci na ocko proti tetanu! Opuchla a zcervenala me pulka zadnice, byla to sila! Od te doby nechci ocko ani videt!!!
v porodnice se očkovalo TBC, to už je zrušené. Můžeš ho doočkovat na vlastní žádost později.
Jinak podle vyhlášky jsou stanovené třeba spodní hranice, kdy se očkování dává. U MMR třeba není ani horní hranice. Ale pediatři to bodnou do dědí při té spodní hranici. A pokud. Hexa jde očkovat ve schématu 3+1, ale taky 2+1 a nebo dát Pediacel (nebo tak nějak se to jmenuje), kde není žloutenka a ta se doočkuje později. Můžeš očko odložit a očkovat třeba od roka, kdy je nervový systém vyzrálejší.
Já se o to moc nezajímala a tak má malý 2 očkování ještě navíc k povinným. Jednou dostal hexu a synflorix dohromady. Nikdo mě neupozornil, že by z toho mohl vzniknout nějaký problém.
Ani teď neprokážu, že epi vznikla po MMMR. Ale co už vím teď, že hliník zatěžuje nervový systém…
@Svandu píše: Škoda, že jsem přišla o fotkyJá mám stejný problém, když jsem ve formě, mám stěží béčka. Teď kojím a jsem na D. Počítám, že do půl roku budu na B. Jinak jsem měla standardně C. Ale mně malá prsa nevadí, raději budu malá všude než velký prsa i se zadkem a stehnama, které mám prostě brutální. Jak mám nad 65kg, tak mám stehna jak sprinterky a bohužel to není jenom svalama
Navíc mám odstrašující příklad, moje mamka i ségra maj megaprsa. Sestra je tedy měla vždycky, ale mamka až po dětech, tak hodlám dělat vše proto, aby mi tak nenarostly. Nelíbí se mi to a navíc by mi to překáželo
jen pro tebe ![]()
Drobek nejsem, ale tlusté prase snad také ne. Prostě hodně svalovky a k tomu tuk. Jako těch 10 kilo dolů by mi nevadilo, ale v tuku. Svaly bych si ponechala.
Jenže já někdy přijdu z práce a jsem schopná tak max. čumět z okna.
Myslím, že by právě hodně pomohlo pravidelné jídlo. Což je moje novoroční předsevzetí - plánování a chystání jídla na další den. V práci už jsem se zajela, tak mám teď v hlavě volno i na tyhle věci ![]()
@omites Diky za info. Urcite bych to do budoucna u meho ditka chtela odlozit, jeste si o tom neco nactu a pri hledani pediatra se Dr. zeptam na jeho pristup k ocku..preci pokud to nedovolim, nemuze dite ockovat proti me vuli, ne?
@omites Diky za info. Urcite bych to do budoucna u meho ditka chtela odlozit, jeste si o tom neco nactu a pri hledani pediatra se Dr. zeptam na jeho pristup k ocku..preci pokud to nedovolim, nemuze dite ockovat proti me vuli, ne?
@Tinkka píše:
nemůže, nechá ti podepsa reverz a nahlásí na sociálku.
https://www.youtube.com/watch?… mrkni
Je tu i skupina neočkovacích maminek. Já si nejprve myslela, že jsou dost radikální. A pak jsem pochopila, že jdou dvě neočkovací skupiny, ty které neočkují od začátku a z přesvědčení a ty, co mají zkušenost s nějakými nežádoucími účinky po vakcíně. Nemyslela jsem si, že mě to někdy potká, ale patřím do té druhé skupiny. Očko v 5 letech už nedovolím, další hliník do těla už fakt ne. Já mu tu hlavu znova uvařit nenechám.
@omites píše:
může se projevit jak po Hexe, tak po MMR. Někdy z odstupem měsíců. Není to hned. MMR je živá vakcína, umí nadělat hodně paseky. Encefolopatie mozku je u malých dětí zákeřná v tom, že nereaguje teplotou. Až časem epilepsií.Proč mi nikdo nenabídl třeba místo schématu hexa vakcíny 3+1, vakcínu 2+1, nebo odklad do roka? Proč to pichají do malinkých miminek a nepočkají do roka, kdy je vyzrálejší nerová soustava? Proč mi nikdo neřekl, že jde očkovat místo Hexy Pedical? Místo toho mi říkali ať přiočkoji ještě rotaviry a Synflorix![]()
![]()
![]()
Záleží na přístupu lékaře. Moje doktorka sama nenabízí, ale když za ní přijdeš s tím, že chceš schéma 2+1, tak samanavrhne spíš pediacel než hexu. Já budu dceru očkovat od 6m pediacelem.
Syn má klasickou hexu od 3,5 měsíce.. MMR jsem chtěla odložit po třetím roce. Jsou mu tři roky a dosud nemluví, takže doktorka sama řekla, že mu MMR nedáme.. ![]()
@omites tak ja nemyslim neockovat vubec, ale odlozit. Podle me zalezi take na pristupu lekare a domluve, ne? Ja s tim zatim zkusenosti nemam, ovsem z jinych oboru mam s doktory zkusenosti azaz ![]()
@omites Vypadáš jak já, když jsem na 70kg
Teda vršek, spodek není vidět a ten já mám na 70kg obvykle gigantický
![]()
@Tinkka píše:
@omites tak ja nemyslim neockovat vubec, ale odlozit. Podle me zalezi take na pristupu lekare a domluve, ne? Ja s tim zatim zkusenosti nemam, ovsem z jinych oboru mam s doktory zkusenosti azaz
z mého oboru mám taky určité zkušenosti s doktorama a někdy se taky nestačím divit.
Vím, že u očkování je tlak velký. Záleží, jaký je tvůj pediatr, někteří jsou skoro hysteričtí už jen když odkládáš a odkládáš ![]()
@Svandu takhle je při 80kg, před těhu
jako zadek, stehna mám. Ale to mi nikdy nevadilo. Celkově tvar kytara - už jsem tu na začátek někde psala, že nejsem koule, ale že mám tvar. Jen po těhu to bříško navíc, které se už dost zatáhlo, ale ploché nebude nebo s velkým mým vypětím a na to já jsem pohodlná.
Manželovi se hubené naštěstí nelíbí, říká, že ženská má mít zadek a stehna, aby to utáhla.
@Tinkka píše:
@majki.r Ahoj,taky bych chtela videt 11ky prsa! Muzes sem to foto dat jeste please? Ja si totiz pri tomto cisle predstavim Dolly BusterSama mam 85B nyni C.
Tak na chvilku, jako Dolly snad nevypadám. NA fotce toho moc vidět není, fotila jsem si bříško ve 4. měsíci ![]()
Na té druhé fotce jsem hubenější, ta je tak tři roky stará, mám desítky ![]()
Příspěvek upraven 31.12.14 v 13:31