Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@PetraJ A myslíš, že ta Zafira je o tolik menší, než Sharan? Sousedi Zafiru mají a my Sharana a nezdá se mi až takový rozdíl. A Zafira nemá vzadu plnohodnotná sedadla, pokud máš v plánu je používat.
Náš Sharat v naftě žere průměrně 7 litrů, na větší vzdálenosti kolem 6 i pod.
@Zabatko píše:
No tak na to lze říci jedině to, že jste měli štěstí, my jsme měli také štěstí až do doby, kdy jsme koupili plečku, na které jsme nakonec prodělali čtvrt mega. Od té doby už jen nové auto. Nyní jsme koupili nový Hyundai, máme na tom havarijko a 5 letou záruku, za 3 roky ho ještě v záruce střelíme a koupíme zase nové, rozhodně můžeme klidně spát, že nemusíme vrážet peníze do plečky u které nevíme, co se podělá. A kdybychom to náhodou rozbili sami, tak první 3 roky je to pojištěno na cenu nového. Takto opravdu jezdíme bez rizika finančních ztrát. Jediné co musíme dělat je lít do toho benzín a v pravidelných intervalech vozit do servisu na běžnou údržbu.
Takhle se na to divame doma taky. Ale je to samozrejme o tom, ze na nove auto mame. Kdybychom byli v situaci zakladatelky a meli jen 100 tisic, tak si nove poridit nemuzeme.
@Aries6 píše:
@PetraJ A myslíš, že ta Zafira je o tolik menší, než Sharan? Sousedi Zafiru mají a my Sharana a nezdá se mi až takový rozdíl. A Zafira nemá vzadu plnohodnotná sedadla, pokud máš v plánu je používat.
Náš Sharat v naftě žere průměrně 7 litrů, na větší vzdálenosti kolem 6 i pod.
Zafira by měla být jenom o 20 cm delší než moje Fábka. Jela jsm v Galaxii a je to na mě strašně velký. Ty poslední sedačky bych nepoužívala, budu v kufru vozit klec na psa.
@Margaery píše:
A 1.4 nebo 1.6?
Ona je i 1.4? Já myslela, že nejslabší je 1.6. Chci něco, co nejmíň žere. ![]()
@PetraJ píše:
Zafira by měla být jenom o 20 cm delší než moje Fábka. Jela jsm v Galaxii a je to na mě strašně velký. Ty poslední sedačky bych nepoužívala, budu v kufru vozit klec na psa.
A šířka? Ta se mi zdá podstatnější. Když parkuju někde, kde jsou úzká parkovací místa a pak lovím děti, to je síla. Délka mi tak nevadí. A ten kufr je u Sharana luxusní.
@Aries6 píše:Šířka by měla taky být taky o 20 cm větší než u Fábky, ale přesný rozměry ti teď nenapíšu, jsem na mobilu a nechce se mi hledat na netu manual.
A šířka? Ta se mi zdá podstatnější. Když parkuju někde, kde jsou úzká parkovací místa a pak lovím děti, to je síla. Délka mi tak nevadí. A ten kufr je u Sharana luxusní.
Tak já jsem taky kvůli dětem přesedlala z fabie combi do sharana a se Sharanem se mi paradoxně parkuje i jezdí líp. Čumák nevidím, to je pravda
Zafira je kratší, jelikož tu zadní řadu má vlastně místo kufru.
Když je použiješ v podstatě to nemá kufr.
My tam vozíme 4 děti, čili nemáme s kufrem až takový problém.
Proti Galaxy je tedy určitě kratší, tu mají sousedi.
Sharan zase v ok stavu bude dle mého v maličko jiné cenové relaci.
Ta výška je naopak super.
Když jedu Oktávkou, tak mi přijde hrozně nízká:-)
Je to asi i zvyku.
Na parkování si člověk zvykne, já ji rvu i v Praze do úzkých míst a dalo se zvyknout.
Já vozím v kufru 40kg psa. Když tam nemám děti. Vejde se ok.
Meli jsme 2krat mazdu 5 a je to super auto. Sedmimistne, zadne vetsi vydaje jsme nemeli. Meli jsme rok 2006 a prodavali jsme ho za necelych 100tisic.ted jsme si poridili chevrolet orlando, opet v pripade nutnosti sedmimistne, ale tam uz je cena vyssi, ale take mohu doporucit.
@benetka - jsou na tu Mazdu drahý náhradní díly? Ta se mi taky docela líbí.
@Anonymní píše:
Zafira je kratší, jelikož tu zadní řadu má vlastně místo kufru.
Když je použiješ v podstatě to nemá kufr.
My tam vozíme 4 děti, čili nemáme s kufrem až takový problém.Proti Galaxy je tedy určitě kratší, tu mají sousedi.
Sharan zase v ok stavu bude dle mého v maličko jiné cenové relaci.
Děti mám dvě a jsem s nima sama, takže třetí sedačky bych používala minimálně. A líbí se mi, že jsou zapuštěný do podlahy. Potřebuju hlavně místo na klec, abych nemusela psa vozit na sedačce a aby se tam vešly i jiný krámy, když jezdím se psem na závody a výstavy: skládací židle, stolek a výstavní stan. ![]()
@PetraJ nerekla bych, ze by nejak vybocovaly cenove od ostatnich aut. Jedine co jsme menili byly tlumice a staly tusim 16tisic. Nevim jak cenove vychazi tato vymena u ostatnich aut, ale jinak byly naprosto bez jinych nakladu. Kdyby vyrabely mazdu 5 i treba po roce 2014, tak by jsme do ni sli zase, ale bohuzel se delaly jen do roku 2013 a tak proto jsme nyni zvolili ten chevrolet.
@MartinKa36 píše: Špatně jsi četla, jen uvádím že kůli financování je lepší koupit nové auto než roční s malou slevou a drahým financováním, co se týče starých aut tak jsou modely kterým je vhodné se zdaleka vyhnout…
S tím souhlasím. My kupujeme zásadně volswagny, několikrát jsme měli Golfa, teď máme Sharana a zatím jsme se nespálili. Do jiné značky už se nám ani nechce, máme pro vw slabost.