Rozbila manželka rodinu, ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
415
2.8.20 12:17

Nevěřím tomu, že si na společné soužití nestěžovala již v době MD. Tobě nechybí a nechybělo nic, jí však skutečný domov. Předpokládala, že návratem do práce a výrazným zvýšením rodinných financí, se některé Tvé postoje změní, avšak nestalo se. Nabídl si ji, že se odstehuješ k ní a dal najevo, že je pro Tebe důležitá a chceš žít s ní, místo se svými rodiči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
2.8.20 12:24
@Lester Burnham píše:
Chlape, nehledal tady vyřešení svého života. Je to tady jeden zofalec vedle druhého.****Normální člověk nemá porřebu sem chodit ;)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vyřiď tomu, kdo ti drží pistoli u hlavy a nutí tě tady být, že je to trestný čin. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.20 12:28
@zrnko píše:
To je takovy evergreen. Vrati se po MD dovolene do prace, tam je chapavy kolega, stodola zahori, vsechny drobne manzelske problemy razem vidi jako showstopper a rozvod je na svete.

hele, nevím. já teda v práci žádného chápavého kolegu neměla, jen hejno udrbanejch slepic (ale mám je ráda) :mrgreen: a stejně jsem na dost věcí z našeho rodinného života začala nahlížet jinak. zpětně viděno mi přijde, jako kdybych mezi lidmi pomalu začala nabírat sebevědomí, o které mě roky v rodinném kruhu na mateřské připravily. taky s mým návratem do práce najednou bylo potřeba přeorganizovat chod rodiny a drahý bejvalý se tak nějak odmítal nové situaci přizpůsobit a očekával, že si to všechno nějak pořeším sama… no, rozváděli jsme až asi tři-čtyři roky po mém návratu do práce a iniciátorem rozvodu jsem kupodivu nebyla já (já stále doufala, že ono si to všechno časem nějak sedne, manžel se přizpůsobí změněné situaci, stejně jako jsem se jí musela přizpůsobit já a zase budeme fungovat), ale skřípat to opravdu začalo už po skončení mateřské (respektive tedy rodičovské) dovolené a rozhodně v tom nebyl žádný nový chlap.

• Citovat
  • Upravit
748
2.8.20 13:30

Lidi, kdybyste si přečetli tu diskuzi, kterou tu zakladatel založil v březnu: Manželka se chce odstěhovat, restart, konec nebo co? https://www.emimino.cz/…o-co-384454/
tak by vám to bylo jasnější😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
2.8.20 14:45
@K. Rocánková píše:
Taky myslim ze manzelka nekoho ma

Všechno nasvědčuje tomu, že jí hoří maštal. Off topic. Prosímtě nechceš si změnit nick? Já za tím c vždycky čtu i h s c a to je strašný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
2.8.20 15:26

@Proximus :D no co nadelam! Taky bych chtela mit tak sofistikovane jmeno jako ty, no co uz. Tak snad jen kdyz uvidis moji profilovku, skoc rovnou na text :* ✌️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.8.20 16:39
@Helen78 píše:
Lidi, kdybyste si přečetli tu diskuzi, kterou tu zakladatel založil v březnu: Manželka se chce odstěhovat, restart, konec nebo co? https://www.emimino.cz/…o-co-384454/
tak by vám to bylo jasnější😉

dík, říkala jsem si že už to tu bylo. Zakladatel neudělal nikdy nic pro to, aby manželka ve vztahu mohla zůstat, a ublíženě hází vinu na ni. S touhle manipulací ve vztahu bych taky nevydržela. Musela se cítit neskutečně vyčerpaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.20 17:00
@jita22 píše:
Ale zase se ti musi priznat, ze mas dobrou sebereflexi :)

A já tvrdím, že nejsem? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
2.8.20 17:30

Já si teda myslím taky že někoho má. A myslím si že to asi zbytečné řešit když už jste se v podstatě rozešli. Můžeš maximálně přeložit možná kracalik ať si rozmyslí do určitého termínu. Jestli to chce ještě zkusit nebo ne. Jestli jste neměli peníze na to se odstěhovat do vlastního atd taky to třeba prostě frustrovalo. Já to docela chápu už jsem též na mateřské a občas se tak zasnim nad tím, jaké by asi bylo žít jiný život. Odstřihnout se od všedních starostí které mám. Myslím si že druhým lidem mi do toho úplný prd stát se to může každému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
2.8.20 17:41
@Lester Burnham píše:
A já tvrdím, že nejsem? :D

No z toho co jsi napsal, jasně vyplývá, že jsi. Ale málokdo to o sobě dokáže takhle napsat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.20 17:59
@Anonymní píše:
Já mám taky takovýho. Nepije, nekouří, nebije mě, pracuje poctivě a usilovně, finančně to ujde (na Maledivy to není, ale můžu dětem koupit nový boty, když je potřebujou, a nepočítat, jestli tenhle měsíc vyjdeme). Děti miluje a je s nimi rád a často. Doma i něco udělá. Značka ideál.

Jenže: sex jednou za několik měsíců, jiný fyzický kontakt není (resp. jedna pusa jako od babičky za několik dní). Bavíme se takřka výhradně o provozních věcech (musíme koupit mlíko, vezmeš si ve středu večer děti, volali tvoji rodiče že máš zavolat…). Rozhovory, které nejsou úplně nutné, zaberou cca hodinu týdně (vetšinou, co bylo v práci), o ničem osobnějším (na co se těšíš, jak se cítíš, co ti dělá starosti) nemluvíme. Nemá smysl se mu s čímkoli svěřit, chtít podporu, pomoc, sdílení (už týden mám noční můry, dělá mi starosti koronavirus, bolí mě rameno, tvoje máma byla dneska nějaká smutná…) nechápe, proč mu to říkám, a to ani u pozitivních věcí, aby to nevypadalo, že si furt stezuju.

Na praktické věci ok, ale jinak jsem prostě úplně sama, jsme cizí lidi, spolubydlící. No, moc mi to nevyhovuje, odejít teď nemůžu, ale do budoucna je to určitě možnost. Předpokládám, že manžel by byl ale překvapen stejně, jako zakladatel.

A to ačkoli už přinejmenším dva roky říkám, že mi to takhle NEVYHOVUJE. On to pouští jedním uchem tam a druhým ven :nevim:

Tý jo, jako bych to psala já, asi jsou tihle týpci rozšíření. Až na malý rozdíl, ten sex už nemáme asi 2 roky a zcela určitě už s tím nezačneme. A hlavně si teda o ničem nechce promlouvat, nic řešit, jen ty provozní věci. Přece žádný problém není, když o tom začnu já, odchází do jiné místnosti a přestává reagovat. Vím, že už mám na výběr jen dvě věci, buď se s tím smířit nebo odejít, ale zas začínat znovu je těžké. Peníze na to nemám.

• Citovat
  • Upravit
81500
2.8.20 20:14
@Anonymní píše:
Tak si přečti pečlivě bod č. 9. A tam hledej odpověď. Je to přesně situace jako u mého švagra. Návrat ženy do práce z MD a postupné vychladnuti v sexu z její strany. On taky nechápal, než zjistil, že mu ji vesele klátí soudruh ředitel. Trochu si postěžovala, on projevil pochopení, řekl ji jak super a jak si ji manžel neváží atd. A už vesele roztahovala. Prý ji to dávalo pocit svobody atd. a ani ji netrapilo, že on je o 30 let starší. Ve finále přišel švagr o děti, nový dům se prodal, a jediné co mu zbylo je stridavka a 0 na kontě.
Takže na tyhle návraty z MD pozor. Tyhle ženy jsou snadná kořist- unavené, stereotyp, malo obdivu doma a je hotovo

Hee, já si nemyslím, že za tím musí být kolega. To, že to začně po návratu do práce z RD, velmi často, je fakt. LAe podle mě je to spíš spouštěč událostí. zlom, který vede k rozhodnutí k daším změnám. Než že by za tím rozholem manželství byl skutečně tne návrat.
Ale tak nějak ženská jede do té doby na automat, věří, že to je i tím větčným kolotočem okolo dětí. A že se to usadí, až bidou děti větší, ona v práci. Po dobu RD o odchodu ani neuvažuje, protože by to neutáhla. Chlap má zase tu ženskou po dobu RD vcelku jistou, uvázanou na provázku, moc se ani snažit nemusí a pak se diví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14332
2.8.20 22:38
@Anonymní píše:

Logicky si tak kladu otázky:

1. Jsou její důvody skutečně tak vážné k odchodu?
  2. Chce si opravdu jen odpočinout jak tvrdí a nebo je to jen salámová metoda, která má člověka uspat a plynule přivést k rozvodu?
  3. Ať tak či tak, jak se k ní mám chovat. Pomáhat, vycházet vstříc, nebo se na ní vyprdnou a nechat jí v tom vymáchat.
  4. Je pravda, že ten zápis z ospodu opravdu použít pro sociálku na přídavky?
  5. Není žena i trochu sobec, zvážila co to udělá s dětmi, jak je to postihne?
Jinak já se rozvádět se nechci. Udělal bych téměř cokoli k zachování rodiny a manželky, kterou mám stále rád, svým způsobem jí pořád miluju (víte jak to myslím po x letech). Také kvůli dětem. I když se oba s ženou snažíme, tak jověď na e na dětech vidět, jak trpí. Starší 9 se tím doslova zžírá, když má jít od jednoho k druhému. Neví kam patří, chce být s oběma. Mladší 5 spíš tíhne k ženě a mě už dokonce řeklo, že mě nemá rádo.

Logická odpověď na tvoje otázky je - milenec, připravuje se na rozvod a zkouší tě manipulovat - s ospodem a dalšími věcmi. Prostě ti lže!

No nic jiného než rozvod nezbývá, čím víc to budeš odmítat, tím víc na to doplatíš.
Takže nenech se manipulovat a najdi si co nejdřív tj. zítra právníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
3.8.20 00:21

Zakladateli, přečetla jsem starou i novou diskuzi a podle mě se tohle manželství už zachránit nedá.
Bydlení byste ve výsledku asi vyřešili, ale problém je úplná absence intimity (v minulé diskuzi zaznělo, že i fyzický odpor) a přes to se podle mě přenést nedá.
A jo, souhlasím, že rodinu rozbila manželka. Podle všeho někoho má (to by tu nechuť vysvětlovalo), problém s bydlením měla řešit důrazněji a s proaktivním přístupem - podívat se po inzerátech na domy/byty, spočítat příjmy, kontaktovat finančního poradce, nechat si zpracovat nabídku, jak vyřešit financování a ne jenom kňučet, že je nespokojená :roll:
Nechala bych ji v tom vymáchat - ať si ve dnech, kdy má děti na starost řeší péči kompletně, ne že budeš dělat taxikáře a viset na háčku, žádné paragrafy za ní neřeš, jen ať si to užije, když je taková borka.
A hlavně rychle zažádej o rozvod, aby si nenabrala půjčky, které pak budeš muset splácet, až se dostane do potíží.
A už poslední rada, najdi si novou ženskou, která si tě bude vážit, ale k mamince si ji už nestěhuj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
3.8.20 00:26

Ty nám ale neříkáš celou pravdu, že?
Mně teda zaráží dvě věci - spolu jste si bydlení dovolit nemohli, ale ona si teď bydlení s dětmi dovolit může?
A další věc… Píšeš o předchozích partnerkách, se kterými jsi nebydlel u rodičů, ale že teď ses nechtěl spálit, tak ses zařekl, že s další do podnájmu nepůjdeš. Nezlob se na mě, ale ty té ženské v podstatě dokazuješ od začátku nedůvěru ve váš vztah. A teď odešla a ty si můžeš říct „no jo, já to říkal od začátku, že odejde“. Co by ještě ženská musela dokázat, abys jí věřil? Vzala si tě, dala ti dvě děti…
Já nesvaluju vinu jen na tebe, nikdo neví, jak to mezi vámi bylo. Ale na záchranu není myslím nikdy pozdě. Jen by ses k těm problémům musel postavit jako chlap a ne dát klapky na oči a myslet si, že ji to nějak přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí