Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Minimálně první dva důvody jsou vážné dost, já bych u žádných prarodičů nebydlela ani minutu. O krizi jsi věděl, pár výletů to opravdu nespraví, moc nechápu, čemu se tak strašně divíš.
To, že se baba sbalila a vypadla je svým způsobem pro tebe výhra. Ale co bych ji neodpustil, že vytrhla děti z domova kvůli svým chybějícím motýlkům v břiše. Tohle se dětem nedělá, mohly zůstat ve svém zázemí a měla táhnout pouze ona. Takže na tvůj dotaz ano, manželka rozbila vaši rodinu. Kvůli touhy po majetku a dobrodružství. Na ospod s ní nechoď, bez tam sám a zažádej si děti do péče. Nevím proč bychom se ji měli skládat na nějaké její sociální experimenty.
@Jeremi píše:
Na mě to z popisu dělá dojem, že ona dlouhodobě říká, co se jí nelíbí, a Ty to dlouhodobě ignoruješ. Bydlela někde, kde jí nic nepatří, necítí se tam doma, nejspíš tam má minimální šanci něco změnit k obrazu svému (ještě menší než v nájmu, kde je to obchodní vztah a kde si nemusí připadat jako vetřelec nebo Tvůj přívažek). Možná to tak Ty a Tvoji rodiče nevnímáte, ale ona podle všeho jo, a to rozhodlo. Varovala, co nastane, neudělal jsi prakticky nic, tak holt ten krok do neznáma udělala. Třeba to byl poslední pokus, jak Tě probrat, ale Ty to místo toho stavíš, že ona rozbila rodinu.Víc Tě zajímá, jak to viděj kamarádi a sousedi, než jak to cítí ona. Jestli to fakt chceš zachránit, tak musíš zejména změnit tohle mentální nastavení. Fofrem do poradny. Ale je taky možný, že už je pozdě.
To je přesný ![]()
@aleaa píše:
Nečetla jsem vše ale bydlet s mojí tchýní bez vidiny jakéhokoliv osamostatnění, tak taky zmizím.
Mám jednu kamarádku, která bydlí s tchyní a tchánem v jednom domě, samostatné byty, ale jejich maličký, společná zahrada. Dává to, ale strašně to jde na nervy. Já se nedivím, jsem u nich hodinu, tchyně hned šmejdí, kdo přišel, hned chce „jen pozdravit“ a je z toho půlhodinový výslech… Jako fakt ne. Hygienická vzdálenost od rodičů je minimálně kilometr.
Bydlení s rodiči fungovalo a funguje jen v mizivém procentu případů. Nedivím se, že toho měla dost. Ty se odstěhovat nechceš? Nechtěl jsi?
Problémy máte dlouhodobé, manželka bije na poplach už dlouho, jen pár výletů to fakt nespravi.
Ano, svěření do péče a určení alimentů lze udělat i pro dobu před rozvodem. Na sociálce chtějí písemně, že spolu nežijete, pokud mají dát příspěvky.
Ze své zkušenosti vím, že pokud pohár přetekl a není vůle z obou stran, tak je prostě konec. Důvody má každý jiné, a není legitimní je posuzovat. Že tobě a okolí to přijde málo, slabé, nic neznamená. Žena to asi vnímá jinak. A má na to právo.
Na děti zkuste brát ohledy, vycházet jim vstříc, navzájem se nepomlouvat, nezatahovat je do toho. Osobně mám dobrou zkušenost se společnou péči. Deti si střídáme od jejich 3 a 5 let, u otce jsou vždy 2-3 dny každý týden. Vyhovuje to všem.
Proc bydlite probuh s rodiči… To nehraje nikdy dobrotu.. Ty jako chlap si mel zaridit hnizdo pro svou rodinu, ne u sve matky… ![]()
@šupsem šuptam píše:
Ne, nemám pocit, že by manželka rozbila rodinu. Z toho popisu mám pocit, že jste ji rozbil spíš Vy.Pokud manželku „svým způsobem milujete (co to je, proboha?), hlavně kvůli dětem“, máte krásnou příležitost prokázat, že ta věta není jen pitomá fráze. A to tak, že budete manželku respektovat, chovat se k ní důstojně a dohodnete si s ní rozumný režim předávání dětí.
Jo, místní klasika… na okecávání a omlouvání sobeckého ženského lempla, to jste tady teda kádryně…že využivala léta bydlení u rodičů manžela se tady málem otočí v trestný čin a že zdrhne, sebere děti a rozbije rodinu se omlouvá, že chudinka trpí. Ale ve své podstatě je to důsledek podpantofláctví a snaha ženské pomáhat a rozmazlovat jí…tady více než, kde jinde platí čiň čertu /ženě/ dobře a peklem se ti odmění!!! Stane se z tebe zakladateli ňouma s kterým bude orat a pohrdat tebou. Recept na tuhle ženskou taktiku mají rošťáci se zlým kukučem…žádné rozmazlování ženské a pomáhání v domácnosti, ale na nic doma nešáhnout a občas jí naklepat budku..to je ten pravý recept na ženskou lásku a z takového se jím podlamují kolena a šimrají motýlci v břiše!!! Možná, že už je někdo takový na obzaru…
@terien píše:
Minimálně první dva důvody jsou vážné dost, já bych u žádných prarodičů nebydlela ani minutu. O krizi jsi věděl, pár výletů to opravdu nespraví, moc nechápu, čemu se tak strašně divíš.
No chlapi se prostě diví
Jedna moje kamarádka taky odcházela takto postupně a nenápadně, ale vážně to myslela hned od začátku. Nevím, proč to tak " dávkovala", ale podle mě když už se někdo sbalí i s dětmi a odstěhuje se, tak je to natrvalo. Řešit to měli předtím, oba.
@zoidberg takže rodinu rozbije ten kdo fyzicky odejde?
Tak jednoduché a jednoznačné to přece není. On má taky máslo na hlavě.
Jenže ono to na začátku vypadá sluníčkově. Naši si tě zamilujou, můžeme bydlet u nich, mají dvougenerační dům, nemusíme šetřit a platit hypotéku, když bude třeba, pohlidaji nám děti…no bezvadný… Ale vždy je to něco za něco… Ta nesvoboda a neustálé vyžadování vděčnosti za to fakt nestojí…
@olino píše:
Jo, místní klasika… na okecávání a omlouvání sobeckého ženského lempla, to jste tady teda kádryně…že využivala léta bydlení u rodičů manžela se tady málem otočí v trestný čin a že zdrhne, sebere děti a rozbije rodinu se omlouvá, že chudinka trpí. Ale ve své podstatě je to důsledek podpantofláctví a snaha ženské pomáhat a rozmazlovat jí…tady více než, kde jinde platí čiň čertu /ženě/ dobře a peklem se ti odmění!!! Stane se z tebe zakladateli ňouma s kterým bude orat a pohrdat tebou. Recept na tuhle ženskou taktiku mají rošťáci se zlým kukučem…žádné rozmazlování ženské a pomáhání v domácnosti, ale na nic doma nešáhnout a občas jí naklepat budku..to je ten pravý recept na ženskou lásku a z takového se jím podlamují kolena a šimrají motýlci v břiše!!! Možná, že už je někdo takový na obzaru…
To nemyslíš vážně že ne?
![]()
Ona využívala bydlení u tchánu..no to určitě.
@olino píše:
@zoidberg píše:
To, že se baba sbalila a vypadla je svým způsobem pro tebe výhra. Ale co bych ji neodpustil, že vytrhla děti z domova kvůli svým chybějícím motýlkům v břiše. Tohle se dětem nedělá, mohly zůstat ve svém zázemí a měla táhnout pouze ona. Takže na tvůj dotaz ano, manželka rozbila vaši rodinu. Kvůli touhy po majetku a dobrodružství. Na ospod s ní nechoď, bez tam sám a zažádej si děti do péče. Nevím proč bychom se ji měli skládat na nějaké její sociální experimenty.
To si moc nepomůže, když k němu mladší už ani moc nechce. Já jí na to klidně přispěju, když můžu platit každou socku, která si upicha haldu děti s každým kdo jde okolo, tak jedna ženská, která si chce užít života už mě nevytrhne ![]()
@terien píše:![]()
tak tuhle šanci zakladatel prošvihl. Teď se jak ňouma strašně diví a naklepávat jí bude jiný, až se on bude starat o děti
Nejen zakladatel…každej chlap který se s ženskou patlá…