Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@Kalla1412 malý byl obráceně, než na tom videu, právě celý v tom vnitřním pruhu a pak přetažený ten vnější.
Na těch videích je právě jen hlavička ve vnějším pruhu.
@Mahja kolébka ve dvojitém kříži se (dle mého) váže tak, že mimčo se uloží do! kapsy" a přes to se přetahuje na zajištění levý a pravý pruh…Ježiš, ted jak nad tím přemýšlím, nevím, jetsli tu hlavu neměl jen v tom venkovním, ale to asi ne, to by pro tak malé mimčo nešlo…
Lami, prosím odkaz na návod na double hamok? Já umím jen batoh a moc mi nevyhovuje ![]()
@Mahja ona s ekolíbka dá vázat do dvojitého kříže, do kříže s kapsou uvnitř a s kapsou venku. Já jsem vázala ten dvojitý kříž, přišel mi nejlepší. Kapsa venku s epodle mě dá dobře udělat jen s elastikem. Ale možná kecám, už je to přes rok…
Takže možná máš zmatek v té kapse uvnitř a venku?
Vázala jsem podle Vonzino a Definitiv
@Kalla1412 píše:
@Mahja Pokud si dobře pamatuju, tak do kolíbky jsem ho dávala celého do toho vnitřního pruhu prdkou napřed…i nám to tak ukazovala paní na kurzu, tvá sousedka ti ukazovala úvaz tak, že prdelka byla ve vnitřím pruhu a hlava JEN v tom bočním? To mi nepříjde moc bezpečné, jestli jsem to správně pochopila
dyť je to pro bezpečnost jedno ne? Hlavu jistí jedna vrstva látky tak jako tak.
Když je to dobře utáhlé, jistí stejně dobře vnější popruh jako vnější.
@Jitu2 ne, jedná se o kapsu venku.
@Lama Lama To máš asi pravdu, já jen byla teď zmatená, že sousedka mi to ukazovala jinak a videa jsem viděla zatím taky úplně jinak, tak jsem teď z toho byla jabko.
Dvojitý křáž máš předvázaný a pak až tam hodíš dítě a dotáhneš, ne?
U KsK s kapsou uvnitř dáš dítě do kapsy, pak děláš kříž, jestli má hoavu ve vnějším nebo vnitřím mi přijde fuk.
Kalla, koukni na Vonzino1 na youtube, určo tam DH má
Mahja, to video je s elastickým šátkem, s tím se váže prakticky jen kříž s kapsou venku. Hlavu drží jeden nebo dva pruhy podle toho, jak je dítě velké a jak je napolohované, ale princip je stejný.
CokeLady, pokud se mu na břiše líbilo, tak bych to zkoušela. Pro začátek mi přijde nejjednodušší nasunout ho na záda z boku. Dáš si ho na kyčel, šátek přes záda, pak jen přehmátneš a posuneš na záda. Pokud se mu nelíbilo nahazování, tak tohle je docela nenápadné.
Pro nejmenší mám pro záda oblíbený úvaz SHBC, zadej si to na youtube.
Jitu, definitiv podle mě dělá tu kolíbku nejlíp.
double hammock se zkracuje jako DH, určitě pohledáš na youtube třeba pod Vonzino1
A ještě pozdní reakce: neumím si představit rychlejší úvaz než batoh s nahozením přes hlavu. To je otázka tak půl minuty?
@markos nahoz pres hlavu je nejlepsi
to se mala repi uz kdyz ji na ten satek pokladam. Ale me nastesti dite na zadech hezky lezi kdyz vazu ![]()
Mně synek taky na zádech nezlobí. Ale to nahazování dělám tak nějak po svém a asi zbytečně složitě. Budu muset natrénovat to lepší…
Na DH od Vonzi jsem dneska koukala a jsem nadšená. Za chvíli budu muset odložit manduku a tohle bude akorát nad pupík. Takže budeme moct nost vesele dál
Tak jen aby se udělalo konečně teplo, protože mám bundu ušitou na manduku. V šátku bude posazený výš a nebude to na zádech sedět.
Pralalinko, Prokop se řehtá, jak uvidí, že si chystám na postel šátek a pozná, že poputuje na záda.
@elfans děkuju za pochvalu ![]()
Pomalu začínám trénovat ty úvazy na záda a narazila jsem na zásadní problém - ten šátek, co mám doma (nějaký poděděný) se mi ani trochu nehodí k žádnému oblečení, co mám ![]()