Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Silvy a není ta zadní sedačka hodně nízko? u nás třeba napadne klidně i 20cm sněhu a měla bych strach že tím dřu po zemi. Takže sem volila knám na dědinu janéčko za 4500,–
Pavlo no tak to je pech, to bych taky nedala, ale naštěstí Mikina mám naučenýho spát spíš doma než někde venku v kočáře, takže lehnem spolu do manželský a on do 5min spí a já sním, sice vím že za hodinu po mě kukne jestli tam sem a jestli spím a když tam sem a spím tak spí ještě jednu, takže sem energii doplnila.
Míšo no pokud máš na chalupě druhej tak bych to neřešila a dotáhla ho dom a je to.
Silvy: Já byla z Phila taky nadšená. Pak jsme ho ale jeli vyzkoušet do krámu a jak jsem viděla Míšu na té nacvaknuté sedačce nahoře, tak mě to úplně odradilo. Představa, že ho tam budu muset zvedat a sundávat, pokaždé, když bude chtít dolů
A je fakt, že jsem si ani moc neuměla představit to miminečko pod ním ![]()
Tak jsme šli nakonec do toho Janéčka. Uvidím s tím MHD. K nám jezdí téměř jen nizkopodlažáky, to by mělo být v poho no a metro si stejně už teď vybírám podle toho, kde je výtah ![]()
Pavli: Mám to stejné jako Ilca. Mišák je taky naučený spát doma. My máme spíš opačný problém
Občas se ani nedostaneme ven. Dneska jsem potřebovala na poštu a mazlíček spal a spal a spal, a když se probudil, rozpršelo se jako blázen ![]()
Pavli, jak doplnit energii taky neumím poradit
, jen bych chtěla napsat, že se to určitě brzy zlepší. Já jsem byla na začátku těhu taky unavená a teď je to nesrovnatelně lepší, mám energie dost a pořád mám chuť něco dělat.
A Šimon, když byl maličký, spal max 45 min. v kuse, než jsem stihla usnout, už se za chvíli budil. Naštěstí čím byl větší, tím spal míňkrát a déle, teď spí jen po obědě a někdy i 2,5 hod
. (to bylo dřív nepředstavitelné). Snad to tak bude i u vás
.
Ilčo tak jsem to šla změřit
a nejnižší bod té sedačky dole je 25 cm nad zemí, takže pohoda.. a v Praze fakt víc nebývá
a i když, tak na cestách ne ![]()
Míšo no teda Barče sedačka nevadila a nevadí. Miminečko pod, když bylo malý a ve fusaku, bylo naopak super!! Nefoukalo mi na ni, byla tam hezky v teplíčku.. a v létě koukala normálně nahoru na mě a na nebe.. a když jsem si vzpomněla, jak jsme Na Barčin kočár házeli plenu, aby na ni nesvítilo, takže neviděla ven vůbec.. tak jsem vůbec neřešila, že je Majda v troubě, páč ven viděla přímo nad sebe.. a před sebou měla hračky připevněny zezadu na tu nacvaknutou sedačku. No a teď už obě sedí, sedačka je dole a jezdí v ní Barča, která si do ní sama leze.. když je potřeba ![]()
Já teda po Praze jezdím hodně moc.. a výtahy jsou super, ale hodně používáme i eskalátory a když není zbytí, tak s Philem se dají o normální schody v pohodě „sdrncat“ (bez drncání
a když je nejhůř, tak i vydrncat.. i to už mám xkrát za sebou ![]()
Takže já na Phila nedám dopustit… a jak bude Barča chodit víc a víc, tak by mi větší kočár přišel úplně zbytečnej. Majda má pohodlí normálního sporťáku a Barča využívá sedačku v pohodě, když je potřeba a bude tam míň a míň a já aspoň povezu vlastně jen jednokočár ![]()
tak pak dej vědět, jak to s tím Jane jde! Já hoodně přemýšlela o tom Powerteinu na zimu, když jsem ještě myslela, že bude dole v DK Madlenka.. a ve fusaku to nebylo vončo.. ale jak jsem ji hodila nahoru, tak je to super ![]()
Já asi kdybych měla finanční možnosti tak bych možná do toho Phila šla ale u nás nejsou kačáky navíc, stavíme.
miša:ty jo tak to máte dobrý holky:) ten náš klukánek právě třeba ani na naši postel není zvyklký takže doma to je fakt děs a to ho ještě musím uspávat houpáním na míči
To čoveče já jsem ho poprvé viděla u nás ve stále diskuzi kde má mamina taky děti blízko sebe a to mimčo bylo v tašce a vypadalo dost spokojeně
oceňovala jsem i tu tašku vezmeš a jdeš to já v kočáře třeba neměla.
ixi:ty jo snad to taky tak bude:)no já doufám že časem už bude usínat sám,nebo třeba jen v mé přítomnosti a už ho nebudeme nosit pže to je děs ![]()
sylvi:mě se právě ten phil líbí tím že pak se to dá použít i jako normoš kočár pro jednoho prcka že?ta přední sedačka asi nemá polohovatelný záda že?to je blbost ![]()
ilca:tx jo co bych za to dala to ten náš malej buřtipánek ani náhodou
na jednu stranu si říkám že je to dobře aspoň se nám necpe do postele ale na druhou stranu bychom se mohli zavrtat do pelechu a spat ![]()
Pavli no Mikin taky byl dřív od tchýně zvyklej uspávat houpáním na balónu, to mě dost „sralo“ no a nakonec jak sme byla těhule tak sem ho šoupla do postele vedle sebe,stím že se to musí naučit jinak, no a mlela sním v posteli, ale dala sem ho spát až byl fest unavenej a bylo to.
Pavli jj, Phil je vlastně normální jednokočár (znám i mamky, co ho mají fakt jen na jedno dítě.. ) a dvojkočár z něho dělá až ta přidatná sedačka.
no jo, ale to sklápění té sedačky je fakt na pytel.. jde to cca o 10cm tím, že se rozepnou zipy a to opěrátko se protlačí skrz tu konstrukci. Ale to taky znamená, že se tam dítě vejde jen dokud se vejde pod tu konstrukci.. Barču jsme tak vozili ještě někdy na jaře a v létě, kdy jí byl rok a čtvrt, rok a půl, ale bylo to doooost na knap a museli jsme jí posunout zadek víc dolů. No nic ideálního. Ale teď už je to ok, páč malá je ve sporťáku, kterej sklápět jde a Barča venku už moc nespí.. a když, tak holt to přežije v sedě, no..
ilčo já, pokud bych bydlela na vesnici nebo menším městě, tak bych třeba šla do toho Janéčka, ale v Praze je Phil podle mě prostě nepřekonatelnej
Zvlášť když to větší dítě je čím dál tím víc schopné chodit..
jinak u nás je usínání luxusní. Malá usíná odjakživa sama.. dáme ji samotnou do pokojíku, necháme ji tam, ona se kouká, chvilku se rozhlíží, pak lehne a spí.. a nebo rovnou spí, když je tuhá.
prostě super. No a s Barunkou to bývalo složitější.. uspávání, držení ručiček, pak jsme u ní museli být než usnula.. no a cca od roka jsme ji přesunuli vedle a během pár dnů naučili usínat „samotnou“ po ukolébavce / 30 ukolébavkách
i když někdy, když není dostatečně unavená, brečí a nechce, abychom odešli.. ale už ji necháváme, bo většinou to je jen pokus a za minutku přestane, lehne a spí ![]()
a venku usnou obě v kočárku kdykoliv.. Barča teď ale už venku skoro nespí.. nikdy nespala přes den pravidelně.. když se něco děje, nespí ![]()
U nás je spaní od začátku na výýýbornou. Nevím, jestli je to tím, že jsme to tak řešili od samého začátku, ale Míša od příchodu z porodnice usíná v postýlce sám. Žádné uspávání, držení za ručičku. Jen jsme mu dali pusinku, pohladili, když byl menší pustili kolotoč. V postýlce spí fantasticky doteď. Jak večer, tak i přes den. Je fakt, že teď si tam před usnutím chvilku povídá a hraje s plyšákama, ale pak se rozvalí na dece a chrupe. Tak jen doufám, že Ani bude aspoň z půlky tak pohodová ![]()
Míšo hihi
no to víš.. já Pražanda megaMHDvyužívačka si to prostě s jiným kočárem neumim moc představit
hele, tak se můžem někdy sejít a kočáry si ukázat a vyměnit si je a projít se s nima.. abychom obě věděly
já třeba zjistím, že Jane neni tak velký a Ty zas třeba, že Phil neni tak divnej ![]()
Ahoj holky,
stále se hlásím vcelku, dneska po šílené noci, budila jsem se každou chvíli jak mě píchalo v žebrech a nemohla jsem být už ani na boku, já už jsem z toho fakt šíleně unavená ![]()
Jinak Pavli23, náročné to na začátku je, ale jsou fakt krize kdy je to horší a pak je zase lépe,..ted je i hnusný počasí takže je se starším dítkem opravdu problém,..já když na mě padala depka, tak jsme si pozvala domů kámošky, nebo se vydala za nima, malej se tam vždycky víc zabavil, a já už nemělapocit že se doma zcvoknu, a z té únavy se probereš uvidíš ![]()
Já se ted zabavuju tím,že pořizujeme do baráčku co se dá, koberec, obklad do kuchyně atd..protože až porodím, tak se těžko někde bdu hrabat, a do měsíce se pak máme stěhovat, takže bude jen na manželovi, aby to tam nějak dostal,..je to docela fajn, dnes máme v plány právě ty koberce, už se těším
V estředu mám kontrolu a to se nemůžu dočkat…já chci táák moc slyšet že už skoro rodím ![]()
MisaHanuska -popiseješ s tím spaním naše dítko,taky to je super - at je to u babi, na chalupě nebo u nás doma-kam se položí tak spí, a já se teď jen modlím, aby naše Gábinka byla taky taková ..