Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucinka Luciš luci taky mám jednu apku a u mě stojí za starou belu…ale zas si tam značím začátek a konec ms… jde tam psát i teplota, já tedy zaskrtavam i sex, abych věděla, kdy cca bylo zaděláno
a počítá mi to vlastně dny cyklu… ovu počítá pouze orientačně :/…
@Smíšek10 no presne tohle všechno si tam značim I ja
takze si myslite, ze se podle toho kalendare nemam ridit kdy mam ovu? Mam, si koupit ty testy? ![]()
@Amnezieee píše:
@Resch já si právě BT měřím jen kontrolně, že je po ovu a že přijde Ms..Včera večer jsem ještě měla 37,5 a dneska ránoJj, dr mi dal fertipronu a začínám od 17dc s gynprodilem tak jsem na něj zvědavá, brala jsem jen duphaston..
Tak já měřím od začátku MS do 3DPO a pak čekám, opakovaně mi vycházel ukázkový graf s udržující se teplotou téměř o 1C vyšší než před ovu, objevily se i „určitě těhotenské“ příznaky a pak nic..Akorát obrovské zklamání. Takže do MS už nesleduju..
@Lucinka Luciš podle me se taky snazis zatim chvilicku, jeste bych to moc neresila, pac prilisne sledovani a psychika dokaze taky pekne poblaznit cyklus
dny podle kalendare jsou jen prumerne, takze nekterym zenam v nich ovu fakt vyjde, ale jine ji maji driv nebo dyl, takze v tomhle ohledu je fakt lepsi zkusit ty testy nebo merit BT ![]()
@Lucka-26 ja si zazdila duphastonem vic cyklu, moje doktorka tohle bohuzel nevi a ja driv taky ne.
@Lucinka Luciš no já se řídila dle tím a nemam ji
ale každý jsme jiný. Takže určo sama musíš vypozorovat kdy ji máš… bud dle utz od dr nebo zkus testy
za mě je ta apka dobra, že vím kdy jsem mela ms třeba před rokem a ukazuje i jak dlouhý si mela cyklus v každém měsíci… pak se tam dá psát nálada, vytoky či tvoje poznámky, ale to já nevyužívám…
@Lucinka Luciš píše:
@Smíšek10 no presne tohle všechno si tam značim I jatakze si myslite, ze se podle toho kalendare nemam ridit kdy mam ovu? Mam, si koupit ty testy?
Mám fertilityfriend a WomanLog - do obou zadávám stejné údaje a ve výpočtu ovulace se rozchází o den až dva..Osvědčilo se mi měřit bazální teplotu, tam ovulaci poznám..Ovu testy mi vycházely opakovaně silné, ale ne dost, tzn. negativní.. Až jsem si jednou test udělala opakovaně po 4h od předchozího a byl pozitivní, další druhý den, tzn. asi za 20h po prvním a byl zase silný, ale ne dostatečně..Takže jsem jeden z těch případů, kdy je vzestup hormonů tak rychlý, že ho test nemusí zachytit ![]()
@Smíšek10 no prave hodne si to preji miluji deti kamaradek vsechny uz maji a muj pritel prave rika at to neresim az se to povede tak se to povede tak nevim ci testy kupovat nebo to nechat tak
jojo je dobra take si to pisi vse no casto me boli podbrisek I vajeecniky I dnes
takze se uvidi ![]()
@Hanka_S_V no lwtos mi je uz 28 takze to celkem resi to, jsem slysela, ze kdyz na to moc myslim a preji si to tak to nejde pritel rika at to neresim a treba to vyjde
tak uvidime ![]()
@Resch nedavno sem ani nevedela, ze existuji ovu testy a spoustu veci
dokud sme se netozhodly ze by jsme uz chteli mimi zacla srm cist
kamaradka se podle kalendare v tel. Ridila a vyslo jim. To nekdo ma hold štesti nekdo ne ![]()
@Lucinka Luciš neboj, urcite jo
on i s vekem klesa pocet zivotaschopnych vajicek, tak mozna proste zatim jen nevyputovalo to spravne vajicko a priste uz to klapne.
Ono se prave rika ze nekdy dokaze ovu zablokovat i psychika, tak je dobry tomu chvili nechat volny prubeh a resit to treba po par mesicich. Ale kdyz uz stejne zkoumas kalendar, tak uz muzes rovnou testovat ![]()
Já mám o 17 let staršího partnera. Hlavní je, že se máme rádi
a věk u muže na početí nehraje roli ![]()
@Lucinka Luciš My se snažíme o druhé, první bylo na první dobrou, řekli jsme si, že to budem zkoušet a z prvních nechráněný sexů se zadařilo.. Až zpětně jsem dohledala, že ten víkend byl zrovna ovulační..
Teď s druhým jsem s testama začala spíš ze zvědavosti, jestli se po porodu, kojení a HA všechno nahodilo.. A k čemu to vedlo jsem už psala ![]()
@kaculinnka Mě to též říkají
Nechávám tomu volný průběh
Ono to půjde ![]()