Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Smíšek10 je to na palici, chlapy to berou jinak než my ženský… Je to pro ně ponižující a strašně zásadní. Můj přítel mi řekl, že pokud to bude špatný tak to nezvládne, že pokud mi nebude moci udělat dítě, tak je odepsanej… V den spermiogramu nejedl, nepil… Do kabinky jsem šla a ním… Abych uvolnila atmošku, tak jsem se musela smát, bylo to vážně zvláštní a bylo mi děsně i za něj. Ale spolu jsme to zvládli, výsledky nijak katastrofické taky nebyli takže dostal pár vitamínů a za 2 měsíce na kontrolu. Pokud tvůj přítel neměl klid, a byl nervózní, tak to asi nebylo jednoduché a není až tak nepochopitelné, že se to nepovedlo. Místo hádání se pokus připravit nějaké rozptýlení… Naštvání ho přejde, příště zkuste domluvit víc soukromí a uvidíš že to klapne. Jen žádné výčitky :/
@Smíšek10 Chlapa to přejde
Já nevím jak tvůj, ale můj chlap -a prakticky všichni jeho kamarádi, žije v přesvědčení, že může kdykoliv a kdekoliv a asi by ho dost srazilo, kdyby to nešlo, zvlášť když jste podnikli tak dlouhou cestu a kvůli němu se nezadařilo.. To je dost velká rána pro mužské ego.. A ve zklamání je jednodušší hodit vinu na toho druhého ![]()
@Nadrinka to ale já chápu co píšeš
nabízela jsem mu cestou z ordinace, že můžeme jít spolu na dámskou toaletu. Kousek je gynekologie a už měla zavřeno. Tedy klid, prázdno a žádné lidi. Jen my dva. Nechtěl… ze jedeme domu. Celou cestu semnou nemluvil a doma spustil toto
hodně mě zamrzelio, když mluvil tak to bylo furt…já tohle já tohle a já chci to a já potrebuju to… a nikdy ani zmínka ze taky existuju já a hlavně my. Mluvil jen o sobe a o svých potřebách, a co chce on to tak prostě bude a nezajímá se jak to vezmu já. Neustoupí. Neudělá kompromis a pak mi vyčítá, když se ozvu. Občas takové chvilky má
ale umí být i milující partner…takže teď raději nemluvim kdyz me poslal do haje a ze nemam otravovat
nabizela jsem ze se objednáme na pondělí třeba. Vzoreček uděláme spolu doma a pak tam pojedeme spolu v klidu. Prý ne. Nemá náladu.
![]()
@Resch udělalo se všechno jak on chtěl… Sám si vybral termín i čas… sám si zvolil možnost vzorků na miste… nechala jsem to čistě na něm… cestou tam bylo vse v pohodě. V čekárně jsem musela ovládat muj smích když jsme si něco vyprávěli… vsecicko v pohodě… a teď mohu i za 3. Světovou… já chápu že se ho ta situace asi dotkla, ale máme spolu přeci držet při tom dobrém i zlém a být tou oporou pro druhého
a me hrozne raní i slova. Kolikrat i kdyz nejsem úplně v pohodě tak se snažím kvůli němu a on si při první příležitosti do me kopne. Ustupuju asi moc často
promiň ze si tu vylivam srdicko
jen me mrzi jak se ke mě zas zachoval… já to všechno nedelam kvůli sobě, ale kvůli nám.
kvůli nám jsem u dr jak doma, kvůli nám do sebe cpu hormony. Ne jen kvůli sobě ![]()
@Smíšek10 ty chlapi si to hrozne berou
pritom zenska toho musi podstoupit mnohem vic. Muj se mnou pres tyden nemluvil kdyz tam mel jit. Ted kvuli objednani do caru bylo taky dusno a vycital mi uplne blbosti. Az kdyz jsem mu rekla ze na to teda kaslu, ze dite zatim nebude a holt se vratim do prace, tak pak za par dni sam prisel.
My na tom spermiu byli v Caru a tam to teda bylo bezne ze jde zenska s chlapem, meli tam na to specialni mistnost i s videem a casopisi.
To je mi lito, snad ho to brzy prejde ![]()
@Hanka_S_V me není ani tak lito, ze to nevyšlo jako to jeho chování
já kvůli miminku byla už na plno vysetrenich
ale to je jedno. Půjdu si lehnout a snad mě ty slzy přejdou
vám ti holky dekuju za písmenka
@Smíšek10 Mne se neomlouvej a srdíčko si klidně vylej, pomůže ti to
Občas mám pocit, že si chlapi myslí, že všechno podstupujeme snad pro zábavu..Možná z dlouhý chvíle
Na druhou stranu - a tím se chlapů nechci zastávat- oni na to těhotnění mají jiný pohled, ženskou ovládnou hormony/touha po dítěti a je schopná se zakousnout a vydržet kde co..Tohle chlap asi nemá.. Třeba toho mého se těhotenství a vůbec zakládání rodiny dotklo až na porodním sále
A teď si třeba vůbec nechce připustit, že by to nešlo, mohl by být někde problém..Protože on přeci může vždycky
Zítra bude líp, uvidíš ![]()
@Smíšek10 neboj ono ho to přejde… Asi si to musí srovnat v hlavě sám. Já neměla ani „odvahu“ sama o vyšetření požádat, ale přišel s tím sám
ale jak říkám ani tak ten den nebyl jednoduchý… Chlapy jsou „drsní siláci“ ale jak jde o takovéhle záležitosti, tak jde veškerá odvaha stranou. Buď silná a trpělivá ![]()
@Smíšek10 máme to s chlapama trochu podobný. Akorát že já neumím mlčet, chci o tom mluvit a hrozně mi deptá když on nechce a pořád si na to nemůžu zvyknout. Ale bohužel nic jiného než čekat než ho to přejde asi nejde
Ten můj byl minulý týden skoro celej nějakej divnej, dnes už byl ok, ale vůbec jsem se nedozvěděla proč. Tak si říkám jestli to pro změnu zas není kvůli tomu CARu
už aby to bylo za námi a zadařilo se ![]()
@Smíšek10 To je tak když chlap něco drží v sobě a pak to ze sebe vysype
On to musí vstřebat
Jinak Já návaly po clostilu nemam, ani nic jiného na sobě nevidím. Jen jsem teď trošku nastydlá.
Tak už ho to asi přešlo
vylezla jsem z vany a začala dělat večeři. Tedy hlavně kvůli synovi. Mluvil na mě, ale neotocila jsem se na neho. Říkala jsem si, jen ať ví, jak je me, kdyz me trapi. Po chvilicce, si vzal bundu a zabouchnul dveře. Nic to semnou neudělalo. Dal jsem pokračovala ve večeři. Jindy by mě to asi rozhodilo… za pár minutek přišel zpět. Koupil nám láhev vína, mymu synovi nějakou hračku s lizatkem…a dva hezke hrníčky…omlouval se… ptam se ho na co ty hrnky? On ze vzdy na ráno na kávu a ten můj čaj na miminko ( piju kontryhel ) tak jsem si do něho rypla, zda náhodou neříkal, že půjdeme od sebe… snažil se omlouvat, že to tak nemyslel a ze se ho nezbavim nikdy i když to sama budu chtít…tak jsme si dali véču, víno se chladí, on se koupe a já myju tu spousta co jsem tu zvládla udělat s večeří
takže takový halo kvůli ničemu
ale jsem ráda, že si to uvědomil sám…já ustupovat totiž furt taky nemohu… tak hezký večer dámy a omlouvám se, že jsem odbocila trochu od hlavního tématu ![]()
@Hanka_S_V mas pravdu… občas se naštve a odmítá říct, co se vůbec stalo…Protoze Já si vědoma ničeho nejsem… věci ráda řeším q neutíkám od problémů. Vše jde řešit… nejvíc mě asi vzdy vytočí, když třeba takhle spustí večer, ha to nemam doresene a on si v klidu usne ![]()
@Kamila32 no já mám teď i večer takový bolesti na levo od pupku tak kousek nad ním… nevím zda to priklanet k tomu co teď bylo nebo zda to je něco s clostilem? No ty návaly jsou šílený. Fakt jak kdybych drepela v sauně. Poliva me hrozne horko a vadi mi i rozpuštěné vlasy ![]()