Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Snilek88 Já už taky přemýšlela, že bych přešla k někomu jinému. Nejhorší je, že já chodím do nemocnice a tam se ty doktoři hrozně střídají takže při každé roční prohlídce mám někoho jiného.
@Missma to jsem měla dřív taky, ale vůbec mi to nevadilo:-) říkala jsem si, že kdyby jeden něco zanedbal, tak na to příde ten další:-) ale teď to mám 150 km daleko, tak jsem to musela řešit:-)
@Snilek88 Já už taky přemýšlela, že bych přešla k někomu jinému. Nejhorší je, že já chodím do nemocnice a tam se ty doktoři hrozně střídají takže při každé roční prohlídce mám někoho jiného.
@Snilek88 No obden by jsem to asi nezvládli. Upřímně, tak často na to nemáme ani chuť. To bych přítele musela furt jen přemlouvat. A někdy je taky dost unavený, protože dělá fyzicky náročnou práci a jediné na co se těší je až padne a usne ![]()
@Hanka_S_V Během těhotenství se nesmí brát ani provera
Ale pro otěhotnění nevadí, naopak pomáhá. Když beru 18-24 DC, tak po uhnízdění už Norethisteron vyprchává z těla a plodu nijak neublíží. Pak už se brát nesmí. Tak mi to vysvětlil gynekolog a i sestra, když jsem se znova ptala.
@Missma tak to manžel by mohl 3× denně:-D ale to zase nedávám já:-)
@Snilek88 Tak to bych taky nedala. Kolikrát jsem ráda, že je unavený. Uvidím co mi zítra řekne doktorka na tu cystu a zeptám se jestli to může nějak ovlivnit snažení. Všichni mi říkají nesoustřeď se na to, to je nejlepší a většinou jsou to ty co otěhotněli hned na poprvé
Tak si říkám, že to ani nemůžou chápat jaké to je, když se člověk snaží a nedaří se to.
@mishule9 Taky jsem sledovala příznaky, ale popravdě to asi nemá smysl.. byla bych těhotná každý měsíc
když jsem otěhotněla (potrat 6-7 tt), tak jsem to prostě věděla… jo a jedla jsem banány..furt
každý cyklus je jiný.. lepší je se na to nesoustředit ![]()
@Missma to vůbec neposlouchej:-) samozřejmě, že nejlepsí by bylo to neřešit, ale ono to tak úplně nejde no:-/
@Missma nejlepší je si vymyslet nějakou práci doma..nějaký projekt a dělat na něm… je těžké na to nemyslet, ale prošla jsem si tím šíleným obdobím, kdy jsem měla deprese a že jsem jiná a divná, protože zrovna já nemůžu přijít do jiného stavu. Teď měním práci, otvírám dílničku a máme maličkého papouška. Rodí se nám králíčci v králikárně a nějak není čas na to myslet. Nejlepší je se prostě zabavit, aby na to nebyl prostor…dělat, co člověka baví, co tě uspokojí po psychické stránce..protože jenom šťastné tělo se má chuť množit ![]()
@Hanka_S_V
to je škoda…
No něco snad určitě pomoct musí!
CAR zkoušet nechcete, že?
@Snilek88 Přesně to jsem řekla i kamarádce, protože měla plnou pusu rad a věcí, jestli dělám tohle a támhle to, a že tohle dělám špatně. A přitom byla jedna z těch, co to jednou zkusili a otěhotněla.
@Veronika.Berta Já na to myslím nejvíc, když přijde MS a to pak i obrečím kolikrát. Ale jinak během měsíce na to samozřejmě myslím, ale nějak moc to nehrotím. Teď plánujeme svatbu, tak třeba se budu soustředit na ní a povede se i ten prcek a bude mi úplně jedno, že budu v šatech jako koule ![]()
@Missma jo když si vzpomenu, když jsem řešila svatbu a bála jsem se abych nebyla už hodně těhotná:-D a už je doba po svatbě a pořád nic.. to byly starosti:-/
Já se přiznám, že už se o tom s nikým neumím bavit, protože se třeba v tu dobu ani nesnažili a pak jsou těhotné dříve než já:-/
@Snilek88 Přesně, tak je to i u mých kamarádek a příbuzných. A už mi začínají lézt na nervy otázky typu: A co vy? Už taky čekáte? A jak to, že ne, vždyť ségra už čeká a vy se snažíte mnohem dýl atd. To jsem pak akorát naštvaná a smutná. Proto o tom radši před nikým moc nemluvím. Tak jsem ráda, že tady to všichni chápou.