Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Veverka61 To říkám doma partnerovi taky, že se musíme snažit nejlépe obden. Ale on je dost často dost unavený z práce a pak už se mu nic nechce. Takže je to pak samé přemlouvání a to už se pak nechce ani mě ![]()
@Missma je to pech co?
člověk by řekl, že ob den to nebude žádný problém a on je
máme to stejně ![]()
@lednova17 To jsem ráda, že v tom nejsme jediná. Měla jsem pocit, že pro to neděláme maximum, a le někdy to prostě nejde.
A ještě jsem se chtěla zeptat. Doktorka mi doporučila užívat Inofolic. Máte s ním někdo zkušenost?
@Missma ale je to zvláštní, asi stárneme
před osmi lety by to teda problém rozhodně nebyl
ALe nechci to tlačit přes koleno zatím, takže respektuji, že se mu nechce, je unavený atd no
vždyt já jsem někdy taky
říkám si, že pokud to má vyjít, tak to výjde ![]()
@Missma já beru fertipronu, což je to samé jako inofolic jen levnější… no a jediné co zatím sleduji je, že mám více plodného hlenu a hezky podle něj poznávám ovu:-)
@Missma na začátku ledna jsem ještě byla na gyn na preventivku a schválení, že můžem
ale ten lednový cyklus už jsme v podstatě nestihli, takže to počítám spíš až teď od února s tím, že ovu jsem ASI měla kolem 2.2.17, ale to jen dle výpočtu v kalendáři, nijak jinak to zatím neměřím
Takže úúúúplnou chviličku, ale já nejsem moc trpělivá
. I když zatím si udržuju celkem pozitivní mysl
. A kolik vám je jestli se smím ptát? A už máte nějaké mimčo?
@lednova17 Mimčo by to bylo první. Mě je 29 a přítelovi je 27. Někdy si říkám, že už je mi hodně a proto to jde tak špatně
Ale pak mě to zase přejde. První měsíce snažení jsem taky brala, tak nějak v pohodě, ale teď od Vánoc vždykcy když tp nevýjde tak jsem z toho smutná a řeším, kde je chyba. Ale to je většinou jen při MS, pak jsem zase celý měsíc v poho
A kolik je vám? Jeslti to není tajné.
@Missma Mě je čerstvě 26 a příteli 36…takže já snad stará teda nejsem no a u přítele uvidíme
utěšuju se tím, že je sportovně založený a jinak zdravý, tak snad tady žádný problém nebude. Myslím, že 29 není moc, ale je fakt, že člověk pak už řeší každý detail. Jako já si v tuto chvíli upřímně neumím vůbec představit, že třeba jako v létě ještě nebudu těhotná. Jsem prostě plánovací typ, takže tato nejistota a nemožnost to tak úplně ovlivnit mě na tom dost štve
. Hlavně když jsem už asi před měsícem vysadila kafe, ted už si dám tak jedno, max dvě týdně a prvních 14dní jsem měla hrozný absťák
. A dle tebe je by u vás mělo být vše OK? Ovulace probíhá, všechno je jakoby standardní?
@Hanka_S_V Ja cvicim hodne a uplne me to vzdy demotivuje, kdyz vim, co vse jsem pres den spraskala
Za dva tydny musim byt zase schlank na ples, tak uz si rikam, at je tu mrcha a muzu jet znova.. Od pristiho cyklu zacnu merit teplotu, jdu objednavat teplomer, musi byt nejaky special nebo mas obyc digital? ![]()
@mishule9 ja mam obyc digital, ale daji se koupit i primo na BT.
Holky s tim sexem je to u nas stejny. Nevim kdo vymyslel to, ze zensky nechteji a vymlouvaj se na bolest hlavy
u nas se furt na neco vymlouva chlap ![]()
@Hanka_S_V upřímně bych to chtěla někdy zažít:-D stačí když doma projdu v tričku bez podprsenky a muž už to bere jako náznak:-D on by mohl pořád, což já teda nedávám:-)
@Snilek88 to u nas bylo jen ze zacatku
me vyhovuje to obden, kdyz je pauza vic dni, jsem nesva ![]()