Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Snazilka 2021
Jeeeej, az do druhého trimestru jsem nesnesla kartaček s pastou v puse jak mě to nadavovalo!
To vypadá slibně 😊 😊
@Ginger77 jak ten digital funguje? To se po kazdem pouziti umyje nebo se tam neco vkládá? A jak dlouho funguje, to uz je na vždy?
@moje_hvězdička ahojky, digitální těhu test se používá v podstatě stejně, jako každý jiný test.
Namočíš ho cca na 20 vteřin do nadobky s močí a pak počkáš, na výsledek. Buď tam budeš mít + a k tomu týdny a nebo - jako negativní.
Výsledek tam vydrží cca 24-30hodin. Pak to můžeš vzít a vyhodit, protože je ti to k ničemu 😂 je na jedno použití.
@moje_hvězdička Já jsem trubka, teď koukám, že se jedná o ovulační digitální testy
![]()
@moje_hvězdička bohužel to nevyšlo, ale ráno mám pořád problém si vyčistit zuby
jsem nějaká rozbitá ![]()
@moje_hvězdička
Ano já mám digitální ovulační test 😁 je tam 10ks testovacích,,tyčinek,,. Tyčinku vložíš do testovací,,krabičky,, (nádobky) nevím jak to nazvat, teď mi vypadlo to slovo 😂 a po chvilce se objeví buď smajlík, nebo jen prázdné kolečko
no a po výsledku se tyčinka pak zase tlačítkem vycvakne a vyhodí, já mám zatím prázdné kolečko pořád
Děvčata ahoj! Po delší pomlce se znovu hlásím. Zítra jdu na druhé IUI. Dnes jsem píchla Ovitrelle a folikul ma 2,6 cm. Jen sliznice je hodně nízká, může to mít vliv na případné otěhotnění? Všem úspěšným gratuluji a všem čekatelkám držím palce. ![]()
@Eveyy držím palce, aby to vyšlo. S tou výškou sliznice… Tak je všeobecně známo, že je lepší když je vyšší, aby se mělo do čeho vajíčko zavrtat a uchytit, ale věřím, že se najdou i holky, kterým to vyšlo s nižší sliznici. Opravdu držím všechny palce..
Já jsem na seznamu čekalek 😂, ale hodila jsem to za hlavu, a prostě se uvidí. MS ne/očekávám za týden..
Tak holky smajlík už se konečně objevil 🙏 😁 💪 tento cyklus si ovu dala fakt na čas, jindy už mám po ovu 🤔 😁 hlavní je, že vůbec přišla 🙏 dnes jsem 16dc, takže dneska bude dlouhá noc 🤪 😁 💪
@T3r3zi3 to děláš moc dobře. Snad se mi tentokrát podaří taky to hodit za hlavu. Sice už se po te době, co se snažím otěhotnět, tolik netrápím, ale úplně to hodit za hlavu se mi nedaří
Tobě držím palce, ať za týden nedorazí ![]()
@Eveyy já jsem po revizi v prosinci, pak jsme dodrzeli doporučení doktora, počkat tři cykly, no a minulý měsíc jsme to tak nějak hala bála zkusili a po pravdě, to všechno co se mi dělo zhruba těch 10 dní před menstruaci… To nechápu do teďka… Přísahám bohu, že jsem měla snad všechny tehotensky příznaky, na PMS jsem nikdy netrpěla, takže bych dala snad obě ruce do ohně za to, že jsem v tom a na konec noc z toho…takže jestli jsem si něco takového privodila psychikou, tak na to se můžu akorát tak z vysoka…tramtadá…
Tenhle měsíc jsem si dala cíl, v pozorovat ovulaci, což se povedlo, myslím, že jsme se trefili dobře a co má být se stane. Ráda si tu s holkama napíšu, i ráda sleduji jak se daří ostatním. A samozřejmě i chápu, že když se nedaří déle, že ty myšlenky člověk úplně z hlavy nevymaze…ale já jsem prostě řekla, že se nenechám ovlivňovat potencionálním těhotenstvím. Ziju úplně normálně, dělám věci, který dělám normálně a měnit něco začnu až ve chvíli, kdy uvidím dvě dálnice na tt.
Holky já jsem dnes 15DC a občas mě pichne v podbřišku. Jednou na levo, pak zas napravo. Ale podle ovulačních testů, to vypadá na anovulační cyklus. Hlen taky nemám a nic.
Cyklus mám 26-27dni a testuju od 10DC. Nejsem si vědoma, že by ovulaci byla dřív a pokud ano, tak o ni nevím
![]()
Nebo myslíte, že by mohla teprve přijít?
Včera jsem na testu měla nepatrnou čárku a dnes je zase bílej. Dělám 3 ovu testy denně a všechny až na ten jeden byly bílé. Jsem z toho fakt zmatená.
@Ginger77 tak mne uz take zesiluje a dokonce to vypada, ze ovulace probehne podle toho klasickeho vypoctu v aplikacich, takze zitra nebo pozitri🤔
@Eveyy @Ginger77 držím palce aby se zadařilo
@T3r3zi3 super napsané…chtěla bych udělat to samé, ale nevím nevím, zda se mi to podaří
@Lizatko15 ahoj, tělo není stroj a může se ti ovu posunout nebo naopak být dřív nebo může být i anovulační…tím vším se ti i změní délka cyklu
@T3r3zi3 píše:
@Eveyy já jsem po revizi v prosinci, pak jsme dodrzeli doporučení doktora, počkat tři cykly, no a minulý měsíc jsme to tak nějak hala bála zkusili a po pravdě, to všechno co se mi dělo zhruba těch 10 dní před menstruaci… To nechápu do teďka… Přísahám bohu, že jsem měla snad všechny tehotensky příznaky, na PMS jsem nikdy netrpěla, takže bych dala snad obě ruce do ohně za to, že jsem v tom a na konec noc z toho…takže jestli jsem si něco takového privodila psychikou, tak na to se můžu akorát tak z vysoka…tramtadá…
Tenhle měsíc jsem si dala cíl, v pozorovat ovulaci, což se povedlo, myslím, že jsme se trefili dobře a co má být se stane. Ráda si tu s holkama napíšu, i ráda sleduji jak se daří ostatním. A samozřejmě i chápu, že když se nedaří déle, že ty myšlenky člověk úplně z hlavy nevymaze…ale já jsem prostě řekla, že se nenechám ovlivňovat potencionálním těhotenstvím. Ziju úplně normálně, dělám věci, který dělám normálně a měnit něco začnu až ve chvíli, kdy uvidím dvě dálnice na tt.
Mám za sebou taky období, kdy jsem byla 100% přesvědčená, že jsem těhotná a nic z toho nebylo, takže vím o čem mluvíš
Minuly cyklus jsem poprvé absolvovala IUI a vkládala jsem do toho dost naděje. Nevyšlo to, teď teda pokus 2, ale jsem trochu vic nohama na zemi. Proste věřím, že jednou to klapne
..a teď střih za 10 dní a už mě budou svrbit prsty na test
![]()