Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Morgy2465 hoď sem fotku…pokud čarka silí, je to na dobré cestě. ![]()
@MamaJani to je skoda
ale zase na druhou stranu uz nemusis cekat buhvi jak dlouho kdyz ty cykly mas tak dlouhy… tak sup na kontryhel ![]()
ja si delala pro jistotu ovu testik vcera a nic… tak budu zkouset obden a budu doufat ze mi ovu vubec naskoci aspon z druheho vajecniku kdyz na pravym mam cystu ![]()
Děvčata chtěla jsem se zeptat jak je to s tím kontryhelem? k čemu je dobrý a jak často se pije?
Dekuju
.. Ja bych právě moc chtěla přítel taky.. Ale bojim se abych si spíš jen nenalhavala
tak budu doufat že nedorazí… MS A objeví se // ![]()
@Derra Ve středu mažu do lékárny. Pro kontryhel a ovu testy. Bolí to teda jako prase, po tý revizi je to dvakrát horší. Dřív bolely jen nohy a břicho. Teď k tomu i záda
chuťovka, ale beru to sportovně, protože za 14 dní se už bude hlídat ovulka. Teď budeme mít takovej frmol, že se snad zadaří. Čeká nás zápis do školky, výměna oken v celém baráku, maškarní, závěrečky v autoškole, do toho Velikonoce. Už teď jsem unavená ![]()
@leniiisek5 Brzy se zadaří
první mimi? Nám se dcerka povedla taky na poprvé. S druhým je to už dlouhá cesta.
Co jsem zjistila od holek o tom kontryhelu, je na podporu ovulace a úpravu nebo zpravidelnění cyklu. Pije se od začátku cyklu do ovulace. Pak už ne.
@MamaJani tak treba prave ten frmol vam pomuze, vis ze se rika ze se zadari kdyz to nejmin cekas ![]()
Tyjo ja po te revizi nemam zadne zmeny… necitim ani ovulku ani MS… nesledovat hlen tak ani nevim ze neco je
taksnad se ti to ustali a bude to uz jen lepsi ![]()
Ja budu zkouset ovu testik zase zitra tak jsem zvedava kdy bude kdyz se mi ten cyklus cely rozhodil ted
Holky mam strach z te cysty aby se nezvetsovala
ted resim doslova kazde mini pichnuti kazde prd… horsi jak v tehu tohleto
nic me neboli jen kdyz lezim u telky tak vnimam tlak jednou tam pak zase tam… mam desny strach z laparoskopie
nechci si snazeni prodloužit o dalsi mesice
do úterka na kontrolu snad nevydržím ![]()
Právě že první mimi nu a hrozně bychom chtěli
Holky poraďte jsem úplný nováček v tomhle nechávali jsme to přírodě ale chtěla bych tomu trošku dopomoct. Takže ode dnešku beru listovku 2× denně (vím že se má brát 3 měsíce před otěhotněním) ale snad tím nic nezkazím, a koupila jsem si ty ovu testy v balení jich je 5. Problém ale je že ovu na sobě nepoznám. Dostala jsem MS 10.3. dnes mi to končí cyklus nepravidelný ale od potratu už se to začíná srovnávat teď to bylo po 29 dnech. Tak mi poraďte kdy začít s tím kontryhelem a kdy udělat přesně ten ovu test. Holky moc děkuji za rady
@leniiisek5 ahoj uz mam trochu zkusenosti s obema stranama tak snad poradim
s listovkou bacha na predavkovani zase… 800 by se mela brat jednou denne, 400 dvakrat. (Ja kdyz jeden den zapomenu tak si pak dv vezmu ale kazdy den bych to nepraktikovala, hlavne telo toho vic ani neprijme za den tak je to i zbytecne plytvani)
Co se tyce testovani pokud mas cykly kolem 28-30 dnech, tak zacni testovat tak 12.dc kazdy den jeden testik. Kdyz se ti zacne carka objevovat klidne testni 2× za den
jinak doporucuji ty od dr.maxe je jich tam 7 v baleni a stoji asi 90 kc
Jinak spousta devcat vcetne me pije kontryhelovy caj. Pije se ale pouze do ovulky a pomaha s narustem sliznice. Je to takova ta mensi vypomoc ![]()
@Derra ja mu tu listovku 800 od elasti q a prave pisou 2× dennevs jidlem. A neni na ten kontryhel uz pozde? Kdyz ho koupim dnes a odpoledne treba vypiju, tak bude to jeste k necemu dobre?
@leniiisek5 ahojky, jsem tady už taky pěkně dlouho, první mimčo bylo na jedno šoupnutí jako u @MamaJani a teď už se snažíme 11m a nic. Jinak beru nosifol, muž fertilman na podporu spermií, používáme při muckání conceive gel, ten podporuje životnost spermií a líp by se jim mělo dařit při ceste k vajíčku, kontryhel piji od 1DC do ovu ráno a večer. Ovu testy dr max. ty jsou nejlepší. Mám cyklus 28-29 dní a ovu testy dělám od 9DC protože někdy mám ovu už 11-12 den a někdy i 14 den, jednou se mi stalo i 16DC, ale to bylo loni v září po biochemickém těhu, to jsem měla cyklus 35 dni, pak 33 dní ale kontryhel to srovnal zase na těch 28
Snad jsem ti trošku poradila ![]()
@Petra Vlad Děkuji moc za radu doufám že se brzy zadaří nám všem ![]()